نتایج بدست آمده از بررسی مکملهای تغذیهای بر روند رشد کودکان 6 تا 60 ماهه حاکیست: مکمل درمانیهای با ویتامین A و " روی " تأثیر مفیدی بر افزایش وزن کودکان دارد.
ایسنا نوشت: مکملهای تغذیهای یک روش مداخلهای ساده و مؤثر در حیطه بهداشت عمومی است که در جهت کنترل بیماریهای عفونی و انگلی در کودکان انجام میگیرد.
عبدالرضا رجایی فرد، مطالعهای را با هدف تعیین تأثیر مکمل یاری بر رشد و تأثیر آن بر ابتلا به عفونتهای اسهالی و تنفسی کودکان انجام داده است.
این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، بر روی 628 کودک 6تا 60 ماهه انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی به یکی از چهار گروه با ویتامین A ، «روی»، «روی و ویتامین A» و گروه کنترل تقسیم شدند و پس از جمعآوری دادهها با استفاده از پرسشنامه، مصاحبه حضوری با والدین و سنجش قد و وزن آنها، با استفاده از رگرسیون و آنالیز کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها حاکیست: مکمل یاری تأثیر مفیدی در افزایش وزن کودکان داشت و بیشترین و کمترین میانگین تفاوت وزنی به ترتیب در گروههای ویتامین A و کنترل دیده شد. اما اختلاف معنیداری در بین چهار گروه درمانی از نظر میانگین تفاوت قدی و طول دوره و میزان بروز بیماریهای تنفسی و اسهالی وجود نداشت.
بر اساس نتایج بدست آمده از این مطالعه مشخص شد: مکمل درمانی با ویتامین A و «روی» تأثیر مفیدی بر افزایش وزن کودکان دارد، اما در افزایش قد و پیشگیری از بیماریهای اسهالی و تنفسی آنها تأثیر چندانی ندارد.
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان