#پوکی #استخوان یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد به ویژه خانم ها با آن مواجه اند. در این مقاله علائم این عارضه، همچنین راه های پیشگیری و درمان پوکی استخوان را عنوان می کنیم.
دکتر حسین ایمانی، متخصص تغذیه اشاره به این موضوع که استئوپروز یا پوکی استخوان بیماری شایعی بخصوص در زنان مسن است و با افزایش خطر شکستگی همراه میشود، میزان نیاز به کلسیم را در افراد زیر 50 سال 1000 میلی گرم و در افراد بالای 50 سال، 1200 میلی گرم در روز دانست و از منابع کلسیم به شیر، ماست، کشک و دوغ… اشاره کرد.
این متخصص تغذیه کفیری که از شیر کامل تهیه میشود را نه تنها به دلیل سرشار بودن از کلسیم بلکه به دلیل غنی بودن از ویتامین K که نقش مهمی در متابولیسم کلسیم ایفا میکند، بهترین ماده غذایی برای پیشگیری از پوکی استخوان معرفی کرد.
به گفته این متخصص تغذیه، مکمل یاری با ویتامین K و کلسیم نشان داده است این ریز مغذیها تا 81% احتمال بروز شکستگی را کاهش میدهد. همچنین مطالعات علمی ثابت کرده کفیر جذب کلسیم توسط سلولهای استخوان را افزایش میدهد.
ایمانی در نهایت افزود: «برای آنکه کلسیم روی استخوانها نشت داشته باشد، نیازمند گروه ویتامین D است که در جگر، زرده تخم مرغ، کره و …موجود است نیاز یک فرد بزرگسال به گروه ویتامین D شصت واحد بینالمللی و در کودکان 400 واحد بینالمللی است که بخشی از این ویتامین از تابش نور آفتاب به پوست ایجاد میشود.»
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان