نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree5106Likes

موضوع: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

نمایش نتایج: از 921 به 928 از 4804
  1. #921
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    fafa2 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    نوشته ها
    1,846
    میزان امتیاز
    12
    پسند شده
    2854
    پسند کرده
    1065

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط آیما
    فافا جون فک کنم نسبت ده به یک کم باشه..نیست به نظرتون؟...فک کنم یه پیمونه خیلی قد کشیدن برنجو زیاد نشون نده...
    ايما جون منظورم برنج دودي يه پيمونه تو ده ا هندي!!!!!!!!
    من به خاطر مضرات برنج دودي كم و در حد عطر معمولي استفاده ميكنم .چون كمش مثل برنج ايراني خوب ميشه.اما اگه زياد بريزيم معلوم ميشه كه برنج دوديه!!!
    افوض امری الی الله . . . ... . . . ان الله بصیر بالعباد

  2. بانک بند ناف
  3. #922
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5300

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط گیتار
    میخاستم بپرسم شما از چه برنجی استفاده میکنید ایرانی یا هندی پاکستانی؟آخه تومطبخ خونه عکسهاتون رو که میبینم برنجتون قدکشیده وخشکل(ومطمئنا خوشمزه)هس من از ایرانی استفاده میکنم اینقده قد نمیکشه راستش من هم از این برنج قد بلندا میخام!! لوفا اگه اشکالی نداره مارکش رو هم بگین

    گیتار جان کلا برنج ایرانی از هرنوع برنج دیگه بهتره .برنج های پاکستانی وهندی از روش هسته ای به عمل میان برای همون است که اونطور قد میکشه واگر هم یکربع تو اب بجوشه آخ نمیگه مخصوصا هندیها .

    برنج استان گیلان از برنج استان مازندران بهتره مخصوصا هاشمی کلاچای وآستانه اشرفیه .البته باید از جای مطمئن خرید کرد .دایی همسر من که چند سال تو کار برنج بود میگفت خیلی ها لوله بخاریهای بزرگ وسط کیسه برنج میذارند ودورش رو نوع مرغوب میریزن وتوی لوله رو هم پر از برنج متوسط وضعیف میکنن وبعد که کیسه پر شد لوله رو در میارن اینجوری وقتی کسی برنج رو نگاه میکنه متوجه نمیشه .موقع خرید برنج خوب دقت کنین که کلاه سرتون نره .بعدش هم برنج هایی که بدون کود شیمیایی به دست میاد خوشمزه تر وبهتر وخوشبو تر از این برنج های دیگه است .

    یه مورد خیلی مهم اینه که برنج ایرانی باید حداقل 10 ساعت توی آب نمک بمونه ...معمولا از شب قبل باید اون رو خیسوند وسعی کنین که حتما از نمک سنگ برای خیس کردن برنج استفاده کنین .موقع شستن هم برنج رو زیاد لای دو تا دست نسابین که نرم بشه .موقع جوشوندن هم برنج رو زیاد هم نزنین وبا حرارت یکنواخت بجوشونین.
    یه لفمه نون حلال
     
    MaryamYas این نوشته را پسندیده.
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  4. #923
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5300

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط zahra_sh
    بچه ها کسی چکدرمه با مرغ بلده تا حالا نخوردم دوس دارم درست کنم به نظرم خیلی خوشمزس وایه ناهار فردا میخوام

    چکدرمه ؟ همون غذای سنتی ترکمن ها رو میگی ؟

    من با مرغ درست کردم بسیار عالی میشه وخوشمزه ...مرغت رو مثل قطعات گوشت ریز کن وتوی روغن خوب سرخ کن تا کاملا طلایی بشه بعد پیاز داغ اضافه کن وبعدش هم رب یا آب گوجه .........

    حالا به نهار فردا که نمیرسه اما برای نهار پس فردا درست کن .
    یه لفمه نون حلال
     
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  5. #924
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5300

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط مامی سهند و پرند
    من برای مخلوط کردن برنج دودی با هندی نسبت ها رو دو یه یک می گیرم که عطر خیلی خوبی برنج می گیره.

    برای برنج دودی همون یک به ده خوبه ..همونطورکه فافا گفت .

    برنج دودی فقط برای عطرش استفاده میشه که همین مقدار عطری عالی به غذا میده .

    نسبت یک به دو خیلی زیاده ......

    یه لفمه نون حلال
     
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  6. #925
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5300

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    نقل قول نوشته اصلی توسط zahra6212
    خانومای هنرمند
    بهترین موقع اضافه کردن ادویه چه موقعیه؟ برای خورشت ها و غذاهای سرخ کردنی و برای پلوهای مخلوط

    زهرا خانومی به دیگر اطلاعات دوستان اضافه میکنم که بیشتر ادویه ها باید اول غذا اضافه بشه وتفت بخوره تا بوی ادویه مشخص بشه مثل زردچوبه وتخم گشنیز وزیره وزنجبیل ورازیانه وهل و.....

    اما فلفل سیاه وزعفرون وگل سرخ رو باید نیم ساعت آخر به غذا اضافه کرد .

    فلفل سیاه ودارچین باعث سیاه شدن وتیرگی غذا میشه .

    برای پلوهای مخلوط هم لابلای پلو ریخته بشه بهتره .



    ************************************************** **

    این هم اطلاعات نتی از وبلاگ :http://shirinzaboon.blogfa.com/post/64



    ادویه مخصوص هر غذا




    [img]http://www.********.com/images/stories/housekeeping/hou1500.jpg[/img]


    ادویه مرغ:برای 400 نفر



    زرشک 400گرم-سرکه 2کیلو-زعفران 1مثقال-هل 50گرم-دارچین 50گرم-زرد چوبه 100 گرم-فلفل قرمز 50 گرم-فلفل سیاه 50 گرم




    البته این مواد بسته به سلیقه آشپزتغییر میکند


    ادویه مخصوص



    تخم گشنیز: 4 قاشق چای*خوری -دارچین: 4 قاشق* چای*خوری -زنجبیل:3 قاشق* چای*خوری -زیره سیاه: 3 قاشق* چای*خوری -زیره سبز: 3 قاشق* چای*خوری -فلفل سیاه:3 قاشق* چای*خوری -رازیانه: 3 قاشق* چای*خوری -هل سبز:1 قاشق* چای*خوری -میخک:1 قاشق* چای*خوری -فلفل قرمز:1 قاشق* چای*خوری



    طرز تهیه ادویه




    ادویه*ها را پاک کنید، آسیاب کرده و در شیشه در دار به مدت 6 ماه در جای خشک نگهداری کنید. این ادویه به خوشبو و مزه*دار کردن غذاهای گیاهی کمک می*کند. این ادویه خواص درمانی و دارویی نیز دارد


    ادویه ماهی


    زعفران یک مثقال٬ زنجبیل دو مثقال٬ دارچین ۱۰ مثقال٬ فلفل سیاه یک مثقال٬ میخک نیم مثقال٬ زردچوبه ده مثقال و کمی هم زیره سیاه (حدوداْ ۵ مثقال
    )

    همه اینها را مخلوط میکنید و در یک شیشه دربسته نگهداری کنید و همواره در منزل داشته باشید(خراب هم نمیشود). یک نمکدان با سوراخهای کمی درشت تر از حد معمول تهیه کنید و مخلوط را در آن بریزید. این ادویه ی ماهی شماست
    ...

    ادویه ترشی

    پودر گلپر 100 گرم -پودر تخم گشنیز 50 گرم -پودر زیره سبز 50 گرم -ریشه جوز بویا ( پودر شده ) 25 گرم -جوز رنده شده 2عدد -دارچین یک قاشق سوپ خوری -فلفل سیاه یک قاشق سوپ خوری -فلفل سبز یک قاشق سوپ خوری پودر رازیانه 50 گرم


    طرز تهیه
    :






    تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. ادویه ترشی آماده است
    .




    -

    سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و ... است
    .

    ادویه پلویی

    گل سرخ آسیاب شده و زیره آسیاب شده را به طور مساوی با هم مخلوط کنید

    .

    بعد به مقدار کمتر دارچین و زنجبیل هم اضافه کنید . کمی هل و جوز هندی و میخک هم به بقیه مواد بیفزائید

    .
    4

    واحد گل سرخ و زیره


    2
    واحد دارچین و زنجبیل
    1
    واحد جوز هندی و میخک و هل
    ادویه هندی

    Gara

    و
    Masala

    هر دو لغتهای هندی هستند به معنی های تند و ادویه در حقیقت یک ادویه تند که از مخلوط شدن چند ادویه باهم درست می شه. این ادویه یکی از ادویه های اصلی غذاهای هندی می باشد .این ادویه در شهرهای مختلف هند گاه با اختلاف در چند جزء تشکیل دهنده درست می شود . مثلا در جنوب هند به این ادویه شنبلیله و تخم گشنیز و زرد چوبه نیز اضافه می کنند. در بعضی از ترکیبها زعفران هم به مواد اصلی اضافه می کنند

    .


    ۱۰


    سانتی متر چوب دارچین که به چند تکه خرد شده


    ۴


    عدد هل سبز




    ۳


    عدد هل سیاه یا قهوه ای




    ۴


    قاشق چایخوری میخک پودر شده




    ۴


    قاشق چایخوری جوز هندی پودر شده




    ۴


    قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه




    ۴


    قاشق چایخوری رازیانه




    ۳


    عدد برگ بو




    ابتدا به کمک پشت چاقوی آشپزخانه هل سبز و قهوه ای رو له می کنیم و دانه های داخل هل ها رو خارج می کنیم.ماهیتابه رو روی حرات ملایم می گذاریم و دارچین ، دانه های هل ، پودر میخک ، دانه های فلفل سیاه ، رازیانه و برگ بو رو کمی برشته می کنیم. بعد ماهیتابه را از روی حرارت بر می داریم و پودر جوز هندی رو اضافه می کنیم و هم می زنیم. همه مواد را پس از سرد شدن به کمک ماشین آسیاب پودر می کنیم. ادویه را در ظرف در داری که هوا نفوذ نکنه می ریزیم. این ادویه رو می تونیم به مدت ۱ سال در یخچال نگهداری و استفاده کنیم
    .


    ادویه خورشت ایرانی

    فلفل قرمز یک قاشق مرباخوری

    فلفل سیاه یک قاشق مرباخوری

    زردچوبه دو قاشق غذاخوری زیره سیاه یک قاشق غذا خوری زیره سبز یک قاشق غذاخوری

    جوز هندی یک قاشق مربا خوری

    پودر زنجبیل یک قاشق مربا خوری

    تخم هل سبز یک قاشق مربا خوری

    دارچین یک قاشق غذا خوری

    پودر تخم گشنیز یک قاشق غذا خوری

    از اين ادويه ميتوان در تمام خورش ها و مايه تمام پلو هاي مخلوط و انواع خوراک ها مثل زبان و همینطور برای سرخ کردن ماهی و مرغ و بلدرچین و گوشت و دلمه ها و كوكو ها استفاده كرد

    من شخصا .... كمي ( مثلا حدود 10 الي 20 گرم ) پودر مزره خشك - ترخون - آويشن - گشنيز - شنبليله - جعفري - شويد - نعنا و پونه - انيسون - باديون - پودر پوست نارنج و نارنگي خشك شده - پودر : سير - موسير - پياز خشك هم به ادويه جات معمول اضافه ميكنم

    .

    ماسالا




    تركيبات گوناگوني از ادويه هاي مختلف وجود دارد و همه ي آنها ماسالا ناميده مي شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالاي مخصوص دارد. گرام ماسالا يكي از معروف ترين ادويه ها است كه در اكثر غذاها كاربرد دارد و مي توان در بعضي از فروشگاه ها آن را به صورت آماده هم پيدا كرد. بايد گفت كه در هند ادويه هايي وجود دارد كه در كشور ما به راحتي در دسترس نيست
    .




    مواد لازم براي تهيه گرام ماسالا ( نوعي ادويه مخصوص اصيل هندي
    ) :




    1-
    زيره سبز 45 گرم

    -
    2-

    دانه فلفل سياه 20 گرم

    - Black Pepper
    3-

    هل سياه 35 گرم

    - Black Cardamom
    4-


    رازيانه 15 گرم
    - Fennel

    یا بادیان سبز
    5-
    هل سبز 20 گرم

    - Cardamom
    6-

    تخم گشنيز 30 گرم

    - Coriander
    7-

    ميخك 10 گرم

    - Clove
    8-

    دارچين 25 گرم

    - Cinnamon
    9-

    زيره سياه 20 گرم

    Caraway Seed
    10-

    گل سرخ 10 گرم

    - Red Rose Powder
    11-

    برگ بو 8 گرم

    - Bay Leaf
    12-

    پودر زنجفيل 10 گرم

    - Ginger
    13-

    جوزهندي 2 عدد

    - Nutmeg
    14 -

    زردچوبه 30 گرم

    - Turmeric
    15 -

    اَنیسون یا بادیان رومی




    همه ي ادويه هاي ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط مي كنيم . سپس در شيشه ريخته و در آن را محكم مي بنديم و در جای خشک و تاریک نگهداری کنیم .. اگر دوست نداريد از فلفل استفاده كنيد، مي توانيد آن را حذف كنيد
    .


    حالا ترکیب ادویه بستگی به ناحیه و تمایل اشخاص و استفاده از مقدار و نوع ادویه داره . اگه از فلفل و پاپریکا در این ادویه بیشتر استفاده بشه رنگ ادویه به قرمزی میزنه و. اگه از پودر کاری که پودر آسیاب شده نوعی برگ و گیاه هستش استفاده بشه رنگ ادوهی به سبزی میزنه .اگه میزان زردچوبه بیشتر باشه رنگ ادویه به زردی میزنه

    .

    حالا اینکه رنگ ادویه تندوری چه رنگیه .. بستگی به میزان استفاده سرآشپز از مواد و ترکیب اونها داره . این ترکیب هیچگاه یک اندازه نیست . مگر اینکه از ادویه ای با مارک همنام استفاده شده باشه که همیشه ترکیبات اون یکسان بوده باشه . این ترکیبات رو در منزل میشه بنا به سلیقه افراد بکار برد . رنگش طعمش دست شماست

    .

    یکی تندی بیشتر میپسنده و از فلفل سرخ و پاپریکا بیشتر توش میریزه و رنگ غذاش به تبع ادویه اش بیشتر به قرمزی میزنه . حالا یکی دوست داره بیشتر بوی کاری بده و در نتیجه از پودر کاری بیشتری استفاده میکنه که رنگش به سبزی میزنه . اینها به تمایل شما بستگی داره




    ادویه تندوری




    ادویه مخلوط و در صورت تمایل تند ( که شامل همه رقم ادویه است که در بالا نام برده شده
    )

    زردچوبه-پودر پیاز -پودر سیر-پودر چیلی قرمز ( فلفل کوچک و کشیده و سرخ رنگ ) یا پاپریکا که فلفل های توپولی قرمز رنگه که البته گاهی خیلی هم تند نیست و گاهی به جای پودر از خرده های چیپسی هم استفاده میشه
    .
    -
    پودر مانگو یا انبه خشک کرده و اسیاب شده -پودر برگ کاری


    ادویه مرغ


    نمک:یک واحد-فلفل پاپریکا :یک واحد-فلفل سیاه:یک واحد-فلفل قرمز:یک واحد-شنبلیله:یک واحد-تخم گشنیز:یک واحد-زرد چوبه:یک واحد-پودر سیر:یک واحد-پودر پیاز:یک واحد-خردل:یک واحد-دارچین:یک واحد-زیره سیاه:یک واحد



    زیره سبز:یک واحد-زنجیبل :یک واحد-هل:یک واحد-رازیانه:یک واحد-جوز-هندی:یک واحد-میخک :نصف واحد-شکر:دو واحد-مغز لیمو عمانی:دو واحد


    سماق:دو واحد
    ............ "


    ادویه ماهی و میگو


    تخم گشنیز 2 قاشق سوپخوری-زیره سبز 1 قاشق سوپخوری-فلفل قرمز 4 تا 6 عدد-فلفل سیاه 1 ق سوپخوری-پودر سیر 2 ق سوپخوری-زرد چوبه 1 ق سوپخوری




    همه مواد به جز پودر سیر و زردچوبه را داخل تابه ای بریزین و 30 ثانیه تفت بدین بعد این مواد به علاوه پودر سیر و زردچوبه را با هم آسیاب کنید و توی شیشه نگهداری کنید
    .


    ادويه پلويي

    گل سرخ آسياب شده و زيره آسياب شده را به طور مساوي با هم مخلوط کنيد . بعد به مقدار کمتر دارچين و زنجبيل هم اضافه کنيد . کمي هل و جوز هندي و ميخک هم به بقيه مواد بيفزائيد. 4 واحد گل سرخ و زيره 2 واحد دارچين و زنجبيل 1 واحد جوز هندي و ميخک و هل


    یه لفمه نون حلال
     
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  7. #926
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۸/۱۳
    نوشته ها
    37
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    6
    پسند کرده
    0

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    سلام صبح جمعتون بخیر . امیدوارم روز خوبی رو سپری بکنید
    بچه ها جون من چند تا سوال داشتم توی منو غذا برای مهمانی ها مختلف پرسیدم یکی از دوستای خوبم گفتن اینجا باید بپرسم پس من عین سوال رو کپی کردم واینجا میذارم تا شما کمکم کنید:
    به نظرتون برای 50 نفر پان اسپانیا بهتره تو لیوان یکبار مصرف درست کنم یا کاسه های کوچیک و براساس 50 نفر دستور چظوری میشه؟
    بعد برای ژله ی رولی که با پف پفی درست میشه چقدر ژله باید بگیرم؟
    وهمچنین سالاد الویه برای 50 نفر
    بعد به نظرتون برای جشن عید غدیر توی منزل زشته به جای شیرینی پان اسپانیا به میهمونها بدم؟

    کسی میتونه اگر بخوام به جای الویه کتلت درست کنم موادش چه اندازه میشه وبا سرخ کن چقدر طول می کشه؟ به نظرتون کدومش با صرفه تر در میاد سالاد الویه یا کتلت؟ یا حتی کوکو سبزی؟

    اگر کمکم کنید خیلی ممنون میشم

  8. #927
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۰۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    232
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    60
    پسند کرده
    0

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    ساراخانومی من تجربه ندارم اما بنظرم میرسه برا 50 نفر مهمون بهترین حالت ظرف های پیرکس مستطیل شکله. تو ظرف های تک نفره، اولا خیـــــــــــــــــلی باید درست کنی دوماً خیلی هاش دست نخورده میمونه و تو آخر مهمونی کل ظرف پان دست خورده داری. تعداد پیرکس هات هم بستگی به بخور یا کم خور بودن مهمونات و غذاها و دسرهای دیگه ت داره.

    د رمورد ژله رولی چیزی نمیدونم

    اما کتلت بنظرم خیلی تو مهمونی ها جا نداره. پیراشکی میذارن اما کتلت خیلی کم دیدم.
    مشخصه که الویه به صرفه تر هست. تزئینش هم خیلی جای کار داره و چشم نواز میشه. گرم کردن هم نیاز نداره برخلاف کتلت.
    حتی میتونی جای سالاد الویه کیک مرغ و گردو بذاری. جدیدتر و مجلسی تر هست بنظرم.
    منو مهمونیت رو اگر تو تاپیک منو برای مهمانی ها مطرح کنی دوستان راهنمائی های خوبی میکنن.

  9. #928
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۸/۱۳
    نوشته ها
    37
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    6
    پسند کرده
    0

    Re: سوالات کاربران در زمینه آشپزی

    مرسی زهرا گلی .زهرا این گزینه های برای پذیرایی تو مولودیه وچون نمیخوام سفره پهن کنم نمیتونم مانور خاصی بدم . اتفاقا من فکر میکردم اونجا بپرسم بهتره ولی دوستان گفتن اینجا میتونید کمکم کنید

    همشونم ساندویچیه مثلا الویه به صورت ساندویچ ، کتلت به صورت ساندویچ.
    حالا منتظر راهنمایی بقیم
    مرسی خانومی

  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما