نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree5107Likes

موضوع: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

نمایش نتایج: از 201 به 208 از 4806
صفحه 26 از 601 نخستنخست ... 162324252627282936 ... آخرینآخرین
  1. #201
    مدیر انجمن
    maman somi آواتار ها
    سمیه
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۸/۰۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,971
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    3307
    پسند کرده
    1346

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط anousheh
    دوستان عزیزم من میخوام روغن زیتون طعم دار درست کنم؟
    کسی میتونه راهنمایی بکنه؟
    دستوری تو سایت نیست؟
    خیلی ممنون
    من داخل سایت پیدا نکردم، اما چندجور طعمش رو میتونم بگم


    اولی فلفل و رزماری هست. فلفلت باید حتما تازه باشه، کلا برای طعمدار کردن اصلا از سبزیجات خشک نباید استفاده کرد.


    دومی که برای سالاد خوبه برشهای لیمو هست که با پوست میتونی بندازی داخل روغن زیتون +


    سوم روغن زیتون با طعم سیر (اما اگر چندتا پیازچه هم کنارش گذاشته بشه به نظر من بهتره و دوست داشتنی تر) - هردوشون باید یک برش کوچک خورده باشند


    مدلهای دیگه ای هم با چوب دارچین و زنجبیل تازه داره اما راستش من هیچکدام رو امتحان نکردم
    ستيز من تنها با تاريكي است و براي نبرد با تاريكي شمشير نميكشم، چراغ مي افروزم.

  2. بانک بند ناف
  3. #202
    مدیر انجمن
    maman somi آواتار ها
    سمیه
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۸/۰۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,971
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    3307
    پسند کرده
    1346

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط anousheh
    مرسی سمیه جون.
    لیمو خیلی جالب بود.
    فلفل از این قرمز ها هیج جا نیست؟تو جایی نزدیک های خودمون ندیدی؟
    انوشه جان، آخرین باری که خریدم از ****** خریدم، یک میوه فروشی شمال میدان ****** هست، همون سمتی که کارگر میره بالا، کنار بانک
    اون تا جایی که یادمه همه رنگ و طعم فلفل های خوشگل همیشه داره.. کلا بعضی ریزه کاری های غذایی این مدلی رو زیاد توش دیدم

    این اطراف هنوز جایی رو کشف نکردم
    ستيز من تنها با تاريكي است و براي نبرد با تاريكي شمشير نميكشم، چراغ مي افروزم.

  4. #203
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
    محل سکونت
    اصفهان
    نوشته ها
    277
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    79
    پسند کرده
    0

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    سلام ..اگه بادمجون را از شب قبل تو ارد بزنم که روغن کمتر مصرف کنه و سرخ کنم برا فرداش که بقچه بادمجون درست کنم خراب نمیشه.رو طعمش تاثیر نمیذاره تو یخچال.
    ای دل به کوی عشق گذاری نمی کنی
    اسباب جمع داری و کاری نمی کنی

  5. #204

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط anousheh
    دوستان عزیزم من میخوام روغن زیتون طعم دار درست کنم؟
    کسی میتونه راهنمایی بکنه؟
    دستوری تو سایت نیست؟
    خیلی ممنون



    Garlic Roasted in Olive Oil Recipe
    Yields 2 to 3 cups of roasted garlic and 2 to 3 cups of garlic infused olive oil
    Prep and Cook time: 1.5 hours
    Ingredients4 to 6 heads of garlic (2 to 3 cups) *
    Juice from 1 lime
    2 to 3 cups extra virgin olive oil or enough olive oil to cover the cloves*

    *the amount of garlic and oil depends on how much you want to make
    Instructions
    1. Peel the garlic by breaking each clove with the side of a wide knife. You want to break the cloves, not smash them. Remove the peel and cut off the stem end of each clove. [/*:m:2qh1apqu]
    2. Put the cloves in a bowl with the lime juice. Stir and let sit for 15 minutes.[/*:m:2qh1apqu]
    3. Preheat oven to 325 F (163 F).[/*:m:2qh1apqu]
    4. Reserving the juice for later, drain the lime juice from the cloves.[/*:m:2qh1apqu]
    5. Spread out the garlic cloves in one layer in a glass casserole.[/*:m:2qh1apqu]
    6. Pour enough olive oil over the garlic so that the cloves are completely immersed.[/*:m:2qh1apqu]
    7. Roast in a hot oven for 45 minutes.[/*:m:2qh1apqu]
    8. Remove from the oven and let cool. Cloves will darken “a little” more as they cool. Scoop the cloves from the oil into a bowl using a slotted spoon.[/*:m:2qh1apqu]
    9. Pour the reserved lime juice over the cloves with ½ cup oil and stir to combine. Pack garlic cloves in an airtight glass jar. Pour enough of the oil over the roasted cloves to cover. Place in the refrigerator and use for a variety of uses. (See Kitchen Notes)[/*:m:2qh1apqu]
    10. Pour the remaining oil in a clean, sterilized bottle and use as garlic infused olive oi[/*:m:2qh1apqu]
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  6. #205
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    MooniYa آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۰۷
    نوشته ها
    1,319
    میزان امتیاز
    58
    پسند شده
    4029
    پسند کرده
    2983

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط baran80
    سلام.
    من یه بار جوانه گندم درست کردم برای سالاد اما دونه هاش خیلی سفت بود. کسی میدونه چرا سفت شده بود؟
    دوست عزیز برای جوانه گندم باید گندمت با پوست باشه
    گندم حلیمی نباشه
    از اون گندمها باشه که باهاش گندم شادونه درست میکنن

    خیلی هم کم گیر میاد تا جاییکه من میدونم

    این گندمهای بی پوست ، سفت میشن
    دلتو به هيشكي نسپار اونو واسه من اونو واسه من اونو واسه من نگهدار

  7. #206

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی




    If you wanted to use the oil soon you can follow these steps.
    1.Wash Chiles and either dice up or use a food processor to liquify the chiles
    2. Heat the Olive Oil to approximately 140*F you can measure the temperature
    with a candy thermometer. (If it burns its too hot)
    3. Take the Olive Oil off the heat.
    4. Add oil and chiles to a separate bowl to cool.
    5. Once the Oil cools safely pour the oil into a distilled bottle.
    6. Store in the refrigerator and use within three of weeks. (olive oil has about half the shelve life as other types of oils)







    For this project I wanted decorative bottle.
    If your not in a rush to use the oil and would prefer to have a bottle with whole chiles use the method below.
    1. Wash the chiles and dry off thoroughly.
    2. Place the chiles in the a distilled bottle.
    3. Pour the Olive Oil in the bottle(a funnel is recommended).
    4.Let the Oil rest a week in the refrigerator for the chiles to soak into the oil.
    5. Store in refrigerator and use within a couple of weeks or keep on the table for decoration.








    After the oil is made add your own flare.
    Create your own label on the computer and decorate the bottle.
    Other ingredients that you can add to oil are garlic, basil, rosemary.
    Just have fun with it.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  8. #207

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی





    [JUSTIFY]Garlic-Infused Olive Oil[/JUSTIFY]

    Ingredients:
    - 1 head of garlic
    - 1 cup extra virgin olive oil
    - 1 4-oz glass bottle with cork

    Steps:


    (1)
    Peel the garlic by breaking each clove with the side of a wide knife. You want to break the cloves, not smash them. Remove the peel and cut off the stem end of each clove.
    (2) Slice cloves in half, and drop them all into your glass bottle. Set aside.
    **http://mjskitchen.com/2011/11/garlic...-in-olive-oil/
    (3) In a sauce pan, heat olive oil until a few small bubbles start forming .
    ** If your oil starts smoking, take it off the stove and allow it to cool for 10 minutes.
    (4) Carefully pour warm oil into the bottle over garlic cloves. Don’t overfill.
    (5) Cork the bottle and store in the refrigerator.
    ** Your oil will get cloudy and congeal in the fridge, but if you bring the bottle out before you start cooking and allow it to reach room temp again, it should become clear and liquid again.
    (6) Serve with bread, drizzled over salads, or in everyday cooking.





    Lemon-Infused Olive Oil
    Ingredients:
    - 2 whole lemons
    - 1 cup olive oil
    - 1 4-oz glass bottle with cork
    Steps:
    (1) Using a vegetable peeler or paring knife, carefully strip one lemon of its zest. Try to keep each strip long and wide, and avoid getting any of the bitter white pith underneath. Stuff zest strips into your bottle. Set aside.
    (2) Zest your second lemon, and set aside.
    ** It’s not as important to make the zesting pretty with this lemon. Just make sure you’re only getting the zest, and not the pith.
    (3) In a sauce pan, heat olive oil until a few small bubbles start forming .
    ** If your oil starts smoking, take it off the stove and allow it to cool for 10 minutes.
    (4) Scoop zest from second lemon into the warm olive oil. Let it steep for about 30 minutes.
    (5) Carefully pour the lemony oil into your bottle over the uncooked strips of lemon zest, making sure not to get any of the cooked lemon zest get in. Don’t overfill.
    (6) Cork the bottle and store in the refrigerator.
    (7) Serve drizzled over salads, or in everyday cooking.
    ** Use and/or throw out within 10-14 days.





    Rosemary-Infused Olive Oil
    Ingredients:
    - 3-4 sprigs rosemary
    - 1 cup olive oil
    - 1 4-oz glass bottle with cork
    Steps:
    (1) Stuff rosemary sprigs into your glass bottle. Set aside.
    (2) In a sauce pan, heat olive oil until a few small bubbles start forming .
    ** If your oil starts smoking, take it off the stove and allow it to cool for 10 minutes.
    (3) Carefully pour warm oil into the bottle over rosemary. Don’t overfill.
    (4) Cork the bottle and store in the refrigerator.
    (5) Serve with bread, drizzled over salads, or in everyday cooking.
    Chili-Infused Olive Oil
    Ingredients:
    - 1 tbsp red chili flakes
    - 1 to 2 whole, dried Thai chilies (Optional — I wanted to add these for additional flavor/visual appeal, but my grocery store was out.)
    - 1 cup olive oil
    - 1 4-oz glass bottle with cork
    Steps:
    (1) Pour chili flakes into your glass bottle. Set aside.
    (2) In a sauce pan, heat olive oil until a few small bubbles start forming .
    ** If your oil starts smoking, take it off the stove and allow it to cool for 10 minutes.
    (3) Carefully pour warm oil into the bottle over the chili flakes. Don’t overfill.
    (4) Cork the bottle and store in the refrigerator.
    (5) Serve with bread, drizzled over salads, or in everyday cooking.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  9. #208
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    Mitraiii آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۲۳
    محل سکونت
    خاک پاک وطنم
    نوشته ها
    103
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    519
    پسند کرده
    506

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط baran80
    سلام.
    من یه بار جوانه گندم درست کردم برای سالاد اما دونه هاش خیلی سفت بود. کسی میدونه چرا سفت شده بود؟
    دوست عزیز حتما برا جوانه زدن از گندم کامل و با پوست استفاده کن
    این گندم رو می تونی با نام گندم مرغی از جاهایی که حبوبات می فروشند تهیه کنی
    برا جوانه زدن هم سوالی داشتی در خدمتم
    موفق باشی
    ای خوش ان روز که پرواز کنم تا بر دوست
    به هوای سر کویش پر و بالــــــــــی بزنم

صفحه 26 از 601 نخستنخست ... 162324252627282936 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما