نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree73Likes

موضوع: آش آلو

نمایش نتایج: از 9 به 13 از 13
صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *سایه روشن* آواتار ها
    نیوشا
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۱۲
    محل سکونت
    پایتخت معنوی ایر
    نوشته ها
    7,210
    میزان امتیاز
    32
    پسند شده
    24445
    پسند کرده
    30047


    آش آلو :
    نخود و لوبیا قرمز هرکدام یه مشت + بلغور گندم + زردچوبه و نمک و فلفل سیاه و چهارزیره ساییده و یه قاشق پودر پونه ی کوهی + اسفناج خشک + گردو اسیاب شده + کشک + یه قاشق روغن محلی (یا روغن زیتون بکر) + 15 دونه آلو

    بسیار خوشمزه میشه امتحان کنید
    مزه ی روغن محلی اصلا مشخص نمیشه
    این غذا برای مبتلایان به پوکی استخوان و یبوست خیلی مفیده
    golbarg., ostooreh, najmehkhatoon و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5301
    منبع: گروه گیاهان دارویی فیس بو ک .....
    رزیم آش 14 روزه برای دوستانی که میخواستندپاکسازی بدن نمایند:

    رژیم آش آبغوره و زنجبیل

    معرّفی

    در فرهنگ تغذیه ای ما ایرانیان، آش ها و شورباهاجایگاه ویژه ای دارند و شاید اطلاق کلمه «آشپز» به کسی که در پخت غذاها مهارت داردمؤیّد این امر باشد.

    درواقع، آش ها و شورباها غذا – داروهایی هستندکهمی توانند پایه اصلی یک رژیم سالم غذایی قرار بگیرند و در صورت مهارت بانوان محترم،ابزار مناسبی برای مدیریت بهداشت و تغذیه خانواده باشند.

    این غذاها به سبب نحوه پخت و ماهیت همگن نهایی آنها،دارای روند هضم و جذب آسانی بوده از خاصیت «نضج» برخوردارند.

    نضج به معنای پختن و رسیدن است و داروی «منضج» داروییاست که اخلاط فاسد بدن را می پزد و نرم و آماده دفع می کند. در این حالت، بدن قادرخواهد بود این اخلاط فاسد را که علّت العلل انواع بیماری ها هستند؛ به آسانی بیرونبریزد و آش ها و شورباها از چنین خاصیت مهمی برخوردارند.

    متاسّفانه در فرهنگ تغذیه امروزی ما، این غذاهایفوق العاده مفید، مهجور مانده اند و اکثر بانوان، تنها چند نوع محدود آش یا سوپ رامی شناسند که آنها هم معمولا به روش های غلطی مانند استفاده از انواع رشته ها، نعناعو پیازداغ، استفاده از زودپز و ظروف تفلون و ... در پخت و مانند این ها آماده می شوندو علاوه بر آن، دانش ما در حدی نیست که بدانیم کدام آش را در چه فصلی و برای کدام شخصیا چه نوع بیماری باید استفاده کنیم.

    آش ها در طب قدیم ما، علاوه بر استفاده معمول، بهصورت برنامه های درمانی ویژه هم کاربرد داشته اند. یکی از این برنامه های درمانی،«رژیمآش آبغوره و زنجبیل» است که به جهت خواصّ فراوانش مناسب دیدم در اینجا به آن بپردازیم.

    خواصّ



    این رژیم که یک نوع روزه غذایی برای بدن محسوب میشود، دارای این نتایج و خواص است:

    اسیدی کننده خون؛ پاکسازی اخلاط چهارگانهاز بدن با سرعت زیاد؛ تعدیل مزاج؛ خونسازی و تحریک مغز استخوان و تقویت گلبولهای خونیو موثر در درمان افراد کم خون؛ رفع اگزما و سایر بیماری های پوستی؛ درمان دیابت؛ شستشویکلیه و مجاری ادرار؛ تعدیل و تنظیم وزن و لاغر کردن افراد چاق؛ از بین بردن دردهایمختلف بدن خصوصاً دردهای اسکلتی؛ درمانی موثر و مفید جهت بواسیر، شقاق، واریس و واریکوسل؛استراحت دادن به کبد و سایر دستگاه های دفعی بدن از فعالیت زیاده از حد گذشته؛ پاکسازیسموم دارویی از بدن نظیر قرص های جلوگیری و هورمونی و اعصاب و ....

    چنان که گفتیم، رژیم آش آبغوره و زنجبیل به عنوانمنضج(پزنده) تجویز می شود؛ یعنی با نرم کردن و پختن اخلاط فاسدی که در طول سال ها دربدن ما انباشته شده اند، باعث دفع آنها و درمان بیماری ها می شود.

    سالادوسبزیجات
     
    *سایه روشن*, najmehkhatoon, Miss Razieh و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5301
    ادامه::::



    دوره مصرف آش
    □ غلبه خلط دم: 3 روزه. □ غلبه خلط صفرا: 6 روزه.

    □ غلبه خلط بلغم: 9 روزه. □ غلبه خلط سودا: 14 روزه.



    تذکّر مهم: اگر اطلاعات طبّی کاملی در این زمینه ندارید برای تشخیص مشکل مزاجی خود باید به یک طبیب یا عطار باتجربه مراجعه کنید؛ درغیر این صورت می توانید هر چند روز که توانایی دارید، این رژیم را ادامه دهید و مطمئن باشید که به همان اندازه از فواید آن بهره مند می شوید. اگر بیش از میزان نیاز هم این رژیم را ادامه دهید مشکلی برایتان پیش نمی آید و مثلا اگر یک فرد صفراوی بیش از 6 روز رژیم را ادامه دهد دچار عارضه نخواهد شد.

    دستورالعمل آش آبغوره و زنجبیل

    در دوره این رژیم می توانید به سلیقه و انتخاب خود از هر نوع آشی که دوست دارید استفاده کنید اما با رعایت شرایط زیر:

    1- آش می تواند حاوی انواع سبزیجات، حبوبات، برنج، گندم، جو، انواع بلغور، آلو، هویج، سیب زمینی، کدو، گوجه فرنگی، لپه، ماش، برنج و... باشد امّا:

    الف- در تهیه آش ها از این مواد استفاده نکنید: انواع گوشت، گشنیز، چربی، روغن های سرد(مثل رغن نباتی و مایع)، دنبه، قلم، بادمجان، پیازداغ، نعناع داغ، هرگونه سرخ کردنی، رشته(آشی، پلویی و فرنگی) و لبنیات(مثل شیر، ماست، کشک، دوغ و خامه)

    ب- در بین غلّات استفاده از جو در انواع و اقسامش بسیار توصیه می شود.

    ج- از بین حبوبات اولویت مصرف با نخود آبگوشتی است و استفاده از انواع لوبیا و عدس باید در حدّاقل مقدار باشد؛ به ویژه کسانی که رژیم را برای تعادل خلط سودا می گیرند نباید از عدس استفاده کنند.

    د- به جای نعناع داغ می توانید مقداری نعناع یا پونه را کف ساب کرده با کمی روغن زیتون مخلوط و روی آش بریزید.

    هـ- استثناء در مورد مصرف گشنیز، افراد صفراوی هستند که اتفاقا توصیه می شود از سبزی گشنیز تازه یا پودر تخم گشنیز در آش خود استفاده کنند.

    و- بهترین سبزی برای دیابتی ها، سبزی یا پودر سبزی شنبلیله است؛

    بهترین سبزی برای افراد با چربی خون بالا، سبزی یا پودر سبزی شوید یا پودر بذر شوید است؛

    در مورد بیماران دچار فشار خون، بهترین سبزی، سبزی جعفری یا پودر سبزی جعفری یا پودر بذر جعفری است؛

    اگر بیمار دیابتی، چربی و فشار خون هم داشته باشد، می تواند از مخلوط هر سه نوع سبزی فوق در این آش استفاده نماید.

    ز- بهترین افزودنی برای بیماران نقرسی، یک قاشق مرباخوری پر از سماق خواهد بود.

    ح- در صورتی که به کشک محلّی با کیفیت خوب دسترسی دارید می توانید به مقدار خیلی کم در آش استفاده کنید.

    2- بهتر است آش را در ظرف مسی که با قلع سفید شده باشد یا ظرف سفالی یا سنگی و یا پیرکس طبخ کنید. سرعت طبخ آش، کم و زمان آن طولانی باشد. به هیچ وجه از زودپز و ظروف تفلون برای طبخ استفاده نکنید. سبزیجات -که بهتر است تازه باشند و نه فریزری- را در مراحل انتهایی به آش اضافه کنید.

    3- به هنگام مصرف آش، به ازای یک کاسه یک نفره، یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل و مقداری آبغوره بی نمک (در حدی که خوشمزه شود) به آن اضافه کنید.

    اگر فردی به دلیل خاصی نتواند از زنجبیل استفاده نماید می تواند یک قاشق غذا خوری زیره سیاه را کوبیده و در هنگام پخت در قابلمه بریزد تا آش پخته شود و در هنگام مصرف فقط آبغوره اضافه کند. مصرف زیره به ویژه به کسانی که پس از خوردن آش، دچار نفخ می شوند یا می خواهند لاغر شوند، توصیه می شود.

    4- اگر سرد مزاج هستید، پس از غذا، یکی دو قاشق عسل مصرف کنید.

    5
    سالادوسبزیجات
     
    *سایه روشن*, najmehkhatoon, Miss Razieh و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  5. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,448
    میزان امتیاز
    144
    پسند شده
    4246
    پسند کرده
    5301
    5- در طبخ آش می توانید ازروغن زیتون(ترجیحا تصفیه نشده) یا روغن کنجد استفاده کنید.

    6- ترجیحا از نمک معدنی یا دریا برای طبخ آش بهرهبگیرید.

    7- در طول رژیم، اگر دچار ضعف شدید، می توانید حداکثریک روز در میان از مقدار کمی کته با زرده تخم مرغ محلی عسلی استفاده نمایید. افرادیکه برای کاهش وزن اقدام به گرفتن این رژیم می کنند بهتر است تنها به خوردن زرده تخممرغ اکتفا کنند.



    راه دیگر برای کاهش ضعف این است که در تمام وعدهها از نخود آبگوشتی در طبخ آش استفاده کنید.

    در صورت نیاز می توانید از شربت عسل هم برای کاهشضعف خود بهره بگیرید. برای این کار، مقدار دلخواهی عسل را در آب حل کنید(حدّاقل یکقاشق غذاخوری در یک لیوان آب.) سپس مقداری آب لیموترش تازه(و نه آبلیمو) به آن اضافهکنید و پس از خنک شدن آن در یخچال( و نه خنک کردن آن با یخ) این نوشیدنی بسیار گواراو لذیذ را به آرامی و جرعه جرعه میل نمایید. در طول روز می توانید تا 4-3 لیوان ازاین نوشیدنی استفاده کنید.

    8- در طی دوره رژیم از آب جوشیده سرد شده به عنوانآب خوردن استفاده کنید.

    9- مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک در حین دورهرژیم غذایی آش، اشکالی ندارد.


    - - - Updated - - -

    10- صبح روز بعد از اتمام دوره مصرف آش، ناشتا، یکقاشق غذاخوری برگ سنا و یک قاشق غذاخوری گل سرخ را با هم و با یک و نیم لیوان آب، نیمساعت روی شعله کم، جوشانده صاف و شیرین و میل کنید.

    11- در اولین روز پس از اتمام دوره رژیم آش، در ساعت8 صبح و 4 بعد از ظهر، غذای خیلی سبک با گوشت گوسفند میل نمایید. دقت کنید که بلافاصلهپس از پایان رژیم، پرخوری و مصرف غذاهای سنگین و ناسالم را از سر نگیرید تا زحماتتاندر این دوره به هدر نرود.

    12- مصرف نان، میوه، چای، لبنیات و سایر خوراکی هاو نیز استعمال دخانیات در دوره رژیم ممنوع است.

    13- در طول این رژیم، به جای هر نوع شیرینی از عسلاستفاده کنید.

    14- در صورت نیاز از دم کرده نعناع خشک به همراهآب لیمو ترش و عسل به جای چای استفاده کنید.

    15- چون این آش، منضج است و اخلاط را می پزد، ممکناست در حین رژیم، دردهایی مثل درد مفاصل، سر درد، درد پهلو و درد کبد عارض شود که طبیعیاست و باید دوره را تکمیل کنید تا اخلاط، پخته و دفع شوند.


    - - - Updated - - -

    16- اگر سابقه خونریزی گوارشی دارید از گرفتن رژیمپرهیز کنید. توصیه می کنم که بانوان باردار و شیرده و افراد دچار کم خونی های شدیدهم تنها با مشورت پزشک به این کار اقدام کنند.

    17- در طول رژیم، حقّ مصرف هیچ غذای دیگری به غیراز آش (و مواردی که گفته شده) ندارید ولی میزان مصرف آش به دلخواه خودتان است. به عبارتساده تر، در طول اجرای این رژیم، صبحانه و ناهار و شامتان این آش است.



    18- این رژیم در بیماران دیابتی کاربرد زیادی دارد.(مثلکم کردن قند خون و کمک به درمان زخم های دیابتی،نورو پاتی ونورالژی ناشی از دیابت)

    بیماران دیابتی در صورت اقدام به گرفتن این رژیمباید دقّت داشته باشند که باید روزانه و به طور مرتب، قند خون ناشتا و قند خون دوساعتبعد ازغذای خودپ را کنترل کنند تا دچار افت سریع قند خون نشوند. در صورت افت پایدارقند خون، ضروری است که میزان مصرف داروها(اعمّ از خوراکی و تزریقی) به تدریج کم شود.

    به این بیماران توصیه می شود که بعد از پایان ایندوره چهارده روزه،تا چند ماه، هر شب به جای شام از این دستور غذایی استفاده نمایند.

    19- یک نکته برای صاحبان اراده ضعیف: در صورتی کهنمی توا نید رژیم آش آبغوره را به طور کامل رعایت نمایید ولی تمایل دارید ازخواص آنبهره مند شوید می توانید به مدت چهل روز هرشب به جای شام از این دستور غذایی استفادهنمایید.
    سالادوسبزیجات
     
    *سایه روشن*, najmehkhatoon, Miss Razieh و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

  6. #13
    مدیر انجمن
    مامان حدیثه آواتار ها
    یاسمین -م
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    محل سکونت
    سمنان
    نوشته ها
    2,079
    میزان امتیاز
    600
    پسند شده
    11697
    پسند کرده
    13330
    آماده سازی: 30 دقیقه
    مدت انتظار: 2 ساعت
    مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه

    مواد اولیه برای 4 نفر:
    پیاز 1عدد
    نمك به میزان لازم
    فلفل به میزان لازم
    رب گوجه فرنگی 2قاشق سوپخوری
    نخود 100گرم
    لوبیا چیتی 100گرم
    آلو 300گرم (بخارا)
    رشته 200گرم (آشی)

    روش تهیه:
    ابتدا پیاز را خرد كرده و در ظرف مناسبی روغن داغ كرده و آن را سرخ كنید و ادویه ها را به همراه رب گوجه فرنگی اضافه كرده و كمی تفت دهید تا عطر آن به مشام برسد.سپس نخود و لوبیا را شسته و از آبكش رد كرده و به ظرف اضافه نمایید و بعد از كمی تفت دادن حدود 2 لیتر آب روی آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات پخته شود.وقتی حبوبات پخته شدند آلوها را که یک ربع خیسانده اید، به آن بیفزایید و پس از گذشت 15 دقیقه، رشته آش را اضافه کنید.پس از آن که رشته ها نرم و آش لعاب دار شد، شعله را خاموش نمایید.

    نكات:
    1)این آش جزو غذاهای سنتی ساوه است.
    2)این نوع آش سبزی ندارد ولی در صورت تمایل مقداری شوید به آن اضافه كنید.
    3)اگر دوست دارید آش شما لعاب بیشتری داشته باشد مقداری آرد تفت داده و به آش اضافه كنید.
    4)حتما حبوبات را از شب قبل خیس كرده و آب آن را 2بار عوض كنید و اگر فراموش كردید آنها را 3بار جوشانده و آبش را خالی كنید و بعد بپزید.
    نوش جان

    با این دستور عالی بوووووووووووود
    نام: IMG_۲۰۱۵۰۶۲۳_۰۸۲۱۵.jpg نمایش: 201 اندازه: 68.9 کیلو بایت
    .......
     
    mehr banoo, افسونی, najmehkhatoon و 4 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    ﺳــﺨﺖ ﺗﺮﯾﻦ ﮐــﺎﺭ ﻣﺤﺎﺳﺒﺎﺗﯽ ﻣﻦ ﺗﻮ ﺯﻧﺪﮔﯽ
    ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩﻩ ﮐﻪ:
    ﺑﯿﺴﮑﻮﺋﯿﺖ ﺭﻭ ﭼﻘﺪﺭ ﺗﻮ ﭼﺎی ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻡ ﮐﻪ ﻧﺮﻡ ﺑﺸﻪ ﻭﻟﯽ ﻭﺍ ﻧﺮﻩ


صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما