در این مقاله برای آن دسته از کسانی که #آلرژی دارند نکاتی در مورد اینکه خطر ابتلا به پولیپ بینی و همچنین سینوزیت تهدیدشان می کند عنوان کنیم. با ما همراه شوید
پولیپ بینی در واقع التهاب و تورم شدید مخاط بینی است، اما برخلاف تصور برخی، پولیپ بینی تومور نیست، بلکه به دلیل تورم شدید مخاط بینی به صورت توده هایی در می آید.عدم درمان آلرژی از جمله عوامل بروز پولیپ است و زمانی که پولیپ موجب گرفتگی بینی شده و مانع تخلیه سینوس ها گردد، زمینه ساز عدم تخلیه ترشحات سینوس و بروز سینوزیت در فرد می شود، ضمن اینکه سینوزیت هم می تواند عامل تشدید کننده این بیماری باشد و باید گفت اثرات متقابلی دارند، همچنین آلرژی در فرد نیز می تواند از عوامل بروز سینوزیت در فرد باشد.
هر عاملی که منجر به انسداد سینوس ها شود، موجب بروز سینوزیت در فرد می شود. مانند، پولیپ بینی، گاهی ترشحات بینی از حالت عادی غلیظ تر بوده ودر اثر بیماری های زمینه ای خوب تخلیه نمی شوند و در نهایت زمینه ساز بروز سینوزیت در فرد می شوند و همچنین گاهی بنا به دلایل مادرزادی در تخلیه این ترشحات اختلال بوجود آمده و منجر به بروز سینوزیت در فرد می شود.
در برخی از موارد، جهت درمان سینوزیت، فرد بایستی جراحی آندوسکوپی شود، اما در افرادی که مشکل پولیپ، بزرگی شاخک های بینی، انحراف تیغه بینی و یا یک اختلال مکانیکی دارند، این جراحی صورت می گیرد.
برخی معتقدند پولیپ بینی موجب بروز بیماری های قلبی می شود، اما باید گفت این مشکل به طور غیرمستقیم در بروز بیماری های قلبی نقش دارد و هر عاملی که باعث انسداد بینی شود، در تنفس فرد اختلال ایجاد کرده و وی دچار کمبود اکسیژن و در نهایت بروز بیماری های قلبی می شود. نکته مهم در خصوص پولیپ بینی این است که، همیشه اولین راه درمان پولیپ، جراحی نیستو همه نوع پولیپ نیاز به جراحی ندارد. بلکه در درجه اول کسانی که پولیپ دارند، بایستی بررسی شود که، این بیماری آنها ناشی از چیست و اگر فرد مبتلا به پولیپ بینی، زمینه آلرژی داشته باشد، بایستی ابتدا تحت درمان های طبی قرار گیرد و بیماری زمینه ای در این افراد کنترل شود و تنها زمانی که درمان های طبی جوابگو نباشد و تورم مخاط بینی به حدی شدید باشد که، غیرقابل تغییر است، اقدام به جراحی می کنیم.
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان