نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree2987Likes

موضوع: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

نمایش نتایج: از 41 به 48 از 2358
صفحه 6 از 295 نخستنخست ... 345678916 ... آخرینآخرین
  1. #41

    Re: سبزه عید

    نقل قول نوشته اصلی توسط hilan
    میشا جون ممنون عزیزم یه سوال دیگه دارم خرفه سبز هم هست و برای استفاده باید از قبل خیس کنی
    هيلان جون برگ خرفه هرچي هوا سردتر باشه رنگش قرمز ترميشه به همون نسبت هوا گرم باشه(محيطش) برگش ميشه سبز تيره
    بذر خرفه اونقدر لعاب نميندازه واسه همين با خاكشير مخلوطش ميكنن.مقدار خاكشير رو 2برابر خرفه بريزيد و 5برابر مقدار خاكشير آب مخلوط كنيد نه بيشتر

    تنسيدو جون من پست شما رو پاك ميكنم چون عكس سبزه هاتونو صفحه قبل هم گذاشته بودين!!!
    Mahi site و Hasty این نوشته را پسندیده.



  2. #42
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,232
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10416
    پسند کرده
    1254

    ویترین مدال ها

    Re: سبزه عیدتان را خودتان سبز کنید !

    موارد اصلی :


    1- ظرفهای فلزی برای سبز کردن سبزه مناسب نیست.
    2- تناسب اندازه ظرف و مقدار بذر در طول عمر سبزه و پرپشتی و زیبایی آن بسیار موثر است.
    3- بهتر است برای آب دادن به سبزه از سیفون های آب استفاه کنید. ( آب پاش هایی که آب رو اسپری می کنن )
    4- بذر را 24 ساعت قبل در آب خیس کنید و در این مدت 2 تا 3 بار آب ظرف را عوض کنید. ( نوع بذر مهم نیست ) آب باید تا حدی در ظرف باشد که تمام بذر در آب غوطه ور باشد.
    5- بهتر است از ظروف سفالی برای سبزه استفاده کنید. اگر در دسترس نبود ظروف چینی هم مناسب است.
    6- آبیاری بیش از حد و استفاده از ظروف پلاستیکی باعث بد بو شدن سبزه میشود.
    باران67, Hasty و نایاب 90 این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  3. #43
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,232
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10416
    پسند کرده
    1254

    ویترین مدال ها

    Re: سبزه عیدتان را خودتان سبز کنید !



    [JUSTIFY]ابتدا بذر مورد علاقتون رو که یک روزخیس کرده تا یه جوونه کوچیک بزنه ( تو عدس کاملا مشخصه تو بقیه دیدنش دقت میخواد )
    بذر رو بر میدارین کف ظرف انتخابیتون میچینین ( بسته به میزان تراکمی که میخواین داشته باشین تا نهایتا سه ردیف بذر ) و با دست صافش میکنین.
    با آبپاش آنقدر غبار پاشی میکنین تا یه مقدار آب کف ظرف جمع بشه ( خیلی کم بذر نباید تو آب غوطه ور بشه )
    بعد یه دستمال ظریف و تمیز به رنگ روشن روش میکشین و میذارین یه گوشه، جایی مثل کنار پنجره که روزی سه چهار ساعت نور مستقیم آفتاب داشته باشه ولی دما از 25 نگذره.
    اون دستمالی رو که روی بذرها کشیدین باید همیشه مرطوب باشه. ( با همون آبپاش روش آب بپاشین تا خیس بشه ) ته ظرف رو هم نگاه کنید که خشک نشه حواستون باشه انقدر آب نریزین که بذر غوطه ور بشه اونجوری کار خراب میشه. در حد خیس بودن کافیه.
    دو سه روز کارتون همینه که فقط دستمال رو خیس نگه دارین. وقتی جوونه بذر اونقدر رشد کرد که پارچه رو حرکت داد از این به بعد غبارپاشی رو باید مستقیم روی بذر ها انجام بدین. اگه محیط خیلی خشک ندارین پارچه رو بردارین دیگه بهش نیاز ندارین ولی اگه محیط گرم و خشک دارین باید اون پارچه کماکان خیس روی بذرها بمونه. ( بذر ها رو غبارپاشی کنین بعد پارچه رو روش بکشین ) برای تهران معمولا دیگه نیازی به پارچه نیست مگر اینکه هوا خیلی گرم بشه.
    بعد این دو سه روز اگه بتونین کود اوره گیربیارین خیلی عالی میشه، یه قاشق چایخوری رو توی یه لیتر آب حل کنید و با اون آبیاری کنید. اگه هم گیرنیومد چاره ای نیست همون آب خالی خوبه!
    هر سه چهار ساعت یه بار نگاه کنید که ته ظرف خشک نشه. رمز پرپشتی غیر از اوره اینه که بذر رو تو آب غرق نکنید.
    بعد از اینکه سبزه ها سر زد و مقداری رشد کرد ( در حدود یکی دو سانت ) دیگه ریشه خیلی به پر آبی حساس نیست، البته انقدر پر نکنین که شورش دربیاد! حد اعتدال ، به طور خلاصه باید همیشه در حد نیم استکان آب ته ظرف باشه. اگه اوره پیدا نکردین این موقع ( منظوربعد سر زدنه) میتونین کود مایع ( تو هر فروشگاه کشاورزی پیدا میشه ) تهیه کنین و نصف مقداری که تو دستورش گفته رو با آب قاطی کنید و به پای سبزه تون بریزین. ( دلیل نصف بودن اینه که محیط بدون خاک هست و کود مستقیم در دسترس ریشه قرار میگیره باید غلظت کمتر باشه ). آبیاری با کود رو نهایتا باید هفته ای دو بار انجام بدین نه بیشتر و یادتون باشه آنقدر آب بریزین که هر روز لازم باشه آبیاری کنید. در دسترس بودن آب تازه واسه گیاه بهتره. دمای آب هم همونطور که قبلا گفتم نباید آب سرد باشه گیاه به آب نیمگرم بهتر جواب میده. خب اگه همه کارای قبلی رو انجام دادین و سبزه شما هنوز زنده بود! تقریبا کار تموم شده فقط باید مواظب باشین که ته سبزه خشک نشه ( ریشه رو میگم ) با این کار سبزه خوبی رو برای عید نوروز خواهید داشت و به ماماناتون میتونین پزشو بدین.
    اینم بگم که بهترین زمان واسه سبزه سبزکردن واسه اینکه سبزه تا 13 دووم بیاره و خراب نشه حدود دو هفته قبل از عیده. یعنی اگه شما برای امسال میخواین سبزه سبز کنین ده تا دوازده روز دیگه میتونین بذر رو خیس کنید و فرداش پهن کنید. برای عدس 10 روز هم کافیه چون سریع الرشد هست . یه چیزی هم که یادم رفت اینه که برای گندم زمان بیشتری رو برای خیس کردن باید اختصاص بدین یه 12 ساعت بیشتر باشه نتیجه بهتره! یعنی گندم رو 36 ساعت در آب غوطه ور خیس کنید و بعد بقیه مراحل رو انجام بدین.

    موفق باشید و همیشه سبز.[/JUSTIFY][JUSTIFY]http:/p30world.com[/JUSTIFY]
    باران67 و Hasty این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  4. #44
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,232
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10416
    پسند کرده
    1254

    ویترین مدال ها

    Re: سبزه عیدتان را خودتان سبز کنید !

    [JUSTIFY]برای سبز کردن سبزه، از بذر انواع سبزیجات می‏توانید کمک بگیرید؛ هر کدام که دمِ دست باشند. مقداری عدس، ماش، گندم در هر خانه‏ای پیدا می‏شود. در موردسبز کردن سبزه، ارزان بودن بذرهای تهیه شده اهمیت دارد بخصوص موقعی که بخواهیم در چند بشقاب یا در چند سینی سبزه سبز کنیم. [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بذرهای مناسب برای سبزه:[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بذر گندم و جو ارزانتر از سایر بذرها هستند. یادتان باشد که این گونه بذرها باید سالم وتازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداری کرده‏اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمی‏شوند.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]روش سبز کردن سبزه:
    برای یک بشقاب سبزه حدودا پنجاه تا صد گرم بذر کفایت می‏کند. بذرها را در آب خیس کنید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بعد از یک شبانه ‏روز که کاملاً خیس خوردند آنها را لای یک پارچه مرطوب پیچیده و در بشقاب قرار دهید. نباید بشقابی که این پارچه در آن قرار دارد
    از آب پر شود فقط باید مرتب پارچه را خیس کنیم تا رطوبت کافی به بذرها برسد. در این مدت هر روز مقداری آب روی پارچه می‏ریزیم و بذرها را به
    وسیله پارچه از نور محافظت می‏کنیم. اگر پاشیدنِ آب را فراموش کنید بذرها دچار مشکل گشته و سبز نمی‏شوند. با وجود رطوبت کافی و تاریکیِ مطلق، بذرها به تدریج جوانه می‏زنند. وقتی بذرها جوانه زدند آنها را در یک بشقاب گود ریخته و با دست پهن می‏کنیم طوری که روی هم انباشه نشوند؛ اما باز هم برای مدت یک شبانه ‏روز پارچه‏ای روی بشقاب می‏کشیم، مقدار کمی آب در بشقاب می‏ریزیم و پارچه را خیس نگه می‏داریم. روز بعد پارچه را برداشته و بشقاب را در محل پر نور و آفتابی قرار می‏دهیم. [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]به تدریج سبزه‏ها سبز شده و رشد می‏کنند. در این مدت مرتب به آن آب می‏دهیم. هر بار در موقع آبیاری آبهای اضافه را که در زیر بشقاب جمع شده خالی کنید و آب تازه به آن بدهید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    نکته ها:[/JUSTIFY]
    • [JUSTIFY]سعی کنید در کفِ بشقاب آب زیاد جمع نشود زیرا موجب پوسیدگی سبزه‏ها می‏گردد.[/JUSTIFY][/*:m:9dg5qrxq]
    • [JUSTIFY]در مقابل نور آفتاب سبزه‏ها به سرعت رشد می‏کنند. اگر بخواهیم تا سیزده نوروز سبزه را نگه داریم بهتر است اجازه ندهیم که سبزه‏ها با سرعت زیاد رشد کنند. [/JUSTIFY][/*:m:9dg5qrxq]
    • [JUSTIFY]برای اینکه سبزه به تدریج رشد کند می‏توان آن را در محل خنک قرار داد. سرما از رشد سریع سبزه جلوگیری می‏کند.[/JUSTIFY][/*:m:9dg5qrxq]
    [JUSTIFY]
    سبزه‏های کوزه‏ای:[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]کوزه سبز نیز جالب است. با استفاده از یک کوزه سفالی و مقداری بذر تره‏ تیزک ( شاهی ) می‏توانیم سبزه کوزه‏ای درست کنیم. ابتدا کوزه را از آب پر می‏کنیم و برای مدت یک شبانه ‏روز آن را همان‏طور پر از آب نگه می‏داریم تا جدار کوزه کاملاً خیس شود. [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می‏کشیم. [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]بذر شاهی را که قبلاً برای مدت بیست و چهار ساعت در آب خیس کرده‏ایم به آرامی با دست روی نایلون می‏کشیم طوری که بذرها که حالا دیگر بعد از خیس شدن کاملاً ژله‏ای شده‏اند به طور یکنواخت همه جا پخش شوند. بذر شاهی به آسانی به سطح جوراب نایلونی می‏چسبد. [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]کوزه را همواره پر از آب نگه می‏داریم. چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می‏شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم.. آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده، جوراب را مرطوب می‏کند به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه‏ها به سطح بیرونی کوزه می‏چسبند. کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاهگداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY] [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]همشهری آنلاین
    [/JUSTIFY]
    باران67 و Hasty این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  5. #45
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,232
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10416
    پسند کرده
    1254

    ویترین مدال ها

    Re: سبزه عیدتان را خودتان سبز کنید !

    [JUSTIFY]آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و پس از آن ها تخمه آفتاب گردان، کدو، کنجد، بزرک، نعنا و سپس انواع لوبیاها مانند سویا ، جو، ذرت و ارزن. [/JUSTIFY][JUSTIFY]از میان جوانه ها، دانه سویا بسیار مغذی است. توجه کنید که دانه سویا تازه باشد، پوستش شکسته نباشد و دانه نصف نشده باشد. [/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY]زمان لازم برای تهیه جوانه ها: [/JUSTIFY]

    [JUSTIFY]الف- دانه های که باید حدود 6 تا 8 ساعت خیس کنید: [/JUSTIFY][JUSTIFY]یونجه ( مدت جوانه زدن : 6-5 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]شنبلیله ( مدت جوانه زدن : 4-3 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]تربچه ( مدت جوانه زدن : 5-4 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]کنجد ( مدت جوانه زدن : 2-1 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]
    ب- دانه هایی که باید حدود 10 تا 18 ساعت خیس کنید: [/JUSTIFY][JUSTIFY]نخود ( مدت جوانه زدن : 4-3 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]عدس ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]ماش ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]سویا ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]آفتاب گردان ( مدت جوانه زدن : 2-1 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]گندم ( مدت جوانه زدن : 3-2 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]چاودار ( مدت جوانه زدن :3-2 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]ارزن ( مدت جوانه زدن :4-3 روز ) [/JUSTIFY][JUSTIFY]
    [/JUSTIFY][JUSTIFY]منبع: کتاب سبزه [/JUSTIFY]
    باران67 و Hasty این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  6. #46
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,232
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10416
    پسند کرده
    1254

    ویترین مدال ها

    Re: سبزه عیدتان را خودتان سبز کنید !

    سبزه عروسكي


    [JUSTIFY]
    وسايل* لازم:[/JUSTIFY][JUSTIFY]- عروسك* [/JUSTIFY][JUSTIFY]- پارچه* كنفي* يا گوني* [/JUSTIFY][JUSTIFY]- تخم* شاهي* [/JUSTIFY][JUSTIFY]- نخ* و سوزن* و قيچي* [/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY]شيوهِ كار:
    عروسك* مناسبي* انتخاب* كنيد؛ عروسكي* كه* ترجيحاً دامن* بلندي* داشته* باشد. اگر مي *خواهيد لباس* عروسك* آسيب* نبيند، قسمت* دامن* را داخل* كيسه* نايلوني* قرار دهيد و در قسمت* كمر با كش* يا سوزن* و نخ* محكم* كنيد. [/JUSTIFY][JUSTIFY]پارچه* كنفي* را با قيچي* (با توجه* به* اندازه* عروسك) به* شكل* دامن* برش* بزنيد. اندازه* گيري* دقيق* دور كمر، قد دامن* و پايين* دامن* عروسك، شما را در برش* صحيح* دامن* كمك* مي *كند. دامن* را با سوزن* و نخ* بدوزيد و قسمت* كمر را محكم* به* عروسك* متصل* كنيد. اين* مرحله* پايه* كار است* و بايد با دقت* و توجه* انجام* شود. [/JUSTIFY][JUSTIFY]تخم* شاهي* را خيس* كنيد و بگذاريد يكي *دو ساعت* بماند تا حالت* ژله *اي* و چسبنده* پيدا كند. سپس* آن* را از بالا به* پايين* و به* آرامي* روي* دامن* عروسك* بماليد. اين* كار را به *دقت* و به* گونه *اي* انجام* دهيد كه* اصلاً معلوم* نباشد. [/JUSTIFY][JUSTIFY]عروسك* را در محل* گرم* ( كنار رادياتور شوفاژ يا نزديك* بخاري ) قرار دهيد و هر روز دو نوبت* با آبفشان* به* آن* آب* بپاشيد تا همواره* مرطوب* بماند. زماني *كه* شاهي*ها جوانه* زد بهتر است* آن* را به* محل* خنك *تر منتقل* كنيد. گرما رشد جوانه* ها را سرعت* مي *بخشد و عمر سبزه* كوتاه *تر مي *شود. اگر مي* خواهيد سبزه* رشد زيادي* نداشته* باشد، آن* را داخل* يخچال* بگذاريد؛ اما آب *دادن* را فراموش* نكنيد. [/JUSTIFY][JUSTIFY]دامن* سبز عروسك* را با گل*هاي* رنگي* جلوه* بيشتري* ببخشيد. اين* روش* سبز كردن* سبزه* شيوه*اي* جديد است* و اگر حين* انجام* كار دقت* و سليقه* به *خرج* دهيد، نتيجه* مطلوبي* خواهيد گرفت. اگر دوست* داريد دامن* محكم* باشد و موقع* ايستادن* عروسك* دچار مشكل* نشود، زير پارچه* تور سيمي* بگذاريد و با پارچه* روي* آن* را بپوشانيد.[/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY]منبع: مجله سروش و سایت *****[/JUSTIFY]
    گلی 65 و Hasty این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  7. #47
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۰/۰۱
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,213
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    361
    پسند کرده
    0

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    سلام ببخشید یک سوال دارم گندم اگر بزارم دونه شکسته هاشو پاک کردم الان کلا سالمه خوب 15 اسفندخوبه خیسش کنم چند شب بمونه نیاز داره دراین مدت آبش عوض بشه بعد آبکشش کنم برزمش تو زرف مورد نظر بعد روش پارچه نم داربکشم و هرز بهش آب بدم آیا بعضی ها میگن باید مثل بخچه گندم بریزی داخاش و بعد جوانه زدن دستمال برداری من این کارو پارسال کردم همش قاطی شد گندید میشه دستورشو بدین کامل
    مادری تنها زنی تنها تر روی زمینم ای خدا تنهام نزار بی تو خیلی دلگیرم ای خدااااااااااااااااااااا

  8. #48

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    بچه ها یه سوال دارم خیلی فوری هم جواب می خوام ...من برای یکشنبه اینده سبزه می خوام بزارم برای مدرسه پسرم ..حانمش دیر بهم گفت ..حالا می خوام از این گندم های اماده که برای سالاد استفاده میشه بگیرم به نظر شما اینا سبز میشه چون یه مدتی تو یخچال میمونه تو روند رشدش تاثیر نداره ..؟؟؟؟؟؟؟؟چون این جوانه ها دیگه یه مرحله ای رو طی کرده و سرعت میده به کار حالا نمی دونم میشه یا نه ؟؟؟
    مشکل زمان دارم ...

    نقل قول نوشته اصلی توسط فینگیل بانو
    راضیه جونم تخم شاهی بکار تا یکشنبه کاملا در میاد عزیزم
    نگران هم نباش
    نقل قول نوشته اصلی توسط chanel
    مسیله اینه که و ظرفا جدا باید درست بشه ..ظرف های کوچیک به بار مصرف ...که به هر کدون از بچه ها داده بشه ...تخم شاهی باید روی جایی کشیده بشه ...

    شاید بشه عروسک جورابی درست کنیم نه ؟ با تخم شاهی ..؟؟؟؟
    نقل قول نوشته اصلی توسط فینگیل بانو
    آهان
    خوب پس فکر کنم سخت شد :دی
    عروسک جورابی هم خوبه
    یا مثلا تو پوست تخم مرغ
    ماش هم فکر کنم زود جوانه بزنه
    البته خواهر من کوچولو بود دم عید براشون از چمن سبزه میدادن
    Hasty این نوشته را پسندیده.
    همین که عشق باشد ان هم در حوالی تو...
    هر چقدر هم که زمستان باشد ..
    بهاریترین هوا سهم من است..

صفحه 6 از 295 نخستنخست ... 345678916 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما