نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree310Likes

موضوع: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

نمایش نتایج: از 17 به 24 از 103
صفحه 3 از 13 نخستنخست 123456 ... آخرینآخرین
  1. #17
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۱۴
    محل سکونت
    کرمانشاه
    نوشته ها
    152
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    145
    پسند کرده
    0

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

    آش گندم با نخود عدس وبلغور
    Honey 93 این نوشته را پسندیده.
    پاکترین هوای دنیا متعلق به لحظه ای است که دلمان هوای هم را میکند.

  2. #18
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۶/۲۱
    نوشته ها
    287
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    23
    پسند کرده
    0

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

    محتویات:بلغور گندم, پیاز,سبزی,مرغ و رب


  3. #19
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    یاس صورتی آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۲/۱۲
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    2,982
    میزان امتیاز
    10
    پسند شده
    878
    پسند کرده
    99

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

    ( منبع اطلاعات مطبخ خاله خانم)

    آش ترخينه دوغ كرمانشاهي اصيل


    آش ترخينه كرمانشاه جزو غذاهاي اصيل اين استان تاريخي است . اين آش بعد از آش عباسعلي جزو سنتي ترين غذاهاي اين استان ديدني به شمار ميرود . براي كامل كردن مطالب اين پست ( متاسفانه ) هرچه جستجو كردم ، مطلب صحيحي در ارتباط با اين غذا نيافتم . اطلاعات خودم نيز نه آنقدر اندك است كه از شرح آن بگذرم و نه آنقدر قابل اكتفا كه مدعي باشم حق مطلب را به جاي آورده ام !

    لذا خواهشمندم اگر كسي اطلاعات تكميلي در اين زمينه دارد ، در اختيار مطبخ خاله خانم قرار دهد .

    در مورد طرز تهيه ترخينه اطلاعات زيادي در دسترس ندارم . همينقدر ميدانم كه ترخينه در انواع مختلف ( با طعم هاي مختلف ) به روش خاصي تهيه ميشود و معمول ترين غذايي كه با استفاده از ترخينه خشك تهيه ميشود آش ترخينه دوغ اصل كرمانشاه است . جو ، گندم ، بلغور و يا ... را با مقدار خاصي كشك جامد يا دوغ ترش ميسايند و مقادير زيادي از ساير افزودنيها را به آن اضافه ميكنند و در گودالي جلو آفتاب براي حدود 30-40 روز ميگذارند تا خشك شود . شكل نهايي آن چيزي شبيه كتلت خشك شده ميباشد ولي من براي نگهداري آسان تر ترخينه ها را خرد كرده و در يك ظرف شيشه اي نگهداري ميكنم .

    در جستجوهاي اين چند روزه متاسفانه چند جايي به نكاتي برخوردم كه كمي ناراحتم كرد ! بعضي سايتها اين غذا را به ساير نقاط كشور نسبت داده بودند و بعضي ديگر روش پخت اين غذاي سنتي را به سبكي كاملا متفاوت با آنچه تا كنون ديده شده است ارائه كرده بودند ولي مطمئنا روشي كه در ادامه به آموزش آن ميپردازم روش اصلي و سنتي پخت آش ترخينه دوغ در خود شهر كرمانشاه است !

    غذايي بسيار مقوي و لذيذ كه طعم ترش آن + انواع ويتامين و پروتئين و بيش از 72 نوع ميكروب ضعيف شده كه از اين غذا چيزي شبيه واكسن ساخته است ، آش ترخينه دوغ را به يكي از محبوب ترين غذاهاي سنتي كه ميشناسم بدل كرده است .

    اينكه ترخينه خشك را از كجا تهيه كنيد كمي سخت است !* در اكثر شهر ها مغازه هايي هستند كه اقدام به فروش محصولات و سوغاتي هاي سنتي ساير استانها و شهرها مينمايند . مثلا باقالا رشتي ( لوبيا كشاورزي ) ، كلم و قرابيه تبريزي ، روغن و ترخينه كرمانشاه ، عسل و سرشير سرعين ، انواع سبزي ها و چاشني هاي شمالي ( دلار ، ... ) و محصولاتي از اين دست ...

    من ترخينه خشك را مستقيم از كرمانشاه تهيه كرده ام . ولي فكر كنم اگر چنين مغازه هايي را پيدا كنيد ، ميتوانيد به راحتي انواع مختلف اين محصول را در دسترس داشته باشيد .

    ترخينه خشك در چند نوع ساده ، گردويي ، شيرين و ... در بازار موجود است . نوع ساده آن ترش مزه تر از انواع ديگر است و نيازي به مراحل پيچيده اي براي آماده سازي آن حس نميشود .



    اش ترخینه دوغ کرمانشاهی

    من برای یک نفر یک عدد ترخینه رو با اب و پیاز داغی که از قبل اماده کرده بودم و عدود 2 قاشق غ سبزی اش گذاشتم پخت تا خوب جا افتاد و غلیظ شد و لعاب دار شد!

    بعد توی ظرف سرو ریختم و روش رو با پیاز داغ و نعنا داغ بسیار کم تزیین کردم!

    نکته:ترخینه دوغ کرمانشاهی اصلا به نمک احتیاج نداره و طعم بسیار ترشی داره!




    عطر سیب و زینب سادات۲ این نوشته را پسندیده.


    پســـــــــرم تا که تو باشی دو جهان در نظرم فردوس است ...

  4. #20
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۷/۲۵
    نوشته ها
    458
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    233
    پسند کرده
    8

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

    آش گندم یا جو به همراه گوشت :




    این مدل آش رو مادر شوهرم همیشه با سیرابی و شیردان درست میکرد و به عقیده هر کی خورده خیلی لذیذ میشه اما از اونجایی که من زیاد اهل سیرابی نیستم این آشو با گوشت و آب قلم درست میکنم
    نصف پیمانه جو +نصف پیمانه گندم
    لوبیا و نخود
    سبزی آش
    گوشت+ آب قلم
    نمک و ادویه
    کشک
    پیاز داغ و نعنا داغ
    گندم و جورا به همراه گوشت ، آب قلم ،لوبیا و نخود میپزیم تا خوب جا بیفتد یعنی جو و گندم شکفته شود و لعاب بیاندازد و گوشت و نخود لوبیا بپزد
    بعد سبزی آش و نمک و ادویه را با کشک و مقداری از پیاز و نعنا داغ داخل آن ریخته تا سبزی آن هم بپزد و بهم دست بدهد
    این آش نباید آبکی باشد باید مواد آن بهم دست بدهد و جا بیفتد در آخر روی آنرا با کشک و مواد دیگر تزیین میکنیم
    عطر سیب این نوشته را پسندیده.
    بهترین چیز رسیدن به نگاهی است که از حادثه عشق تر است

  5. #21
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    فرناز88 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۲۱
    نوشته ها
    268
    میزان امتیاز
    5
    پسند شده
    1057
    پسند کرده
    832

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

    سلام
    من شيرازيم ولي يك آش كرمانشاهي خوشمزه پختم به نام " آش عباسعلي " كه در گويش محلي خودشون بهش ميگن " وسلي " .
    اين آش رو خانم اشرفي توي شبكه جام جم آموزش دادند.

    آش عباسعلي



    گوشت سردست گوسفند 1 كيلو
    نخود 1 پ
    لوبيا سفيد 2 پ
    گندم نيمكوب 1پ
    جو نيمكوب 1پ
    برنج نيم دانه 2 پ
    عدس 3پ
    پياز 1 عدد
    پيازداغ 1/5 پ
    روغن كرمانشاهي نصف پ
    نمك ، فلفل، دارچين

    از شب قبل نخود ،لوبيا، جو و گندم را با هم و برنج و عدس را با هم خيس ميكنيم. گوشت را با پياز ميپزيم. حبوبات را با هم ميپزيم و از همان اول نصف پ پياز داغ ميريزيم تا بوي بد حبوبات گرفته شود. وقتي نيم پز شد برنج و عدس را هم ميريزيم.گوشت را از استخوان جدا ميكنيم و با كمي از آش و آب گوشت با گوشتكوب دستي ميكوبيم. حالا اين گوشت رو به قابلمه اضافه ميكنيم
    همزمان نصف پ پياز داغ هم ميريزيم. از اين به بعد بايد آش را مرتب هم بزنيم تا ته نگيرد و قوام بيايد.
    حالا در ظرف ميكشيم و با بقيه پياز داغ و داچين تزئين ميكنيم و روغن داغ كرمانشاهي را روي آش ميدهيم تا بوي دارچين بلند شود.

    - من روغن محلي نداشتم و به جاش كره ريختم. باز هم خوشمزه بود.
    -اين مقدار براي 10-12 نفر كافيست.
    گوگوجی, sara chef, عطر سیب و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #22
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    azy آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,090
    میزان امتیاز
    76
    پسند شده
    3388
    پسند کرده
    1700

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

    اینم یه سوپ من درآوردی!
    قلم داشتم و گذاشتم پخت . بعد گندم پرک - هویج رنده شده و ذرت و نخود فرنگی ریختم .کمی از عدسی شب قبل هم مونده بود ریختم توش:)))



  7. #23

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت

    تُگی یا آش شلغم

    برای 5 نفر
    بلغور جو یا گندم : 1 لیوان
    کشک نسبتا غلیظ : 3/4 لیوان
    شلغم ریز یا شلغم تکه شده : حدودا یک کیلو
    زنیان یا خوردانه : یک قاشق غذاخوری
    زرد چوبه : یک قاشق چایخوری
    طرز تهیه:
    بلغور جو رو می شوریم و با مقداری آب می ذاریم تا بپزه.
    شلغم ها رو تمیز شسته و به صورت درسته می ذاریم تا با بلغور بپزه.
    کمی نمک به مخلوط بلغور و شلغم اضافه میکنیم.
    گاهی آش رو هم میزنیم تا ته نگیره .این آش به علت این که زود لعاب میندازه خیلی زود هم ته می گیره.
    وقتی شلغم ها کاملا نرم شدند. حدود 2/3 کشک رو به آش اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
    خوردانه رو که از قبل تمیز شستیم همونطور که حالت نمدار داره داخل روغن ریخته و زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم.
    مخلوط خوردانه و زردچوبه رو با شعله کم به مدت یک دقیقه سرخ کرده و به آش اضافه می کنیم.
    تو این مرحله آش آماده سرو شدن هست بنابراین توی ظرف مناسب می ریزیم و با باقیمونده کشک و سایر افزودنی ها بنا به ذائقه روی اونو تزئین میکنیم
    پ.ن :
    - این آش به آش خوردونه یا خوردانه هم معروفه ! خوردونه در گویش محلی جنوب خراسان نام دیگه زنیان هست.
    - اصالت این آش به اینه که با بلغور جو پخته بشه که البته به نظر من خوشمزه ترم هست.
    بنابراین اگر تصمیم دارین این آش رو با بلغور گندم بپزین شلغم ها رو دیرتر توی آش بریزین تا له نشن.چون بلغور گندم از بلغور جو دیر پز تره.
    - این آش به علت وجود خوردانه برای خانم ها مخصوصا خانم های شیرده خیلی مفیده.
    - خوردانه توی روغن خیلی زود می سوزه بنابراین هنگام سرخ کردن باید کمی مرطوب باشه و بیشتر از یک دقیقه اونو سرخ نکنید.
    - روش شستشوی خوردانه مثل زیره سیاه هست.
    - من شلغم ها رو تمیز می شورم و سر و ته اونو ها رو جدا میکنم و با پوست توی آش می ریزم.
    - جز تگی با شلغم انواع دیگه تگی با گوشت و شیرهم پخته می شه که دارای دستوری متفاوت هستند.
    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۴/۰۹/۲۰ در ساعت ۱۲:۴۶ قبل از ظهر
    sara chef و زینب سادات۲ این نوشته را پسندیده.
    گاهی خدا درب ها را میبندد و پنجره ها رو قفل میکند..
    زیباست بدانی ..شاید طوفانی در راه است!

  8. #24
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    (*مرضیه*) آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    نوشته ها
    707
    میزان امتیاز
    52
    پسند شده
    283
    پسند کرده
    36

    Re: انواع سوپ و آش با گندم یا گوشت


    آش ترخینه:
    اول از همه پیاز داغ وادویه و زردچوبه و بعد اضافه کردن نخود و لوبیا قرمز و چیتی نیم پز.بعد از مدتی اضافه کردن سبزی آش(من چون سبزی آشم کم بود کمی سبزی پلویی زدم که راستش نتیجه خوب بود و راضی بودم.همین طور امتحانی کمی لوبیا سفید زدم که اونم باز تجربه خوبی بود!)
    بعد از کمی پختن سبزی ترخینه خیس خورده رو اضافه کردم،و یک عصاره گوشت اضافه کردم و گذاشتم تا آروم آروم بپزه و جا بیافته.و در آخر هم کمی پودر زنجبیل اضافه کردم.
    به جرات میتونم بگم این آش از خوشمزه ترین آشهاییه کا تا به حال خوردم.
    در ضمن من از ترخینه ای استفاده میکنم که خانومی از ملایر برای مادرم میاره.ترش و خوشمزه!
    زینب سادات۲, sara chef و Honey 93 این نوشته را پسندیده.
    ما صبر کردیم واسه فردایی بهتر
    ما صبر کردیم ولی فردا نمیشه...

    یه روزی توی تاریخ مینویسن
    یه جا این نسل مفقود الاثر شد...

صفحه 3 از 13 نخستنخست 123456 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما