نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1880Likes

موضوع: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

نمایش نتایج: از 25 به 32 از 445
صفحه 4 از 56 نخستنخست 123456714 ... آخرینآخرین
  1. #25
    مدیر بازنشسته

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۶/۳۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,276
    میزان امتیاز
    10
    پسند شده
    613
    پسند کرده
    0

    ویترین مدال ها

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    منم بگم:
    علاوه بر تمام نکته های نجما و لئو و باقی دوستان....

    من از یه خانومی یاد گرفتم اگه رب انارم شیرین بود یا ملس و احساس کردم ترشی خورشتم کمه..اواخرش کمی..فقط کمی سماق بهش بزنم....

    با میت بال میپزم خودم..ولی زمان طولانی...توی ظرف رویی از قدیم گفتن بهتره پخته بشه فسنجون...

    گردوش نباید خیلی خیلی ریز بشه...نیم کوب بهتره...و نکته مهم:برای غلظتش دیدم گفتین کدو حلوایی یا هویج توش رنده کنین...من اواخر پخت یه قاشق ارد رو تفت میدم تا بوی خامیش بره...بعد به خورشتم اضافه میکنم...این حرکت به ویژه برای وقتهایی که زمان پختتون کمه عالیه...زود جا میافته خورشتتون....

    خداوند بزرگترین هدایا را به بندگان خود داده است.قدرت انتخاب و تعیین کردار خویش.

  2. بانک بند ناف
  3. #26
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    نوشته ها
    11
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    3
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    با اجازه اساتيد
    براي خورشت فسنجان من به روش قديميها عمل ميكنم
    گردوي پودر شده در حدي كه يك هفتم قابلمه رو بگيره و پنج برابرش آب ميريم . يك سيب درختي پوست گرفته رو رنده ميكنم يك پياز رو هم رنده ميكنم يك تكه به اندازه كوچكتر از كف دست هم كدو حلوايي توش ميريزم و نمك و ميزارم بجوش وقتي جوش آمد حرارت رو كم ميكنم و ميذارم قل هاي كوچيك بزنه. درش رو نيمه باز ميذارم كه سر نره و گاز كثيف نشه. وسطاي فيله مرغ بهش اضافه ميكنم و هر جا ديدم آبش كم شده يخ قالبي ميريزم توش كه هم روغن بندازه هم جاي آب از دست رفته اش رو بگيره. اگرم از گوشت قلقلي استفاده كنم كه نيم ساعت آخر ميريزم. نيم ساعت آخر هم رب انار يا آلو ميريزم. ولي حدود 8 يا 9 ساعت زمان ميبره و آروم آروم ميپزه. مثلا براي مهموني شب كه بخوام ساعت 9 شام بيارم ساعت 12 ظهر فسنجون رو بار ميذارم.
    ترش و شيريني فسنجون هم بسته به ذائقه ها فرق ميكنه. من اصولا ملس ميپزم يعني رب انار ترش و شيرين رو قاطي ميكنم و به فسنجون اضافه ميكنم.
    تو خونه هايي كه بخاري دارند زمستون مي تونند قابلمه خورشت رو پس از جوش آمدن روي بخاري بذارن اينجوري زمان طولاني و با شعله كم حسابي فسنجون بار ميوفته.
    yarauf و آهو مشکی پوش این نوشته را پسندیده.
    [HIGHLIGHT=#00b050]خدايا نميگويم دستم را بگير كه همواره گرفته اي ، [/HIGHLIGHT]
    [HIGHLIGHT=#00b050]مبادا رهايش كني.....[/HIGHLIGHT]

  4. #27

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    خورش فسنجان با مرغ بریانی نمکی

    مواد لازم:
    کدو حلوایی: 1 پیمانه
    گردو: 500 گرم
    پیاز: 1 عدد
    مرغ درسته متوسط: 1 عدد
    رب انار: 3 تا 4 پیمانه
    رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
    نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه: به مقدار لازم
    آب: 4 لیوان


    ابتدا مرغ بریانی را آماده می کنیم. روی حرارت کم قرار می دهیم تا آماده شود. سپس مواد خورش فسنجان یا سس فسنجان را آماده می کنیم. پیاز را سرخ می کنیم. سپس کدو ی حلوایی پوست گرفته و رنده شده را به آن اضافه می کنیم تا با هم سرخ شوند سپس گردوی پودر شده را اضافه کرده با هم تفت می دهیم تا کمی به روغن بیافتد. بعد رب انار را اضافه کرده. کمی هم می زنیم تا کمی سرخ شود سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده با مدواد خوب مخلوط می کنیم.
    سپس آب را اضافه کرده و زیر حرارت را کمی زیاد کرده تا بجوش بیاید و برای اینکه خورش ته نگیرد مرتب هم می زنیم. آب خورش که بجوش آمد زیر آن را کم کم کرده و در خورش را می گذاریم. تا خورش به آرامی جا بیافتد . حدود 3 تا 4 ساعت طول می کشد تا خورش یا بعبارت دیگر سس خورش فسنحان آماده شود. پس از آماده شدن خورش آن را در ظر ف بریزید و مرغ بریانی را روی سس قراردهید با گردو و انار تازه و گوجه فرنگی تزیین نمایید.


    لینک مرغ بریانی نمکی

    مرغ درسته

    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۵/۰۲/۰۹ در ساعت ۰۴:۰۳ بعد از ظهر
    باران67 و ترلان 6907 این نوشته را پسندیده.
    " شادی، پروانه ای ست که هرچه تقلا کنی نمیتوانی ان را شکار کنی
    باید ارام باشی تا روی شانه هایت بنشیند "

  5. #28
    ناظر کیفی انجمن
    sh_capr آواتار ها
    شیدا.ص
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,955
    میزان امتیاز
    28
    پسند شده
    1427
    پسند کرده
    2956

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    من برای فسنجون هیچ کدوم از مواد رو تفت نمیدم . همگی رو می پزم . دستورش مال اون خانوم شمالی ایه که خیلی ساله تو برنامه "به خانه برمیگردیم " غذا درست می کنه . همیشه از روی این دستور پختم و بسیار هم راضی بودم .

    500 گرم گردوی پودر شده رو با مقدار زیادی آب میذاریم بپزه . حدود یک و نیم الی دوساعت از پختش که گذشت یک عدد پیاز درشت رنده شده رو بهش اضافه می کنیم . ربهای انار به مقداری که دوست دارید و یک قاشق غذا خوری هم رب گوجه اضافه می کنیم . کمی زرد چوبه و نمک . حدود یک لیوان هم آب مرغ داخلش می ریزیم و میگذاریم با شعله ملایم بپزه . گهگاهی هم بهش سر می زنیم و همش می زنیم .
    اواخر پخت که تقریبا به غلظت دلخواه رسیده بود ، مقداری گلپر داخلش می ریزیم و چند دقیقه قبل از سرو هم مرغ تکه تکه شده و یا کوفته ریزه ها رو بهش اضافه می کنیم .

    رنگ خورش من یکم از اینی که تو عکس افتاده تیره تر بود .

    قوانین فعاليت در سايت ( قوانين كاربري ) :
    http://mamisite.com/forum/misc.php?do=showrules

  6. #29
    مدیر انجمن
    mitra40 آواتار ها
    میترا
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۲۸
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    9,505
    نوشته های وبلاگ
    32
    میزان امتیاز
    479
    پسند شده
    19310
    پسند کرده
    26905

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    من تو فسنجان پیاز نمی ریزم .یعنی کلا رشتی ها نمی ریزند (یا من دوروبر خودم ندیدم )بقیه شهرهای استان گیلان می ریزند
    در ابتدای طبخ مرتبا آب سرد (کمی )اضافه کنید طوری که خورست از جوش نیفتد این کار باعث می شود که گردو به روغن بیفتد.
    در پایان طبخ علاوه بر گلپر دارچین هم می ریزم که عطر وطعم بسیار خوبی به خورشت می دهد(چه با گوشت چه با مرغ فرق نمی کند)
    قورمه سبزی
     

  7. #30
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۶/۲۷
    محل سکونت
    ایران/گنبدکاووس
    نوشته ها
    80
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    7
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    من پیاز رو رنده ریزمیکنم از اول با گردو بار میذارم اصلا هم تفت دادن لازم ندارهبعد برایه ربش من رب اناره شیرین رو با رب الوچه ترش به مقداریکه ربه انار بیشتر باشه و کمی رب گوجه میریزم بنظرم اینجور ملس شدن خیلی بهتر باشه امتحان کنین
    در سرزمینی که ابرها میگذرند بی انکه ببارندبی شک ظلم بیداد میکند(کوروش کبیر)

  8. #31
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۲
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    62
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    38
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    خورش فسنجان ترش چون خیلی ترش دوست دارم





    باران67 و kimiya 7 این نوشته را پسندیده.
    در بند آن نه ایم که دشنام یا دعاست یادش به خیر آنکه زما یاد می کند

  9. #32
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۱/۳۱
    نوشته ها
    86
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    67
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    خورش فسنجان شیرین با گوشت چرخ کرده قل قلی شده !!!!

    باران67 این نوشته را پسندیده.

صفحه 4 از 56 نخستنخست 123456714 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما