نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree485Likes

موضوع: رب گوجه

نمایش نتایج: از 41 به 47 از 47
صفحه 6 از 6 نخستنخست ... 3456
  1. #41
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    نوشته ها
    94
    میزان امتیاز
    14
    پسند شده
    585
    پسند کرده
    407
    سلام کمک میخوام من 60کیلو گوجه گرفتم برای رب بعد دادم این بیرون بادستگاه ابشو گرفتن حالا فکرمیکنم خیلی آبکی شده همینجوریه؟ اگه اينجوري نباید باشه برم دوباره گوجه بخرم پوره کنم بابقيه مخلوط کنم؟
    باران67 این نوشته را پسندیده.

  2. #42
    مدیر انجمن
    zakizadeh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    محل سکونت
    قزوین
    نوشته ها
    814
    نوشته های وبلاگ
    351
    میزان امتیاز
    1138
    پسند شده
    19461
    پسند کرده
    12263

    ویترین مدال ها

    نقل قول نوشته اصلی توسط f.m.n نمایش پست ها
    سلام کمک میخوام من 60کیلو گوجه گرفتم برای رب بعد دادم این بیرون بادستگاه ابشو گرفتن حالا فکرمیکنم خیلی آبکی شده همینجوریه؟ اگه اينجوري نباید باشه برم دوباره گوجه بخرم پوره کنم بابقيه مخلوط کنم؟
    سلام عزیزم نگران نباش همینجوریه اینقدر باید بجوشه تا غلیظ شه آب انار به اون رقیقی تبدیل به رب میشه اینم میشه فقط زمان میبره با حوصله درستش کن ایشاالله با سلامتی مصرفش کنی
    باران67 و f.m.n این نوشته را پسندیده.

  3. #43
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    نوشته ها
    94
    میزان امتیاز
    14
    پسند شده
    585
    پسند کرده
    407
    نام: DSC_0010.jpg نمایش: 376 اندازه: 91.0 کیلو بایتنام: DSC_0017.jpg نمایش: 378 اندازه: 53.6 کیلو بایتنام: DSC_0033.jpg نمایش: 380 اندازه: 73.6 کیلو بایتنام: DSC_0035.jpg نمایش: 380 اندازه: 101.7 کیلو بایتسلام اینم رب پزون ما که عالی شد 60کیلو گوجه بود دراخرای پخت نمک وروغن زدم بعدشم تو ظرف ريختيم اما وزن نکردم چندکیلو رب داده
    m1361, *هما*, hengamehh و 11 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #44
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,163
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86653
    پسند کرده
    76010

    ویترین مدال ها

    رب گوجه





    برای درست کردن رب گوجه روش های مختلفی وجود داره
    ولی کل فرآیند اینه که آب گوجه رو بجوشونیم تا غلیظ بشه و رب حاصل بشه.

    در روش سنتی درست کردن رب که مامان خانومی هم به همین صورت کار میکنن و من هم در این پست قبلا به این شیوه کار کردم،گوجه رو ابتدا میجوشانیم تا له و پخته بشه
    بعد از صافی رد کرده و آب حاصل از این طریق رو میجوشانیم


    روش دیگری برای بدست اوردن آب گوجه وجود داره که خیییلی خیلی هم راحت تر هست و هم نتیجه فوق العاده بهتر میشه
    یعنی رب حاصل فوق العاده خوشرنگ تر و مطلوب تر میشه

    در این روش گوجه رو به صورت خام اب میگیریم.
    امروزه این روش مرسوم تر هست و دستگاه های آب گرفتن گوجه در مغازه ها موجود هست.در واقع همون مغازه هایی که آب لیمو ترش و غوره رو میگیرن،اب گوجه هم میگیرن


    کافیه گوجه رو تهیه بفرمایین
    خوب و تمیز اون رو شسته و قسمت های خراب اون رو پاک کنین
    تشریف ببرین مغازه و اونجا براتون گوجه رو اب میگیرن
    آب گوجه ی قرمز و زلالتون اماده ست.

    آب حاصل رو از صافی رد کنین تا کاملا زلال و بدون ناخالصی بشه


    متتها اگر در جایی زندگی میکنین که دسترسی به چنین مکانی وجود نداره،بازم راه حل ساده ست
    من شیوه ی خونگی گرفتن آب گوجه ی خام رو با عکس مرحله ای براتون آماده کردم.
    خیلی آسون تر از پختن و صاف کردن گوجه هست و صد البته رب حاصل بسیار خوش رنگ تر و با کیفیت تر خواهد شد

    *******

    گوجه ای که تهیه کردین رو خوب بشورین و در این حین گوجه های خراب رو جدا کنین.

    بعد از اون گوجه ها رو خرد کنین.
    دقت کنین حتما قسمت سر گوجه که سفید رنگ هست رو جدا کنین.
    قسمت های لک دار را هم جدا کنین.





    بعد از اون گوجه های خرد شده رو به واسطه ی مخلوط کن و یا غذاساز و.. خوب پوره کنین تا کاملا یکدست بشن.





    پوره ی حاصل رو داخل یه ابکش با سوراخ ریز بریزین.




    تفاله های باقی مانده هنوز هم حاوی اب گوجه هستن.
    پس اون ها رو داخل یه کاسه جداگانه جمع کنین




    در آخر تفاله ها رو داخل توری بریزین و مطابق تصویر با دست فشار بدین تا کل آب تفاله گرفته بشه.









    حالا این تفاله رو دیگه میتونین دور بریزین





    به این ترتیب آب گوجه تون اماده ست
    شیوه های مختلف تا این مرحله با هم فرق دارن و از اینجا به بعد در همه ی روش ها یکسان هست

    آب گوجه ی خوشرنگ و زلال حاصل رو داخل دیگ بزرگ و جاداری بریزین و روی حرارت قرار بدین
    فرایند تولید رب اصلا سخت نیست،بلکه توام با لذت هست و صبر و حوصله میخواد
    چندین ساعت طول میکشه ولی نتیجه ی نهایی انقدر لذت بخشه که چندین برابر وقت بخاد باز هم ارزشش رو داره


    موارد ایمنی:

    در ساعت های پایانی و در حالی که رب داره غلیظ میشه شدیدا به اطراف پرتاب میشه پس دقت کنین که در فضایی رب رو درست کنین که دچار مشکل نشین.
    مثلا در فضایی باز مثل حیاط این کارو کنین که خیالتون راحت باشه اخر کار با یه اب زدن به حیاط همه چی حله


    من لباس استین دار میپوشم تا دستام نسوزه،البته با این حال بازم میسوزه چون رب خیلی پرتاب میشه ولی من باش مشکلی ندارم

    یه ملاقه ی دسته بلند برای هم زدن رب در مراحل اخر حتما داشته باشین چون اگر دسته ملاقه تون کوتاه باشه موقع هم زدن بیشتر در معرض پرتاب رب قرار میگیره

    من این غول کفگیر چوبی رو از بازارچه سنتی رشت خریدم و خیلی خیلی ازش راضی هستم

    قالبمه ی بزرگ و جادار هم کمک میکنه تا راحت تر باشین



    در ادامه از ساعات مختلف براتون عکس گذاشتم.
    اینکه چند ساعت طول میکشه بسته به حجم ربی داره که دارین درست میکنین
    همچنین شعله و...
    فقط بدونین 4-5 ساعتی میشه

    ابتدا نیاز به هم زدن مداوم نداره.همین که گاهی بهش سر بزنین کافیه
    منتها در مراحل پایانی باید مرتب بالاسر دیگ باشین و رب رو هم بزنین تا نسوزه
    از گاز با شعله ی قوی استفاده کنین چون اگر شعله تون کم باشه نسبت به حجم رب ،زمان بیشتری روی حرارت میمونه و رنگ ربتون رو خراب میکنه.














    از اینجا به بعد رب در حال غلیظ شدن هست و پرتاب میشه
    کلاه خود و زره بردارین
    از اینجا رب رو مرتب باید هم بزنین تا ته نگیره و گر نه خراب میشه









    و اما
    رب خوشرنگ و خوشمزه مون شکل گرفته

    در این مرحله به رب نمک و روغن میزنم.
    نمک برای طعم بهتر و جلوگیری از کپک زدن رب هست
    روغن رو هم میزنم تا هم بهش جلا و رنگ بهتر بده و هم اینکه مانع از اکسیداسیون رب بشه.در واقع مانع از ترکیب رب با اکسیژن و کپک زدن اون میشه.

    همینطور به واسطه ی حضور روغن داخل رب اگر داخل فریزر بگذاریمش حالت یخی نمیگیره و یخ نمیزنه


    من برای این میزان گوجه(60 کیلو) حدود سه چهارم از شیشه ی روغن مایع رو به رب اضافه کردم و کمی بعد حرارت رو خاموش کردم.







    من غلظت رب رو در همین حد میگیرم.
    رنگ زیباش رو ببینین.
    از راه های دیگر تشخیص غلظت مناسب رب این هست که وقتی با کفگیر ته دیگ میکشین و رب ها رو کنار میزنین،دیگه رب زودی شره نمیکنه و برگرده سر جاش
    بلکه میتونین کف دیگ رو ببینین.




    حدودا 60 کیلو گوجه خریدم که 15 کیلو رب بهم داد.
    رب رو بعد از خنک شدن داخل ظروفی که در تصویر مشاهده میفرمایین ریختم
    دقت کنین ظروفتون کاملا استریل و خشک و تمیز باشن

    یکی از ظرف ها رو داخل یخچال گذاشتم و مرتب در حال استفاده ازش هستم و الان یک ماهه که هیچ اتفاقی براش نیافتاده

    فقط خیلی مهمه که با قاشق خشک و تمیز رب رو بردارین و درب وان رو خوب کیپ کنین.
    من سر شیشه یه پارچه ی خوشگل میکشم و بعد در اون رو میگذارم به این صورت داخل ظرف رطوبت و بخار آب به واسطه ی اون پارچه جمع میشه

    باقی ظرف ها رو داخل فریزر مامانم گذاشتم
    البته لازم به ذکره در صورتی که میخوایین رب رو بتونین خارج از فریزر نگهداری کنین طبق توصیه ی کتاب مستطاب آشپزی به صورت زیر عمل کنین:

    رب داغ را در چند شیشه در دار بریزید و در شیشه را ببندید و شیشه را وارونه بگذارید.پس از سرد شدن انبار کنید.
    به این ترتیب شیشه حالت کنسروی به خودش میگیره و مشکلی برای رب پیش نمیاد.

    شیشه تون حتما استریل و تمیز و خشک باشه


    مهم:
    حتما باید ربتون خوش نمک باشه و همینطور کاملا غلیظ باشه
    اگر ربتون غلیظ نباشه کپک میزنه

    نکات:

    -میتونین بعد از سرد شدن رب اون رو شیشه کنین و به شیوه ی کنسروی کردن، کنسروی کنین.
    منتها شیشه کردن رب داغ و بستن در اون همون موقع راهی ساده تر هست و بی دردسر تر
    روش کنسروی کردن شیشه ها به نقل از هیون عزیزم:


    - رب رو تو شیشه های در دار بریزین ( درشون باید فلزی باشه )
    - شیشه های در بسته رو داخل قابلمه بزرگی بچینین
    - داخل قابلمه آب بریزین ( تا حدی که به نیمی از ارتفاع شیشه ها برسه )
    - قابلمه رو روی حرارت متوسط اجاق بذارین. وقتی آب جوش اومد، به مدت 20 دقیقه بجوشونین.
    - بعد حرارت رو خاموش کنین و بذارین توی همون قابلمه، شیشه ها یه کم خنک بشه. ( اگه بلافاصله شیشه ها رو از قابلمه بردارین و روی سطح سرد بذارین میترکه )



    - متاسفانه بسیاری از خانمها بعد از خرد كردن گوجه برای درست كردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. درصورتی كه این كار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است . در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.






    *شمیم*, emadvamaman, pariyan و 16 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  5. #45
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,163
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86653
    پسند کرده
    76010

    ویترین مدال ها

    پوره گوجه




    فصل وفور گوجه ی ارزان و خوشمزه ست
    خیلی ها ترجیح میدن از گوجه ی خوشمزه و خوشرنگ تابستون برای دیگر فصول سال ذخیره کنن.

    یکی از این راه ها تهیه پوره ی گوجه هست.

    به این صورت که گوجه رو خرد کرده و داخل غذاساز و یا مخلوط کن و یا هر دستگاه دیگر که مناسب این کار دارین پوره کنین.

    دقت کنین که گوجه رو خیلی خوب و یکدست پوره کنین و قطعه ی درشت باقی نگذارین.

    پوره ی حاصل رو روی حرارت قرار بدین تا اب اون کشیده بشه و کمی غلیظ بشه
    نمیخواییم در حد رب غلیظ بشه.در حدی که آبکی نباشه و ابش کشیده بشه کافیه

    پوره ی حاصل رو بعد از خنک شدن بسته بندی کرده و فریز کنین.

    من پوره ی گوجه رو داخل لیوان های یک بار مصرف میریزم و بعد از اینکه یخ بست اون رو از لیوان خارج کرده و چند تاشون رو کنار هم داخل نایلون میگذارم و بسته بندی میکنم.

    هنگام مصرف بعد از یخ زدایی میتونین ازش استفاده کنین و از گوجه ی خوشمزه و خوشرنگ تابستون در روزهایی دیگر سال مثل زمستان بهره ببرین.

    اینکه در چه غذاهایی به کار ببرین هم بسته به سبک اشپزی و ذائقه ی خودتون داره
    به عنوان مثال بعضی از دوستان من لوبیا پلو رو با پوره ی گوجه میپزن و اون رو به رب ترجیح میدن
    بعضی ها پوره ی گوجه رو برای املت استفاده میکنن و....
    داخل هر غذایی که پوره ی گوجه میزنین،قابل استفاده ست
    *شمیم*, pariyan, hengamehh و 14 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #46
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    hengamehh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۰۳
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    6,063
    نوشته های وبلاگ
    2
    میزان امتیاز
    580
    پسند شده
    36151
    پسند کرده
    55051
    سلام من دو تا نکته به نکات باران جون اضافه کنم

    گوجه فرنگی به شدت حساسیت زا هست اگر مثل ما ارثیه دارید موقع صاف کردن تو توری حتما دستکش دست کنید که حسابی به خارش می افته دستتون

    نکته بعدی اگر فشارتون مثل من همیشه خیلی پایین هست رب درست کردن فشار را خیلی پایین می اره من حتی پوره به مقدار کم درست می کنم بعدش باید واب قند و از این مدل خوراکیها بخورم چون زیاد کله پا شدم اعلام کردم حواستون باشه

    باران جون نوش جان عالی بود
    mitra40, مامان حدیثه, Miss Razieh و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    خدایا
    شکرت
    نی نی های من پر کشیدن پیش خودت


  7. #47
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    fingil 0 shishi آواتار ها
    ------------------------------
    عضویت: ۱۳۹۵/۰۴/۱۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    87
    میزان امتیاز
    62
    پسند شده
    561
    پسند کرده
    796
    به نام خدا

    با سلام خدمت خانوم های گل ...

    من برای پخت رب به این روش عمل کردم:

    اول گوجه ها رو که بهتره گوشتی باشن انتخاب کردم و شستم و روی یه پارچه پهن کرم تا خشک بشن

    بعد یه قابلمه آب رو جوش آوردم و چند دقیقه(تا بازشدن پوست گوجه,دقت کنید اگه خیلی بذارید رو حرارت

    بمونه گوجه ها له میشن)گوجه ها رو داخلش قرار دادم و بعد از آبجوش در آوردم و روی اونها آبسرد ریختم

    اینطوری خیلی راحت و سریع پوست گوجه ها کنده میشه بعد داخل مخلوط کن,یا غذاسار آب گوجه ها رو

    میگیریم و موادحاصل رو داخل تنظیف میریزیم و انقد فشار میدیم که تمام آب گوجه ازش خارج بشه و

    قابلمه رو روی حرارت میذاریم دیگه هیچ کاری نداره اجازه میدیم که خودش جوش بره و کم کم غلیظ شه

    وقتی غلیظ شد میتونین بهش نمک و روغن بزنید تا مدت طولانی تری سالم بمونه...

    خوشمزه,بدون افزودنی شیمیایی و مهمتر از همه حاصل زحمت خود شماس..

    نام: DSC_0428.jpg نمایش: 87 اندازه: 100.1 کیلو بایت
    fateme.mazhab1365, m1361, باران67 و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 6 از 6 نخستنخست ... 3456
  • بانک بند ناف
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما