راضیه جونم (باران 67) گفتن بهتره اینجا هم داشته باشیمش


معرفی خلاصه جو دوسر

جو دو سر (Oat) یا بلغور جو دو سر (Steel-Cut Oats) ، با نام علمی (Avena sativa) ، غله ای رژیمی است که سلطان فیبر غلات محسوب می شود و کاملاً با جو معمولی (Barley) متفاوت است. نام فارسی جو دو سر ، یولاف است. جو دو سر منبع خوبی از انرژی ، مواد مغذی و فیبر و به ویژه پروتئین برای انسان ، مخصوصاً کودکان و ورزشکاران و افرادی است که می خواهند لاغر شوند. مصرف روزانه یک کاسه جو دو سر ، انرژی و استقامت مورد نیاز بدن در طول روز را تامین می کند.
جو دو سر پرک نیز حاوی فیبر بالا و آنتی اکسیدان های قوی و ویتامین هایی اعم از B و E و املاح معدنی است. البته میزان فیبر بلغور جو دو سر از پرک جو دو سر بیشتر و از سبوس جو دو سر کمتر است .

تفاوتهای جو دوسر پرک فوری با جو دو سر پرک معمولی:

جو دوسر پرک معمولی (old-fashioned یا whole oats یا Rolled Oats):


غله ی کامل جو دوسر ابتدابخارپز میشود تا نرم و قابل انعطاف شده، سپس جهت صاف و تخت کردن آنها را فشرده وپرِس میکنند.
بنابراین به دلیل پیش پخت، جو پرک - به نسبتِ بلغور آن - زودتر پخته شده و مایعاتبیشتری را جذب کرده و شکل خود را هنگام پخت بهتر حفظ میکند.
و برای گزینه صبحانه مناسب است. حتی میتواند با طی زمان اندکی صبحانه ی گرم وپختنی تحویل دهد.
جو پرک معمولا در گرانولا بارها، کوکی ها، مافین ها و مصارف پختنی متنوع کاربرددارد.
* جو پرک فوری میتواند در همه موارد جایگزین جو پرک معمولی استفاده شود. و زمانکمتری برای پخت نیاز دارد و بافت نهایی غذا یا شیرینی پخته شده فرق چندانی همنخواهد داشت.

جو دوسر پرک فوری (Instant Oats یا Quick Oats):


جو پرک فوری ب نسبت جو پرک معمولی و بلغور جو مورد فراوری بیشتری قرار گرفته. ابتدا پیش پخت شده و خشک میشوند سپس بیشتر رول و فشرده میشوند (کمی نازک تر از جو پرک معمولی میشوند)
و به نسبت جو پرک معمولی بسیار زودتر پخته میشود با حفظ همان بافت و کیفیت در غذا و شیرینی.
برای همین اغلب جهت مصارف حریره جات کاربرد دارد.
* جو پرک معمولی میتواند جایگزین جو پرک فوری شود. البته زمان بیشتری برای پخت یا خیس خوردن و جا افتادن نیاز دارد و بافت نهایی غذا یا شیرینی پخته شده به نرمی و لطیفی جو فوری نیست.

برای نزدیک ترین تبدیلِ جو پرک به جو پرک فوری کافیست آنرا بو داده و کمی آسیاب کنید:
برای این منظور اگر از فر استفاده میکنید جو پرک را روی سینی پخش کرده و داخل فر قرار داده و به مدت 15 تا 20 دقیقه هر چند دقیقه یکبار سر زده و هم بزنید. وقتی تست شد میتوانید داخل زیپ کیپ قرار داده و با وردنه یا گوشت کوب روی ان بکوبید تا کمی خرد شود، یا درون غذا ساز کمی آسیاب کنید.



منابع:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rolled_oats

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AC...8_%D8%B3%D8%B1

What's the Difference Between Steel-Cut, Rolled, and Instant Oats? — Ingredient Intelligence | The Kitchn

https://en.wikipedia.org/wiki/Quaker_Oats_Company[/QUOTE]




اینم پست صبحونه م سر میز صبحانه....