نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree34Likes

موضوع: خرید برنج

نمایش نتایج: از 25 به 27 از 27
صفحه 4 از 4 نخستنخست 1234
  1. #25
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۲
    محل سکونت
    ساری
    نوشته ها
    246
    میزان امتیاز
    23
    پسند شده
    652
    پسند کرده
    5920
    دوستای عزیزم من مهندسی کشاورزی خوندم و 6 سال کارشناس ناظر برنج بودم
    و 4 سال نمونه شدم
    اگه قصد خرید برنج دارین یا راهنمایی میخوان بهم بگین
    ویرایش توسط sh_capr : ۱۳۹۳/۰۴/۰۴ در ساعت ۱۲:۳۷ بعد از ظهر
    باران67, hengamehh, bluesky و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #26
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    لیلا64 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۳/۰۳
    محل سکونت
    بهبهان-خوزستان
    نوشته ها
    298
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    2113
    پسند کرده
    2010
    تنها راه تشخیص برنج مرغوب کدام است؟


    راه تشخیص برنج مرغوب ایرانی

    برای برخی از افراد، انتخاب برنج باکیفیت ایرانی از انواع تقلبی یا خارجی آن (که اتفاقا در کیسه*های برنج مرغوب ایرانی عرضه می*شود) مشکل است. اگر شما هم جزو این افرادید، ممکن است ترفندی که در ادامه مطلب مطرح شده کمکتان کند.ص

    رف نظر از معیارها و نشانه*های یک برنج مرغوب و با کیفیت؛ کارشناسان معتقدند برنج مرغوب را باید از معتمدین یا مغازه*ها و فروشگاه*های معتبر خریداری کرد اما در میان معیارهای انتخاب برنج مرغوب، دانه بلند بودن آن اهمیت دارد یا طعم، بو و مغذی بودن؟ا

    ین کارشناسان می*گویند برنج*های خارجی به دلیل نوع عرضه آن*ها به صورت نیم پخت (پاربویل) بیشتر از برخی ارقام داخلی قد می*شکند اما تنها خاصیت آن*ها همین است در حالی که برنج مرغوب ضمن برخوردار بودن از اندازه مناسب طعم و بوی بسیار مطبوعی دارند به گونه ای که از هنگام خرید تا پخت می*توان بوی آن را احساس کرد.

    برنج مرغوب و باکیفیت، دانه*های یکدست و یکرنگی را دارد به گونه*ای که وقتی آن را در دستان خود قرار *دهید نتوانید تفاوت آن*ها را از یکدیگر تشخیص دهید و رنگ و اندازه دانه*ها با هم فرقی نکند.

    یکی از نشانه*های تشخیص برنج ایرانی با کیفیت نسبت به دیگر برنج*ها این است که وقتی دانه*های برنج را زیر زبان* و دندانتان قرار دهید یک طعم خاصی داشته باشد و عطر آن را بتوانید استشمام کنید همان عطری که در شالیزارهای کشور قابل استشمام است.

    راه دیگری که می*توان برنج ایرانی با کیفیت را از انواع بی کیفیت و تقلب تشخیص داد این است که برنج را در داخل دو مشت قرار دهید و نفس گرمی به آن بدمید اگر بوی مطبوع برنج ر احساس کردید این محصول کیفی است.

    برنج گیاهی است علفی یکساله مخصوص مناطق گرم پر آب معروف است که از نظر شرائط اقلیمی محل رویش برنج باید سر در آتش و پا در آب باشد. ارتفاع ساقۀ آن حدود 4/1-1 متر برگ ها ی آن باریک و دراز نوک تیز و گلهای آن به صورت سنبلک هایی با دم کوتاه در اطراف محور گل دهندۀ گیاه ظاهر می شود و میوۀ آن به شکل خوشه ای متشکل از سنبلک ها در انتهای ساقه در می آید. در مورد بعضی از ارقام، خوشه برنج دارای ریشک است ودر مورد بعضی از ارقام بدون ریشک می باشند. در هر سنبلک سه گل وجود دارد که یکی از گل ها که در راس واقع شده کامل و بارور و دو گل دیگر که در طرفین آن قرار دارند عقیم هستند. میوه را که یک دانۀ برنج در آن قرار داردشلتوک نامند.

    برنج از آسیا برخاسته است و از روز گاران کهن در چین ، ژاپن، هندوچین و هندوستان و پس از آن در جاوه ، سیلان ، اندونزی ،مصر، ماداگاسکار،برزیل ، امریکا،جنوب اروپا و عد های از سایر مناطق دنیا حتی در جنوب شوروی سایق نیز در مناطق گرم مانند سرزمین کوبان کاشته می شود. در ایران انواع آن در مناطق شمال ایران ودر جنوب در خوزستان و در نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود.

    از نظر شکل ظاهری به طور کلی دو نوع برنج وجود دارد، نوع هندی که دانۀ دراز است و باریک و خیلی مرغوب که قسمت عمدۀ برنجهای مرغوب صدری ایران از آن نوع می باشد. نوع دوم ژاپنی که دانۀ گرد و ریز است که در ایران به نام برنج گرده معروف می باشد.

    از نظر تطابق با شرایط اقلیمی رویش نیز 4 گونه اصلی مختلف وجو دارد.
    برنجی است که در اراضی جلگه ای آبگیر کاشته می شود و به آب زیادی احتیاج دارد.
    برنجی است که دارای چسبندگی می باشد ودر مناطق پر آب کاشته می شود و ژاپنی ها بیشتراین دونوع را دوست دارند این برنج نیز به آب زیاد احتیاج دارد.ی

    ا برنج مواج که معمولا به طور شناور در آب می روید و در تایلند و نواحی که اراضی گود را سیلاب فرا می گیرد کاشته می شود و پس از بزرگ شدن بوته ها در بعضی قسمت عمق آب تا چند متر می رسد که نهال برنج در آن به طور شناور به رشد خود ادامه می دهد.

    که در اراضی بلند آب و مرتفع نسبتا خشک و کم آب کاشته می شوند.
    یک دانه شلتوک به ترتیب از خارج به داخل ، شامل پوست برنج است که در موقع کوبیدن برنج آن را از شلتوک می گیرند و پس از آن غشای قهو ه ای رنگی است که قسمت عمدۀ ویتامین ها و مواد معدنی برنج در آن قرار دارد و آن را به انگلیسی تیکی تیکی نیز می نامند و آخر مغز سفید پر از نشاسته برنج است که پس از سفید کردن برنج قهو ه ای و برداشتن غشای تیکی تیکی به صورت برنج سفید در بازار عرضه می شود.تکثیر برنج از طریق کاشت شلتوک برنج در اوایل بهار در خزانه است و پس از این که گیاه چند برگه شد آنها را در مزارع غرقاب شده می کارند. انواع برنج های زودرس پس از 90 -70 روز و برنج های دیر رس در اوایل زمستان پس از 150 – 120 روز می رسد.
    تریوا, درخشان20, mitra40 و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    نفست باران است، دل من تشنه ی باریدن ابر، دل بی چتر مرا میهمان کن

  4. #27
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86635
    پسند کرده
    75988

    ویترین مدال ها

    برنج قهوه ای




    این روز ها در بازار و فروشگاه ها در میان انبوهی از انواع برنچ های زرد،سفید و شیشه ای،برنج هایی به رنگ قهوه ای نظر ها را به خود جلب میکند.
    این برنج به دلیل نا اگاهی خانواده ها درباره ی ویژگی های ان،کمتر مورد استقبال بوده و به میزان کمی نیز تولید میشود.

    اما سوالی که اغلب مطرح میشود این است که آیا برنج قهوه ای نوع خاصی از برنج است؟
    چه تفاوتی میان برنج سفید و برنج قهوه ای وجود دارد؟
    ارزش تغذیه ای برنج قهوه ای چه میزان است؟

    برنج قهوه ای انواع مختلفی دارد و نمونه های مرغوب ان در شمال و جنوب ایران کاشت و برداشت میشود.
    رنگ اصلی برنج وقتی در پوسته یا همان سبوس قرار دارد ،قهوه ای است که به آن برنج قهوه ای میگویند.

    در اصل برنج را به صورت شلتوک به کارخانه میبرند.
    شلتوک دارای چندین لایه است.
    اگر پوست اولیه یا خارجی ترین لایه ی ان برداشته شود،برنج قهوه ای به دست میآید.
    معمولا بعد از تولید برنج قهوه ای،آن را در دستگاه های مجهز به کاردک میریزند تا پوست دوم تراشیده شود.
    هر چه میزان تراش بیشتر باشد دانه برنج تولید شده شفاف و شیشه ای تر خواهد شد.
    در این مرحله برنج سفید حاصل میشود.

    از آنجا که اغلب ویتامین ها و املاح معدنی در سبوس آن قرار گرفته و مغز دانه برنج کمتر حاوی این ریز مغذی هاست،با سبوس گیری برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید مقدار زیادی از مواد مغذی ان از بین میرود.

    ارزش غذایی برنج قهوه ای:

    برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز،سلنیوم و منیزیوم میباشد.
    3 برابر برنج سفید دارای فیبر میباشد.

    طرز نگهداری برنج قهوه ای:

    برنج سفید را می توان در محلی خشک و خنک حتی تا یکسال هم نگهداری کرد و هیچ تغییری در کیفیت آن به وجود نمیآید.
    اما برنج قهوه ای چون مواد معدنی و مغذی زیادی دارد،زودتر از برنج سفید کهنه و در معرض نفوذ حشرات قرار میگیرد و به همین علت بهتر است این برنج در بسته های کوچکک و در یخچال یا محیط خنک نگهداری شود.


    نکته مهم:
    نکته ی مهم که در ارتباط با برنج قهوه ای باید در نظر داشت این است که در مواردی دیده میشود که زرد یا قهوه ای بودن رنگ برنج به دلیل نوع متفاوت روند تولید آن نیست.
    یعنی گاهی اوقات به خاطر شرایط بد انبارداری و نم زدن برنج ها،رطوبت هوا در کنار شرایط بد نگهداری قرار میگیرد و خطر آلودگی برنج به انواع قارچ ها را فراهم میکند.
    در چنین شرایطی،برنج میتواند به سموم قارچی آلوده بشود و تغییر رنگ بدهد.
    متاسفانه برخی از سودجویان،این برنج رنگ گرفته و قارچ زده را با برنج های قهوه ای سالم مخلوط میکنند و تمام محصول را به نام برنج قوه ای میفروشند.
    با این حساب توصیه میشود هنگام خرید برنج قهوه ای،دقت کنید که محصولی با مارک و نشان معتبر و دارای تاییدیه های بهداشتی لازم را خریداری کنید تا گرفتار مصرف برنج های ناسالم و مشکلات ناشی از آن نشوید.


    طریقه مصرف:

    دقیقا شبیه برنج سفید است.
    میس مهسا, mitra40, najmehkhatoon و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 4 از 4 نخستنخست 1234
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما