نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree42Likes
  • 8 Post By باران67
  • 20 Post By باران67
  • 7 Post By ترنم63
  • 2 Post By باران67
  • 5 Post By باران67

موضوع: طرز تهیه شیره توت در خانه

نمایش نتایج: از 1 به 6 از 6
  1. #1
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,808
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2330
    پسند شده
    96021
    پسند کرده
    81129

    ویترین مدال ها

    طرز تهیه شیره توت در خانه


  2. #2
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,808
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2330
    پسند شده
    96021
    پسند کرده
    81129

    ویترین مدال ها

    روش تهیه شیره توت سفید




    روش تهیه شیره از توت سفید، رعایت نکاتی را می طلبد که به آموزش آنها خواهیم پرداخت تا بهترین نحوه تولید این ماده پر خاصیت را فرا گرفته باشید.
    به جرات می توان گفت فقط کسانی که از کودکی در مجاورت توتستان ها بزرگ شده اند و خود با این درختان عجین گشته اند، تا حدودی نسبت به ثمرات آنها آشنایی دارند.
    قریب به اتفاق همه افراد نه تنها از وجود محصولات مختلف توت بی اطلاع هستند بلکه پس از شنیدن پیرامون آنها نیز به شگفت می آیند.
    شیره توت سفید جزو همین فرآورده های گمنام است که تعجب و تحسین همگان را بر می انگیزد.
    خیلی ها حتی با شندین نام شیره توت، تصوری که از آن پیدا می کنند، کاملا با حقیقت امر مغایرت دارد. مثلا اغلب افراد انتظار دارند این خوراکی به رنگ روشن باشد در حالی که اتفاقا خلاف این تصور، درست می باشد.




    هنگامی که با خواص فوق العاده شیره، امکان آشنایی فراهم می گردد، کمتر کسی را می توان یافت که به تحسین چنین محصول ارزشمندی نپردازد لذا برای تهیه آن به تکاپو افتاده و دوست دارند بدانند که به جز خرید آن از بازار، آیا می توانند خود به تولیدش موفق شوند؟ وجود تعداد زیاد درختان توت سفید در اطراف محل زندگی همگی ما، انگیزه دانستن این پرسش را بیشتر می کند.
    در این مقاله سعی بر توضیح طرز تهیه شیره توت تازه در حجم پایین و داخل منزل شده است که اکنون به تشریح آن خواهیم پرداخت.







    طرز تهیه شیره توت تازه

    تولید شیره از توت خشک و یا میوه تازه آن اتفاق می افتد و تمرکز نوشتار حاضر، بر روی میوه تازه توت سفید است. اکنون بیان می داریم که چگونه در خانه خود، این محصول را می توان تهیه نمود.





    توت های شیرین و آبدار را باید برای این منظور انتخاب کرد.
    پس از تمیز کردن، آنها را داخل ظرفی ریخته و روی شعله می گذارند.
    اگر حجم ظرف از مقدار توت ها کمی بیشتر باشد کافی است.
    همزمان با ریختن این میوه ها داخل قابلمه، دیگ و یا هر وسیله دیگری، کمی آب هم اضافه می شود تا در اثر حرارت، توت ها ته نگیرند.






    له شدن میوه توت، خیلی سریع اتفاق می افتد و با کفگیر هم می توان باعث تسریع روند آن شد. توجه کنید که هیچ چیز دیگری را نباید اضافه کرد.
    افزودن شکر، نبات یا سایر خوراکی های مشابه فقط باعث کاهش کیفیت حقیقی شده و حتی خواص این شیره را برای افراد دیابتی و غیره، از بین می برد. چه بسا در مواردی زندگی آنان را نیز به خطر اندازد!
    هنگامیکه از پس داده شدن شهد، کاملا مطمئن شده و له شدن میوه، تا آخرش انجام می گردد، نوبت جداسازی پوره ها فرا می رسد و باید آنها را از یک توری گذراند.







    اجازه دهید که شهد به خوبی جدا شود و برای این کار حتما از عمل فشردن هم کمک بگیرید.
    در مرحله اول، داشتن توری ساده کفایت می کند اما اگر دوست دارید شیره توت سفید شما بسیار خوشرنگ تر شود، لازم است که این مرحله را به دفعات و با کمک گرفتن از پنبه تمیز، انجام دهید.
    این اقدام معمولا در حالت کلی بدون استفاده از پنبه انجام می شود زیرا زحمت بسیار زیادی دارد و استفاده از پارچه نخی تمیز که شهد بتواند از آن عبور کند، کافی خواهد بود.
    حال اگر بخواهید از پنبه نیز استفاده کنید، بدین گونه است که باید بر روی یک پارچه نخی مشابه، لایه هایی از آن را در جهات مختلف قرار دهید.
    هر اندازه این مرحله تکرار شود، جرم های بیشتری از شهد گرفته خواهد شد و حتی خارهای توت سفید نیز که باعث تیرگی آن می گردند، بدین شیوه از آن جدا گشته و کیفیت به خصوص در رنگ، بالا می رود. با این وجود انجام آن برای دفعات اول تهیه شیره، توصیه نمی شود ضمن اینکه اعمال نکردن چنین روندی منجر به تولید شیره ای می گردد که همان خواص مشابه را دارد فقط تیره تر است.






    سرانجام لازم است که دوباره عمل جوشاندن شهد را تا به قوام رسیدن آن، با دقت پشت سر گذاشت و پس از غلظت یافتن، شعله را خاموش کرد.
    حال شیره توت سفید آماده شده است و در نهایت پس از سرد شدن می توان آن را داخل ظرف های در بسته شیشه ای یا پلاستیکی قرار داد.
    البته روش های دیگری را نیز می توان برای تهیه شیره توت به کار برد اما شیوه مذکور چنانچه مرحله گذاشتن پنبه حذف گردد، یکی از بهترین، سریعترین و ساده ترین راه های ممکن است.







    منبع
    مامان حدیثه, m1361, Ladddy و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  3. #3
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,808
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2330
    پسند شده
    96021
    پسند کرده
    81129

    ویترین مدال ها

    طرز تهیه شیره توت سفید در منزل




    توت میوه*ای پرخاصیت و البته پرکالری است به طوری که حدود صد گرم توت که چیزی معادل یک فنجان است حاوی ۶۱ کالری انرژی می*باشد. میوه توت حاوی مقادیر بالایی آب، فیبر، تانن، منیزیم، ویتامین A, B1, B2, B3 و مقادیری ویتامن C می*باشد. همچنین هر ۱۰۰گرم توت خشک حدود ۳۶۰ کالری انرژی تولید می*کند.با مصرف میوه توت می*توان هم از بروز سرطان*ها پیشگیری کرد و هم با انواع سرطان*ها جنگید. این میوه که افزایش*دهنده طول عمر است، خون را تصفیه کرده و برای تقویت کلیه، کبد و معده نیز مفید می*باشد.

    یکی از مشتقات سالم و بسیار مفید توت، شیره توت یا دوشاب توت است. شیره توت را می*توان مانند شیره انگور و شیره خرما هم در منزل به روش خانگی و هم در کارخانجات به روش مدرن تهیه کرد. شما در ادامه با طرز تهیه شیره توت خانگی آشنا خواهید شد.


    در پست قبل به طور کامل و مفصل به توضیح روند تهیه شیره ی توت پرداختیم.
    در ادامه بیشتر نکات تکمیلی و تجربیات شخصی رو بیان میکنم.



    طرز تهیه شیره توت سفید به طور خلاصه:

    -برای تهیه شیره توت سفید، توت*های شیرین و آبدار را انتخاب کنید.منظور توت رسیده هست.

    شیره ی توت(دوشاب توت) را میتوان هم از توت تازه و هم از توت خشک تهیه کرد.



    -پس از تمیزکردن توت*ها، آنها را داخل ظرفی ریخته و روی شعله قرار دهید.

    در تصویر اول یه ظرف توت بی دخل و تصرف میبینین
    توتی که از درخت میتکونیم اینجوریه.
    برگ و شاخه و داره و ناخالصی
    ابتدا اون رو پاک کنین وعاری از هر ناخالصی کنین.
    برای شستن،توت ها رو داخل یه ظرف آب به مدت 5 دقیقه بگذارین بمونه.به این صورت گرد و خاک و .. کف ظرف ته نشین میشه.
    بعد از این مدت توت ها رو اروم و با احتیاط ابکشی کنین و بشورین.



    بهتر است از قابلمه*ای استفاده کنید که بزرگ و جادار باشد تا کار پختن و له*کردن توت*ها راحت*تر شود.










    -مقداری آب روی توت*ها بریزید تا موقع حرارت دیدن به ته قابلمه نچسبند و نسوزند.
    -میوه توت خیلی سریع له می*شود و آب می*اندازد اما شما با استفاده از یک کف*گیر می*توانید این روند را تسریع کنید.

    من قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار دادم و هر از گاهی با کفگیر به له تر شدن توت ها کمک کردم.
    حدود چند ساعت گذشت تا حس کردم توت شیره ش رو کامل پس داده و وارد مرحله ی صاف کردن توت شدم.













    -وقتی* توت*های له*شده خوب پخته شده و له شدند، آن*ها را از داخل یک توری رد کنید تا دانه*ها و گوشت میوه از عصاره خالص آن جدا شود.


    من از یه روسری نخی برای صاف کردن توت استفاده کردم و خیلی راضی بودم چونکه عصاره ای که گرفتم کاملا صاف و زلال بود و تفاله ها داخل روسری موند.


    -برای گرفتن عصاره در این مرحله از دست استفاده کنید و توری را حسابی با دست فشار دهید.

    حالا عصاره جداشده را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا حسابی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.



    مرتب کف روی قابلمه رو بگیرین .اینکار باعث میشه که شیره ی شما کاملا شفاف و با کیفیت بشه.

















    -وقتی شیره به غلظت مناسب رسید حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود.
    شیره خنک*شده را داخل بطری شیشه*ای خشک و تمیز ریخته و آن را داخل یخچال نگه*داری کنید.

    نکاتی درباره تهیه شیره توت:

    • غلظت شیره پس از سردشدن کمی بیشتر می*شود پس این نکته را موقع جوشاندن عصاره در نظر بگیرید تا از سفت*شدن بیش از حد شیره جلوگیری شود.
    • افزودن شکر، نبات یا سایر خوراکی های مشابه فقط باعث کاهش کیفیت حقیقی شیره توت شده و حتی خواص این شیره را برای افراد دیابتی و غیره، از بین می برد پس هیچ افزودنی به این ماده سالم اضافه نکنید.
    • شیره توت را با استفاده از توت خشک نیز می*توان تهیه کرد.







    امیدواریم بتوانید در منزل، این شهد گوارا و سالم و طبیعی را تهیه کرده و از خواص بی*نظیر آن بهره*مند شوید.
    بهار111, فرشته .ب, m1361 و 17 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #4
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ترنم63 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۱۱/۰۵
    محل سکونت
    همین گوشه کنار
    نوشته ها
    2,632
    میزان امتیاز
    407
    پسند شده
    21932
    پسند کرده
    19191
    نام: ۲۰۱۷۰۶۲۰_۰۵۰۴۳۲.jpg نمایش: 13200 اندازه: 64.7 کیلو بایت

    اینم شیره توت من
    طبق مطالب باران جون و همسایه مامانم که باغ توت دارن
    زیر درخت توت حیاطمون پارچه پهن کردم.توتا ریخت و خشک شد.جمع کردم تو آب ۱۰ دقیقه خیس کردم و شستم و با آب در حدی که روی توتاپو بگیره آب ریخام
    دیرتر له شد.بعد داخل گونی برنج ایرانی که نخی هست ریختم و با فشار زیاد آبشو گرفتم
    گذاشتم جوشید تا غلیظ بشه
    برای اندازه غلظتش باران جونو خیلی سوال پیچ کردم ممنونم ازش
    غلظتش از شیره انگور خیلی کمتره و رنگش کمی پر رنگتر
    طبق گفته همسایه مامانم با توت خشک کیفیتش بهتر میشه شیره
    و گفت مواطب باش زیاد بجوشه تلخ میشه و به اصطلاح میسوزه
    hengamehh, pariyan, مهسا السلطنه و 4 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    خدا جون دریاب

  5. #5
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,808
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2330
    پسند شده
    96021
    پسند کرده
    81129

    ویترین مدال ها

    خسته نباشی ترنم جان
    ممنون که تجربیاتت رو در اختیارمون گذاشتی
    متاسفانه یادم رفته بود روش تهیه از توت خشک رو براتون بگذارم،در پست بعد اون رو*ارسال میکنم
    همونطور که در پست های قبل ذکر شد روشی که ذکر کردم برای تهیه ی شیره از توت تازه هست.
    طبیعتا در شیره از توت خشک،
    هم زمان بیشتری طی میشه و هم رنگش تیره تر میشه
    و این یه اصل کلی نیست که بگیم شیره ی توت تیره تر و*رقیق تر هست،چون رنگش بسته به توت مورد استفاده هست
    و در مورد غلظت هم ،
    غلظت شیره در تصاویر مشخص هست و مثل سایر شیره های انگور و خرما هست.

    من شخصا ترجیح میدم*از توت تازه استفاده کنم
    ولی معمولا از توت خشک استفاده میشه چرا که در دسترس تر هست و دسترسی به توت تازه خیلی سخت تر هست.
    شیره ی پرخاصیت و خوشمزه تون،
    نوش جونتون
    pariyan و mitra40 این نوشته را پسندیده.

  6. #6
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,808
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2330
    پسند شده
    96021
    پسند کرده
    81129

    ویترین مدال ها

    تهیه شیره توت خشک سفید خانگی




    شیره توت سفید را بیش از همه با خشک شده میوه آن درست می کنند که تهیه انواع خانگی اش نیز خیلی راحت میسر است.
    دانستن دستور طرز تهیه شیره توت سفید بدین علت مورد توجه همه قرار گرفته است که مردم کمابیش با خواص آن آشنا شده اند و چون میوه توت خیلی راحت در همه جا به دست می آید، فراگیری طریقه پخت شیره اش از استقبال برخوردار می باشد.
    بدیهی است که توت سفید را فقط در فصل آن بتوان تهیه کرد بنابراین برای طبخ شیره، به مصرف نوع خشک شده اش روی می آورند که حتی در خانه نیز می توان موفق به تولیدش شد.
    شاید برای شما دستور روش پخت خانگی آن از توت تازه سوال باشد که به صورت کاملا مشروح می توانید در مطلب طرز تهیه شیره توت سفید تازه پاسخ خود را بیابید اما در این بحث قرار است توت خشک به عنوان ماده اولیه استفاده شود.
    بدون شک طی این شیوه زمان بیشتری باید صرف شود اما در مقابل به جهت حفظ بهداشت، محصول قابل اطمینان تر است تا جایی که برای تولید عمده حتما چنین اقدامی صورت می گیرد و روی میوه تازه سرمایه گذاری نمی شود.
    پاک سازی توت خشک در اولین گام باید صورت گیرد. به عنوان ماده اولیه بهترین انتخاب انواعی هستند که شیرین و ارزان باشند که اغلب رنگی قهوه ای و تیره دارند.



    به توت خشک فقط لازم است که آب اضافه کرد و قطعا در برابر میوه تازه آن، مقدار بیشتری را می طلبد.
    طی حرارت دادن، چند ساعتی طول می کشد تا شهد توت کاملا آماده شود و پس از آن می توان با عبوری از چندین توری، به صاف کردنش پرداخت تا وارد مرحله بعدی شد.
    گام بعدی که حرارت دادن شهد تا قوام آمدن است از نظر زمانی مشابه شیره حاصل از توت تازه می باشد و این دو روش اغلب در مرحله اول با هم اختلاف دارند.
    البته از نظر رنگ نیز نوع حاصل از توت خشک، تیره تر می شود اما از نظر خواص، تفاوتی نخواهند داشت.







    بهار111, zakizadeh, *شمیم* و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما