نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree2Likes

موضوع: نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 10
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
  1. #1
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۱/۲۱
    نوشته ها
    11
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    7
    پسند کرده
    0

    نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

    [JUSTIFY]حالت تهوع

    بعضی از افراد تهوع خفیفی در دوران بارداری دارند و برخی دیگر دچار استفراغ مداوم می شوند. علت آن احتمالاً ناشی از تغییرات عدیده ای است که در بدن فرد رخ می دهد، مانند افزایش میزان برخی هورمون ها.

    در صورت بروز این مشکل مادر باید صبور باشد و بداند که این دوران زودگذر است.

    چه باید کرد :

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY][BLOCKQUOTE]- در برنامه غذایی خود از مواد غذایی کم چرب و کم آب مانند پنیر، نان برشته ، مربا ،
    تخم مرغ پخته شده و سیب زمینی استفاده کنید.

    - از خوردن غذاهای سرخ کرده بپرهیزید.

    - قبل از بلندشدن از رختخواب مقداری نان خشک یا بیسکوییت مصرف کنید.

    - از بوهای مشمئز کننده و نامطبوع دوری نمایید.

    - غذاها و نوشیدنی های کاهش دهنده تهوع را بیابید و آنها را مصرف نمایید. حتی اگر این مواد غذایی ، نوشابه های گازدار و چیپس هم باشد ، خوردن آن بهتر از هیچ نخوردن است.

    - تهوع و استفراغ موجب کاهش حجم مایعات بدن می گردد. برای جبران آن، به اندازه کافی مایعات بنوشید.

    - بیش از حد گرسنه نمانید. بسیاری از خانم ها اگر معده خود را با خوراکی های سبک پُُُُُُُُُر نگه دارند تا حدودی از حالت تهوع جلوگیری می کنند.
    [/BLOCKQUOTE][/JUSTIFY][JUSTIFY]سوزش سردل

    این عارضه هیچ ارتباطی با قلب شما ندارد ، بلکه مربوط به مری و معده است. این حالت ناخوشایند و ترش کردن ناشی از افزایش اسید معده و برگشت آن به مری است.همچنان که حاملگی پیش می رود، اندازه بچه و حجم رحم افزایش پیدا می کند . با افزایش حجم رحم به معده مادر فشار وارد می شود و باعث رانده شدن اسید معده به مری می گردد.

    چه باید کرد :

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY][BLOCKQUOTE]- بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید؛ چرا که این کار می تواند ترش کردگی یا سوزش سردل را بدتر کند.

    - طوری بخوابید که سر شما بالاتر از تنه قرار گیرد تا برگشت اسید معده کاهش یابد.

    - سعی کنید مکرراً غذا ، آن هم غذاهای سبک میل نمایید ، مخصوصاً در سه ماهه دوم بارداری .

    - از مصرف تحریک کننده هایی مانند قهوه ( کافئین )، شکلات و غذاهای پرادویه و هر غذای دیگری که شما را اذیت می کند، بپرهیزید.

    - نظر پزشک خود را در خصوص مصرف داروهای آنتی اسید معده جویا شوید.

    - غذا را به آرامی و در محیط آرام ( 6 بار در روز ) مصرف کنید.

    - از خوردن غذاهای نفخ آور خودداری کنید.

    - از خوردن غذاهای حجیم قبل از خواب خودداری نمایید.

    - از خوردن خوابیدن به پشت خودداری کنید.
    [/BLOCKQUOTE][/JUSTIFY][JUSTIFY]یبوست

    از دیگر عارضه های دوران بارداری ، یبوست است . حاملگی ، حرکت موادغذایی را در طول دستگاه گوارش شما آهسته می سازد .

    علاوه بر این ، یبوست یکی از عوارض جانبی مصرف مکمل های آهن می باشد. مصرف ناکافی فیبر و مایعات و انجام ناکافی تمرینات بدنی نیز می تواند از علل دیگر یبوست باشد.

    چه باید کرد:

    - به مصرف مکمل های تجویز شده ادامه دهید.

    - غذاهایی که فیبر زیادی دارند را مصرف کنید.

    - روزانه حداقل 8 لیوان مایعات فاقد کافئین بنوشید تا اثرات ملین فیبر را افزایش دهد.

    - انجام فعالیت منظم ورزشی باعث تحریک دستگاه گوارش می شود و حرکات منظم روده را افزایش می دهد.

    - از گلابی ، آلو ، انجیر ، انگور ، زردآلو و ... استفاده نمایید.

    - نان سبوس دار ( مثل نان سنگک ) مصرف کنید.

    - از روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.

    - استراحت و خواب کافی داشته باشید.

    - میوه ها مخصوصاً میوه های خشک مانند انجیر خشک ، قیسی ، آلوی خیسانده و ... و سبزیجاتی مانند کاهو،
    خیار و نخود سبز پخته را بیشتر مصرف نمایید.
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    بواسیر

    بواسیر به گشاد شدن و تورم سیاهرگ های اطراف راست روده اطلاق می گردد که موجب خارش و گاهی درد شدید می شود.

    هنگامی که یبوست دارید و برای اجابت مزاج به خود فشار می آورید و یا موقع زایمان، متحمل فشار می شوید بواسیر ایجاد می شود.

    چه باید کرد :

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY][BLOCKQUOTE]- موارد مربوط به یبوست را رعایت نمایید.

    - مقدار زیادی فیبر و مایعات را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مدفوع نرم بماند.

    - در صورتی که دچار مشکل شدید، با پزشک خود مشورت کنید.

    خانم های باردار در شرایط طبیعی باید از ماه اول بارداری تا پایان ماه ششم هر ماه یک بار و در ماه های هفتم و هشتم 15 روز یک بار و در ماه نهم هفته ای یک بار به مرکز بهداشت، ماما یا پزشک جهت معاینه مراجعه نمایند.
    [/BLOCKQUOTE][/JUSTIFY][JUSTIFY]
    ورم کردن

    آب اضافه ای است که در داخل و اطراف سلول های بدن نگه داشته شده است. در دوران بارداری حجم خون شما زیاد می شود و آب سلول ها نیز افزایش می یابد. البته برخی از ورم ها طبیعی هستند و برخی نیستند.

    چه باید کرد :

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY][BLOCKQUOTE]- از ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید و گاهی پاهای خود را بالا نگه دارید.

    - مصرف سدیم ( نمک ) را محدود کنید.
    [/BLOCKQUOTE][/JUSTIFY][JUSTIFY]تنفر از غذا

    به طور کاملاً ناگهانی، مزه و بوی غذاهای خاصی را نمی توانید تحمل کنید. حتی ممکن است غذایی باشد که قبلاً آن را دوست داشتید و دائماً مصرف می کردید. علت این امر هنوز مشخص نشده و ممکن است به همان سرعتی که ایجاد شده از بین برود.

    چه باید کرد :

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY][BLOCKQUOTE]- نگران نباشید. شما می توانید در یک گروه از مواد غذایی مثل لبنیات، بعضی را به جای بعضی دیگر مصرف کنید. مگر این که نتوانید کل یک گروه مواد غذایی را تحمل کنید.

    - در صورت امکان به جاهایی که غذا را طبخ می کنند نزدیک نشوید.

    - سعی کنید غذاهایی را که می خورید سرد و یا در حد درجه حرارت اتاق باشد؛ چرا که در این حالت بوی آن ها به حداقل می رسد.

    - اگر پی بردید که نمی توانید انواع غذاها را مصرف نمایید با یک متخصص رژیم درمانی مشورت نمایید تا برای شما برنامه غذایی مناسب تنظیم کند.
    [/BLOCKQUOTE][/JUSTIFY][JUSTIFY]فشار خون

    از اختلالات شایع دوران بارداری است که پیشرفت آن منجر به علائم مسمومیت حاملگی و مسمومیت های شدید حاملگی می شود. مسمومیت حاملگی پس از هفته بیستم بارداری بروز می کند و علامت آن افزایش فشار خون همراه با دفع پروتئین از ادرار ( به میزان 300 میلی گرم یا بیشتر در 24 ساعت ) و ورم دست و صورت است.

    در مسمومیت شدید حاملگی ، فشار خون به 16 روی 10 یا بالاتر می رسد و میزان دفع پروتئین از ادرار در 24 ساعت به 5 گرم یا بیشتر می رسد. در این حالت زن باردار دچار تاری دید، سردرد و در حالت شدیدتر حملات غش در نزدیک زایمان می شود.

    چه باید کرد :

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY][BLOCKQUOTE]- معمولاً استراحت مطلق در وضعیت خوابیده به پشت توصیه می شود.

    - رژیم بدون نمک یا حداقل 4 تا 5 گرم سدیم در روز می تواند مفید باشد.

    - کنترل دقیق فشار خون در طی بارداری و مراجعه منظم به پزشک لازم است.
    [/BLOCKQUOTE][/JUSTIFY][JUSTIFY]توصیه های کلی :

    - به محض این که از حاملگی خود مطلع شدید به یکی از مراکز بهداشتی- درمانی یا پزشک مراجعه نمایید.

    - افزایش وزن در دوران بارداری باید کم کم صورت گیرد ، چون افزایش ناگهانی وزن خطرناک است.

    - در صورتی که در دوران بارداری به خصوص سه ماه آخر به اندازه کافی وزن اضافه نکردید، می توانید از نان ، برنج ، ماکارونی ،
    سیب زمینی و چربی ها استفاده نمایید.

    - همه زنان باردار با هر شرایطی اعم از لاغری و چاقی ، در دوران بارداری باید افزایش وزن داشته باشند، ولی میزان افزایش وزن آنان باید زیرنظر ماما یا پزشک باشد.

    - خانم های باردار در شرایط طبیعی باید از ماه اول بارداری تا پایان ماه ششم هر ماه یک بار و در ماه های هفتم و هشتم 15 روز یک بار و در ماه نهم هفته ای یک بار به مرکز بهداشت، ماما یا پزشک جهت معاینه مراجعه نمایند.
    [/JUSTIFY]


    منبع : irnini.com
    ماناسهیل این نوشته را پسندیده.

  2. #2
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۲۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    78
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    39
    پسند کرده
    0

    Re: نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

    خيلي مرسي. من اولاش حالت تهوعم كمتر بود ولي حالا كه رفتم تو ماه سوم بدتر شده. دلم هيچي نمي خواد. از ماهي بيزارم و بوش برام وحشتناكه و همش بوي نمك مي شنوم.چيزي هست كه جايگزين ماهي كنم؟ ميگن اگه ماهي استفاده نشه بچه هوش كم مي شه. در ضمن هر وقت آب خالي مي خورم حالت تهوعم شديدتر مي شه. چي به جاش بخورم؟ به خصوص كه هميشه تشنه ام و شير هم از بچگي به معده ام نمي ساخته. شربتم نمي تونم استفاده كنم چون دكترم گفت قندم بالاست(92). راهي وجود نداره؟
    راستي زرد آلو واقعا معجزه كرد . مرسي .

  3. #3
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,249
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    118
    پسند شده
    10673
    پسند کرده
    1324

    ویترین مدال ها

    غذای مخصوص مادران باردار

    روي نوشته كليك كنيد و نسخه pdf را دانلود نماييد.


    غذای مخصوص مادران باردار


    داخل فايل به غذاهاي ممنوعه اشاره شده ، من ليست غذاهاي ممنوعه رو براتون رو ميذارم.






    چاي، قند و شكر، شيريني جات قنادي، هر چيزي كه با قند و شكر تهيه مي شود. سرخ كردني، فريز شده، زودپز شده. سس، رب، شور، ترشيجات، سركه، نمك زياد، لبنيات، مرغ و تخم مرغ ماشيني، غذاهاي چرب و پرحجم، ماكاروني و لازانيا، كليه غذاهاي ساندويچي، همراه غذا مايعات. دوغ و نوشابه، تند و سريع غذا خوردن، آب يخ، بستني، تنقلات مصنوعي، قهوه، نسكافه، غذاي پخته شده با مايكروفر.

    دكتر جمشيد خدادادي
    Ladddy این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  4. #4
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,249
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    118
    پسند شده
    10673
    پسند کرده
    1324

    ویترین مدال ها

    غذاهاي مخصوص مادران شيرده


    غذای مخصوص مادران شیرده


    [JUSTIFY]


    مسائلی که مادران بهتر است رعایت نمایند
    مادران شیرده باید با سایرین تفاوت فاحشی داشته باشند؛ تا خود و کودکانشان در سلامت کامل بسر برند.
    مسائلی که مادر شیرده بهتر است رعایت کند عبارتست از:
    1-از عصبی شدن و حرص خوردن و ناراحت شدن بپرهیزد.

    2- از بیخوابی و بد خوری و تکه تکه خوردن پرهیز کند.
    3- از شیر دادن بی موقع پرهیز شود.
    4- مادر بهتر است که کودک خود را در سمت چپ خود بخواباند.

    5- بهتر است که لباس زیر کودک از پنبه و نخ و سفید باشد.
    6- بعد از شیر دادن به کودک، او را بحالت ایستاده قرار داده و بین دوکتف کودک را به آرامی ماساژ دهید تا آروغ بزند و سپس او را در سمت چپ خود بخوابانید.
    7- بهتر است که مادر تجربه کرده و بداند که چه زمانی کودک جای خود را کثیف می کند، بلافاصله پوشک او را عوض کند.
    8- دمای اتاق را طوری تنظیم کنند، تا کودک دچار سرماخوردگی نشود.
    9- برای شیر دادن، مادر به گونه ای عمل کند که جلوی تنفس کودک را نگیرد.
    10- بهتر است که حدود 5/2 تا 3 ساعت یک بار به کودک شیر داده شود.

    غذای مادران شیر ده

    1- استفاده از مایعات بخصوص آب روزی 6 لیوان؛ نیم ساعت قبل از غذا و 5/2 ساعت بعد از غذا میل شود.
    2- روزانه چند لیوان انواع آب میوه جات + 1 قاشق غذا خوری عسل با آب میوه جات مخلوط شده در طول روز بمرور میل کنند.
    3- روزانه 2 لیوان شیر بادام میل شود.

    4- برای ازدیاد شیر از این دم کردنی، روزانه حد اقل 2 لیوان با 1 قاشق غذا خوری عسل میل شود.
    5- در صورت کمبود شیر مادر، 2 قاشق مربا خوری رازیانه و 2 قاشق مربا خوری بذر شوید را با 3 لیوان آب جوش بمدت 30 دقیقه در قوری چینی دم کرده در طول روز بمرور با عسل میل شود.
    6- مهمترین توصیه به مادران شیر ده که موجب افزایش شیر آنان می شود، عبارت است از: استراحت و خوابیدن مادر بمدت 2 ساعت بعد از ظهر است تا شیر ساخته شود؛ در غیر این صورت شیر به اندازه کافی ساخته نمی شود.
    7- بهتر است که مادران از غذاهای ممنوعه استفاده نکنند.
    8- بهترین روشی که بمادران شیر ده توصیه می شود عبارت است از: استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات فصل، استفاده از چهار نوع مواد غذائی (پروتئین ها، قندهای گیاهی، چربیهای گیاهی و ویتامین ها یا میوه جات).

    9- مادران شیر ده غذا را خوب بجوند و 2 قاشق قبل از سیر شدن دست از غذا بردارند تا نوزادشان دچار نفخ و دل درد نشود.
    10- مادران سعی کنند که هر لقمه غذا را بین 50 تا 60 بار بجوند تا گوارش سالمی داشته باشند.
    11- بهتر است که مادران شیرده از تنوع غذائی برخوردار باشند تا تمام املاح و ویتامین های مورد نیاز نوزاد و مادر تامین شود.
    12- حدود 90 در صد غذای مادران بهتر است که گیاهی باشد و 10 در صد غذایشان حیوانی باشد.
    13- بهترین مواد قندی برای مادران شیرده، عسل و کشمش سایه خشک و آفتاب خشک می باشد، ضمناً از مصرف انجیر و روغن زیتون غافل نشوند.
    14- بهتر است که مادران 3 ساعت قبل از خواب این مواد قندی را استفاده کرده و سپس به نوزاد خود شیر دهند تا نوزاد هنگام شب با آرامش خاطر بخواب رود.
    15- مادران شیر ده بهتر است که سالاد را همراه لیمو ترش تازه و روغن زیتون و 1 قاشق غذا خوری عسل، همراه سالاد قبل از غذا میل کنند.
    16- مادران هنگام شیر دادن بهتر است که نوزاد را نوازش کنند و با عشق به او شیر دهند تا رشد نوزادان سریع شود.
    17- مادران بهتر است که به نوزادان تا قبل از 7 ماهگی، هیچ نوع غذا ئی را ندهند.
    18- به مادران شیرده توصیه می شود که نسبت به خود و نوزادانشان بهداشت روحی و جسمی و تغذیه را رعایت نمایند.
    19- به مادران شیر ده توصیه می شود که در هر حال نشاط و شادابی خود را حفظ کنند و آرامش داشته باشند.
    زیرا کلیه حالت های روحی و روانی و جسمی مادر به نوزاد خود انتقال پیدا خواهد کرد.

    20 – در صورت عدم رعایت مسائل بیان شده، هم مادر و هم نوزاد دچار کسالت روحی و جسمی خواهند شد!

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    دكتر جمشید خدادادی [/JUSTIFY]
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  5. #5
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
    محل سکونت
    چالوس
    نوشته ها
    405
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    120
    پسند کرده
    70

    Re: نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

    سلام به همه
    امینه جون میگو جایگزین مناسبی برای ماهیه البته باید خوب درست بشه میگو پفکی که تو بازار آماده دارن خیلی خوشمزه است من تو حاملگی ام خیلی دوست داشتم.
    شنیدم کله پاچه برای جلوگیری از حالت تهوع در بارداری خیلی مفیده امتحان کن
    عزیزم دلستر با مقادیر بسیار بالای ویتامین ب برای رفع تهوع نوشیدنی مناسبیهبا آرزوی بارداری و زایمان عالی برای دوست عزیزم.
    ***هیچ بن بستی وجود ندارد یاراهی خواهم یافت ،یا راهی خواهم ساخت****
    www.nahaldoosti.com

  6. #6
    مدیر انجمن
    Homaa آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۰۵
    نوشته ها
    1,000
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    777
    پسند کرده
    1103

    Re: پرسش و پاسخ در دوران بارداری

    نکاتی راجع به مصرف مکمل ها در دوره بارداری
    مـصـرف مـکـمـل آهـن تـا 3 مـاه پـس از زایـمـان باید ادامه داشته باشد و ...


    گاهی در دوران بارداری، میزان پلاکت*های مادر کمتر از 70 هزار می*شود که در این صورت باید او را از نظر ابتلا به بیماری**هایی که باعث کاهش پلاکت*ها می*شود، بررسی کرد. خانم باردار در معرض بیماری کم*خونی هم قرار دارد که شایع*ترین نوع آن کم*خونی فقرآهن در تمام دنیا و تمام خانم*هاست...

    گاهی کم*خونی خود را به صورت ریز یا کمرنگ شدن گلبول*های قرمز نشان می*دهد. به طور کلی خانم*ها به دلیل خون*ریزی ماهانه، ذخایر آهن کمتری دارند و برای ابتلا به کم*خونی فقر آهن مستعدترند. افرادی که رژیم*های غلط می*گیرند و از منابع آهن استفاده نمی*کنند بیشتر در معرض خطرند.

    در دوران بارداری با توجه به نیاز جنین به مقادیر قابل?توجه آهن، مادر کم*خون می*شود. به همین دلیل پزشکان از سه ماهه اول بارداری تا 3 ماه پس از زایمان، مصرف مکمل آهن را توصیه می*کنند. کم بودن میزان اسید*فولیک باعث کم*خونی ناشی از اسیدفولیک خواهد شد بنابراین برای پیشگیری، مکمل اسیدفولیک از 3-2 ماه قبل از بارداری برای مادر تجویز می*شود زیرا اگر از دوران قبل از بارداری میزان اسیدفولیک بدن مادر کافی نباشد، محور عصبی جنین دچار نقایصی خواهد شد.

    دیگر انواع کم*خونی در دوران بارداری ایجاد نمی*شوند مگر اینکه بیماری*های مختلف کم*خونی ایجاد کنند. خانم*هایی که قصد بارداری دارند، بهتر است حداقل 3-2 ماه قبل از بارداری به متخصص زنان مراجعه و بارداری* طبق برنامه* و تحت نظری داشته باشند. در این دوره یک آزمایش خون کامل از خانم گرفته و اگر مادری کم*خونی داشته باشد مشخص و درمان می*شود. خانم*های جوان با توجه به حجم خون دفعی ماهانه گاهی سرخود مکمل آهن مصرف می*کنند.

    شایع بودن کم*خونی در خانم*ها دلیل بر مصرف خودسرانه آهن نیست و پزشکان هم نباید بدون انجام آزمایش*های تشخیصی برای خانم*ها مکمل آهن تجویز کنند. حتما باید بررسی تخصصی صورت گیرد.

    سرطان*های دستگاه گوارش در افراد میانسال شایع*تر است. یکی از علایم سرطان*های بدخیم دستگاه گوارش کم*خون شدن این قسمت*هاست. به دنبال چنین وضعیتی، فرد آهن هم از دست می*دهد و دچار فقرآهن می*شود.

    اگر در چنین مواردی شخص خودسرانه آهن مصرف یا پزشک بدون آزمایش، مکمل آهن تجویز کند، خونسازی بیمار دوباره از سر گرفته می*شود، کم*خونی بهبود می**یابد و درنتیجه علایم بدخیمی سرطان پوشیده می*ماند و بدخیمی پیشرفت می*کند و بیمار زمانی متوجه سرطان بدخیمش می*شود که علایم پیشرفته سرطان خود را نشان می*دهند.

    گردآوری : گروه سلامت *****
    و چقدر دنیا زیبا میشد اگر عمل میکردیم به:
    آنچه برای خود میپسندی برای دیگران هم بپسند
    و انچه برای خود نمیپسندی برای دیگران هم نپسند

  7. #7
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    anousheh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۲۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,007
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    661
    پسند کرده
    3

    Re: نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

    تغذيه در دوران بارداري

    خانم*هاي باردار براي مراقبت از خود و جنين*شان به مواد مغذي نياز دارند. ولي اين بدان معنا نيست كه فرد باردار به اندازة 2 نفر مواد غذايي بخورد. در اين زمان فرد روزانه فقط 300 كالري اضافه، نياز دارد. يك سيب*زميني پخته متوسط 120 كالري دارد، لذا براي دريافت اين 300 كالري اضافه نياز به زياد خوردن نيست. بايد از محدود كردن رژيم غذايي در دوران بارداري پرهيز كرد، زيرا ممكن است جنين شما دچار كمبود پروتئين، ويتامين*ها و املاح شود. رژيم*هاي كم كالري مي*تواند چربي ذخيرة زن باردار را تجزيه كند و اين امر موجب توليد ماده*اي به نام كتون مي*شود. توليد مداوم كتون منجر به عقب ماندگي ذهني كودك مي*شود.چگونه بايد در طول مدت بارداري*ام رژيمم را تغيير دهم؟

    اگر شما قبل از بارداري تغذيه سالم داشته باشيد ممكن است با تغييرات كوچكي در رژيم غذايي*تان، مواد غذايي مورد احتياج در اين دوره را تأمين كنيد. طبق نظريه انجمن تغذيه آمريكا (ADA) يك خانم باردار نسبت به دوران غير بارداري روزانه نياز به 300 كالري اضافه دارد. ADA روزانه 2500 تا 2700 كالري براي بارداران پيشنهاد مي*كند. اين كالري مي*بايست از غذاهاي سالم مختلفي تأمين شود. اما يك خانم باردار چه بخورد مهم*تر از اين است كه چه قدر بخورد. يك خانم باردار نياز بيشتري به بسياري از ويتامين*هاي مهم، املاح و مواد مغذي دارد. براي دريافت به اندازة مواد مغذي خانم باردار بايد از مولتي ويتامين و يا ويتامين*هاي قبل از تولد استفاده كند و غذاي سالم به دست آمده از چهار گروه اصلي مواد غذايي بخورد كه شامل:

    - ميوه*ها و سبزي*ها
    يك خانم باردار نياز به 7 سهم يا بيشتر ميوه* و سبزي دارد. (مثلاً 3 سهم ميوه و 4 سهم سبزي ، روزانه)
    يك سهم ميوه = 1 سيب متوسط = يك دوم موز متوسط = يك دوم فنجان ميوه خرد شده = سه چهارم فنجان آب ميوه
    يك سهم سبزي = 1 فنجان سبزي خام برگ*دار = يك دوم فنجان سبزي*هاي ديگر (خام، پخته) = سه چهارم فنجان آب سبزيجات
    ميوه*ها و سبزي*ها منابع سرشار از فيبر، ويتامين* و املاح هستند. ميوه*ها و سبزي*هاي حاوي ويتامين C به شما و جنين*تان كمك مي*كند آرواره*هاي سالم و بافت*هاي سالم داشته باشيد، همچنين ويتامين C در التيام زخم*ها و جذب آهن كمك مي*كند. نمونة ميوه*ها و سبزي*هاي حاوي ويتامين C، عبارتند از: توت*فرنگي، پرتقال، صيفي*جات: هندوانه، طالبي، خربزه، گوجه*فرنگي، فلفل، كلم، سبزي خوردن و كلم بروكلي. ميوه*ها و سبزي*ها همچنين به رژيم شما فيبر و املاح اضافه مي*كنند و به شما انرژي مي*دهد به علاوه سبزي*هاي به رنگ سبز تيره حاوي ويتامين* A، آهن و اسيد فوليك هستند، كه در دوران بارداري* بسيار مهم هستند.

    - حبوبات- غلات و نان*هاي سبوس*دار
    زن باردار بايد روزانه 2 تا 9 سهم از حبوبات، غلات و يا نان*هاي سبوس*دار دريافت كند. كه هر سهم از آن برابر است با 1 برش نان = يك دوم فنجان غلات پخته شده = يك دوم فنجان برنج يا ماكاروني= 1 فنجان غلات آماده براي خوردن مثل كورن فلكس يا موسلي.
    اين گروه شامل مواد غذايي مانند برنج، ماكاروني، كورن فلكس و موسلي است كه حاوي آهن، ويتامين*هاي گروه B املاح و فيبر هستند. برخي از غلات صبحانه (كورن فلكس) غني شده از 100% اسيد فوليكي هستند كه بدنتان به آن نياز دارد. اسيد فوليك نقش به سزايي در پيشگيري از مشكلات جدي مادرزادي دارد. خوردن غلات صبحانه و يا نان*هاي سبوس*داري كه حاوي اسيد فوليك هستند، قبل و در حين بارداري نقش مهمي دارند.

    - لبنيات
    زنان باردار بايد روزانه 4 سهم يا بيشتر شير بدون چربي، ماست، پنير يا بقيه لبنيات استفاده كنند.
    1 سهم لبنيات = 1 فنجان شير يا ماست، 5/42 گرم (5/1اونس)1 پنير طبيعي،5/56 گرم ( 2 اونس) پنير فرآوري شده. لبنيات حاوي كلسيمي است كه شما و جنين شما براي داشتن استخوان*هاي محكم و دندان*هاي سالم به آن احتياج داريد. لبنيات همچنين حاوي منابع غني*اي از ويتامين A، D، پروتئين و ويتامين*هاي گروه B است. ويتامين A به رشد مقابله با عفونت و بهبود بينايي كمك مي*كند. زنان باردار روزانه 1000 ميلي*گرم كلسيم نياز دارند. اگر شما 18 ساله و يا جوان*تريد به 1300 ميلي*گرم كلسيم در روز احتياج داريد. سعي كنيد از شير كم*چربي يا بدون چربي و همچنين از لبنيات كم*چرب استفاده كنيد. منابع ديگر كلسيم عبارتند از: سبزي*هاي برگ*دار به رنگ سبز تيره، حبوبات مثلاً نخود و لوبيا، آجيل و دانه*هاي روغني و سويا. اگر شما به لاكتوز حساسيت داريد و نمي*توانيد لبنيات را هضم كنيد باز هم مي*توانيد به مقدار كافي، كلسيم دريافت كنيد. چرا كه محصولات كم لاكتوز، امروزه در دسترس است. در بعضي موارد شايد پزشك شما كلسيم مكمل تجويز كند.

    - پروتئين
    زنان باردار و جنين در حال رشدشان 10 گرم پروتئين بيشتر از زنان غير باردار نياز دارند. زنان باردار بايد روزانه 60 گرم پروتئين مصرف كنند.
    1 سهم پروتئين = 85- 5/56 گرم (3- 2 اونس) گوشت قرمز پختة بدون چربي= گوشت سفيد يا ماهي= يك دوم فنجان حبوبات پخته شده= 1 تخم مرغ= يك دوم فنجان سويا= يك سوم فنجان آجيل= 2 قاشق چاي*خوري كرة بادام زميني
    85- 5/56 گرم (3-2 اونس) گوشت قرمز پخته شده بدون چربي، ماهي يا ماكيان بدون پوست حدود 60 گرم پروتئين دارد. تخم*مرغ ، آجيل و حبوبات نيز منابع سرشار از پروتئين هستند. اما از خوردن نوشيدني*هاي حاوي پروتئين زياد اجتناب كنيد.(2) در آمريكا زنان معمولاً بيش از آن چه مورد نياز بدنشان است پروتئين دريافت مي*كنند. لذا شما احتمالاً براي دريافت روزانه 60 گرم پروتئين مشكلي نخواهيد داشت. از خوردن گوشت، جگر، ماهي خام، يا كاملاً پخته نشده بپرهيزند. پروتئين ماهيچه، بافت، آنزيم، هورمون و آنتي*بادي*ها را براي شما و جنين*تان مي*سازد. غذاهاي سرشار از پروتئين همچنين حاوي ويتامين*هاي خانواده B و آهن هستند كه براي بدن شما مهم است.

    · هنگام حاملگي چه قدر بايد وزن اضافه كنيم؟
    دانشكده پزشكي زنان و مامايي آمريكا (ACOG) توصيه مي*كند كه ميانگين وزن اضافه شده درطول بارداري 5/ 12 تا 15 كيلوگرم باشد. اما قد و وزن شما قبل از بارداري نيز در اضافه وزن طول بارداري است. طبق ACOG:
    · اگر وزن شما قبل از بارداري كمتر از حد طبيعي باشد بايد بين 14 تا 20 كيلوگرم وزن اضافه كنيد.
    · اگر وزن شما قبل از بارداري بيشتر از حد طبيعي باشد بايد بين 7 تا 12 كيلوگرم وزن اضافه كنيد.
    براي اين كه بدانيد حين بارداري چه قدر بايد وزن اضافه كنيد كه مطابق با سلامتي شما باشد با پزشكتان مشورت كنيد.
    شما بايد در طي مدت بارداري به طور طبيعي وزن اضافه كنيد در 3 ماه آخر بارداري وزن بيشتري خواهيد گرفت توصيه پزشكان براي اضافه وزن به صورت ذيل مي*باشد.
    · 2- 1 كيلوگرم در سه ماه اول
    · 5/1 تا 2 كيلوگرم هر ماه براي سه ماه دوم و سوم
    تحقيقات اخير نشان مي*دهد كه زناني كه بيشتر از ميزان توصيه شده در طول مدت بارداري، دچار اضافه وزن اضافي تا 6 ماه بعد از زايمان ناكام شده*اند در محدودة ريسك بالاي چاقي در 10 سال بعد هستند.
    از تمام وزن اضافه شده در طول بارداري 3 تا 4 كيلوگرم: نوزاد و بقيه مايع درون رحم و كيسه آب، جفت، رحم بزرگ شده و سينه*هاي بزرگ شده است. حتماً براي كنترل وزنتان در طول بارداري با پزشكتان مشورت كنيد.
    · آيا از دست دادن وزن اضافه شده بعد از زايمان مشكل است؟
    اگر شما دچار اضافه وزن زيادي در طول مدت بارداري شده*ايد، پس از زايمان لاغر شدن مي*تواند تا 33 % افزايش يابد. بيشتر زناني كه طبق ميزان توصيه شده وزن گرفته*اند، در زمان زايمان و هفته*ها و ماه*هاي بعد از آن، اين وزن اضافي را به راحتي از دست مي*دهند. شير دادن نيز به شما كمك مي*كند تا بتوانيد كالري بيشتري بسوزانيد. شيردادن روزانه حداقل 500 كالري مي*سوزاند.

    1- هر اونس = 28 گرم
    2- پودرها و نوشيدني*هاي مكملي كه امروزه در باشگاه*هاي ورزشي فروخته مي*شود.

  8. #8
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۲/۰۳
    نوشته ها
    3
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    0
    پسند کرده
    0

    Re: نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

    بچه ها من وزنم حدود 45 کیلو هستش. و خیلی کم اشتها هستم دکتر تغذیه هم زیاد رفتم ولی نتونستم به رژیماش عمل کنم الانم بعد 5 سال ازدواج میخوام بچه دار شم ولی می ترسم مشکلی برا بچه از لحاظ وزن و... ژیش بیاد

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما