نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree2987Likes

موضوع: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

نمایش نتایج: از 857 به 864 از 2358
  1. #857
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۱۱/۲۴
    محل سکونت
    اصفهان
    نوشته ها
    7
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    4
    پسند کرده
    0

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    نقل قول نوشته اصلی توسط samir
    نقل قول نوشته اصلی توسط sahra_64
    سلام سبزه من که کاشتم داره کپک میزنه چکار کنم
    خیلی ناراحتمتازه حدود یک سانت سبز شده
    لطفا راهنماییم کنید کسی میدونه باید چه کار کنم؟؟؟
    صحرا جان برای کپک زدن و علتهاش توی صفحات 50 تا 60 (فکر میکنم) توضیح دادم. اونجا رو بخون. ولی اگه کپک زده فک نمیکنم دیگه بتونی کاریش کنی. تا دیر نشده یه سبزه دیگه بزار.
    سمیر جونم خیلی ممنون اون قسمت هایی از سبزم که کپک زده بودرو جدا کردم و بقیه رو به یه ظرف دیگه منتقل کردم.امیدوارم که خوب بشه.اما یه سبز با بذر لعاب دار هم میکارم که اگه سبزم خوب نشد بدون سبزه نباشم
    من چند وقت پیش یه گشت توی پستای قبلی زدم واین مطالبو کپی کردم امیدوارم مفید باشه
    سبز کردن دانه های سخت:مثل گندم عدس ماش نخود و ...

    بذرهای سخت را باید یک تا دو روز در آب بخیسانید
    بعد از اینکه دانه ها خوب خیس خورد آن را درون پارچه نخی پیچیده و مرطوب نگه دارید و مدام جا به جا کنید تا دانه ها یکنواخت جوانه بزند
    دانه های جوانه زده را درون ظرف مورد نظر ریخته روی آن دستمال نمناک بکشید
    یکی دو روز بعد که جوانه ها کمی سبط شد دستمال را بر دارید.وقتی بلند تر شد آن را زید نور آفتاب و هوای خنک بگذارید تا سبزه شما پر پشت و پر رنگ شود

    دانه های سخت را باید 10 تا 15 روز قبل سبز کنید و روزی یک بار به آن آب بدهید

    علاوه بر ایده هایی که توی این مبحث می بینید، می تونید دانه ها رو بین شکاف های میوه کاج بریزید و سبز کنید و یا خوشه درسته گندم رو سبز کنید.منتظر ایده های بقیه دوستان هستیم

    اقتباس از مجله سرآشپز27

    سبز کردن دانه های لعابی مانند شاهی یا منداب و ...

    ویژگی این بذرها اینه که بعد از خیس شدن حالت ژله ای به خود می گیرند و به همین دلیل قابلیت چسبندگی روی سطوح مختلف(حتی سطوح عمودی) را دارا می باشند

    خیساندن:مقدار مناسب بذر را پس از یکبار شستن به مدت 4 ساعت با آب لازم بخیسانید(میزان آب لازم برای بذر شاهی 5 برابر و بذر منداب 5/2 برابر مقدار بذر است

    روی سطحی را که می خواهیدسبزه سبز کنید را با آب فشان خیس کنیدبعد یکایه پنبه با ضخامت 1 سانتی متر روی ماکت قرار دهیدبه طوری که همه جای ماکت را بپوشاند.روی پنبه یک لایه پارچه تنظیف بکشید و سطح ماکت را با آب فشان کاملا خیس کنید و بذرهای خیس خورده را روی ماکت بمالید.
    دقت کنید فقط یک لایه بذر روی تنطیف بمالید و پس از اتمام کارسطح ماکت را خیس کنید

    در این مرحله یک نایلون شفاف را که دو نقطه آن را سوراخ هایی به اندازه 3*3 ایجاد کردید روی کار و بافاصله قرار دهید(نایلون به سطح ماکت نچسبد) اضافه های نایلون را زیر ماکت جمع نمایید.

    روز اول و دوم سبزه شما به روزی 3 بار آبدهی با آب پاش نیاز دارد.از روز سوم که بذرها جوانه زد و به رنگ سبز کم رنگ در آمد دیگر احتیاجی به روکش ندارد و در این مرحله باید سبزه ها را روزی 2 بار سیراب کنبد

    دو سه روزی که سبزه چوشش نایلونی دارد سبزه را در محیط معمولی و به دور از نور آفتاب قرار دهید وقتی نالون را بر داشتید یک روز دیگر هم در همان محیط قرار دهید ولی در روزهای بعد سبزه رو روزی چند ساعت در هوای آزاد بگذارید البته در معرض باد نباشد.در این مرحله سبزه نیاز به روزی یکبار آب دهی دارد

    بذر شاهی در 6 روز و بذر منداب در 4 روز آماده می شود

    سعی کنید سبزه ها را در سبد حصیری قرار دهید تا آب از آن کاملا جدا شود.
    اگر ماکت شما لبه دارد حتما لبه سبد را ببرید تا آب در آن جمع نشود و بوی نامطبوع ایجاد نکند

    اقتباس از مجله آشپز باشی شماره 38




    تزئین سبزه بر روی کوزه

    100 گرم تخم شاهی را با آب مخلوط کنید تا لعاب داده و غلظت پیدا کند
    جوراب نایلونی را روی سطح کوزه کشیده و اضافی آن را به سمت داخل بدهید .از مایه لعاب دار روی کوزه بمالید و قسمت های سوراخ دار را خالی بگذارید
    بعد از اتمام کار روزی چند مرتبه با آبپاش روی آن آب بپاشید تا خشک نشود
    بعد از اینکه سبزه ها کمی بلند شد قسمت های خالی کوزه را به آرامی برش زده و شمع کوچکی درون کوزه قرار دهید
    اگر از کوزه ساده و بدون سوراخ استفاده می کنید فقط کافیست داخل کوزه را پر از آب کنید و نیازی به آب پاشیدن نیست.فقط مواظب باشید آب کوزه تمام نشود

    مجله هنرآشپزی شماره 65


    نکاتی در مورد کاشت سبزه

    1- ظرفهای فلزی برای سبز کردن سبزه مناسب نیست.

    2- تناسب اندازه ظرف و مقدار بذر در طول عمر سبزه و پرپشتی و زیبایی آن بسیار موثر است.
    3- بهتر است برای آب دادن به سبزه از سیفون های آب استفاه کنید. ( آب پاش هایی که آب رو اسپری می کنن )
    4- بذر را 24 ساعت قبل در آب خیس کنید و در این مدت 2 تا 3 بار آب ظرف را عوض کنید. ( نوع بذر مهم نیست ) آب باید تا حدی در ظرف باشد که تمام بذر در آب غوطه ور باشد.
    5- بهتر است از ظروف سفالی برای سبزه استفاده کنید. اگر در دسترس نبود ظروف چینی هم مناسب است.
    6- آبیاری بیش از حد و استفاده از ظروف پلاستیکی باعث بد بو شدن سبزه میشود.
    آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از

    یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و پس از آن ها تخمه آفتاب گردان، کدو، کنجد، بزرک، نعنا و سپس انواع لوبیاها مانند سویا ، جو، ذرت و ارزن.
    از میان جوانه ها، دانه سویا بسیار مغذی است. توجه کنید که دانه سویا تازه باشد، پوستش شکسته نباشد و دانه نصف نشده باشد. <o:p></o:p>
    زمان لازم برای تهیه جوانه ها:
    الف- دانه های که باید حدود 6 تا 8 ساعت خیس کنید: یونجه ( مدت جوانه زدن : 6-5 روز )
    شنبلیله ( مدت جوانه زدن : 4-3 روز )
    تربچه ( مدت جوانه زدن : 5-4 روز )
    کنجد ( مدت جوانه زدن : 2-1 روز )

    ب- دانه هایی که باید حدود 10 تا 18 ساعت خیس کنید: عدس ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز ) ماش ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز ) سویا ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز ) آفتاب گردان ( مدت جوانه زدن : 2-1 روز ) گندم ( مدت جوانه زدن : 3-2 روز )
    چاودار ( مدت جوانه زدن :3-2 روز ) ارزن ( مدت جوانه زدن :4-3 روز )
    منبع: کتاب سبزه


    این نکته رو هم یکی ازدوستان در مورد بذر خرفه وخاکه شیر نوشته بود

    بذر خرفه اونقدر لعاب نميندازه واسه همين با خاكشير مخلوطش ميكنن.مقدار خاكشير رو 2برابر خرفه بريزيد و 5برابر مقدار خاكشير آب مخلوط كنيد نه بيشتر

    باران67, Mahi site, Hasty و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. #858
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۸/۲۷
    نوشته ها
    9
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    3
    پسند کرده
    0

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    مهشيد جون مطمئن نيستم از حرفم ولي فكر كنم اگر روزي 2 ساعت بزاريش توي هواي ازاد بد نباشه هم نور مي خوره و هم هوا ...

  3. #859
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۱۷
    نوشته ها
    8
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    1
    پسند کرده
    0

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    هییییییییییییشکی جواب منو در مورده شبدر نداد !!!!!!!!!!!!!

  4. #860
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    tahtaghari آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    محل سکونت
    رفتم خونه خودم
    نوشته ها
    621
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    1920
    پسند کرده
    1137

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    نقل قول نوشته اصلی توسط sinereh
    هییییییییییییشکی جواب منو در مورده شبدر نداد !!!!!!!!!!!!!
    سوالت چی بود؟
    برام هیچ حسی شبیه تو نیست کنار تو درگیر آرامشم

  5. #861
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    tahtaghari آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    محل سکونت
    رفتم خونه خودم
    نوشته ها
    621
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    1920
    پسند کرده
    1137

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    بچه ها دیروز خوب بود برنامکه به خانه بر میگردیم رو نگاه میکردید سوالات خوبی جواب داده شد
    در مورد بذر های لعابی(شاهی، خرفه(که با خاکشیر یا تخم شربتی باید مخلوط شه)،شبدر ،منداب)فردا باید دست بکار شید ینی چهار شنبه چون قشنگی اینا به کوتاه بودنشونه و عدس و ... دیر هم شده باید 20 روز به عید مونده شروع به کار میکردید
    منداب مثه شاهی میمونه خوبیش اینه که اگه میخواهید سبزه دورنگ درست کنید نباید از شاهی استفاده شه از منداب استفاده کنید (راست میگفت من پارسال با شاهی گذاشتم خوب نشد)
    شبدر خوبیش اینه که بو بد شاهی رو نداره که من میخوام امسال امتحانش کنم
    یه چیز دیگه خانومه(خانم خدامی)گفت که اول ماکت رو خیس کنید بعد پنبه رو همون جوری که لایه لایه تو پاکتشه بذارید رو ماکت بعد با اسپری پنبه رو خیس کنید و فشار بدی که منسجم شه دیگه نیاز به تنظیف هم نداره
    برام هیچ حسی شبیه تو نیست کنار تو درگیر آرامشم

  6. #862
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۴/۲۶
    نوشته ها
    65
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    1
    پسند کرده
    1

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    لطفا کسی اگه اطلاع داره جواب بده من شاهی رو دو روز خیسوندم و یکم هم جوانه های سفید زدن بعد روی سفال گذاشتم نمی دونم ولی میترسم چون خیلی خیسوندم خراب بشه اگه اینطوره بهم بگین تا دیر نشده یکی دیگه بکارم.مررررررررررسی

    کسی اطلاع نداشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    (فرمان دادم بدنم را بدون تابوت و موميايي به خاک سپارند تا اجزاي بدنم خاک ايران را تشکيل دهد)

    کوروش بزرگ

  7. #863
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۹/۰۲
    محل سکونت
    خانه بخت☂ پای تخت
    نوشته ها
    438
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    32
    پسند کرده
    0

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    نقل قول نوشته اصلی توسط tahtaghari
    شبدر خوبیش اینه که بو بد شاهی رو نداره که من میخوام امسال امتحانش کنم
    منم تصمیم گرفتم شبدر بسبزونم خوشحال میشم راهنماییم کنی خانومی چون تجربه ندارم تو این زمینه
    دیده را فایده آن است که دلبربیند؛

    اللهم عجل لولیک الفرج...

  8. #864
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
    نوشته ها
    144
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    61
    پسند کرده
    0

    Re: سبزه عید را خودتان سبز کنید !

    نقل قول نوشته اصلی توسط گلنوش
    سلام..
    من گندم جوونه زده رو تو گلدون روی خاک ریختم .. بعد روش مشما کشیدم.. الان دو روزه هیج تغییری نکرده... فکر کنم اشتباهم این بوده که روش پارچه نمدار نذاشتم... حالا چون میخوام تا عید سبزه ام کاملاً بلند شه.. به نظرتون میتونم گندمها را بردارم و به جاش تخم شاهی که 4 ساعت خیس خورده رو بذارم روی خاک؟؟؟؟ یعنی شاهی رو میتونم به جای اینکه روی پنبه و پارچه تنظیف بکشم بریزم روی خاک؟؟؟ ممنون میشم جوابمو بدین..
    هیچ کس جواب سوال منو نمیدونه؟؟ آخه میترسم دیر بشه؟؟
    گر نگهدار من ان است که من میدانم..... شیشه را در بغل سنگ نگه میدارد

  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما