نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1880Likes

موضوع: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 445
صفحه 2 از 56 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۱۱
    نوشته ها
    29
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    36
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    در مورد نظر ماریلای عزیز .البته نظر هرکسی محترمه و در مورد غذا هم به ذائقه شخص بر می گرده ولی من سالهاست که در رشت هم خودم و هم دوستان و آشنایان از رب انار استفاده می کنیم و هرگز جوشیدن آن با آب و گردو از ابتدی خورش فسنجان باعث تلخی آن نشده است . و حتی رنگ فسنجان هم به نوع رب انار بستگی دارد. اینجا در شمال شما دو نوع رب انار می توانید پیدا کنید قهوه ای و سیاه . یک چیز می تواند باعث تلخی فسنجان شود آنهم نوع گردو . البته خوب روغن انداختن گردو در خوشرنگ شدن فسنجان بی تاثیر نیست ولی به تنهایی نمی تواند موثر باشد . در ضمن فسنجان را همه با رب انار درست نمی کنند .بنا به سلیقه شخصی رب آلوچه -رب نارنج و ابغوره در فسنجان استفاده می شود و حتما هم باید از اول ترشی با گردو و اب بجوشد.

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۷
    نوشته ها
    109
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    185
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    خوش فسنجان ملس
    یک عدد پیاز رنده شده + گردوی خرد شده را با کمیروغن تفت دادم بعد مرغ نیم پز و هش اضافه کردم و بعد رب انار + زعفرن + نمک + شکر و گذاشتم خوب بپزه و روغن پس بده البته این بار یه توصیه یکی از دوستان یه قاشق رب گوجه فرنی هم اضافه کردم ولی زیاد خوشم نیومد شبیه فسنجان قلابی شده بود ولی جاتون خیلی خالی بود بسی لذت بردیم

    اینم از عکسش



    مامان غزل و monir11 این نوشته را پسندیده.
    آدما از جنس برگند . گاهي سبزند ، گاهي پائيزن و زردند . زمستون ديده نميشن . تابستون سايبون سبزند. آدما خيلي قشنگن .. حيف كه هر لحظه يه رنگند !

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۱۱
    نوشته ها
    29
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    36
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    نوع دیگری از فسنجان که طعمی ملس دارد را در گیلان متنجان می گوییم . که همان فسنجان است بعلاوه قیس و کشمش که بعد از تفت دادن به مواد فسنجان اضافه می شود و اصولا با گوشت اردک یا مرغابی شکاری طبخ می شود که بسیار لذیذ تر از گوشت مرغ است.
    اگر اب خورش متنجان به نسبت فسنجان کمتر باشد خوشمزه تر می شود . در ضمن مقدار کشمش و قیسی خیلی زیاد نیست و نباید از اول پخت به گردو و اب اضافه شود چون در مدت پخت له شده و طعم و حالت جالبی در متنجان پیدا نمی کند.
    نوع دیگر فسنجان ملس و تقریبا شیرین کدو فسنجان است که بیشتر در قدیم طبخ می شد. کدو حلوایی با مواد فسنجان که گاهی اوقات هم در ان هیچ گوشتی بکار برده نمی شد. البته درست کردن ان کار هر کسی نیست چون باید خیلی خشک تر از انواع دیگر فسنجان تهیه شود. منظورم این نیست که کار بسیار دشواری است ولی اگر غلظت مناسب را نداشته باشد بسیار بد طعم می شود.
    نوع دیگر فسنجان باقلا فسنجان است که بجای گوشت از پاچ باقلی در مایع گردو استفاده می شود و باز هم این نوع فسنجان اب کمتری نسبت به فسنجان معمول دارد .
    فسنجان - متنجان - باقلا قفسنجان -کدو فسنجان - خوتکا فسنجان - ماهی فسنجان - کو فته فسنجان یا انار ویج یا سنگه خورش- ..............
    مامان غزل و باران67 این نوشته را پسندیده.

  5. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۰۷
    نوشته ها
    16
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    2
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    حالا کمی هم بشنوید از مادر عروس
    با سلام وتشکر از هنرنمایی های همگی من هم توی فسنجونهام آلو بخارا استفاده می کنم هم از نظر ظاهر وهم از نظر طعم وخاصیت خیلی متفاوت می شه توصیه می کنم امتحان کنید
    مامان غزل و monir11 این نوشته را پسندیده.

  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۰۵
    نوشته ها
    55
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    25
    پسند کرده
    0

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    به نظر من فسنجان با گوشت قرمز خوشمزه تر و شیک تره.ظاهرش که خیلی بهتره.با کوفته قلقلی هایی که کمی سرخ شدن.چرا همتون با مرغ ....یعنی کسی با گوشت قرمز ندرستیده؟
    monir11 این نوشته را پسندیده.

  7. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۳۰
    نوشته ها
    67
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    20
    پسند کرده
    1

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    سلام به همه دوستای خوبم.
    اگه تعریف نباشه هر کی فسنجون منوخورده میگه از این بهتر فسنجون تا حالا نخورده بود.قیافه کسانی که اولین بار خونه ما فسنجون می خورن دیدن داره،مخصوصا حجمی که می خورن!
    و اما چند تا نکته:
    فسنجون اصیل رو هم می شه با میت بال تهیه کرد هم با مرغ(من هردو جورشو می درستم).اما اگر با مرغ تهیه می شه بهتره که استخون آن را سوا کنید و گوشت مرغ بی استخوان به خورش اضافه کنید.راستش مرغ با پوست و استخون در فسنجون رسم نیست، خیلی زیبا هم نیست.در مورد آلو بخارا در فسنجون که یکی از دوستان گفتند هم خورش را پرلعاب ترمی کند وهم طعم مطبوعی داردوقبلا هم استفاده می شده.من خودم آلو بخارا هم میریزم.اما در مورد شیرینی آن، هر کسی بسته به ذائقه خودش ، اما توصیه من به خانمهای عزیز اینه که سعی کنید تا جایی که امکان داره غذاهاتونو سالم سازی کنید و هر چیزی که مضره براش یه جایگزین خوب پیداکنید مثل شکر که واقعا هرچی کمتر استفاده بشه بهتر و اما جایگزینش شیره (انگور یا خرما) که هم غذاتون سالمتر تهیه شده هم طعم فسنجونتونو خیلی بهتر می کنه(توصیه می کنم حتما امتحان کنید).
    اما در مورد غلظتش، غلظت این خورش باید از گردو باشه که با کمی شیره و چند تا دونه آلو بخارا و رب انار کامل می شه اما اگر خواستید به هر علتی از مغز گردوی کمتری استفاده کنید می تونید از به، سیب یا کدوحلوایی استفاده کنید که البته باید بپزید و از رنده ریز ریز رد کنید و به خورش اضافه کنیدتا توی خورش معلوم نشه فقط به غلظت خورش کمک کرده باشه.(من معمولا فقط گردو میریزم اما این ها رو هم امتحان کردم بد نمی شه)
    همه اینا به اضافه اون نکات ریزی که نجا جون گفتند رو من رعایت می کنم.نتیجه اش یه فسنجون عالی می شه.
    امیدوارم تونسته باشم کمکی کرده باشم.بازم تاکید می کنم رعایت نکات نجما جون در تهیه این خورش خیلی مهمه و باید رعایت بشه
    مثل زمان پخت(طولانی) وزمان افزودن ترشی(آخرسر) و زردچوبه (خیلی کم)و ... .
    ehsans, باران67 و monir11 این نوشته را پسندیده.
    یارب این نوگل خندان که سپردی به منش
    می سپارم به تو از چشم حسود چمنش

  8. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۲/۰۱
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    7
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    7
    پسند کرده
    0

    Re: امـــــــــــــــروز غذا چی پختی ؟؟؟؟

    کدبانوهای عزیز
    یه سوال دارم و لی تو رو خدا بهم نخندینا
    خورش فسنجون چقدر زمان نیاز داره برای پخت که خوب به روغن بشینه و جا بیفته؟

    نقل قول نوشته اصلی توسط maryambanoo
    شیوا جون من معمولا فسنجونم 3 ساعت روی شعلع گاز هست، زیرش رو کم میکنم و میزارم آروم آروم جا بیفته ... گاهی هم توی آرام پزدرست میکنم و یه صبح تا بعد از ظهر میمونه و حسابی جا میفته

    درمورد روغن انداختن فسنجون من شنیدم هر چی گردویی که مصرف میشه کهنه ترباشه بیشتر روغن میندازه !!! حالا نمیدونم چقدر صحت داره
    نقل قول نوشته اصلی توسط aram_khp
    شیوا جون بستگی داره ... مامان من گردو رو سرخ میکنهاولش واسه این بیشتر روغن میندازه ولی در زمان طولانی .... ولی زنداداشمفسنجون رو در عرض یکساعت میپزه و حسابی هم روغن میندازه ...آمااااااااااااااااا همش سرش وایساده و همش میزنه که زود جابیفته:)

    مریم بانوجان
    آرام جون
    ممنون ازتون.راستی من شنیدم اگه چند دقیقه آخر یه قاشق غذاخوری پودر کاکائو اضافه کنین به فسنجون طعم و بوی خوبی میگیره.یه بارم مامانم این کارو کرد خیلی خوشرنگ و خوشبو شد.

    نقل قول نوشته اصلی توسط Hooram
    شيوا جان ببخش كه دير جواب ميدم . راستش فسنجونهاي من هميشه خوب از آب در مياد و اينو هم مديون مادر همسرم هستم .
    ببينگلي من پياز رو درشت رنده ميكن و توي روغت تفت ميدم . همين كه پيازها سبكشدن ( رنگ نميگيرن ) گردو رو اضافه ميكنم . مشخصه كه توي اين مرحله مرتببايد بهم بزنيم تا گردوها ته نگيرن ......خب تا اينجاشو حتما بلد بودي.......فوتش اينه كه بر خلاف ساير خورش ها كه آب جوش اضافه ميكنيم بهفسنجون به اندازه يه استكان آب يخ اضافه ميكنم و ميذارم يكمي روغن بندازه. و در چند مرحله هر بار يه استكان آب يخ بهش اضافه ميكنم و بعدشم كهديگه مرغ و رب انار و زعفرون و ......
    اين آب يخ يه حالت شوك بهگردوها وارد ميكنه و باعث ميشه خورشتون بيشتر و بيشتر به روغنبيوفته......راستش من با اين روش درست ميكنم اميدوارم كمكي بوده باشه
    مامان غزل, باران67, live و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    من ره به خلوت عشق هرگز نبرده بودم.....پیدا نمی شدی تو شاید که مرده بودم

  9. #16

    Re: خورش فسنجان (ترش ، شیرین ، ملس )

    این هم فسنجون مامان جون!(مامان بزرگم)
    این مدلیش رو دیده بودید؟!؟!مامان بزرگ من فسنجون رو با گوشت مرغ یا بره درست می کنه و گوشت رو بعد از پخت می کوبه و با مواد قاطی می کنه.من این مدلی بیشتر دوست دارم !هومممممممممممممممممممم



    مامان غزل این نوشته را پسندیده.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

صفحه 2 از 56 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما