نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree2692Likes

موضوع: چیپس میوه-روشهای خشک کردن میوه در منزل

نمایش نتایج: از 137 به 144 از 206
صفحه 18 از 26 نخستنخست ... 815161718192021 ... آخرینآخرین
  1. #137
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86624
    پسند کرده
    75986

    ویترین مدال ها

    میوه خشک

    مقدمه:

    میوه های خشک اثرات درمانی موثر و مفیدی دارند، بدون اینکه عوارض جانبی داشته باشند. مغذی هستند و انرژی لازم را برای بدن تامین می کنند.

    میوه های خشک سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها ، املاح و آنزیم ها هستند. به راحتی هضم می شوند و باعث تصفیه خون و پاکسازی معده و روده می گردند.

    میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.
    خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است، پس نیازی به یخچال نیست.

    هر 100 گرم میوه خشک تقریباً 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین دارد.
    در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً 7 قسمت از 8 قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی كه برای خشك كردن میوه ها مورد استفاده قرار می گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می شود.
    به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.
    میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.
    البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب

    البته پزشكان خاطر نشان می كنند كه میوه های خشك باید در كنار میوه های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی توان میوه خشك را جایگزین میوه تازه كرد
    لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.

    **
    برای تهیه چیبس میوه کافیه که میوه رو حلقه های نازک زده و به یکی از روش های زیر خشک کنیم:
    مدت زمان مورد نیاز بستگی به نوع میوه و ضخامت حلقه ها و روش انتخابی داره.

    1-به صورت طبیعی در نور آفتاب
    *میتونین برای جلوگیری از ورود حشرات یا گرد و غبار روی میوه ها رو با تور بپوشونین.

    2-روی بخاری یا شوفاژ
    میوه رو روی فویل آلومینیوم ضخیم میچینیم و روی شوفاژ قرار میدیم.
    در این روش باید میوه رو مرتب زیر و رو کنین خصوصا در اوایل کار،در غیر این صورت به فویل میچسبه و نمیشه جداش کرد.

    برای بخاری هم حلقه های میوه رو داخل یه آبکش فلزی بزرگ میچینیم و روی بخاری قرار میدیم،تا گردش و جریان هوا داشته باشیم و میوه بتونه خشک بشه
    در این روش هم باید میوه رو مرتب زیر و رو کنین خصوصا در اوایل کار
    در غیر این صورت به فویل میچسبه و نمیشه جداش کرد.


    3-داخل فر
    میوه رو داخل سینی فر بچینین و در فر با کمترین درجه(110 درجه )قرار بدین.
    حلقه های میوه رو مرتب زیر و رو کنین تا به سینی نچسبه

    4-با استفاده از ماکروفر

    5-با استفاده از دستگاه میوه خشک کن
    بهترین روش که آسانتربین روش هم هست
    من با همه روش ها تست کردم ولی کیفیت میوه خشک با دستگاه از همه بالاتر بود.
    فقط کافیه میوه رو حلقه های نازک کنیم ،در صورت دلخواه طعمدار کنیم و داخل طبقات مشبک دستگاه بگذاریم و دستگاه رو به برق بزنیم
    نیاز به زیر و رو کردن نداره
    به خاطر مصرف کمتر برق من شب ها موقع خواب دستگاه رو میزنم به برق و اکثرا تا صبح آماده هستن.البته باید چک کنیم
    دستگاه صدا داره پس یه جایی که رفت و آمد ندارین بزنین به برق

    میتونین چیبس میوه با طعم مختلف داشته باشین،به این صورت که:
    -حلقه های میوه،بدون هیچ افزودنی خشک بشن
    -حلقه های میوه رو آغشته به نمک و فلفل کنیم
    -حلقه میوه رو در شربت شکر با نسبت 1 لیوان شکر و سه چهارم لیوان آب بیاندازیم.من برای میوه هایی که تغییر رنگ میدن مثل سیب کمی آبلیمو هم به این شربت میزنم و حلقه میوه رو داخلش میندازم و بعد خشک میکنم.

    **
    من لیستی از مواردی که میتونیم به صورت میوه خشک در بیاریم تهیه کردم:

    *میوه های تابستانه:
    -هلو
    -توت
    -انجیر
    -زردآلو
    -آلو.آلوچه
    -آلبالو
    -خربزه
    -غیسی
    -انبه
    -گلابی
    -انگور سبز که تبدیل به کشمش میشه
    -انگور سیاه که تبدیل به مویز میشه


    *میوه های زمستانه:
    -پرتقال
    -نارنگی
    -گریپ فروت
    -خرمالو


    *سایر :
    -موز
    -توت فرنگی
    -کیوی
    -سیب:زرد/قرمز/سبز
    -آناناس

    **
    -قارچ
    -باقلا
    -پیاز
    -گوجه فرنگی
    -خرما
    -کدوسبز
    -بادمجان
    -هویج
    -چغندر
    -سیر

    **
    در ادامه نمونه هایی از میوه های خشک و چیپس میوه براتون آوردم:

    مویز

    که قبلا در موردش بحث کردیم






    چیبس خرمالو
    خیلی مقوی سالم و فوق العاده خوشمزه
    خرمالو رو برش های نازک زدم.البته من خرمالوهام خیلی رسیده بودن نشد خیلی نازک برش بزنم و اذیت میکرد
    داخل دستگاه میوه خشک کن گذاشتم و تمام
    طبق تجربه تا الان خرمالو خیلی بیشتر از همه چی زمان میبره تو دستگاه تا اماده بشه
    من بدون دستگاه داخل سینی روی بخاری هم تا به حال خیلی زیاد درست کردم





    چیپس پرتقال:
    حلقه های سمت چپ رو تلخی گرفتم و داخل شربت شکر زدم و خشک کردم و حلقه های سمت راست رو بدون طعم خشک کردم
    در مورد طعم کاملا ذائقه ای و بستگی به سلیقه داره
    بعضی ها اون تلخی و طعم پرتقال بدون تلخی گرفته رو بیشتر میپسندیدن و بعضی ها اون یکی رو





    چیپس کیوی
    از چیپس هایی هست که خیلی طرفدار داره
    البته باز اینم به ذائقه بستگی داره





    چیپس سفید ،چیپس سیب:
    چیپس سیب، همه ویژگی های سیب اعم از خاصیت آنتی اکسیدانی، کنترل کننده کلسترول خون و فیبر را داراست. خوردن آن به دلیل آنتی اکسیدانی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.
    این خوراکی میان وعده سالمی است.
    برای چیپس سیب باید بهش آبلیمو بزنین تا سیاه نشه
    من حلقه های سیب رو در شربت با کمی آبلیمو زدم
    میتونین به سیب ها کمی شکر و دارچین بزنید.طعمدار کردنش کاملا سلیقه ای هست








    چیپس موز:
    خوشمزه و مقوی
    برای چیپس موز هم باید به حلقه های موز آبلیمو بزنیم تا سیاه نشه
    من حلقه ها رو به شربتی که کمی آبلیمو بهش زده بودم ،آغشته کردم




    چیپس زرد ،چیپس انبه:
    انبه با ساختار خاصی که دارد سرشار از ویتامین C، پکتین و فیبر است بنابراین با خوردن چیپس آن چند نشان را با یک تیر خواهید زد. یکی دیگر از خواص مهم انبه کنترل میزان کلسترول خون است. شیرینی طبیعی آن اگرچه باعث می شود چند برگ بیشتر از آن را نخورید اما درعوض می تواند تا مدتی قند خونتان را ثابت نگه داشته و مانع از افت قند خون و گرسنگی شود.

    خواصش رو نوشتم ولی عکسش رو الان ندارم که بذارم


    چیپس سیاه ،چیپس بادمجان:
    یکی از بهترین منابع فیبر، بادمجان است. هر فنجان بادمجان حاوی 2 تا 5 درصد ویتامین B1، B6 و ویتامین C است بنابراین مصرف روزانه آن می تواند بخش عمده ای از نیاز بدن به این ویتامین ها را تامین کند. برای تهیه چیپس بادمجان آنها را با پوست حلقه کنید. سپس به آنها نمک، فلفل، پودر جعفری، پودر سیر و کمی پنیر پارمزان بزنید.
    البته نحوه طعمدار کردنش کاملا سلیقه ای هست
    من فقط نمک فلفل و پودر سیر زدم




    چیپس لبو
    در لینک زیر قبلا در موردش بحث کردیم:
    چیپس میوه-روشهای خشک کردن میوه در منزل




    چیپس نارنجی
    خوردن هر عدد هویج یعنی دریافت مقدار کافی ویتامین A که همراه آن سلامت پوست و چشم تضمین می شود. علاوه بر اینکه آن، سبزی سرشار از فیبر بوده و مصرف آن مانع از اضافه وزن می شود.
    برای تهیه چیپس هویج آنها را نازک حلقه کنید.
    برای طعمدار کردنش میتونین از دارچین یا جوز هندی استفاده کنین.
    من نمک و فلفل و کمی جوز هندی زدم





    چیپس پیاز:
    خیلی از پیاز خشک خوشم میاد
    تمام مدت خشک شدنش توی خونه بوی پیاز داغ میپیچه
    آماده شده ش هم خیلی خوشمزه ست
    البته من برای غذاها استفاده میکنم





    گوجه خشک:
    گوجه خشک هم بیشتر برا داخل غذاها استفاده میکنم





    چیپس سبز
    چیپس کدو میان وعده ای سرشار از ویتامین های خانواده B است. کدوها را نازک حلقه کنید. کمی نمک و فلفل به آن بزنید و با پاشیدن کمی روغن زیتون یا سفیده تخم مرغ روی آن ،آن ها را طعمدار کرده
    البته من خودم از روغن یا سفیده استفاده نکردم.

    ویرایش توسط باران67 : ۱۳۹۴/۰۱/۱۵ در ساعت ۰۶:۳۵ بعد از ظهر
    گیلاس من, گونش, nishat و 75 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #138
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86624
    پسند کرده
    75986

    ویترین مدال ها

    نقل قول نوشته اصلی توسط سپیده شمال نمایش پست ها
    باران جان،شما برای روی بخاری خشک کردن ننوشته بودین که روی آبکش فویل بزارین که؟بعدش چرا گفتین به فویل میچسبه؟الان من میخوام کیوی رو بزارم روی آبکش دور تا دور آبکش میتونم بزارم یا فقط کفشو؟فویل بزارم یا نزارم؟من انقد دلم خواست ازین میوه ها
    عزیز دلم رو شوفاژ فویل میذارن و میوه روش
    من شوفاژ ندارم و تا حالا تجربه ش رو نکردم
    ولی رو بخاری رو ابکش استیلم میوه میچینم دور تا دور و کف و میذارم رو بخاری
    فویل نیاز نداره عزیز دلم
    و زیر و روشون هم بکن که نچسبن
    انشاا.. درست کنی و از خوردنشون لذت ببری
    خیلی آسونه.هیچ کار نداره
    irandokht216, Shiva Sh, مهرافروز و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #139
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86624
    پسند کرده
    75986

    ویترین مدال ها

    نقل قول نوشته اصلی توسط shabnamjon نمایش پست ها
    باران جان میشه تو فر جابجاش نکرد؟میشه زیرش کاغذ روغنی گذاشت ک نچسبه؟
    عزیزم تو فر هم باید جا به جا کنی
    متاسفانه به کاغذ هم میچسبه
    hana67, بلور یخ, مهرافروز و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  5. #140
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86624
    پسند کرده
    75986

    ویترین مدال ها

    نقل قول نوشته اصلی توسط ماناسهیل نمایش پست ها
    یه سوال مبتدیانه باران عزیزو هنرمند برای برش زدن میوه ها مخصوصا پرتقال از وسیله خاصی استفاده کردی که انقدر نازک و تمیز و ا قطر یکسان برش خوردند؟
    عزیز منی مانای مهربونم
    گلم من وسیله خاصی برا برش ندارم.همه ش رو با دست خرد کردم.
    با چاقو خیلی با دقت و حوصله
    najiepenhonet, پرنسس.م, negar_sirish و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #141
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    تپل طلا آواتار ها
    سمـانـه
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۶/۰۹
    نوشته ها
    2,946
    میزان امتیاز
    346
    پسند شده
    24562
    پسند کرده
    24110
    چیپس میوه شامل سیب ، موز ، توت فرنگی ، آلو ، هلو ، شلیل ، کیوی
    میوه های ورقه شده رو در دمای محیط و داخل آبکش چیدم و خشک کردم!

    *Afsaneh*, m1361, باران67 و 12 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #142
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    شروین آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۲۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    270
    میزان امتیاز
    17
    پسند شده
    615
    پسند کرده
    1340
    اینهم میوه های خشک من که با میوه های مانده از عید درست کردم. کیوی عالی بود. باید برش ها را دفعه بعد یه کم ضخیم تر بگیرم. چون روی بخاری میسوزه. روی بخاری با شعله کم کم خشکشون کردم.
    نام: 20150405_192150.jpg نمایش: 1218 اندازه: 103.7 کیلو بایت
    مهمان مامان
     
    پرناک, پرنسس.م, باران67 و 8 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچکس نبود. الان هم یکی هست یکی نیست ولی خدای من همیشه هست.

  8. #143
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    شروین آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۲۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    270
    میزان امتیاز
    17
    پسند شده
    615
    پسند کرده
    1340
    نقل قول نوشته اصلی توسط ترنم63 نمایش پست ها
    میشه تو آفتاب خشک کرد الان که شوفاژا خاموشه
    سلام عزیزم. بله ولی تابستون که افتاب شدید داره نه افتاب این روزها که جون نداره.
    مهمان مامان
     
    ترنم63, mitra40, مامان غزل و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچکس نبود. الان هم یکی هست یکی نیست ولی خدای من همیشه هست.

  9. #144
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    منتقد گرامی آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۹/۱۳
    نوشته ها
    196
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    360
    پسند کرده
    718
    من خرمالو پرتقال وکیوی وسیب خشک کردم خیلی هم خوب در اومد البته توی ابکش فلزی روی بخاری اون هم 5ماه پیش
    همه شون خوب شده بودن اما به ذ ائقه من فقط کیوی وخرمالو خوشمزه بود
    پرتقال که تلخ بود نمیشد خورد
    سیب هم مزه چندانی نداشت ازش خوشم نیومد
    البته من چیپس میوه هارو برای تزئینات شب یلدام درست کرده بودم وبرام هم مهم نبود بخوام ازشون استفاده کنم فقط جنبه تزئینی شون مهم بود
    اما فقط مزه کیوی خرمالو خوشم اومد
    راستی من بعد از شب یلدا میوه هارو ریختم توی کیسه فریزر ودر دمای محیط نگهشون داشتم تا همین چند روز که خرمالو ها وکیوی هارو میل نمودم وتموم شدن اما وسیب ها وپرتقال هارو ریختم دور
    ماندگاریش خیلی خوب بود باورم نمیشد بعد از چندماه همون طوری مونده باشن

    حالا یه وسوال با این چیپس میوه ها میشه دم نوش درست کرد؟
    mitra40, sita-golam و باران67 این نوشته را پسندیده.

صفحه 18 از 26 نخستنخست ... 815161718192021 ... آخرینآخرین
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما