در این مطلب قصد داریم به شما کمک کنیم تا ضمن شناخت درست علائم کرونا ویروس، استرس و نگرانی های بی دلیل از ابتلا به این ویروس را نداشته باشید !
درخصوص راه های انتقال این ویروس و روش های موثر پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا نیز مطالبی را بیان خواهیم کرد و با تاکید برلزوم استفاده مکرر از ژل های ضد عفونی کننده دست، روش درست استفاده از آن و منابعی که موجودی کافی از این نوع ژل ها را داشته باشند، به شما کمک میکنیم تا این ژل ها را در اسرع وقت برای تمامی اعضای خانواده تهیه و استفاده کنید.
علائم اصلی کروناویروس نوع جدید
علائم بیماری کروناویروس نوع جدید، شامل تب، سرفه، عطسه و مشکلات تنفسی است. پزشکان معتقدند که در درمان این بیماری سلامت عمومی جسم بیمار و قوای جسمی اون بسیار تاثیر گذار است. اکثر بیمارانی که بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند، دارای مشکلات سلامتی و بیماریهای مزمن بوده اند. دانشمندان چینی به این نتیجه رسیده اند که بهترین راه برای جامعه در کنترل این ویروس قرنطینه کامل است. این بیماری از طریق ترشحات و قطرات خارج شده از بینی و دهان سرایت پیدا می کند. تحقیقات نشان میدهند که کروناویروس نوع جدید در ابتدای ورود به بدن بیمار علائم خاصی از خود بروز نمیدهد و تنها بعد از گذشت چند روز، علائم شدید این بیماری به تدریج ظاهر می شوند.
راه های انتقال بیماری کروناویروس جدید
انتقال بین فردی: در این باره، انتقال به صورت مستقیم از فرد به فرد بوده و مکانیسم انتقال آن نیز ورود ترشحات و قطرات خارج شده از بینی و دهان فرد بیمار به طور مستقیم از طریق هوا، دهان و بینی فرد سالم است. این مورد زمانی اتفاق می افتد که در فاصله ای کمتر از 2 متر از فرد بیمار قرار بگیریم. ترشحات تنفسی شخص بیمار از طریق دهان و ریه صورت میگیرد.
انتقال از طریق سطوح: یکی دیگر از راههای انتقال کرونا ویروس ها تماس دست ها با سطوح الوده به این ویروس و تماس دست الوده با چشم، بینی و دهان است.
چگونه از ابتلا به کروناویروس نوع جدید جلوگیری کنیم؟
کروناویروس نوع جدید از حیوان به انسان و از انسان به انسان قابل انتقال است. این انتقال بر اثر ورود ترشحات تنفسی فرد بیمار به دهان و چشم و بینی افراد سالم اتفاق می افتد. شایان ذکر استکه ترشحات تنفسی افراد بیمار به کروناویروس از نظر وزنی نسبتا سنگین بوده و پس از خروج از سیستم تنفسی فرد بیمار سریعا روی زمین و سطوح اصطلاحا می نشیند. این ویروس در هوا معلق نمیماند.سازمان بهداشت جهانی، اصول و راهکار های ساده ای برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را منتشر کرده اند. در ادامه به این راهکارها میپردازیم:
- شستن و ضدعفونی کردن دست ها
بهترین راه برای رفع الودگی های احتمالی دست است که به طور مرتب و خصوصا زمان ورود به منزل بایستی با آب و صابون یا ضدعفونی کننده های دست حتما انجام شود. همواره شستن دست ها با آب و صابون برای مدت زمان 20 ثانیه روش بهتری نسبت به استفاده از ژل های ضد عفونی کننده است؛ با توجه به در دسترس نبودن تمام وقت آب و صابون چاره ای جز استفاده از ژل های ضد عفونی کننده دست نداریم! ولی برای اینکه از این ژل ها به درستی استفاده کنیم باید ابتدا با ماهیت و روش کارکرد آنها آشنا باشیم.
ژل ضدعفونی کننده دست چیست؟
ضد عفونی کننده دست ماده ای است که بدون استفاده از آب برای رفع میکروب ها و ویروس های روی پوست دست، مورد استفاده قرار میگیرد. ضد عفونی کننده های دست در شکل ژل، فوم و مایع در بازار موجودند. ضد عفونی کننده ها در زمانی که اب و صابون در اختیار نیست جایگزینی عالی هستند. همچنین در زمانهایی که شستن دست به دلیل شیوع کروناویروس بایستی به کرات و مفصل انجام شود، این مسئله میتواند باعث خشک شدن و اسیب های پوستی شود؛ بخاطر همین،استفاده از ژل ضدعفونی کننده دست در این مواقع بسیار موثر تر است؛ ضمن اینکه ضدعفونی کننده های دست اثرات انتی باکتریالی و ضد ویروسی بیشتری از
آب و صابون دارند.
از ژل های ضدعفونی کننده دست به مقدار زیاد در مکانهایی مانند فروشگاههای عمومی، بیمارستان ها و مدارس استفاده می شود.
انواع ضد عفونی کننده های دست:
ضد عفونی کننده های دست بر اساس مواد اولیه مورد استفاده در تولید آنها به دو دسته کلی ضدعفونی کننده های حاوی الکل و ضدعفونی کننده های فاقد الکل تقسیم می شوند. نوع الکل دار ضد عفونی کننده ها بین 60 تا 90 درصد الکل را شامل می شود. الکل موجود در این ضدعفونی کننده های دست، بلافاصله باکتری ها ویروس ها و موارد بیماریزا را از بین میبرد.در ضد عفونی کننده های فاقد الکلاز مواد شیمیایی خاصی برای عمل ضدعفونی استفاده میشود. عملکرد این نوع ضدعفونی کننده ها که از مواد دیگری غیر از الکل در آنها استفاده شده است نیز مانند نوع اول سریع و آنی خواهد بود.در بسیاری از ضدعفونی کننده های دست در بازار، میزانی از موادی مانند گلیسیرین برای بهبود رطوبت پوست و ژله ای شدن مایع ضدعفونی استفاده شده است.
اثربخشی و تاثیر ضدعفونی کننده های دست
میزان اثرگذاری ضدعفونی کننده ها در پیشگیری از ابتلا به کرونا و سایر کاربردهای آن، به عوامل زیادی بستگی دارد؛ یکی از این عوامل، میزان حجم ضد عفونی کننده مصرف شدهاست. یکی دیگر ازعوامل، تعداد دفعات استفاده از این مواد است. عامل بعدی، پخش کردن و مالش درست و کامل ژل بر روی همه نواحی پوست دست است. به طور کلی در استفاده از ژل های ضدعفونی کننده دست حاوی الکل،بایستی دست کم 30 ثانیه به مالش ژل بر تمامی نواحی کف دست انگشتان و پشت دست ادامه داده و پس از ان بگذاریم خیسی دست به صورت طبیعی و بدون پاک کردن با دستمال خشک شود. با این روش تقریبا باکتری ها و ویروسهای بیماریزای روی پوست دست به صورت کامل از بین می روند. در مواردی که افراد و کودکان بخاطر شرایط محیطی در شستن دست ها به صورت مکرر تعلل میورزند، استفاده از ژل ضدعفونی کننده دست بسیار جایگزین خوبی است. البته ژل های ضد عفونی کننده به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس کافی نیستند و در کنار آن موارد دیگری هم باید رعایت شود.
2. فاصله از دیگران را رعایت کنید!
در زمان شیوع کرونا ویروس نوع جدید، سعی کنید از افراد مخصوصا کسانی که سرفه یا عطسه میکنند دست کم یک متر فاصله بگیرید. این کار انتقال فرد به فرد ویروس از طریق ترشحات تنفسی را کاهش می دهد.
3. دستان خود را به چشمها، بینی و دهان خود نزنید.
توجه کنید که کروناویروس نوع جدید از طرق مخاط دهان، چشم و بینی میتواند وارد بدن شود. بنابراین سعی کنید قبل از استفاده از ژل های ضدعفونی کننده یا شستشو با اب و صابون با این موضع ها دست نزنید.
4. بهداشت تنفسی را رعایت کنید
بر اثر سرفه و عطسه ترشحات تنفسی که حاوی ویروس هستند، در محیط پخش شده و روی سطوح مینشینند و این مسئله میتواند باعث سرایت این ویروس به افراد سالم شود. استفاده از دستمال موقع سرفه و عطسه بسیار مفید است؛ روش دیگر قرار دادن قسمت داخلی ارنج بر روی ناحیه بینی و دهان در هنگام سرفه و عطسه است. همیشه پس از سرفه یا عطسه دستهای خود را ضدعفونی کنید.
5. مراجعه به مراکز درمانی در صورت مشاهده علائم
علائم شایع کروناویروس نوع جدید شامل تب، سرفه، عطسه و مشکلات تنفسی است. توجه کنید در صورت خفیف بودن این علائم و عدم سابقه زندگی و سفر به مناطقی که کرونا در ان شایع است سعی کنید صرفا در منزل استراحت کرده و موارد بهداشتی را رعایت نمایید. حضور شما در درمانگاه ها و بیمارستان ها به علت حضور بیماران، ممکن است ریسک ابتلا را افزایش دهد.
6. احتیاط در برخورد با حیوانات یا محصولات گوشتی
در صورتی که در این نوع صنایع مشغول به کار هستید یا برای خرید به مراکز فروش محصولات گوشتی می روید، بایستی حتما اصول بهداشتی را رعایت کنید. از جمله این اصول،عدم تماس و لمس گوشت یا خود حیوان است و شستشوی مکرر دستها است. توجه کنید در این مکانها از تماس دست با دهان، چشم و بینی خودداری شود. افراد مشغول به کار در این مراکز نیز بایستی به طور مرتب از ژل های ضدعفونی کننده دست یا شستشو با اب و صابون استفاده کنند. در حین کار نیز بهتر است از دستکش های مخصوص استفاده کنید.
7. استفاده از دستمال برای جلوگیری از انتشار بیماری
هر بار که از دستمال کاغذی برای خشک کردن دست و صورت یا سرفه و عطسه استفاده میکنید، بلافاصله آن را در سطل زباله بندازید. دستمالهای پارچه ای نیز بعد از هر بار استفاده بایستی شسته و ضدعفونی شوند.
8. استفاده از ماسک
استفاده از ماسک نیز در کنار ضدعفونی کردن و شستن مکرر دست ها، یکی از روش های جلوگیری از پحش شدن آلودگی های ویروسی در فضا و محیط اطراف است.
توصیه های ذیل را در استفاده از ماسک جدی بگیرید:
- ماسک باید به طور کامل دهان و بینی را بپوشاند.
- هنگامیکه از ماسک استفاده می کنیم، نباید به قسمت جلویی آن دست بزنیم.
- در هنگام گذاشتن و برداشتن ماسک، از بند های پشت ان استفاده نمایید.
- اگر دست با ماسک به هر دلیلی تماس پیدا کرد، دست هارا بلافاصله ضدعفونی کنید.
- در صورت مرطوب شدن ماسک از ان استفاده نکنید.
- ار ماسک های یکبار مصرف فقط یک بار استفاده کنید.
- از ماسک های پارچه ای و چند بار مصرف برای این بیماری استفاده نکنید.
توصیه پزشکان برای اینکه در زمان انتشار کرونا ویروس از چه غذایی استفاده شود چیست؟
اولین توصیه پزشکان به افراد این است که حتما ازغذاهای پختهاستفاده کنند و از غذاهای خام هرگز استفاده نشود. شاید این سوال برایتان پیش آید که علت چیست و چرا نباید از غذاهای خام استفاده کرد؟ طبق تحقیقات گسترده، پزشکان به این نتیجه رسیدند که عمل پخت و پز غذا میتواند ویروسها را تا حد بسیار زیاد از بین ببرد و اعلام کردند که برایطبخ غذا باید نزدیک به 30 دقیقه زمان صرف شودودمای پختن در حدود 60 درجه سانتیگرادباشد.
دغدغههای روزمره و خستگیهای ناشی از فعالیت روزانه که هر یک از ما با آن دست و پنجه نرم میکنیم سبب شده که دیگر فرصت و زمان کافی برای پخت غذا در منزل را نداشته باشیم و اغلب به غذاهای آماده و فست فود روی بیاوریم. با توجه به احتمال دادن پزشکان جهت شیوع بیماری کرونا ویروس از طریق عدم استفاده از غذاهای پخته، سبب شد که خانمهای شاغل را که تا پیش از شیوع ویروس کرونا غذای خود را از رستورانها وفستفودهافراهممیکردند،علیرغمخستگیناشیازکارهایروزانهوخانهتکانیبراینوروزکهدراینروزهایپایانیسالهمهخانمها چه شاغل و چه خانهدار را درگیر خود کرده، به پای اجاقهای گاز بکشاند و لذت طعم غذای خانگی را برای خود و سایراعضای خانواده دوباره زنده کنند. مهمترین مواد غذایی که پزشکان و محققان بر آن تاکید دارند این است که استفاده ازغلات، حبوبات، مرکبات و سبزیجات در هر یک از وعدههای غذایی روزانه گنجانده شود،به این دلیل که هریک از این مواد غذایی دارای خواص ویژهای بوده واز طریق جذب این ویتامینها میتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت کردهو به جنگ ویروس کرونا رفت.
توصیه هایی به بستگان و نزدیکان بیماران مبتلا
در مواردی که این بیماری خفیف است نیاز به رجوع به مراکز درمانی و بستری شدن فرد وجود ندارد. با رعایت یک سری اصول میتوان از بیمار در منزل مراقبت کرد به شرح ذیل:
- اتاقی که بیمار در آن نگهداری می شود بایستی تهویه هوای مناسبی داشته باشد.
- تحرک بیمار بایستی محدود شود و هرجایی از خانه که بیمار در آن رفت و امد میکند، نیز بایستی تهویه هوا مناسب باشد.
- در صورتی که افراد سالم مجبور به ماندن در اتاق فرد بیمار هستند بایستی اقلا یک متر از بیمار فاصله داشته باشند.
- لازم نیست افراد زیادی در مراقبت از فرد بیمار شرکت داشته باشند، هر چه این تعداد کمتر باشد،ریسک انتقال بیماری نیز کمتر خواهد شد.
- به رعایت اصول به داشتی گفته شده از قبیل شستشوی مکرر و ضدعفونی دستها توجه شود.
- در صورت وجود خلط، سرفه و عطسه در بیمار باید از ماسک جراحی دائم استفاده شود.
- شخصی که از بیمار نگهداری میکند باید حتمن به طور درست از ماسک استفاده کرده و موارد بهداشتی استفاده از ماسک که گفته شد را رعایت نماید.
- سطوحی مانند دستگیره ها،البسه و رختخواب که بیماری از طریق آنها قابل انتقال است بایستی با وایتکس به طور مداوم و روزانه ضد عفونی شوند.
درمان کرونا ویروس نوع جدید
تاکنون هیچ داروی ضدویروس موثر و تایید شده ای برای کروناویروس معرفی و تایید نشده است در واقع درمان قطعی این بیماری فعلا وجود ندارد. توصیه های ذیل در موارد شدید این بیماری است:
- قدم اول کنترل و پیشگیری جهت عدم سرایت این بیماری به افراد سالم است.
- اقدامات حمایتی: بیمارانی که دچار اختلالات ریوی می شوند بایستی از نظر اکسیژن تامین شوند.
- پیش آگاهی و آگاهی کامل بیمار و بستگان کامل بیمار و همراهان و بستگان او نسبت به وخامت اوضاع بیمار بایستی انجام شود.
- وضعیت بیمار باید دائم کنترل شود تا اگر مشکلات برای سایر نواحی بدن بوجود امدند این مشکلات از روشهای درمانی کنترل و درمان شوند.
- بیماران با شدت بیماری بالا، بایستی از لحاظ عفونت های خونی تست شوند و در صورت بروز این مشکلات اقدامات درمانی مناسب صورت پذیرد.
حالا که از اهمیت بالای همراه داشتن یک ژل ضد عفونی کننده به ازای هرنفر از اعضای خانواده آگاه شدید، بهتر است نسبت به خرید آن اقدام کنید. این ژل ها با اینکه خاصیت ضدعفونی کنندگی دارند؛ بهتر است به صورت مشترک استفاده نشوند چون دست به دست شدن آن هم میتواند یکی از دلایل ابتلا به ویروس کرونا باشد! در همین راستا میتوانید برای اطلاع از انواع و خریدژل ضد عفونی کننده به فروشگاه اینترنتی اکالا مراجعه فرمایید. زیرا خرید اینترنتی در این روزها که شیوع این ویروس گسترده شده است، انتخاب مناسب تری نسبت به خرید حضوری از داروخانه هاست.
کروناویروس نوع جدید به صورتی است که برخلاف کروناویروس های قبلی امار مرگ و میر بسیار پایین تری دارد اما شدت و قدرت سرایت این بیماری بسیار بالاتر است و احتمال همه گیر شدن ان بیشتر. لذا بایستی چه افراد بیمار چه افراد سالم تمام نکات بهداشتی اعلام شده از طرف مراکز معتبر را مدنظر قرار بدهند.
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان