برای داشتن ناخن هایی زیبا و محکم میتوانیم از موادغذایی مناسب که دارای عناصر مورد نیاز بدن هستند، استفاده کنیم تا با جبران کمبود این عناصر آسیب دیدگی ناخن ها را به حداقل برسانیم و از داشتن دستان و ناخن هایی زیبا لذت ببریم.
1_اگر رنگ ناخن های شما مات باشد: احتمال دارد دچار کمبود اسیدفولیک شده باشید. با بالا رفتن سن بدن نمیتواند به میزان کافی ویتامین B جذب کند که دست بر قضا برای سلامت و استحکام ناخنها نیز ضروری است.
چه کارکنیم؟ سعی کنید مواد غذایی سرشار از اسیدفولیک را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. برای این کار عدس، باقالی و اسفناج را دریابید. حبوبات، سبزیجات با برگ سبز تیره و نخودفرنگی از دیگر مواد غذایی مفید برای از بین بردن مشکل ناخنهای مات هستند.
2_ناخن هایی که براحتی میشکنند: ناخنهای شکننده خبر از کمبود ویتامین میدهند. برای درمان باید به فکر بالا بردن میزان آهن، روی و ویتامینB بدنتان باشید. بر اساس پژوهشی که متخصصان دانشگاه کلمبیای ایالاتمتحدهی آمریکا انجام دادهاند، مصرف مکمل حاوی بیوتین (ویتامینB) میتواند ضخامت ناخنها و در پی آن مقاومت آنها را بالا ببرد.
چه کارکنیم؟ اگر ناخنهایتان خیلی زود میشکنند و مقاومت چندانی ندارند اسیدهای چرب ضروری را دریابید. برای این کار به غلات، سوپ، خورش، ماهی یا سالادهایتان دو قاشق غذاخوری روغن کتان یا تخم کتان آسیاب شده اضافه کرده و میل کنید. از مصرف مواد غذایی سرشار از آهن مانند گوشت قرمز، تخممرغ، اسفناج، آویشن، عدس و غیره غافل نشوید.
3_ ناخن هایی که نرم هستند: اگر ناخنهایتان خیلی نرم هستند احتمال دارد کمبود گوگرد داشته باشید. به خاطر اینکه گوگرد به طور طبیعی در ناخنها وجود دارد و مسئول استحکام آنهاست. اگر پزشک متخصص تشخیص دهد فردی دچار کمبود گوگرد است برایش «سیستئین» تجویز میکند. از این گذشته بدن برای تولید کراتین (همان پروتئین موثر برای داشتن ناخنهای محکم) نیاز به پروتئین دارد که باید از طریق مصرف مواد غذای سرشار از پروتئین تامین شود.
چه کار کنیم؟ برای بالا بردن ذخیرهی گوگرد بدنتان شلغم، کلم، تخممرغ، پیاز یا خیار را دریابید. برای تامین پروتئین بدنتان نیز به سراغ گوشت قرمز کم چرب، گوشت مرغ، بوقلمون، ماهی آزاد بروید. مصرف این مواد غذایی استحکام ناخنها را بالا میبرد.
4_دوتکه شدن ناخن ها: دو تکه شدن ناخنها طبیعی نیست و احتمال دارد به دلیل کمبود آهن، روی، ویتامین B و سلنیوم باشد. این ریزمغذیها در ساخت و مراقبت از ناخنها دخیلاند. در نتیجه وقتی بدن با کمبود این ریزمغذیها مواجه باشد، بخشهای سطحی و زیری ناخنها مقاومت و استحکام خود را از دست میدهند و در نتیجه به دو قسمت تقسیم میشوند.
چه کارکنیم؟ شکستن ناخنها همچنین میتواند علامت کمبود کلسیم باشد اما این مورد بسیار نادر است. باید بگوییم که پدیدهی دو تکه شدن ناخنها اغلب با فرا رسیدن دورهی یائسگی ظاهر میشود. در بدن زنان پنجاه ساله ترشح هورمونها کاهش مییابد و ناخنها رطوبت خود را از دست داده و میشکنند.
5_اگر مقاومت ناخن ها کم است: کمبود آهن میتواند دلیلی برای شکنندگی و عدم استحکام ناخنها باشد. برای اینکه مقاومت ناخنهایتان را بالا ببرید باید به سراغ مواد غذایی سرشار از آهن و همچنین مواد غذایی سرشار از ویتامین C بروید. به خاطر اینکه ویتامین C باعث جذب بهتر آهن میشود.
چه کارکنیم؟ برای بالا بردن میزان آهن بدنتان غلات غنیشده، تخممرغ، اسفناج و عدس را دریابید و برای جذب بیشتر ویتامین C مرکبات، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، کیوی و غیره را در الویت قرار دهید. تاکید میکنیم که ترکیب اسفناج با گوجهفرنگی و ترکیب سفیدهی تخممرغ آب پز با فلفل دلمهای سبز و قرمز و همچنین ترکیب غلات غنیشده با توتفرنگی برای تامین آهن بدن و افزایش استحکام ناخنها فوقالعاده است.
6_آیا لکه های سفید نشانه کمبود کلسیم هستند؟ به عقیدهی متخصصان، لکههای سفید رنگ زیر ناخنها هیچ ارتباطی به کمبود کلسیم ندارند. این لکهها در واقع حبابهای هواییاند که در پی آسیبها یا ضربدیدگی ناخنها تشکیل میشوند. در میان شایعترین صدماتی که به ناخنها وارد میشود میتوان به افراط در مانیکور و کندن یا خراشیدن ناخنها اشاره کرد.
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان