200 نوع ويروس جهت ابتلا به سرماخوردگي وجود دارد و اغلب سرماخوردگيها منشأ ويروسي دارند، به جهت متنوع بودن و تعداد بالاي ويروسها، انسان و مخصوصاً كودكان به سرماخوردگي ايمني بدني پيدا نميكند. دليل افزايش سرماخوردگي در كودكان در پاييز و زمستان محدود بودن در فضاي بسته ميباشد. علائم سرماخوردگي در كودكان متفاوت و در افراد متغير است. علائم سرماخوردگي عبارت است از:
آبريزش بيني، بياشتهايي، مشكلات تنفسي، سرفه و عطسه، استفراغ و تب.
تغذيه يكي از نقشهاي اساسي را در پيشگيري و درمان سرماخوردگي دارد.
نكات زير، مطالب جالب و خواندني در اين ارتباط ميباشد:
ويتامين C اساسيترين فاكتور در بالا بردن سيستم ايمني در كودكان ميباشد. در فصول سرد روزانه حداقل 40ميليگرم مورد نياز است كه نصف پرتقال آن را تامين ميكند.
ماده مغذي روي در كودكان روزانه 3 ميليگرم مورد نياز است كه در انواع گوشت يافت ميشود. اين ماده مغذي سيستم ايمني كودك را تقويت ميكند و بدن را قوي ميسازد.
پياز به دليل دارا بودن سولفور خاصيت آنتيبيوتيكي داشته و بسيار در پيشگيري و درمان سرماخوردگي موثر است. در پخت مواد غذايي به مقدار زياد استفاده نماييد.
آب مرغ داراي خاصيت ضد التهاب است. هنگام پخته شدن مرغ اسيد آمينه سيستئين آزاد ميگردد كه التهاب دستگاه تنفسي را كاهش ميدهد و همچنين موكوس بيني را خارج ميسازد.
انواع كلم مانند بروكلي داراي خاصيت ضد ميكروبي بوده و دستگاه تنفس و گوارش را ضد عفوني ميكند.
برخلاف تصور گذشتگان ماست براي درمان سرفه بسيار مفيد است.
پروبيوتيك در ماست خاصيت ضد التهاب و ضد ميكروبي دارد و كليه ميكروبهاي روده را از بين ميبرد و مخاط گلو التيام مييابد.
نوشيدن مايعات كافي (روزانه حداقل يك ليتر) براي بهبود سرماخوردگي و دفع ميكروبها از ادرار به كودكان توصيه ميگردد.
شلغم با دارا بودن سولفور سيستم ايمني را تقويت كرده و خاصيت ضد التهاب دارد.
قارچ با دارا بودن ماده مغذي سلنيوم آنتي اكسيدان قوي بوده و سبب افزايش گلبولهاي سفيد در كودكان و پيشگيري از سرماخوردگي در كودكان ميشود.
عسل به دليل خاصيت ضد ميكروبي و ليموترش به دليل دارا بودن ويتامين C تركيب بسيار مناسبي براي درمان سرماخوردگي و گلودرد در كودكان است.
اميد است با رعايت نكات تغذيهاي مطرح شده كمكي در جهت درمان و پيشگيري از سرماخوردگي در فرزندان دلبندتان كرده باشيم.
منبع: کودک سالم
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان