بیماری #کیسه_صفرا یکی از بیماری هایی است که بعضی از افراد ممکن است به آن دچار شوند. در این مقاله علل و علائم و پیشگیری و درمان بیماری کیسه صفرا را عنوان می کنیم.
بیماری کیسه صفرا اگر درمان نشده باقی بماند، بیمار را در معرض خطر اختلالات گوارشی قرار می دهد. تغذیه مناسب، به بیماران مبتلا به بیماری های کیسه صفرا برای جلوگیری از تشکیل سنگ های کیسه صفرا کمک خواهد کرد. یک رژیم غذایی مناسب برای سلامت کیسه صفرا داشته باشید، داشتن این رژیم غذایی برای کسانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های کیسه صفرا هستند، ضروری می باشد. رعایت مواردی که به شرح آن خواهیم پرداخت به شما برای جلوگیری از آسیب بیشتر سنگ های صفراوی و جلوگیری از تبدیل شدن مشکلات کیسه صفرا به مشکلی پایدار و خطرناک که نیاز به عمل جراحی داشته باشد، کمک خواهد کرد.
کیسه صفرا در داخل کبد قرار دارد و صفرا تولید می کند، صفرا ماده ای است که به شکسته شدن چربی ها کمک می کند. اگر یک فرد در معرض خوردن مواد غذایی بسیار چرب است، کیسه صفرا کار اضافه انجام داده و ذخیره صفرا را افزایش داده و تولید سنگ های صفراوی را در کیسه صفرا افزایش می دهد. سنگهای صفراوی می توانند سبب درد شکم، تهوع، استفراغ و یا نفخ شوند. اگر این سنگ ها توسعه یابند، ممکن است شما نیاز به برداشتن کیسه صفرا برای پایان دادن به ناراحتی داشته باشید.
اگر شما کیسه صفرای خود را برداشته و یا را در معرض خطر توسعه سنگ های صفراوی هستید، باید از یک رژیم غذایی مناسب برای حفظ سلامت کیسه صفرا استفاده کنید. این رژیم غذایی به شما کمک خواهد کرد که وزن سالم را حفظ و از زیاد کار کردن کیسه صفرا جلوگیری کنید. شما نمی توانید مشکلات کیسه صفرا را با تغییر رژیم غذایی خود درمان کنید، اما شما می توانید خود را از برخی از ناراحتی های مرتبط با این وضعیت، خلاص و از لزوم برداشتن کیسه صفرا جلوگیری کنید.
رژیم غذایی مناسب برای کیسه صفرا
یک رژیم غذایی مناسب برای کیسه صفرا به از بین بردن خطراتی که می تواند منجر به تشکیل سنگ صفراوی گردد، تمرکز دارد. به همین دلیل برای نگه داشتن عملکرد سیستم گوارش در بالاترین سطح ممکن، باید مصرف مواد غذایی را که موجب کاهش کلسترول و حاوی مواد مغذی و فیبر لازم می باشند، افزایش دهیم. شما همچنین باید مصرف غذاهای چرب که باعث ایجاد فشار بر روی کیسه صفرا برای تجزیه و یا هضم از طریق دستگاه گوارش می شود را، کاهش دهید. کاهش مصرف غذاهای چرب علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا، سبب حفظ وزن بدن و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا یا بیماری های قلبی می شود.
مواد غذایی مفید برای کیسه صفرا
تمام چربی ها را از رژیم غذایی خود حذف نکنید ( مگر در شروع یک حمله و یا در میان یک حمله ). توجه داشته باشید که، حذف کامل چربی از رژیم غذایی می تواند سبب تعطیلی کیسه صفرا شده و از تولید صفرا جلوگیری شود که، این موضوع هم برای بدن خطرناک است. لذا از چربی هایی استفاده کنید که به کیسه صفرا آسیب نرساند. روغن تخم کتان و چربیهای امگا ۳ را می توان با وعده های غذایی، برای کمک به شکستن غذاها مصرف نمود، بدون اینکه محتوای کلسترول به مواد غذایی اضافه شود.
مصرف بعضی غذاها می تواند به شما کمک کند تا، خطر ابتلا به سنگ صفرا را حذف کنید. محصولات لبنی با چربی کم، مانند شیر کم چرب مصرف کنید و از مصرف روغن های اضافی موجود در سرشیر جلوگیری کنید. غلات کامل را جایگزین ( نان، حبوبات و پاستا ) کنید. غلات کامل، فیبر و مواد مغذی بیشتری را فراهم می کنند تا به شکسته شدن غذاهای دیگر در سیستم هضم شما کمک کنند. مصرف مقدار زیادی از میوه ها و سبزیجات اثری مشابه در رژیم غذایی شما دارد. محتوای بالای فیبر در میوه ها و سبزیجات نیز کمک می کند تا شما احساس سیری کنید و پرخوری نکنید، زیرا پرخوری سبب فشار بیش از حد روی کیسه صفرا می شود.
مصرف پروتئین را افزایش دهید، در حالی که از غذاهایی با چربی بالا اجتناب می کنید. کسانی که در رژیم غذایی کیسه صفرا هستند، باید هوشیار باشند، زیرا منابع مختلف پروتئین دارای روغن و چربی بالایی می باشد. مصرف گوشت بدون چربی، مثل ماهی و یا مرغ برای دریافت پروتئین و همچنین ویتامین B12 ضروری است. منابع جایگزین گوشت مانند دانه های سویا نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد. اگر شما یک ظرف لوبیای آماده مصرف می کنید، برچسب آنرا به دقت بخوانید، تا اطمینان حاصل شود که هیچ گوشتی در روند پخت و پز آن استفاده نشده باشد.
بعضی از تحقیقات نشان داده است که، مصرف سطوح متوسط کافئین می تواند خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش دهد. با دکتر خود قبل از مصرف برای تعیین مقدار مناسب نوشیدن کافئین، صحبت کنید. بادام زمینی مصرف کنید. مطالعات نشان داده است که، مصرف بادام زمینی یا کره بادام زمینی خطر ابتلا به سنگ صفرا را در زنان کاهش می دهد. کسانی که به طور منظم این محصولات را مصرف کرده اند،۲۰ درصد افزایش در سلامت کیسه صفرا داشته اند.
بخش عمده رژیم غذایی برای کیسه صفرا حول این محور است که، از مواد غذایی آماده شده ناسالم اجتناب شود. غذاهای فرآوری شده، مانند وعده های غذایی آماده، کوکی ها، کیک یا سایر دسر ها دارای چربی و قند بالا است که می تواند برای بیماران کیسه صفرا مضر باشد. این غذاها همچنین مقدار سدیم بالا دارند که، می تواند سبب ناراحتی های گوارشی شود. از مواد غذایی سرخ شده باید اجتناب شود. روغن پخت و پز را به روغن های سبک تر مانند کتان و یا روغن زیتون که دارای کلسترول پایین هستند، محدود کنید. اگر شما مقداری از پروتئین خود را از مواد لبنی اخذ می کنید، از شیر، پنیر و دیگر محصولات لبنی با چربی بیش از حد اجتناب کنید. شما همچنین باید در هنگام انتخاب پنیر مراقبت باشید، زیرا پنیرهای نرم چربی لبنی بیشتری دارند. و پنیر خامه ای نیز بیش از حد چربی داشته و می تواند برای کیسه صفرا مضر باشد.
مواد غذاهایی مفید
سیب
سیر
زردآلو
انگور
آوکادو
بوته گاواس
کنگر فرنگی
لیمو
بیت
خربزه
انواع توت ها
بامیه
کلم بروکلی
پاپایا
هویج
گلابی
کرفس
آلوسیاه
نارگیل
موسیر
خیار
سیب زمینی شیرین
بیدانه
برگ چغندر سوئیس
گوجه فرنگی
انجیر
هندوانه
قاصدک سبز
مواد غذا هایی مضر
الکل
گریپ فروت
شیرین کننده مصنوعی
چای سیاه و سفید
شیر غنی از چربی
گل کلم
روغن های هیدروژنه
کلم
سس
قهوه
پیاز
فلفل قرمز
پرتقال
آجیل ذرت
گوشت خوک
شکلات بستنی
سودا
تخم مرغ
نوشیدنی های غیر الکلی
مرغ
آرد سفید
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان