سلام
ما رشتی ها یه نوع شیرینی داریم که زمان های قدیم عزیزامون برای پذیرایی از مهمون های عیدشون درست میکردن به اسم سنگاسین حلوا به معنی شیرینی یا حلوایی که مثل سنگ سفت هست. این شیرینی هنوز هم طرفدارهای خودشو حتی توی نسل جوان هم داره.طرز تهیه اش هم به این صورت هست که:
مواد لازم:
آرد برنج
شیره انگور
مغزگردو سابیده شده
برگ درخت لیمو یا پرتقال برای طعم دار کردن
نام: 2016-03-28 23.53.48.jpg نمایش: 1742 اندازه: 90.5 کیلو بایت
اول مقداری آرد رو مثل 4 پیمانه رو تفت میدیم در حدی که بوی خامی آرد گرفته بشه و مقداری رنگش عوض بشه البته نه اندازه حلوا
نام: 2016-03-28 23.54.06.jpg نمایش: 1606 اندازه: 77.1 کیلو بایت
بعد وقتی آرد هنوز داغ هست شیره انگور رو که رو حرارت ملایم از حالت سفتی به یه مایع روان تبدیل کردیم و هنوز گرم هست رو به آرد اضافه میکنیم
نام: 2016-03-28 23.53.56.jpg نمایش: 1587 اندازه: 94.1 کیلو بایت
نام: 2016-03-28 23.54.36.jpg نمایش: 1613 اندازه: 83.7 کیلو بایت
بعد شروع میکنیم آرد گرم و شیره گرم رو با هم مخلوط کردن و ورز دادن این کار چون باید به صورت داغ ورز داده بشه از طاقت خانم ها خارجه و یه نیروی مردانه میخواد وبهتون توصیه میکنم که از آقایون توی این مرحله کمک بگیریدنام: 2016-03-29 00.12.57.jpg نمایش: 1618 اندازه: 100.6 کیلو بایت
این ورز دادن رو تا جایی ادامه میدیم که وقتی خمیرمون رو توی دست مشت میکنم و بعد مشتمون رو باز میکنیم خمیر وا نره و حالت خودش رو از دست نده اگه خمیر وا رفت باید دوباره بهش شیره انگور اضافه کنیم. فقط یادمون باشه که اگه کارمون طول کشید و آرد و شیره انگور خنک شدن دوباره باید گرمشون کنیم و به صورت داغ ورز بدیم.
بعد که موادمون به انسجام مناسب رسید با یه چیز سفت مثل سنگ مخصوص آشپزی اون رو میکوبیم تا داخل ظرفمون کاملا فشرده بشه
نام: 2016-03-29 00.32.24.jpg نمایش: 1580 اندازه: 100.3 کیلو بایت
وقتی فشرده شد مغزگردو سابیده شده رو روش میریزیم و دوباره با سنگ میکوبیم.بعد برگ درخت لیمو رو که از قبل کاملا شستیم و با دستمال خشک کردیم و با دستگاه 1 2 3 سابیدیم رو هم رو مواد میریزیم و دوباره میکوبیم. اگه مثل ما برگ لیمو نداشتید میتونید از برگ پرتقال هم استفاده کنید.
نام: 2016-03-29 00.35.42.jpg نمایش: 1570 اندازه: 105.5 کیلو بایت
حالا که مواد کاملا فشرده شدن اون ها رو به صورت لوزی برش میزنیم و میزاریم توی یه جای سرد مثل ایوان یا تراس تا کاملا سرد بشه
نام: 2016-03-29 00.43.59.jpg نمایش: 1605 اندازه: 103.8 کیلو بایت
بعد از این که کاملا سرد شد شیرینی ما آماده است. هر چقدر مواد رو بیشتر ورز بدیم و بیشتر بکوبیم این شیرینی بیشتر سفت میشه و موقع خوردن پودر نمیشه. مادرم میگن که وقتی مادربزرگم اینا این شیرینی رو درست میکردن اینقدر سفت بودن که باید با سنگ خوردش میکردن و بعد میخوردن. این شیرینی هر چقدر هم که سفت باشه وقتی میره توی دهن خیلی راحت آب میشه و آدم از طعمش لذت میبره.
نام: IMG_20160329_012520.jpg نمایش: 1540 اندازه: 123.5 کیلو بایت
ببخشید که توضیحات زیاد شد امیدوارم که خوشتون بیاد.