نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree824Likes

موضوع: رشته پلو

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 130
صفحه 2 از 17 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    30maa آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۶/۰۹
    محل سکونت
    اورمیه
    نوشته ها
    172
    میزان امتیاز
    56
    پسند شده
    1928
    پسند کرده
    661

    Re: رشته پلو

    رشته پلوی ستاره ای با خورشت من درآوردی:
    اول رشته سوپی های ستاره ای رو با روغت مایع تفت می دیم تا قهوه ای رنگ بشن(قهوه ای تیره)بعد برنج و اضافه می کنیم و اروم هم می زنیم تا رنگش سفید شه بعد به مقدار لازم (1 بند انگشت) روش آب ریخته نمک رو هم فراموش نمی کنیم و مثل کته می پزیم
    مانی من که خیلی بد غذاس به خاطر ستاره هاش 1 بشقاب پر خورد




    و اما خورشت(سیب زمینی سرخ کرده + گوشت چرخ کرده + پیاز + فلفل دلمه ای (اندکی)


    ]
    خوراک مرغ
     
    serepizadeh این نوشته را پسندیده.
    زندگي گر هزار باره بود
    بار ديگر تو بار ديگر تو

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,230
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10406
    پسند کرده
    1251

    ویترین مدال ها

    رشته پلو مجلسی



    يكي از اصيل ترين غذاهاي ايراني است كه پيشينه اي بسيار تاريخي دارد.
    در قديم كه خانمها رشته پلويي را در ضخامت هاي مختلف ( براي مصارف گوناگون ) در منزل تهيه ميكردند، مسلما كيفيت غذا بسيار بالاتر از رشته پلو هاي امروزي بود و به همين دليل در بعضي از مناطق ( خاصه شهر تبريز ) علاوه بر شب عيد كه معتقد بودند خوردن رشته پلو در اين شب باعث ميشود رشته كار در سال آينده به دست خانواده بيايد، در شب بله برون نيز خانواده عروس كنار غذاهاي سنتي ديگر رشته پلو نيز سرو ميكردند و معتقد بودند براي شگون و رشته يابي، زندگي مشترك زوج جوان آمد دارد، البته هنوز هم در شهر تبريز كم و بيش اين رسم بين خانواده هاي اصيل تبريزي رعايت ميشود.

    در تهران و برخی شهرهای دیگر این غذا را در شب چهارشنبه سوری طبخ می کنند.


    مواد لازم براي 4-6 نفر :



    • برنج / 4 پيمانه
    • رشته پلويي / 300 گرم
    • گوشت ران گوسفند / 500 گرم
    • زعفران خشك / 1 قاشق چاي خوري
    • پياز / 2 عدد متوسط
    • برگ بو / 1 عدد
    • نمك ، زرد چوبه / به مقدار لازم
    • روغن یا کره محلی / به مقدار لازم
    • آب لیمو / 1 قاشق غذاخوری
    • کشمش پلویی / یک پیمانه



    طرز تهيه :

    برنج را بشویید، با آب ولرم و نمک به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
    پیاز را خرد کرده و کمی تفت دهید، زردچوبه را اضافه کنید و سپس گوشت را بیافزایید و یک عدد برگ بو را به همراه 6 لیوان آب اضافه کنید. ( دراین مرحله نمک اضافه نکنید ) معمولاً دو ساعت زمان لازم است تا گوشت به خوبی بپزد.
    پس از دو ساعت، در قابلمه مناسب، آب جوش بياوريد و بعد از جوشيدن آب، يك قاشق غذا خوري نمك به آن اضافه كنيد. آب برنج از قبل خيس خورده را خالي كنيد و برنج را داخل آب در حال جوش بريزيد. ( یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید ) 5 دقيقه مانده به زمان آبكش كردن برنج، رشته پلويي را به برنج اضافه كنيد و بعد از 5 دقيقه برنج و رشته را آبكش كنيد. كف قابلمه را مقداري روغن بريزيد و ته ديگ مورد نظر را بچينيد. مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه بريزيد و سعي كنيد مخلوط را به سمت وسط قابلمه جمع كنيد تا در اثر تماس با ديواره هاي قابلمه، در حين مدت دم كشيدن برنج خشک نشود. با ته گفگير حفره هايي به ارتفاع كل برنج روي قسمت هاي مختلف برنج ايجاد كنيد تا بخار خارج شود و برنج خمير نشود.
    زعفران را در نصف استكان آب جوش حل كنيد و استكان حاوي زعفران را در گوشه اي روي برنج بگذاريد تا كاملا دم بكشد و غليظ شود. نصف ليوان آب جوش را با دو قاشق غذا خوري روغن ( ترجيحا جامد و محلی ) مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد. حرارت زير قابلمه را بالا ببريد تا پلو بخار كند. اول دم كني و بعد درب قابلمه را ببنديد و بعد حرارت زير پلو را پائين بياوريد و نیم ساعت صبر كنيد تا برنج كاملا دم بكشد.
    بعد از اينكه گوشت پخت، برگ بوي داخل گوشت را دور بيندازيد. يك عدد پياز باقيمانده را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شود. بعد مقداري زرد چوبه به پياز اضافه كنيد. گوشت را به قطعات مورد نظر خرد كنيد و همراه با پياز، كمي سرخ كنيد تا طعم دار شود. در اين مرحله مقداري نمك و زعفران دم كرده هم به گوشت بيفزائید.
    کشمش شسته شده را با کمی روغن یا کره تفت دهید و بعد از طعم دار شدن گوشت و دم كشيدن پلو، در ديس مورد نظر براي سرو، نيمي از پلو را بريزيد و بعد گوشت را روي برنج قرار دهيد و مقداري از آب گوشت را روي گوشت و برنج بريزيد. بقيه برنج را روي گوشت بريزيد و روي پلو را با برنج زعفراني و کشمش تزئين کرده و غذا را سرو كنيد.


    نكته :
    • به صورت غير مجلسي ميتوانید رشته پلو را با گوشت خورشي ( گوساله ) هم تهيه كنيد . كه در اين روش نيز مراحل كار به همين صورت خواهد بود . فقط چون گوشت خورشي قطعات كوچك تري دارد ، گوشت را هنگام كشيدن پلو در ديس لايه لايه بين برنج بكشيد و مقداري از گوشت را نيز در آخر كار دور ديس بريزيد .
    • رشته پلو را با گوشت چرخ کرده نیز میتوان تهیه کرد که در آن صورت دیگر مجلسی نخواهد بود. ( اگر میخواهید با گوشت چرخ کرده رشته پلوی مجلسی تهیه کنید، از کوفته های گوشتی کوچک ( میت بال ) استفاده کنید.
    • 5 دقيقه جوشاندن رشته همراه برنج براي جلوگيري از خشك شدن رشته هنگام دم كردن پلو است .
    • به طور سنتي براي ته ديگ رشته پلو از برش هاي كدو حلوايي به ضخامت يك سانتي متر، استفاده ميشود. اگر از اين روش استفاده ميكنيد توجه داشته باشيد كه كدو حلوايي مقداري طعم نهايي غذا را شيرين ميكند. براي جلوگيري از اين اتفاق، قبل از چيدن برش هاي كدو حلوايي ته قابلمه دو طرف آنها را با مقداري آبغوره يا آب نارنج و كمي نمك مزه دار كنيد. دقت كنيد كه براي مزه دار كردن برش هاي كدو حلوايي از آبليمو استفاده نكنيد!! آبليمو در اثر حرارت مستقیم ته قابلمه، تلخ میشود.





    من با رشته ی پلویی خونگی دست پخت مامان بزرگم این پلو رو درست میکنم / دستشونو میبوسم
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    150
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    136
    پسند کرده
    0

    Re: رشته پلو

    رشته پلو رو که مثل بقیه دوستان دم کردم
    بعدش پیاز رو تو کره تفت دادم +کشمش+ زرشک+ مرغ خرد شده پخته و دارچین
    بسیار معطر و خوشمزه
    باران67 و serepizadeh این نوشته را پسندیده.
    دیگران را ببخش !
    نه برای اینکه آنها لایق بخشودگی اند
    چرا که تو سزاوار آرامشی...

  5. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۱۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    622
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    405
    پسند کرده
    0

    Re: رشته پلو

    ما رشته پلو رو يه جور ديگه درست ميكنيم كه عزيز دل هممونه و ميهمانايي كه براشون پختيم تاحالا خوششون اومده و جزء غذاهاشون شده
    دستورش يادگار مادر بزرگمه با مرغ ميپختن من الان با بوقلمون پختم





    اول مرغ رو تكه ميكنيم نه خيلي بزرك نه خيلي كوچك مثلا يك ران مرغ كامل 3-4 قسمت
    بعد با پياز ميپزيم از آب در مياريم بعد كمي در روغن سرخ ميكنيم بعد به روغن كشمش كه از قبل خيس خورده اضافه ميكنيم تا سرخ بشه


    بعد كمي زعفران دم كشيده رو اضافه ميكنيم تا مرغها خوشرنگ بشن

    برنجمون رو آبكش ميكنيم توي قابلمه يك لايه برنج روش زعفران دم كشيده روش رشته پلويي خشك و روش مخلوط كشمش و مرغ ميريزيم و دوباره از اول تا آخر مواد و دم ميكنيم.

    بعد آب مرغي را كه داشتيم هم زعفران ميزنيم و كنار غذا سرو ميكنيم(ما ميريزيم روي پلو و ته ديگمون)

    نكات:
    -ته ديگ اين غذا مثل بقيه غذاهاي زعفراني عاليه اما متاسفانه به عكس نرسيد!!
    -ميشه غذا رو با آب مرغ دو كرد كه نرم تر و پر مزه تر ميشه اما مجلسي نيست.
    -كسايي كه شيرين دوست دارن ميتونن يه قاشق شكر توي مخلوط مرغ و كشمش بزنن
    -وجود كشمش اختياريه و خيليا بدون كشمش ميپزن
    mitra40, باران67, coffee و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    برای خانه ی همسایه ات هم چراغ آرزو کن ....

    قطعا حوالی خانه ات روشن تر خواهد شد...




  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۱۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    622
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    405
    پسند کرده
    0

    Re: رشته پلو

    نقل قول نوشته اصلی توسط ghoroob
    عفيفه عزيز اونوقت با اين روش رشته هاش به همون روش آبكش كردن ميشن يا نه؟!

    نه غروب عزيزم در اين روش رشته ها همينطور خشك لابلاي برنج آبكش شده و مواد پاشيده ميشه و دم ميشه
    كه باعث ميشه عطر رشته بو داده توي پلو بره
    البته پيشنهاد من اينه كه از رشته هاي نازك به خوبي بو داده مرغوب استفاده بشه
    اگرم كسي دوست داشت به روش قبلي همراه پلو آبكش بكنه فكر نميكنم اختلالي توي طعم غذا ايجاد كنه شايد رشته ها نرم تر بشه البته تاحالا اينطوري درست نكردم

    نقل قول نوشته اصلی توسط ghoroob
    عفيفه جون ببخشيد سوالمو درست مطرح نكرده بودم. منظورم اين بود كه بعد از دم كشيدن برنج ؛ رشته ها به همون نرمي روش آبكش كردن ميشن؟
    ميشه مارك رشته اي كه استفاده ميكني هم بگي؟
    ببخشيد من درست متوجه نشدم عزيزم
    من خودم تاحالا همراه برنج آبكش نكردم اما جاهايي كه خوردم به نظرم خيلي خمير بوده م مسلما روش من به اون نرمي در نمياد
    اما سفت و نپخته هم نيست فكر ميكنم سليقه اي باشه
    من رشته انسي استفاده ميكنم و راضي هستم
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    برای خانه ی همسایه ات هم چراغ آرزو کن ....

    قطعا حوالی خانه ات روشن تر خواهد شد...




  7. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۱۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    622
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    405
    پسند کرده
    0

    Re: رشته پلو

    باز هم رشته پلوي عزيزم به همون روش بالا:

    mitra40, باران67, زینب سادات۲ و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    برای خانه ی همسایه ات هم چراغ آرزو کن ....

    قطعا حوالی خانه ات روشن تر خواهد شد...




  8. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    Pariisa آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۲۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    225
    میزان امتیاز
    36
    پسند شده
    997
    پسند کرده
    167

    Re: رشته پلو

    رشته پلو خوشمزه با ته دیگ سیب مینی و سالاد شیرازی

    serepizadeh این نوشته را پسندیده.

  9. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    Pariisa آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۲۴
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    225
    میزان امتیاز
    36
    پسند شده
    997
    پسند کرده
    167

    Re: رشته پلو

    این هم نوعی دیگر از رشته پلو که در ابتدا می خواستم در قسمت غذاهای محلی استان مرکزی (ساوه) قرار بدم ولی دقیقاً مطمئن نبودم ولی هر دو تا مادربزرگام که مال اون منطقه بودند درست می کردند.
    عدس رو جداگانه می پزیم من برای 3 پیمانه برنج 1 پیمانه عدس پختم. کمی قبل از اینکه بخواهیم برنج رو آبکش کنیم سیب زمینی نگینی خرد شده و رشته پلویی رو اضافه می کنیم و سپس برنج رو آبکش می کنیم .معمولاً برای ته دیگ از سیب زمینی استفاده می کنیم سپس عدس پخته شده رو لابلای برنج می ریزیم و دور قابلمه رو چند عدد خرما می گذاریم و می گذاریم تا دم بکشه. به همراه سالاد شیرازی خیلی خوشمزه است. من قبلاً از رشته های محلی استفاده می کردم ولی الان از رشته پلویی انسی استفاده می کنم و راضیم ولی طعم رشته های محلی خیلی خوبه

    serepizadeh این نوشته را پسندیده.

صفحه 2 از 17 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما