نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1880Likes

موضوع: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

نمایش نتایج: از 17 به 24 از 445
صفحه 3 از 56 نخستنخست 12345613 ... آخرینآخرین
  1. #17
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۳۰
    نوشته ها
    67
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    20
    پسند کرده
    1

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    من خودم اگه با مرغ بپزم ، بعد پخت استخونای مرغو در می آرم و ریش ریش می کنم گوشتشو و می ریزم داخل خورش نجمایی.به نظرم یه دست تر و جالب تره...
    یارب این نوگل خندان که سپردی به منش
    می سپارم به تو از چشم حسود چمنش

  2. بانک بند ناف
  3. #18
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,231
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10407
    پسند کرده
    1251

    ویترین مدال ها

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    كپي شده از پرتال مامي سايت








    خورش فسنجان



    یکشنبه, 22 آذر 1388 ساعت 03:57 heaven


    مواد لازم :



    • مرغ متوسط یا گوشت چرخ کرده 500 گرم [/*:m:37anjleh]
    • مغز گردوی چرخ شده 400 گرم [/*:m:37anjleh]
    • پیاز رنده شده 1 عدد متوسط [/*:m:37anjleh]
    • [/*:m:37anjleh]
    • رب انار ترش نصف پیمانه [/*:m:37anjleh]
    • شکر 2 قاشق غذاخوری [/*:m:37anjleh]
    • نمک به میزان لازم [/*:m:37anjleh]
    • رب گوچه فرنگی 1 قاشق غذاخوری [/*:m:37anjleh]
    • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری [/*:m:37anjleh]
    • هویج یا کدو حلوایی رنده شده 1 پیمانه ( در صورت تمایل ) [/*:m:37anjleh]


    طرز تهیه :
    [JUSTIFY]اگر از گوشت چرخ کرده استفاده میکنیم بهتر است یک عدد پیاز متوسط داخل گوشت چرخ کرده رنده کنید و آب آن را بگیرید و با کمی نمک ، گوشت را به خوبی ورز دهید و گلوله های کوچکی از آن درست کرده و در داخل مقدار کمی روغن تفت دهید ، مقدار تفت باید خیلی کم باشد ... جدود 5 دقیقه[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]اگر از گوشت مرغ استفاده کنید ، آنرا به چند تکه تقسیم کنید.[/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]پیاز را رنده کنید و در کمی روغن تفت دهید و بعد یک قاشق غذاخوری رب گوجه را نیز اضافه کنید . سپس گردو را اضافه کنید و سپس هویح یا کدو حلوایی ( من خودم هویج یا کدو حلوایی نمیریزم ) بعد از اینکه گردو مقداری تفت خورد ( به مدت یک ربع با حرارت ملایم ، مدام باید هم بزنید )، در این مرحله حدود 4 لیوان آب به غذا اضافه میکنیم و بعد از جوش آمدن آب حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید یک ساعت به آرامی گردوها جا بیفتد سپس تکه های مرغ را درون آن میریزیم ( من مرغ رو از قبل با یدونه پیاز و کمی نمک نیم پز میکنم و مرغ رو با آبش به گردوها اضافه میکنم - گاهی هم ریش ریش میکنم و بعد به گردو اضافه میکنم ) بعد از اینکه مرغ و گردو به خورد هم رفت و پخته شد، رب انار ، شکر و نمک را به خورش اضافه کنید و حدود 2 ساعت زمان لازم است تا خورشت کاملاً به روغن بیفتد ( جا بیفتد ) در این مدت خورش را جند بار هم بزنید تا ته نگیرد. در اخر قبل از سرو زعفران را به خورش اضافه کنید و بعد از یک جوش زدن خورش را سرو کنید.[/JUSTIFY]
    [HR][JUSTIFY]مطالبی که از منابع مختلف ( ***** ، ویکی پدیا و ... ) در مورد فسنجان یافتم :[/JUSTIFY]
    • [JUSTIFY]*در صورتی كه گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورش خارج كرد تا با شعله ملایم كاملاً بپزد و جا بیفتد( كم آب شود). در این صورت خورش خوشمزه ای خواهد شد.[/JUSTIFY][/*:m:37anjleh]
    • [JUSTIFY]*در شمال ایران برای بهتر جا افتادن خورش، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب می پزند و هر نیم ساعت، یك استكان آب خنك به آن اضافه می كنند. روز بعد بقیه مواد را به آن می افزایند. شما هم می توانید برای داشتن خورشتی لذیذتر این كار را انجام دهید.[/JUSTIFY][/*:m:37anjleh]
    • [JUSTIFY]*ترش يا شيرين بودن اين خورش كاملا سليقه اي است.[/JUSTIFY][/*:m:37anjleh]
    • [JUSTIFY]*اگر خورش را ترش دوست داريد ، مقدار رب انار را اضافه كنيد و يا از يك ليوان آب انار تازه در خورش استفاده كنيد.[/JUSTIFY][/*:m:37anjleh]
    • [JUSTIFY]*اگر خواستيد كمي ترش و شيرين باشد يك قاشق غذا خوري شكر را در اواخر پخت به خورش اضافه كنيد و بگذاريد تا خورش جا بيفتد.[/JUSTIFY][/*:m:37anjleh]
    • [JUSTIFY]*استفاده از يك عدد هويچ كوچك در اين خورش به منظور جلوگيري از تلخ شدن خورش است . معمولا گردوها مقدار كمي تلخي در خود دارند و اگر نوع مغز گردو مرغوب نباشد ( يا مغز گردو مانده باشد ) اين مقدار تلخي كمي افزايش ميابد . اگر از يك عدد هویچ كوچك ( طبق دستور ) استفاده كنيد؛ اين تلخي كاملا گرفته ميشود.[/JUSTIFY][/*:m:37anjleh]
    • [JUSTIFY]*در مناطق مختلف ، روشهايي مختلفي براي تهيه اين خورش وجود دارد : فسنجان بادام ، پسته ، مرغابي ، ماهي ، كوفته ريزه و ... ولي معمول ترين روش تهيه اين خورش ظاهرا همين روش آموزش داده شده است كه در مناطق مختلف مواد اوليه آن كمي تغيير ميكند .[/JUSTIFY][/*:m:37anjleh]
    [JUSTIFY]*براي اينكه رنگ خورش كمي تيره تر شود در صورت تمايل ، دو قاشق غذا خوري آرد سفيد را در مقدار كمي روغن تفت دهيد تا كاملا قهوه اي رنگ شود و بعد به خورش اضافه كنيد. ( من خودم این کار رو انجام نمیدم ، چون رب و زعفران اضافه کردیم که خوشرنگ تر بشه .... ) [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]*فسنجان با ماهی سفید مطابق همين دستور تهيه ميشود، با اين تفاوت كه در اواخر پخت ، فيله هاي ماهي سفيد را سرخ ميكنيم و به خورش اضافه ميكنيم[/JUSTIFY]
    نكات تغذیه ای :

    *چربی گردو از نوع گیاهی و غیر اشباع است. بنابراین مصرف آن، خطر مصرف چربی های اشباع را ندارد.
    *گردو یكی از مغزهای روغنی است كه املاح گوناگونی مثل مس، آهن، كلسیم و فسفر دارد.
    *گردو منبع خوبی از بیوتین است بنابراین برای پوست و ریزش مو مفید است.
    تذكر:
    *خوردن زیاد مغز گردو باعث سوء هاضمه می شود.
    *افرادی كه دچار آلرژی ( حساسیت)، ناراحتی كبدی و ناراحتی معده هستند، باید در خوردن گردو احتیاط كنند.
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  4. #19
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۴/۰۱
    نوشته ها
    613
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    583
    پسند کرده
    677

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    فسنجان با مرغ ریش ریش شده .البته ما بیشتر با گوشت چرخکرده دوست داریم ولی با مرغ هم اگر بپزیم ریش ریش میکنیم . ایندفعه به جای شکر طبق گفته نجما جون شیره خرما ریختم و 4 تا هم الو بخارا . خیلی خوشمزه بود .

  5. #20

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )



    من برای یک سینه کامل مرغ و دو تا رون کاملش 300 گرم گردو میریزم.
    باران67 این نوشته را پسندیده.

  6. #21
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۱/۱۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    135
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    140
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    اینهم خورشت فسنجان
    من خورشت فسنجان را به روش یک خانم روستایی که در یکی از روستاهای استان گیلان درست می کرد می پزم
    ابتدا گردو را آسیاب می کنم (او گردو را با دستش و با یک سنگ له می کرد)و بعد با مقدار آب و نمک روی حرارت گذاشته و می گذارم تا کمی به روغن بیافتدبعد تکه های مرغ را بدان اضافه کرده و با حرارت ملایم می گذارم تا بپزد و در حین پخت اگر لازم بود آب اضافه کنم حتما آب سرد اضافه می کنم بعد از اینکه مرغها نیم پز شد به خورشت رب انار و مقدار کمی رب گوجه برای خوشرنگ شدنش اضافه کرده و می گذارم تاجا بیافتد و در انتها اگر لازم بود بدان مقداری شکر اضافه می کنم (آن خانم رب گوجه استفاده نمی کرد و برای اینکه خورشتش سیاه شود یک قاشق مسی در خورشت قرار میدادو خورشتهای او بسیار ترش بود خدایش رحمت کند)








    البته یک چیز را یادم رفت بگویم من این بار به علت نداشتن رب گوجه خورشت را بدون رب گوجه درست کردم برای همین روغن آن قرمز نیست
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    ناگهان چه زود دیر می شود

  7. #22
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۲/۲۷
    نوشته ها
    245
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    95
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    خورش فسنجان بسیار خوشمزه ،با پسته:



    نقل قول نوشته اصلی توسط nooshin50
    مامان آقا رادمهر یعنی به جای گردو از پسته استفاده کردی؟

    بله نوشین جان، دقیقا مثل فسنجان گردو، فقط به جای گردو از پسته استفاده کردم. طعمش هم چندان تفاوتی با فسنجان گردو نداره، اما به نظر منو بابای آقا رادمهر، لذیذتره، و یه ذره شیرین تر از گردو میشه.

    عکسای قبل از پخت:



    sara12288, باران67 و kimiya 7 این نوشته را پسندیده.
    [HIGHLIGHT=#ffffff]خدایا لطفا به بعضی از آنهایی که ایمان آورده اند، یادآوری کن که: تو خدا هستی نه آنها !!![/HIGHLIGHT]

  8. #23
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ghoroob آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۱/۳۱
    نوشته ها
    479
    میزان امتیاز
    6
    پسند شده
    368
    پسند کرده
    158

    ویترین مدال ها

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    نقل قول نوشته اصلی توسط Maryam53
    ببخشید اساتید با پسته تازه یا خشک؟

    پودر پسته خشك يا همون كه مامان آقا رادمهر عزيز نشون دادن پسته خشك چرخ شده!
    زن بودن کار مشکلی است

  9. #24
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۲/۲۷
    نوشته ها
    245
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    95
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    ghoroob جان، پودر پسته ها وقتیکه کاملا پخته می شن، رنگشون عوض میشه و قهوه ای روشن میشه، تقریبا مثل گردو، ولی روغنی که میندازه یه سبزه خوشرنگه، که وقتی بهش رب زده میشه، اون روغن سبز رنگ هم خیلی مشخص نمی شه.
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    [HIGHLIGHT=#ffffff]خدایا لطفا به بعضی از آنهایی که ایمان آورده اند، یادآوری کن که: تو خدا هستی نه آنها !!![/HIGHLIGHT]

صفحه 3 از 56 نخستنخست 12345613 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما