نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree540Likes

موضوع: قلیه ماهی و میگو

نمایش نتایج: از 113 به 120 از 129
صفحه 15 از 17 نخستنخست ... 5121314151617 آخرینآخرین
  1. #113
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    پرناک آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    محل سکونت
    قم
    نوشته ها
    485
    میزان امتیاز
    19
    پسند شده
    2060
    پسند کرده
    5147

    ویترین مدال ها

    [QUOTE=باران67;1316899]قلیه میگو با دستور شف طیبه عزیز
    با میگوی تازه دریایی جنوب ،در سفر به بندر عباسUOTE]

    باران جان امکانش هست که با سبزی قرمه درست کنم؟آخه الان سبزیشو ندارم.
    باران67 و زهــرا این نوشته را پسندیده.
    ای روح دو صد مسیح محتاج دَمَت / زهرایی و خورشید غبار قدمت
    کی گفته که تو حرم نداری بانو؟ / ای وسعت دلهای شکسته ، حَرَمت


  2. بانک بند ناف
  3. #114
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,163
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86660
    پسند کرده
    76018

    ویترین مدال ها

    [quote=پرناک;1339095]
    نقل قول نوشته اصلی توسط باران67 نمایش پست ها
    قلیه میگو با دستور شف طیبه عزیز
    با میگوی تازه دریایی جنوب ،در سفر به بندر عباسuote]

    باران جان امکانش هست که با سبزی قرمه درست کنم؟آخه الان سبزیشو ندارم.
    نه عزیز دلم
    طعمش خوب نمیشه
    کلا برا قلیه ها و ترکیبات دریایی مثل ماهی و میگو و.. گشنیز و کمی شنبلیله میزنیم
    golbarg., پرنسس.م, aydaa و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #115
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,163
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86660
    پسند کرده
    76018

    ویترین مدال ها

    قلیه ماهی با دستور خانم گل آور

    مواد اولیه :
    ماهی شیر یا شوریده (در کل ماهی های جنوب که بدون تیغ هستند یا زیاد تیغ ندارند ):1 کیلو
    پیاز :300 گرم
    گشنیزتازه: 1 کیلو پاک نکرده
    شنبلیله تازه: پاک نکرده 250 گرم( میشود از 25 گرم شنبلیله خشک برای عطر قلیه استفاده کرد)
    سیر:1بوته
    تمبرهندی :200 تا 300 گرم
    نمک/فلفل قرمز/فلفل سیاه
    در صورت تمایل زردچوبه


    طرز تهیه:
    اول از همه ماهی ها را تمیز میکنیم پوست و تیغ ماهی را جدا میکنیم

    *پیازها را نگینی کرده و تفت میدهیم تا طلایی و برشته شود سپس سیر را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم

    سیر را زیاد تفت نمیدهیم،چون میخواهیم عطر سیر داخل آن بماند .
    نمک خیلی کم(چون تمبر هندی شور است) ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز و درصورت تمایل زردچوبه را اضافه میکنیم سپس دوباره تفت میدهیم .
    نیمی از سیر و پیاز را از ظرف بیرون اورده و کنار میگذاریم.

    به بقیه سیر و پیاز ماهی ها را اضافه کرده تا عطر ان را بگیرد و خوش طعم شود در حدی که رنگ ماهی ها برگردد تفت میدهیم ،چون ماهی احتیاج به تفت زیاد ندارد فقط میخواهیم عطر سیر و پیاز به خورد ماهی برود.

    حرارت ملایم رو به کم باشد تا عطر سیر و پیاز به خورد ماهی رود.
    وقتی ماهی ها کاملا تفت خورد از تابه خارج میکنیم ،مابقی سیر و پیاز + سبزی را به تابه اضافه کرده تفت میدهیم و 1.5 لیوان آب بهش اضافه میکنیم و تا 20 دقیقه با حرارت ملایم زمان میدیم تا سبزی پخته بشه.

    نکته)تفت دادن ماهی در سیر و پیاز برای خوش عطر شدن ماهی و گرفتن بوی ضخم آن است،میتوانید این مرحله را حذف کنید


    *تمبرهندی را از قبل با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و صاف میکنیم.

    بعد از پخت سبزی، عصاره تمبر را به آن اضافه میکنیم
    درب قابلمه را نیمه باز گذاشته و با شعله ی ملایم .به این صورت خورش جا افتاده و خوش طعم میشود
    بعد از جا افتادن قلیه ،ماهی را به آن اضافه میکنیم
    دقت کنید که ماهی پخت طولانی نیاز ندارد و برای تکه های بزرگ و کلفت از ماهی نیم ساعت کافیست.



    نکات:
    -در صورتی که میخواهید از فلفل قرمز تازه استفاده کنید،اواخر پخت یک فلفل قرمز را از وسط نیم کرده داخل قلیه میگذاریم و موقع سرو آن را خارج کنید.

    -در صورتی که میخواهید از شنبلیله ی خشک استفاده کنید،25 گرم شنبلیه ی خشک را در 5 دقیقه ی آخر پخت به قلیه اضافه کنید

    -در آخر،قلیه را بچشید،در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.

    -برای پاک کردن گشنیز نیازی نیست چوب آن را جدا کنید،چوب گشنیز حتی خوشبو و معطر است.ان را نیز خرد کنید.
    پرنسس.م, *شمیم*, kurosh1 و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  5. #116
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,163
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86660
    پسند کرده
    76018

    ویترین مدال ها

    قلیه ماهی با دستور شف طیبه ی عزیز

    قلیه ماهی بوشهری

    10/29/2011 11:39:00 PM غذاهای ایرانی, غذاهای بوشهری, غذاهای دریایی 60 comments



    "از نظر من غذای سنتی غذاییه که آدم از مامانش یاد بگیره. این یعنی سنت".
    من خودم هر چی غذای سنتی بلدم همه رو از مامانم یاد گرفتم و هر چی رو هم که بلد نیستم دیگه به حساب "سنتی" نمیذارم.
    خیلی از دوستان مد نظرشون بود که غذاهای ایرانی رو هم وارد آرشیو کنم. اما چون با عقایدم جور نبود تا به حال این کار رو نکردم . شخصا معتقدم اگه دوستان "تازه عروس" هستن (ایشالا مبارکه) بهترین کار اینه که به جای "وب گردی"، روزی یکی دو ساعت کنار مادر گرامیشون توی آشپزخونه تشریف داشته باشن و مشکل حل میشه. یکی به همون دلیلی که عرض کردم؛ یعنی اینکه غذای سنتی رو دقیقا همونطور که مادرشون درست میکنه یاد بگیرن چون حتما ایشون هم از مادرش یاد گرفته بوده و به این شکل غذا اصالتش حفظ میشه. و دوم (و مهمتر از همه) اینکه ما ایرونیها معمولا ذائقه مون طوریه که طعم یک غذا رو فقط وقتی دوست داریم که همونی باشه که مامان جونمون واسمون درست میکرده.
    اما بالاخره کوتاه اومدم و تصمیم دارم یک سری از غذاهای سنتی که خودم خیلی دوست دارم رو مصور و کامل توی وبلاگ بذارم. به دو دلیل:
    اول اینکه ... شاید به دلایلی بعضی از دوستان واسشون امکان نداشته باشه که این غذاهای خاص رو از مادرشون یاد بگیرن. پس این بهترین راه واسه یاد گرفتنش خواهد بود
    و دوم... که راستش رو بخواید دلیل اولمه.... اینه که دوست دارم اون غذاهای خاصی رو که همیشه مامانی خانم واسمون درست میکنند رو به صورت کامل واسه شخص شخیص خودم آرشیو کنم (جدیدا دچار آلزایمر شدم میترسم آشپزی یادم بره!)
    همه اینا رو گفتم که این جمله رو بگم:
    " اگر شما این غذاهای سنتی رو یه مدل دیگه درست میکنید؛ دلیلش اینه که اون مدلی واسه شما "سنتی" به حساب میاد"
    امیدوارم مسئله کاملا روشن شده باشه و پس فردا کسی شاکی نشه که: ...مثلا... "نه! باید روغنش رو اول اضافه میکردی. ما اینطوری درست نمیکنیم" !!! چون خودتون بهتر میدونید که ایرونی ها همه ماشالا هزار ماشالا از هر انگشتشون هزار تا هنر میباره و همه چیز دانند.
    باز من رفتم بالا منبر و کسی هم نیست بکشدم پایین... دیگه اضافه گویی نمیکنم و میرم سر اصل مطلب.
    اولین غذایی که عکاسی کردم قلیه ماهیه.
    بله ... من فقط عکاسی کردم. چرا؟ چون به این نتیجه رسیدم که حالا که قراره غذا رو همون مدلی که مامانی خانم درست میکنه پست کنم؛ چه بهتر که کار خود استاد باشه. پس ساک بچه رو برداشتیم و روزهای جمعه خراب شدیم رو سر مامانی خانم و بچه رو دادیم دست خان دایی جانش و رفتیم تو آشپزخونه.
    فکر میکنم یکی از معروف ترین غذاهای بوشهری "قَلیه ماهی" باشه (هر چند که من قلیه میگو رو بیشتر میپسندم). یعنی هر موقع (به قول زن دایی مژگان) "مهمون آبرو دار" داشته باشیم حتما یکی از غذاهایی که سر سفره است قلیه ماهیه.
    عنایت داشته باشید که "قلیه" رو با فتحه روی "ق" تلفظ کنید. یعنی Qhalyeh .ما نمیگیم قِلیه. البته لهجه غلیظ بوشهری که میشه "قلیه ی مُی" Qhalye ye moiee
    این میزان برای دو نفره:
    ماهی 500 گرم
    گشنیز ریز خورد شده 250 گرم
    شنبلیله ریز خورد شده 50 گرم
    سیر 5 حبه
    تمر هندی 250 گرم
    پیاز متوسط یک عدد
    زردچوبه یک قاشق مربا خوری (یک ق چ استاندارد)
    آرد گندم 2 قاشق سوپ خوری سر پر (دو ق غ استاندارد سر پر)
    روغن
    نمک و فلفل






    ابتدا همه مواد رو آماده میکنیم. تمر هندی










    سیر
    عکس با نور طبیعی! ای جااااااااااااااااان! اینو بهش میگن آشپزخونه!
    اینی که ما داریم اسمش قوطی کبریته!











    پیاز
    فلفل قرمز فراوان.









    سبزی خورد شده تازه یا فریز شده











    و ماهی مخصوص قلیه
    در مورد اینکه از چه ماهی هایی میتونید استفاده کنید... من نثر خود استاد رو عینا تایپ میکنم
    "برای قلیه ماهی بهتر است از ماهی هایی استفاده شود که دارای گوشت لُخم هستند. مانند: سَنگِسَر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، سِکِن و ..."








    پیاز رو تفت میدیم تا طلایی شه








    فلفل ها رو آسیاب میکنیم
    فلفل؟ زیااااااااد














    سیر ها رو پاک میکنیم و توی هاون میندازیم
    توضیح عکس: دستان توانمند استاد بزرگ
    (مامانی خانم ببینه این عکس رو گذاشتم پوستمو میکنه. به من چه عکسش خیلی هنری شده بود خب!)












    سیر و نمک و فلفل و زردچوبه رو توی هاون خوب میکوبیم











    و به پیازداغ اضافه کرده و کمی تفت میدیم (خیلی خیلی حساسه و به سرعت میسوزه پس خیلی مراقب باشید) و سبزی رو اضافه میکنیم











    وقتی سبزی خوب تفت داده شد؛ نصف لیوان (نصف پیمانه استاندارد) آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سبزی کمی پخته شه









    ماهی رو نمک میزنیم و میذاریم طعم دار شه











    تمر هندی رو با دو لیوان آب خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم







    حالا از صافی ردش میکنیم
    مامانی خانم معتقدن که من زیادی عکس میذارم و پول اینترنت مردم رو به هدر میدم! منم چون نمیتونم هیچ عکسی رو حذف کنم تصمیم گرفتم کولاژ درست کنم
    عکس بالا سمت چپ: تمر رو خیس دادیم و آرد رو اضافه کردیم
    عکس بالا سمت راست: توی صافی ریختیمش
    عکسهایی پایینی: آب تمر صاف شده











    آب تمر صاف شده رو میریزیم توی دیگ
    دو باره یک لیوان آب به تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم
    (من با کلی ترفند و یواشکی از شیوه تهیه آب تمر عکاسی کردم. آخه مامانی خانم معتقدن که "همه" خودشون این کارا رو بلدن و عکس نمیخواد)









    و پس از صاف کردن، آب تمر رو به دیگ اضافه میکنیم (پس کلا شد سه لیوان آب تمر)
    (تفاله اش دیگه به درد نمیخوره . ولی هسته هاش خیلی خوشگلن)









    هیچگاه در دیگ رو نمیبندیم بلکه نیمه باز میذاریم (نیمه که نه! توی عکس مشخصه که چقدر باز باشه)
    عکس بالا:قبل از گذاشتن در دیگ
    عکس پایین: بعد از گذاشتن در دیگ
    تفاوت رنگ قلیه بعد از پختن رو میبینید؟









    ماهی ها رو میشوریم تا نمکش گرفته شه
    صبر میکنیم تا آب قلیه به جوش بیاد (که توی عکس قبل دیدید)
    حالا ماهی ها رو اضافه میکنیم
    همچنان در دیگ باید نیمه باز باقی بمونه (من یه کم در دیگ رو بیشتر باز کردم که توش رو ببینید.)





    پرنسس.م, *شمیم*, kurosh1 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #117
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,163
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86660
    پسند کرده
    76018

    ویترین مدال ها

    تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)
    بعد زیرش رو کم میکنیم تا دم بکشه و جا بیافته (حدود ده دقیقه تا ربع ساعت)
    در دیگ همچنان نیم باز
    قلیه ماهی خیلی زود آماده میشه چون ماهی پخت زیادی نداره









    توی خورشت خوری سرو میکنیم ...با کمی آب قلیه
    (من به عمرم سر ماهی نخوردم. همیشه سر ماهیه سهمیه مامانی خانم میشه)
    گوشتش نرمه و به خاطر پخته شدن توی تمر، حسابی ترش و شور و تنده
    قلیه ماهی خیلی خوشمزه است ولی من چون ماهی که میخورم سردی میکنم ؛ زیاد نمیتونم بخورم








    حالا پوز! (جُکش رو فعلا نمینویسم! ولی همینقدر بگم که من واقعا بچه که بودم کاسه قلیه رو سر می کشیدم)
    معمولا توی کاسه جداگانه آب قلیه رو هم سر سفره میذارن.
    توی رستورانها حتی کنار ماهی سرخ شده هم یه کاسه آب قلیه میذارن (قلیه رستورانی رو نمیشه بهش گفت قلیه. من نشده که جایی قلیه خوب دیده باشم)
    حالا هر کسی قلیه رو یه جور عمل میاره. من اینجوریش رو دوست دارم. غلظتش و ترشیش باید همین باشه. سبزیش "سه متر سه متر" خورد نشده باشه! سیرش نسوخته باشه (باور کنید از توی کوچه ها که رد میشی بوی سیر سوخته به مشام میرسه! مردم حال ندارن کنار اجاق وایسن که سیرشون نسوزه!!!). روغنش هم زیاد نباشه
    البته قلیه های معروف مادربزرگم همیشه روش یه وجب روغن داشت و در حدی تیز بود که آدم مغزش سوت میکشید. این یعنی قلیه!






    و اما در پایان چند جمله دیگه به نثر مامانی خانم:
    "از قدیم الایام به ما میگفتند اول چلوتان را دم کنید و بعد قلیه بپزید. البته باید مقدمات کار مثل شیره تمر و سیر و فلفلتان آماده باشد. در ضمن، خصوصیت اصلی قلیه ماهی به تند و تیزی آنست پس در فلفل امساک نکنید"


    آدم وقتی شیوه درست کردن یه غذایی که همیشه فقط اسمش رو شنیده بوده رو با عکس و توضیح کامل میبینه تحریک میشه تندی بپره تو آشپزخونه و خودش یه تست بزنه ببینه چطوری میشه! یعنی من که این مدلیم. شما چطور؟



    پی.اس. قلیه رو به همراه للک و رنگینک و حلوای آردی و حلوای برنجی و حلوای خرمایی سرو میکنن
    پرنسس.م, *شمیم*, kurosh1 و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #118
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,163
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86660
    پسند کرده
    76018

    ویترین مدال ها

    قلیه ماهی همراه برنج با تزیین ماهی





    و اما قلیه ی ماهی...
    یه غذای دریایی جنوبی فوق العاده خوشمزه
    در پست های قبلی دستور پخت قلیه به شیوه ی شف طیبه و خانم گل اور رو براتون گذاشتم.
    هر دو یکی هستن دستوراشون..نحوه ی پخت یکی هست
    ولی هر دو استادن و عزیز دل
    برا همین هر دو دستور رو گذاشتم چون نکات فراوانی دارن تو دستوراشون

    شف طیبه یه قلیه ی اصل و درست جنوبی درست کردن.ترش و تند و خوشمزه
    خانم گل آور اومدن دستور قلیه شون رو جوری طراحی کردن که کمی ملایم تره
    ینی کمتر ترشه.ماهی هم تفت میدن که،برا امثال من که خیلی به بوی ماهی حساسن ،خوبه

    ینی در کل تقرریبا روش پخت و مواد لازم یکی هست.
    فقط در میزات ترشی و اون تفت دادن ماهی تفاوت دارن


    من طبق مراحل شف طیبه و با میزان مواد ایشون کار میکنم و فقط اون وسطا به شیوه ی خانم گل اور ماهی رو هم تفت میدم
    البته میزان تمر هم کمی کمتر از دستور شف طیبه میزنم.

    اینم از دستور ترکیبی من با ذکر نکات:

    مواد لازم برای دو نفر:

    ماهی 500 گرم
    گشنیز ریز خورد شده 250 گرم
    شنبلیله ریز خورد شده 50 گرم یا 1 ق غ شنبلیه ی خشک
    سیر 5 حبه
    تمر هندی 250 گرم یا کمتر*بسته به ذائقه
    پیاز بزرگ یک عدد
    زردچوبه یک قاشق مربا خوری (یک ق چ استاندارد)
    آرد گندم 2 قاشق سوپ خوری سر پر (دو ق غ استاندارد سر پر)
    روغن
    نمک و فلفل قرمز فراوااااان


    طرز تهیه:

    طرز تهیه:
    اول از همه ماهی ها را تمیز میکنیم پوست و تیغ ماهی را جدا میکنیم

    *پیازها را نگینی کرده و تفت میدهیم تا طلایی و برشته شود سپس سیر را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم

    سیر را زیاد تفت نمیدهیم،چون میخواهیم عطر سیر داخل آن بماند .
    نمک خیلی کم(چون تمبر هندی شور است) ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز و درصورت تمایل زردچوبه را اضافه میکنیم سپس دوباره تفت میدهیم .
    نیمی از سیر و پیاز را از ظرف بیرون اورده و کنار میگذاریم.

    به بقیه سیر و پیاز ماهی ها را اضافه کرده تا عطر ان را بگیرد و خوش طعم شود در حدی که رنگ ماهی ها برگردد تفت میدهیم ،چون ماهی احتیاج به تفت زیاد ندارد فقط میخواهیم عطر سیر و پیاز به خورد ماهی برود.

    حرارت ملایم رو به کم باشد تا عطر سیر و پیاز به خورد ماهی رود.
    وقتی ماهی ها کاملا تفت خورد از تابه خارج میکنیم ،مابقی سیر و پیاز + سبزی را به تابه اضافه کرده تفت میدهیم و 1 لیوان آب بهش اضافه میکنیم و تا 20 دقیقه با حرارت ملایم زمان میدیم تا سبزی پخته بشه.

    نکته)تفت دادن ماهی در سیر و پیاز برای خوش عطر شدن ماهی و گرفتن بوی ضخم آن است،میتوانید این مرحله را حذف کنید


    نکته:
    شیوه ی صاف کردن تمر هندی:
    تمر هندی رو با 1 لیوان آب خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم
    از صافی رد میکنیم
    دو باره یک لیوان آب به تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم


    از پخت سبزی، عصاره تمبر را به آن اضافه میکنیم
    درب قابلمه را نیمه باز گذاشته و با شعله ی ملایم .به این صورت خورش جا افتاده و خوش طعم میشود
    بعد از جا افتادن قلیه ،ماهی را به آن اضافه میکنیم
    دقت کنید که ماهی پخت طولانی نیاز ندارد و برای تکه های بزرگ و کلفت از ماهی نیم ساعت کافیست.

    به نقل از شف طیبه:
    (زمان پخت بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)

    قلیه ماهی خیلی زود آماده میشه چون ماهی پخت زیادی نداره


    **در ادامه نکاتی در مورد پخت قلیه ماهی براتون مینویسم که بیشتر برای تاکیده و جمع بندی:

    -ماهی قلیه بهتر است از قطعات بی استخوان و لخم باشه و مناسبترین ماهی ها برای قلیه ماهی های جنوب هستن که بوی ضخم و تیغ کمتری دارن
    از جمله ی این ماهی ها میشه شیر،شوریده،سنگسر،هامور،حل وا،قباد و.. را نام برد.

    -در دستور اصیل قلیه ماهی،ماهی قلیه رو تفت نمیدن و فقط نمک میزنن و بعد از شستشو داخل قلیه میذارن
    ولی در صورتی که نمیتونین بوی ضخم ماهی رو تحمل کنین میتونین اون رو جداگانه یا داخل ترکیب سیر و پیاز و ادویه ها تفت بدین

    -شنبلیله رو اگه به صورت خشک در اخر به قلیه اضافه کنین فوق العاده قلیه رو معطر و خوشبو میکنه.البته زیاده از حد اون هم خورش رو تلخ میکنه و مناسب نیست.

    -در صورتی که میخواهید از شنبلیله ی خشک استفاده کنید،25 گرم شنبلیه ی خشک را در 5 دقیقه ی آخر پخت به قلیه اضافه کنید

    -در صورتی که میخوایین از تن ماهی داخل قلیه استفاده کنین،تن رو در 10 دقیقه ی آخر به قلیه اضافه کنین تا وانره و بد شکل نشه.

    -برای قلیه هم مثل هر خورش یا غذایی که داخلش سبزی باشه تاکید میکنیم که سبزی بهتره تازه و ترجیحا خونگی باشه(ینی خودتون خرد کرده باشین)به این صورت سبزی خیلی له نیست و عطر و طعم متفاوتی هم خواهد داشت

    -قلیه یه غذای جنوبیه ،پس فراموش نکنین که حسابی باید تند و تیز باشه

    -برای روند پخت و جا افتادن قلیه ماهی هم مثل هر خورش دیگه ای درب قابلمه باید نیمه باز و شعله ملایم باشه.

    -در صورتی که میخواهید از فلفل قرمز تازه استفاده کنید،اواخر پخت یک فلفل قرمز را از وسط نیم کرده داخل قلیه میگذاریم و موقع سرو آن را خارج کنید.


    -در آخر،قلیه را بچشید،در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.

    -برای پاک کردن گشنیز نیازی نیست چوب آن را جدا کنید،چوب گشنیز حتی خوشبو و معطر است.ان را نیز خرد کنید.








    اینم یه قلیه ی دیگه:






    برای تزیین این پلو هم هیچ تبحر و تخصص خاصی نیاز نیست.
    فقط با ظرافت و دقت پلو رو به شکل ماهی در بیارین
    برای چشمش از زیتون سیاه استفاده کردم





    **
    ممنونم از ملیحه ی مهربونم بابت تمامی زحماتی که بهش دادم و بهناز عزیزم که کلی زحمت به خودش و مامان خانومیشون دادم برا سوالای عجیب غریب در مورد قلیه ماهی جنوبی
    ویرایش توسط باران67 : ۱۳۹۴/۰۶/۱۰ در ساعت ۰۸:۳۷ بعد از ظهر
    pink girl, میس مهسا, *شمیم* و 19 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  8. #119
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۱۶
    نوشته ها
    133
    میزان امتیاز
    27
    پسند شده
    1773
    پسند کرده
    894
    سیر و پیاز زنده شده رو تفت دادم و توش زردچوبه فلفل و نمک ریختم بعد هم سبزی قلیه ماهی رو ریختم و تفت دادم و بعد هم تمر هندی آب شده رو ریختم به جوش که افتاد ماهی که جدا تفت داده بودم رو ریختم توش من از ماهی حلوا استفاده کردم بسیار بسیار خوشمزه شد ممنون از دوستانی که اینجا دستورات خوبی رو می گذارننام: قلیه ماهی.jpg نمایش: 588 اندازه: 58.1 کیلو بایت
    باران67, m1361, افسونی و 4 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  9. #120
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    سوهی آواتار ها
    مامی سهیلا
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    813
    میزان امتیاز
    811
    پسند شده
    16303
    پسند کرده
    9919

    ویترین مدال ها

    اینم قلیه ماهی من ....با دستور باران جون.....مرسی خانومی.....قلیه ماهی و میگو
    فقط ماهی من ماهی سالمون بود

    نام: DSC08922.jpg نمایش: 679 اندازه: 102.9 کیلو بایت

    اینم عکس تکی

    نام: DSC08923.jpg نمایش: 517 اندازه: 105.8 کیلو بایت
    najmehkhatoon, ELAHE_ABAN, m1361 و 9 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 15 از 17 نخستنخست ... 5121314151617 آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما