نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree528Likes

موضوع: رب گوجه

نمایش نتایج: از 33 به 40 از 47
صفحه 5 از 6 نخستنخست ... 23456 آخرینآخرین
  1. #33
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    *** صحرا 61 *** آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    609
    میزان امتیاز
    141
    پسند شده
    5630
    پسند کرده
    4226
    نقل قول نوشته اصلی توسط فرشته .ب نمایش پست ها
    صحرا جون چرا آخه ؟

    فکر نکنم سیاه بشه .ربطی نداره . اگه نمونه خوب از پوست جدا نمیشه که . دوست من گوجه رو می جشنه رد حدی که نرم بشه و پوستش کنده شه بعد له میکنه و بقی کارا .
    سلام.مدتها به این تاپیک سر نزدم.ممنون از فرشته جون و مینا جون که راهنمایی کردن.
    نتیجه کار رب گیری من خیلی عالی بود.
    گوجه هارو درسته گذاشتم چهار پنج روز موند.خوب نرم و رسیده و قرمز شدن.بعد شستم و خرد کردم.و نمک دریایی لابلاش ریختم.یک روز و نصفی موند.اصلا کپک نزد و آب کمی انداخت.
    بعد همسری محترم با چکمه مخصوص آبغوره گیری رفتن توش و لهشون کردن.
    بهد از صافی رد کردم.بعد ازیه صافی کوچیکتر رد کردم و آبشو گذاشتم پخت تا غلیظ شد.تو شیشه ریختم.و در یخچال نگهداری می کنم.خیلی خیلی عالی شده و تو شیشه کپک هم نمیزنه.شاید بخاطر نمک دریایی باشه.
    این هم عکس شیشه آخر....70 کیلو گوجه ده کیلو رب داد حدودا

    نام: IMG-20160419-WA0001.jpg نمایش: 745 اندازه: 108.0 کیلو بایت
    *هما*, باران67, hengamehh و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    GOD always has sth for you
    a key for every problem
    a light for every shadow
    and a plan for every tomarrow


  2. #34
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ELAHE_ABAN آواتار ها
    الهه
    عضویت: ۱۳۹۴/۰۷/۰۹
    محل سکونت
    تهران عزیز
    نوشته ها
    201
    میزان امتیاز
    250
    پسند شده
    2854
    پسند کرده
    7358
    نقل قول نوشته اصلی توسط nahid98 نمایش پست ها
    منم یه تجربه بهتون بگم
    گوجه ونمک رو میذارین کنار که کمی له بشه میبینید که اب سفیدی زیرش جمع شده اون ابو کاملا خالی کنید وفقط گوجه هارو تو قابلمه بریزین اینطوری رنگ رب شفاف وکاملا قرمز میشه چون اب کمتری داشته وکمتر جوشیده
    2....وقتی رب رو توی شیشه ریختین ودرشو بستین تو یه قابلمه بچینید واز اب پر کنید وبذارید اب جوش بیاد وکمی بجوشه با این روش رب کنسروی میشه واصلا کپک نمیزنه وبا خیال راحت بذارید تو کابینت
    سلام دوست عزیز.
    خانومی ممنون از تجربه خوبتون که در اختیارمون گذاشتی.

    فقط یه سوال شما با این روش چند ساعت گوجه و نمک رو میزارید بمونه؟؟

    منظورم قبل از پخت هست......
    ...
     
    ستین و mami zahra این نوشته را پسندیده.
    الا بذکرالله تطمئن القلوب . . .

  3. #35
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,794
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2305
    پسند شده
    95373
    پسند کرده
    80559

    ویترین مدال ها

    نقل قول نوشته اصلی توسط تان تان نمایش پست ها
    بچه ها من یه جا رب خونگی خریدم تا حالا رب خونگی استفاده نکردم.
    1- بنظرم کمی چربه مگه تو رب روغن میریزین؟
    2- باهاش ماکارانی گذاشتم زیاد خوش رنگ و قرمز نشد ماکارانیم. اینجوری رب خوشرنگی هست ولی وقتی سرخش کردم تو غذا انگار تیره شد.
    گلم رب هم مثل همه ی غذاها و چیزای دیگه بسته به اینه که چجور تهیه شده
    روش ها و*کیفیت نهایی فرق داره
    منتها من طبق روش خودم براتون میگم :
    معمولا روی شیشه های رب خونگی کمی روغن میزنن تا مقاومتش رو*بالا ببره و نذاره کپک بزنه،
    البته من خودم داخل رب کمی روغن مایع میزنم تا هم بهش رنگ و روی بیشتر بده و هم داخل فریزر حالت یخ زدگی پیدا نکنه
    در مورد رنگ هم واقعا قابل قیاس با رب بیرونی نیست
    بی نهایت خوشمزه تر و خوشرنگ تر هست رب خونگی
    شما احتمالا زیادی سرخش کردی حالت سوخته گرفته و یا اینکه روش پخت و تهیه ربشون جوری بوده که ربتون خوشرنگ نیست
    *سایه روشن*, تان تان و fateme_f این نوشته را پسندیده.

  4. #36
    مدیر انجمن
    zakizadeh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    محل سکونت
    قزوین
    نوشته ها
    1,071
    نوشته های وبلاگ
    551
    میزان امتیاز
    1459
    پسند شده
    24218
    پسند کرده
    14787

    ویترین مدال ها

    نقل قول نوشته اصلی توسط f.m.n نمایش پست ها
    سلام کمک میخوام من 60کیلو گوجه گرفتم برای رب بعد دادم این بیرون بادستگاه ابشو گرفتن حالا فکرمیکنم خیلی آبکی شده همینجوریه؟ اگه اينجوري نباید باشه برم دوباره گوجه بخرم پوره کنم بابقيه مخلوط کنم؟
    سلام عزیزم نگران نباش همینجوریه اینقدر باید بجوشه تا غلیظ شه آب انار به اون رقیقی تبدیل به رب میشه اینم میشه فقط زمان میبره با حوصله درستش کن ایشاالله با سلامتی مصرفش کنی
    باران67, f.m.n و هستی ساغر این نوشته را پسندیده.

  5. #37
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    نوشته ها
    90
    میزان امتیاز
    14
    پسند شده
    580
    پسند کرده
    413
    نام: DSC_0010.jpg نمایش: 732 اندازه: 91.0 کیلو بایتنام: DSC_0017.jpg نمایش: 732 اندازه: 53.6 کیلو بایتنام: DSC_0033.jpg نمایش: 731 اندازه: 73.6 کیلو بایتنام: DSC_0035.jpg نمایش: 730 اندازه: 101.7 کیلو بایتسلام اینم رب پزون ما که عالی شد 60کیلو گوجه بود دراخرای پخت نمک وروغن زدم بعدشم تو ظرف ريختيم اما وزن نکردم چندکیلو رب داده
    m1361, *هما*, hengamehh و 12 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #38
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,794
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2305
    پسند شده
    95373
    پسند کرده
    80559

    ویترین مدال ها

    رب گوجه





    برای درست کردن رب گوجه روش های مختلفی وجود داره
    ولی کل فرآیند اینه که آب گوجه رو بجوشونیم تا غلیظ بشه و رب حاصل بشه.

    در روش سنتی درست کردن رب که مامان خانومی هم به همین صورت کار میکنن و من هم در این پست قبلا به این شیوه کار کردم،گوجه رو ابتدا میجوشانیم تا له و پخته بشه
    بعد از صافی رد کرده و آب حاصل از این طریق رو میجوشانیم


    روش دیگری برای بدست اوردن آب گوجه وجود داره که خیییلی خیلی هم راحت تر هست و هم نتیجه فوق العاده بهتر میشه
    یعنی رب حاصل فوق العاده خوشرنگ تر و مطلوب تر میشه

    در این روش گوجه رو به صورت خام اب میگیریم.
    امروزه این روش مرسوم تر هست و دستگاه های آب گرفتن گوجه در مغازه ها موجود هست.در واقع همون مغازه هایی که آب لیمو ترش و غوره رو میگیرن،اب گوجه هم میگیرن


    کافیه گوجه رو تهیه بفرمایین
    خوب و تمیز اون رو شسته و قسمت های خراب اون رو پاک کنین
    تشریف ببرین مغازه و اونجا براتون گوجه رو اب میگیرن
    آب گوجه ی قرمز و زلالتون اماده ست.

    آب حاصل رو از صافی رد کنین تا کاملا زلال و بدون ناخالصی بشه


    متتها اگر در جایی زندگی میکنین که دسترسی به چنین مکانی وجود نداره،بازم راه حل ساده ست
    من شیوه ی خونگی گرفتن آب گوجه ی خام رو با عکس مرحله ای براتون آماده کردم.
    خیلی آسون تر از پختن و صاف کردن گوجه هست و صد البته رب حاصل بسیار خوش رنگ تر و با کیفیت تر خواهد شد

    *******

    گوجه ای که تهیه کردین رو خوب بشورین و در این حین گوجه های خراب رو جدا کنین.

    بعد از اون گوجه ها رو خرد کنین.
    دقت کنین حتما قسمت سر گوجه که سفید رنگ هست رو جدا کنین.
    قسمت های لک دار را هم جدا کنین.





    بعد از اون گوجه های خرد شده رو به واسطه ی مخلوط کن و یا غذاساز و.. خوب پوره کنین تا کاملا یکدست بشن.





    پوره ی حاصل رو داخل یه ابکش با سوراخ ریز بریزین.




    تفاله های باقی مانده هنوز هم حاوی اب گوجه هستن.
    پس اون ها رو داخل یه کاسه جداگانه جمع کنین




    در آخر تفاله ها رو داخل توری بریزین و مطابق تصویر با دست فشار بدین تا کل آب تفاله گرفته بشه.









    حالا این تفاله رو دیگه میتونین دور بریزین





    به این ترتیب آب گوجه تون اماده ست
    شیوه های مختلف تا این مرحله با هم فرق دارن و از اینجا به بعد در همه ی روش ها یکسان هست

    آب گوجه ی خوشرنگ و زلال حاصل رو داخل دیگ بزرگ و جاداری بریزین و روی حرارت قرار بدین
    فرایند تولید رب اصلا سخت نیست،بلکه توام با لذت هست و صبر و حوصله میخواد
    چندین ساعت طول میکشه ولی نتیجه ی نهایی انقدر لذت بخشه که چندین برابر وقت بخاد باز هم ارزشش رو داره


    موارد ایمنی:

    در ساعت های پایانی و در حالی که رب داره غلیظ میشه شدیدا به اطراف پرتاب میشه پس دقت کنین که در فضایی رب رو درست کنین که دچار مشکل نشین.
    مثلا در فضایی باز مثل حیاط این کارو کنین که خیالتون راحت باشه اخر کار با یه اب زدن به حیاط همه چی حله


    من لباس استین دار میپوشم تا دستام نسوزه،البته با این حال بازم میسوزه چون رب خیلی پرتاب میشه ولی من باش مشکلی ندارم

    یه ملاقه ی دسته بلند برای هم زدن رب در مراحل اخر حتما داشته باشین چون اگر دسته ملاقه تون کوتاه باشه موقع هم زدن بیشتر در معرض پرتاب رب قرار میگیره

    من این غول کفگیر چوبی رو از بازارچه سنتی رشت خریدم و خیلی خیلی ازش راضی هستم

    قالبمه ی بزرگ و جادار هم کمک میکنه تا راحت تر باشین



    در ادامه از ساعات مختلف براتون عکس گذاشتم.
    اینکه چند ساعت طول میکشه بسته به حجم ربی داره که دارین درست میکنین
    همچنین شعله و...
    فقط بدونین 4-5 ساعتی میشه

    ابتدا نیاز به هم زدن مداوم نداره.همین که گاهی بهش سر بزنین کافیه
    منتها در مراحل پایانی باید مرتب بالاسر دیگ باشین و رب رو هم بزنین تا نسوزه
    از گاز با شعله ی قوی استفاده کنین چون اگر شعله تون کم باشه نسبت به حجم رب ،زمان بیشتری روی حرارت میمونه و رنگ ربتون رو خراب میکنه.














    از اینجا به بعد رب در حال غلیظ شدن هست و پرتاب میشه
    کلاه خود و زره بردارین
    از اینجا رب رو مرتب باید هم بزنین تا ته نگیره و گر نه خراب میشه









    و اما
    رب خوشرنگ و خوشمزه مون شکل گرفته

    در این مرحله به رب نمک و روغن میزنم.
    نمک برای طعم بهتر و جلوگیری از کپک زدن رب هست
    روغن رو هم میزنم تا هم بهش جلا و رنگ بهتر بده و هم اینکه مانع از اکسیداسیون رب بشه.در واقع مانع از ترکیب رب با اکسیژن و کپک زدن اون میشه.

    همینطور به واسطه ی حضور روغن داخل رب اگر داخل فریزر بگذاریمش حالت یخی نمیگیره و یخ نمیزنه


    من برای این میزان گوجه(60 کیلو) حدود سه چهارم از شیشه ی روغن مایع رو به رب اضافه کردم و کمی بعد حرارت رو خاموش کردم.







    من غلظت رب رو در همین حد میگیرم.
    رنگ زیباش رو ببینین.
    از راه های دیگر تشخیص غلظت مناسب رب این هست که وقتی با کفگیر ته دیگ میکشین و رب ها رو کنار میزنین،دیگه رب زودی شره نمیکنه و برگرده سر جاش
    بلکه میتونین کف دیگ رو ببینین.




    حدودا 60 کیلو گوجه خریدم که 15 کیلو رب بهم داد.
    رب رو بعد از خنک شدن داخل ظروفی که در تصویر مشاهده میفرمایین ریختم
    دقت کنین ظروفتون کاملا استریل و خشک و تمیز باشن

    یکی از ظرف ها رو داخل یخچال گذاشتم و مرتب در حال استفاده ازش هستم و الان یک ماهه که هیچ اتفاقی براش نیافتاده

    فقط خیلی مهمه که با قاشق خشک و تمیز رب رو بردارین و درب وان رو خوب کیپ کنین.
    من سر شیشه یه پارچه ی خوشگل میکشم و بعد در اون رو میگذارم به این صورت داخل ظرف رطوبت و بخار آب به واسطه ی اون پارچه جمع میشه

    باقی ظرف ها رو داخل فریزر مامانم گذاشتم
    البته لازم به ذکره در صورتی که میخوایین رب رو بتونین خارج از فریزر نگهداری کنین طبق توصیه ی کتاب مستطاب آشپزی به صورت زیر عمل کنین:

    رب داغ را در چند شیشه در دار بریزید و در شیشه را ببندید و شیشه را وارونه بگذارید.پس از سرد شدن انبار کنید.
    به این ترتیب شیشه حالت کنسروی به خودش میگیره و مشکلی برای رب پیش نمیاد.

    شیشه تون حتما استریل و تمیز و خشک باشه


    مهم:
    حتما باید ربتون خوش نمک باشه و همینطور کاملا غلیظ باشه
    اگر ربتون غلیظ نباشه کپک میزنه

    نکات:

    -میتونین بعد از سرد شدن رب اون رو شیشه کنین و به شیوه ی کنسروی کردن، کنسروی کنین.
    منتها شیشه کردن رب داغ و بستن در اون همون موقع راهی ساده تر هست و بی دردسر تر
    روش کنسروی کردن شیشه ها به نقل از هیون عزیزم:


    - رب رو تو شیشه های در دار بریزین ( درشون باید فلزی باشه )
    - شیشه های در بسته رو داخل قابلمه بزرگی بچینین
    - داخل قابلمه آب بریزین ( تا حدی که به نیمی از ارتفاع شیشه ها برسه )
    - قابلمه رو روی حرارت متوسط اجاق بذارین. وقتی آب جوش اومد، به مدت 20 دقیقه بجوشونین.
    - بعد حرارت رو خاموش کنین و بذارین توی همون قابلمه، شیشه ها یه کم خنک بشه. ( اگه بلافاصله شیشه ها رو از قابلمه بردارین و روی سطح سرد بذارین میترکه )



    - متاسفانه بسیاری از خانمها بعد از خرد كردن گوجه برای درست كردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. درصورتی كه این كار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است . در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.






    *شمیم*, emadvamaman, pariyan و 18 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #39
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,794
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2305
    پسند شده
    95373
    پسند کرده
    80559

    ویترین مدال ها

    پوره گوجه




    فصل وفور گوجه ی ارزان و خوشمزه ست
    خیلی ها ترجیح میدن از گوجه ی خوشمزه و خوشرنگ تابستون برای دیگر فصول سال ذخیره کنن.

    یکی از این راه ها تهیه پوره ی گوجه هست.

    به این صورت که گوجه رو خرد کرده و داخل غذاساز و یا مخلوط کن و یا هر دستگاه دیگر که مناسب این کار دارین پوره کنین.

    دقت کنین که گوجه رو خیلی خوب و یکدست پوره کنین و قطعه ی درشت باقی نگذارین.

    پوره ی حاصل رو روی حرارت قرار بدین تا اب اون کشیده بشه و کمی غلیظ بشه
    نمیخواییم در حد رب غلیظ بشه.در حدی که آبکی نباشه و ابش کشیده بشه کافیه

    پوره ی حاصل رو بعد از خنک شدن بسته بندی کرده و فریز کنین.

    من پوره ی گوجه رو داخل لیوان های یک بار مصرف میریزم و بعد از اینکه یخ بست اون رو از لیوان خارج کرده و چند تاشون رو کنار هم داخل نایلون میگذارم و بسته بندی میکنم.

    هنگام مصرف بعد از یخ زدایی میتونین ازش استفاده کنین و از گوجه ی خوشمزه و خوشرنگ تابستون در روزهایی دیگر سال مثل زمستان بهره ببرین.

    اینکه در چه غذاهایی به کار ببرین هم بسته به سبک اشپزی و ذائقه ی خودتون داره
    به عنوان مثال بعضی از دوستان من لوبیا پلو رو با پوره ی گوجه میپزن و اون رو به رب ترجیح میدن
    بعضی ها پوره ی گوجه رو برای املت استفاده میکنن و....
    داخل هر غذایی که پوره ی گوجه میزنین،قابل استفاده ست
    شروین, *شمیم*, pariyan و 17 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  8. #40
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    hengamehh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۰۳
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    7,735
    نوشته های وبلاگ
    120
    میزان امتیاز
    790
    پسند شده
    39295
    پسند کرده
    59372
    سلام من دو تا نکته به نکات باران جون اضافه کنم

    گوجه فرنگی به شدت حساسیت زا هست اگر مثل ما ارثیه دارید موقع صاف کردن تو توری حتما دستکش دست کنید که حسابی به خارش می افته دستتون

    نکته بعدی اگر فشارتون مثل من همیشه خیلی پایین هست رب درست کردن فشار را خیلی پایین می اره من حتی پوره به مقدار کم درست می کنم بعدش باید واب قند و از این مدل خوراکیها بخورم چون زیاد کله پا شدم اعلام کردم حواستون باشه

    باران جون نوش جان عالی بود
    mitra40, مامان حدیثه, Mrs Razieh و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    خدایا
    شکرت
    نی نی های من پر کشیدن پیش خودت


صفحه 5 از 6 نخستنخست ... 23456 آخرینآخرین
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما