نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree2098Likes

موضوع: انواع بوراني

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 409
صفحه 2 از 52 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  1. #9
    مدیر بازنشسته
    Maryam Banoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۱/۱۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    145
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    413
    پسند کرده
    203

    Re: انواع بوراني

    نقل قول نوشته اصلی توسط مریم گلی .
    میشه بورانی اسفناجو اموزش بدین؟
    من بوراني اسفناج رو اينطور درست ميكنم:
    اسفناجها رو با آب خيلي كم (در حدي كه بخار پز بشه)ميذارم ميپزه.بعد اونا رو ميريزم تو صافي تا آب اضافيشون گرفته شه(چون معمولا اسفناج آب ميندازه و اين آب معمولا تيز هستش )بعد تو پياز داغ همراه فلفل و زردچوبه تفت ميديم.

    ميتونيم ساده با ماست مخلوط كنيم يا نرگسيش كنيم.
    میخواهم رازی را با تو درمیان بگذارم
    .
    .
    .
    .
    " همه چیز
    موقتی است..."

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۳
    نوشته ها
    923
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    30
    پسند کرده
    0

    Re: انواع بوراني

    اینم بورانی بادمجون من. من دارچین نمی ریزم، و معمولا هم به جای سیر از پودر سیر استفاده میکنم تا زیاد بوی سیر.... :)



    مینادخت و باران67 این نوشته را پسندیده.
    مراقب قلب ها باشیم، هیچ چیز آسان تر از قلب نمیشکند...

  4. #11
    ناظر کیفی انجمن
    sh_capr آواتار ها
    شیدا.ص
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,955
    میزان امتیاز
    28
    پسند شده
    1426
    پسند کرده
    2956

    Re: انواع بوراني

    نقل قول نوشته اصلی توسط مریم گلی .
    میشه بورانی اسفناجو اموزش بدین؟
    خوب من مثل مریم بانو درست نمی کنم . یعنی کلا تا چیزی به نظرم ضروری نیاد تفتش نمیدم .نه که بگم خوبه یا بده ... نه ! کلا ذائقم اینطوریه .
    من فقط اسفناج رو با آب خیلی کم میذارم بپزه و نرم بشه که اینم کلا در حد 15 مین طول می کشه ... بعد یا با چاقو خردش می کنم و یا با گوشتکوب لهش می کنم و میریزم تو ماست ... با نمک و فلفل سیاه ... همین
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    قوانین فعاليت در سايت ( قوانين كاربري ) :
    http://mamisite.com/forum/misc.php?do=showrules

  5. #12
    مدیر بازنشسته
    Maryam Banoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۱/۱۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    145
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    413
    پسند کرده
    203

    Re: انواع بوراني

    [quote=Maryam Banoo]
    نقل قول نوشته اصلی توسط "مریم گلی .":1tlftjzs
    میشه بورانی اسفناجو اموزش بدین؟
    من بوراني اسفناج رو اينطور درست ميكنم:
    اسفناجها رو با آب خيلي كم (در حدي كه بخار پز بشه)ميذارم ميپزه.بعد اونا رو ميريزم تو صافي تا آب اضافيشون گرفته شه(چون معمولا اسفناج آب ميندازه و اين آب معمولا تيز هستش )بعد تو پياز داغ همراه فلفل و زردچوبه تفت ميديم.

    ميتونيم ساده با ماست مخلوط كنيم يا نرگسيش كنيم.[/quote:1tlftjzs]
    فكر كنم منم منظورمو خوب نگفتم
    ساده با ماست منظورم اسفناج تنها بودهول خب من چون دوست ندارم مزه ماست قالب باشه بخاطر همين تفتش ميدم و جداگونه با ماست ميخورم.چون دوست دارم طعم گس اسفناجو احساس كنم.

    برگ چغندر رو هم همينطور درست ميكنم.
    میخواهم رازی را با تو درمیان بگذارم
    .
    .
    .
    .
    " همه چیز
    موقتی است..."

  6. #13

    Re: انواع بوراني

    منم بعد از پختن اسفناج توی پیاز داغ تفتش میدم .ادویش همون زردچوبه و فلفل سیاه هست که به پیاز داغ اضافه میشه.به هیچکدوم از بورانیها ماست نمیزنم و ماست رو جدا میذارم .همه ی بورانیه از کدو گرفته تاسیب زمینی کنگر و.....به همین روش درست میکنم.
    باران67 این نوشته را پسندیده.

  7. #14

    Re: انواع بوراني

    بورانی
    خوراکی که با روغن پخته شود، یعنی در مقدمۀ پختن با روغن سرخ شود؛ مثلاً بادنجان بورانی یا بورانی بادنجان، بورانی کدو و مانند آن. قابل یادآوری است که خوراک دیگری که جزء مهم آن را خمیر می سازد به نام بولانی یاد می شود.



    لهجهء بلخ و دریافت بهتر سخن مولانا
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  8. #15

    Re: انواع بوراني

    بورانی (یا بُرانی ، بندرت بولانی )، لفظی برای نوعی خوراک ایرانی که امروزه معمولاً با ماست و سبزی پخته تهیه ، و به صورت گرم یا سرد به عنوان غذای اصلی یا فرعی مصرف می شود. این لفظ از اوایل قرن پنجم در اشعار ابوالعباس * مروزی و ناصر خسرو، در آثار عبید زاکانی (قرن هشتم )، و در دیوان بُسحَقِ * اطعمه (متوفی 827 یا 830) آمده است . (رجوع کنید به دهخدا، ذیل واژه ). به گفتة شمس منشی (ص 145) بورانی از نام بوران * ، دختر حسن بن سهل و همسر خلیفه مأمون گرفته شده است و گمان می رود که او این غذا را ابداع کرده باشد؛ ] این ابیات ادیب الممالک فراهانی (ص 124) مؤید همین گمان است :

    شنیده ام که زکشک و کدو برانی را/ کنیز مطبخ (بوران ) برای مأمون پخت // هرآنکه زان پس آمخت و پخت بورانی / زدست پختة خالیگران وی آمخت // کنون سزد که برانی خوران ترانه کنند/ که شاد باد به مینو روان بوراندخت [ . نفیسی (ج 1، ص 657) نام ملکة ساسانی بوراندخت (حک : 629ـ630 م ) را منشأ این لفظ می داند.

    حاجی محمدعلی باورچی ، در کارنامة خود (تألیف 927) بورانی را نوعی قَلیه که در آن ماست و سیر باشد تعریف کرده است (ص 154). برخلاف بورانی امروزی که مادة اصلی آن یک نوع سبزی پخته است ، بورانی مورد اشارة وی شامل گوشت برة سرخ کرده است که آن را به اندازة بادام ریز می کردند و با حلقه های پیاز (رجوع کنید به دهخدا، همانجا، در بیتی از ناصرخسرو)، در مقدار کمی آب نمک دار می جوشاندند؛ سپس سبزیهایی از قبیل چغندر، کدو، بادنجان ، کلم ، اسفناج ، و حتی خیار یا پوست خربزه به آن می افزودند و با حرارت کم می پختند. گاهی نیز زیرة سیاه ، به عنوان ادویه ، به آن می زدند (باورچی بغدادی ، ص 155)، سپس با لایه ای از سیر، ماست چکیده و نعناع خشک ، که کمی آب و ماست پرچربی به آن می افزودند، و مقداری زعفران که در روغن مخلوط می کردند، روی بورانی را می پوشاندند (همانجا). باورچی انواع دیگری از بولانی / پولانی را نیز وصف می کند (ص 63)، اما آنها را جزو آشها می آورد.

    در مادّة الحیوة ، نوشتة نورالله آشپزباشی ، سرآشپز شاه عباس اول (حک : 996ـ1038)، فصلی به بورانی اختصاص یافته است (ص 238ـ239). شیوه ای که نورالله برای تهیة انواع مختلف بورانی می دهد به شیوة باورچی شبیه است ، با این تفاوت که در برخی از انواع دیگر آن که به یزد و شیراز نسبت داده است ، کشک را به جای ماست می آورد و در بورانیِ مارچوبه ، تخم مرغ را جانشین ماست می کند.

    از قرن سیزدهم ، دیگر از گوشت در بورانی معمولی استفاده نمی شود و بورانی به خوراکی با یک نوع سبزی پخته و ماست تبدیل می شود. میرزا علی اکبرخان آشپزباشی ، سرآشپز ناصرالدین شاه (حک : 1264ـ1313)، به هفت نوع بورانی اشاره می کند (ص 45ـ46، 75): بورانی اسفناج ، بورانی کدو، بورانی چغندر، بورانی بادنجان ، بورانی لوبیا سبز، بورانی کنگر (رجوع کنید به شلیمر ، ص 308)، و بورانی قارچ . شیوة آشپزی او بسیار ساده تر از شیوة سرآشپزهای صفوی است ؛ سبزی را فقط می پختند یا تفت می دادند، و سپس ماست و نمک و فلفل به آن می افزودند. این همان شیوه ای است که در بیشتر کتابهای آشپزی ایرانی معاصر نیز یافت می شود. رایجترین بورانی کنونی بورانی اسفناج است که با اسفناج خُرد شده و ماست تهیه می شود، ماست را روی آن می ریزند و چاشنی آن نمک و فلفل است . اخیراً گاهی جعفری و در برخی نواحی پیاز داغ نیز به آن اضافه می کنند.

    در بعضی مناطق ایران ، به این غذاها بورانی نمی گویند، بلکه غالباً به نام ماست و مادة اصلی آن خوانده می شود؛ مانند ماست و اسفناج ، ماست و لبو، و از این قبیل .


    http://www.encyclopaediaislamica.com...2.php?sid=2027
    باران67 و hengamehh این نوشته را پسندیده.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  9. #16

    Re: انواع بوراني

    [JUSTIFY]
    سبزیجات و صیفی جات بعنوان ماده غذائی بسیار دیر در میان ترکها متداول شده است .
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    یکی از ویژگیهای غذائی قرون پانزدهم و شانزدهم ترکها ، وفور خوراکیهائی بنام " بورانی " بود که بیشتر با سبزیجات و صیفی جات تهیه میگردیدند . بورانی نوعی غذاء خوراکی است که با وجود داشتن تنوع بسیار، نوع کلاسیک و شناخته شده آن با اسفناج و برگ چغندر بهمراه برنج تهیه گردیده و با ماست تناول میشود .
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    بورانی برگ چغندر یکی از خوراکیهای مورد علاقه آذربایجانیان بوده و بروایتی نام این خوراکی از قالی گرفته شده که در جهیزیه "بوران خاتون " دختر هارون الرشید خلیفه عباسی قرار داشته و با گلهائی سبز رنگ انجیر تزئین یافته بوده است .
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    گرچه انواع مختلف خوراکی بورانی دیگر فراموش شده است ولی بورانی اسفناج با برنج همچنان د در سفره های ترک تعارف گشته سرویس میگردد . برای حفظ کردن سبزینه اسفناج آنرا باید ابتدا در آبجوش کمی پخته و بعد بهمراه پیاز در روغن تف داد . اسفناج را با برنجی که در آب داغ کمی نرمش شده ، بر روی شعله ملایم اجاق گذاشته میشود تا آرام آرام بپزد . بورانی شما آماده است . نوش جان ...
    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]

    [/JUSTIFY]
    [JUSTIFY]
    منبع:http://www.oursouthazerbaijan.com/Home_Farsi.htm
    [/JUSTIFY]
    فرمیسک گل, باران67 و hengamehh این نوشته را پسندیده.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

صفحه 2 از 52 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما