كودكان از سنين پايين علاقه زيادي به ماشين سواري دارند و از حركت آن لذت ميبرند. والدين نيز در بسياري از مسيرهايي كه بايد بروند كودكان را همراه خود ميبرند، اما در اين مورد بايد نكاتي را مد نظر قرار دهند.
نيك صالحي: تحقيقات جديد نشان ميدهد كه امنترين نقطه خودرو براي نشستن كودكان وسط صندليهاي عقبي است. اگرچه محل كمربندهاي ايمني در ماشين تعيينكننده محل قرارگيري سرنشينهاي خودروست، اما محل نشستن كودكان در ماشين محلي است كه صندلي كودك نصب ميشود و براي دسترسي آسانتر و داشتن ديد و تسلط كافي به او بهترين محل، صندليهاي عقب و بخصوص مركز آن است. گفته ميشود كه در اين وضعيت صدمات ناشي از رانندگي به كودك كمتر است.
در حوادث رانندگي، آسيبپذيري كودكان از ناحيه سر بيشتر از بزرگسالان است، چون سر كودكان نسبت به بدن آنها بزرگتر است، در نتيجه مركز ثقل بدن كودك بالاتر از يك بزرگسال است كه منجر به وارد شدن آسيب بيشتر به سر در حوادث رانندگي ميشود. به همين دليل به كودكان اجازه ندهيد روي صندلي جلوي خودرو بنشينند.
امروزه عدم استقرار كودكان در صندلي جلو يكي از نشانههاي رشد فرهنگي و توسعهيافتگي اجتماعي است. بعكس، نشاندن كودكان يا در آغوش گرفتن آنان در صندلي جلو، رفتاري غيرمدني و نشانهاي از عدم آشنايي فرد با الزامات زندگي در يك جامعه مدرن است.
در ضمن بررسيها نشان ميدهد كه بسياري از كودكان به دليل عدم استفاده از صندلي مخصوص در خودرو در سوانح رانندگي دچار صدمات شديد و در برخي موارد مرگ ميشوند.
كودكاني كه در اين صندلي مخصوص خودرو قرار نميگيرند در صورت بروز حادثه به جلو يا طرفين پرت شده و بيشتر دچار آسيبهاي ناشي از ضربات ميشوند.
صندلي مخصوص كودك در خودرو يكي از ابزار بسيار مهم براي تامين امنيت كودكان است كه بسياري از والدين به دليل عدم آگاهي از اهميت آن، ترجيح ميدهند كودك بدون هيچگونه كمربند و حفاظ روي صندلي عقب خودرو بنشيند و همين امر موجب بروز بسياري از سوانح در تصادفات ميشود.
كارشناسان هشدار ميدهند، والدين توجه داشته باشند كه حتي كودكان چاقي كه در صندلي راحت نيستند، بايد با استفاده از كمربند ايمني در صندلي عقب بنشينند تا شدت صدمات كاهش يابد.
در عين حال فراموش نكنيد كه در فصول گرم سال وقتي همراه كودكتان بيرون ميرويد و خودرو را در هواي آزاد و خارج از پاركينگ ميگذاريد، موقع پياده شدن براي انجام كار يا خريد كودك را به تنهايي در خودرو قرار ندهيد، زيرا شدت تابش خورشيد از پشت شيشه خودرو به مراتب شديدتر و متمركزتر است و براي كودكان زير 2سال به دليل حساس بودن پوست آنها، اين اشعه و گرماي حاصل از آن نهتنها ميتواند به پوست كودك صدمه بزند، بلكه در مواردي اين گرماي زياد ميتواند تنفس كودك را نيز مختل كند.
گردآوري : گروه اينترنتي مامي سايت
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان