نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree8Likes
  • 1 Post By atiyeh
  • 3 Post By atiyeh
  • 2 Post By مهتاب بانو
  • 2 Post By mahdiyar man

موضوع: شیرینی مینیاتوری

نمایش نتایج: از 1 به 4 از 4
  1. #1
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    atiyeh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۴/۲۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    194
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    148
    پسند کرده
    194

    شیرینی مینیاتوری

    اینم شیرینی مینیاتوری از مجله هنر آشپزی
    marie این نوشته را پسندیده.
    زندگی هنر توست.
    هر چیزی هنراست وتو هنرمندی هر گاه نگاه و کردارت از دل برآید.

  2. #2
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    atiyeh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۴/۲۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    194
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    148
    پسند کرده
    194

    Re: شیرینی های مخصوص عید نوروز

    دستور شیرینی چهار مغز مینیاتوری
    مواد لازم جهت تهیه خمیر:
    پودر نارگیل 200 گرم
    آرد برنج مرغوب:100 گرم
    آرد گندم قنادی:200 گرم
    روغن جامد: 240 گرم
    پودر قند 240 گرم،الک ریز شده
    نشاسته ذرت 100 گرم
    مواد لازم برای هر قسمت:
    ادویه یا اسانس دلخواه(پودر هل،پودر زنجبیل،دارچین ،جوز هندی،زعفران و...) : کمی
    پودر پسته 60 گرم
    پودر بادام بدون پوست:60 گرم
    پودر گردو یا گردوی بسیار ریز خرد شده:60 گرم

    طرز تهیه:
    پودر نارگیل را با آرد برنج و نیمی از آرد گندم مخلوط وتوسط دستگاه آسیاب برقی آن را میکس کنید.تا براده های نارگیل تقریبا حالت پودری شود. در حین آسیاب کردن چند بار دستگاه را خاموش و محتویات آن زا هم بزنید تا کل مواد به طور یکدست آسیاب شود.اگر دستگاه شما محفظه کچک دارد پودر نارگیل را به دفعات در آن بریزید.
    روغن و پودر قند را با هم مخلوط کرده و خدود یک تا دو دقیقه با همزن برقی بزنید تا سفید رنگ شود. سپس همزن را کنا بگذارید. حال نشاسته ذرت و باقی آرد گندم را به مواد اصافه کرده وکمی مواد را با دست به خورد هم دهید سپس مخلوط نارگیل را به مواد اضافه کرده و با دست مخلوط کنید. ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که خمیر حالت منسجمی پیدا کندو تقریبا از کاسه جدا شود. این خمیر اصلا نیاز به ورز زیاد نداردو باید دقت کنید تا به روغن نیفتد. در صورتی که کل روغن مصرفی روغن صاف است می توانید یک دور از چرخ گوشت رد کنید اما اگر از مخلوط روغن های جامد معمولی آشپزی و روغن صاف استفاده می کنید خمیر تا حدی چسبناک است و نیازی به چرخ گوشت نیز ندارد . آرد مازاد اضافه نکنید. خمیر را وزن کرده و آن را به 4 قسمت مساوی قسیم کنید و هر قسمت را در یک کاسه قرار دهید (تقریبا وزن هر قسمت 250 تا 260 گرم خواهد شد.)
    قسمت اول خمیر را ساده نگه دارید و به آن چند قطره اسانس مرغوب وانیل یا یک چهارم فاشق چایخوری پودر هل ،کمی وانیل و یا حتی چند قطره محلول زعفران غلیظ اضافه کنید و روی آن را با کیسه نایلون بپوشانید.
    به بخش دوم پودر پسته با حدود یک چهارم قاشق چایخوری پودر هل سبز خانگی مرغوب الک شده اضافه کرده و روی آن را بپوشانید. میتوانید میزان هل را کمی افزایش دهید . برای داشتن پودر پسته مرغوب خلال پسته فریزر شده سرد را با آسیاب برقی ، آسیاب کنید.
    به بخش سوم پودر بادام را به همراه چهارم قاشق چایخوری پودر هل و یا چند قطره اسانس بادام مرغوب و یا حتی چند قطره محلول زعفران غلیظ اضافه کنید. از آنجا که بادام زود به روغن می افتد ، خمیر را خیلی کم و با سر انگشتان با بادام مخلوط کنید. بعد روی آن را بپوشانید. دقت کنید که بادام را با وسیله ای پودر کنید که به روغن نیفتد و کاملا به حالت پودر نرمی در آید. در نهایت به بخش آخر گردو (ویا مخلوط گردو ریز خرد شده و پودر فندق) را به همراه ادویه دلخواه ( مانند یک چهارم قاشق چایخوری زنجبیل یا دارچین یا جوز هندی ) بیفزایید. مواد را آرام به خورد هم دهید ودقت کنید زیاد ورز نخورد جون گردو زود به روغن می افتد .دقت کنید که گردو را با وسیله ای پودر یا خرد کنید که به روغن افتاده و خمیری نشود . زیرا طعم تلخی پیدا می کند.روی خمیر را با کیسه نایلون بپوشانید.خمیر را 2 ساعت تا یک شبانه روز در دمای محیط استراحت دهید. سینی مناسبی را آماده کنید.در فر های گازی سینی های گالوانیزه ضخیم برای این کاربرد نتیجه بهتری خواهند داشت سینی را چرب نکنید و نیازی به انداختن کاغذ روغنی نیزنمی باشد اما اگر تجربه کافی برای کار با فر را ندارید کف سینی یک قطعه کاغذ روغنی بیندازید تا مانع تیره شدن رنگ کف شیرینی ها شوید . نگران چسبیدن شیرینی به سینی نباشید زیرا پس از پخت به راحتی جدا می شود.
    سپس به دو طریق می توانید عمل کنید : شیرینی ها را قالب بزنید و یا از مهر استفاده کنید که روش آخر به مراتب سریعتر و ساده تر است . برای قالب زدن آن را روی یک کیسه نایلونی که کمی آرد پاشی شده است قرار داده و یک کیسه نایلونی دیگر روی خمیر خمیر قرار دهید و با کمک وردنه خمیر را به ضخامت 7 میل تا یک سانت باز کنید . سپس از قالب های مینیاتوری مخصوص شیرینی ریز خشک(مانند قالبهای نان نخودچی) استفاده کنید. قالب را به آرد آغشته کرده ، آرد اضافه را بگیرید و خمیر را قالب بزنید . سپس در صورت لزوم یک پالت زیر خمیر ها بیندازید تا از نایلون جدا شوند . هر کدام را به آرامی برداشته و با فاصله کم در سینی قرار دهید.برای مهر زدن خمیر ، مقداری از خمیر را در دست گلوله کنید ،اندازه گلوله از گردو کمی کوچکتر باشد سپس آنرا در سینی فر قرار داده و مهری را که به آرد آغشته شده روی آن فشار دهید تا کمی پهن شده و ارتفاع آن حدود 7 میل تا یک سانت شود. می توانید برای زیبایی بیشتر ، دور خمیر مهرخورده را هم یک یار قالب بزنید تا ناصافی های احتمالی برطرف گردد، اما چندان هم نیازی به این کار نیست.
    فر را روی درجه ملایم مخصوص شیرینی های ریز خشک گرم کنید(دمایی بین 120 تا 150 درجه سانتی گرادبسته به فر شما توصیه می شود)
    در صورت تمایل شیرینی ها ر ا با محلول زعفران ، دارچین و یا خلال پسته، بادام تخم خرفه و... به دلخواه تزیین کنید (حتی می توانید بعد از پخت هم کمی با شکلات ذوب شده آن ها را تزیین کنید).
    سینی را در طبقه وسط ( یا یک طبقه بالاتر ) در فر از پیش گرم شده به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا پخته شود. رنگ شیرینی ها نباید تغییری کند. از آنجا که شیرینی ها بسیار ترد و لطیف هستند تا سرد شدن کامل به آن ها دست نزنید حتی بهتر هست پس از سرد شدن ، سینی را یک ساعت در یخچال قرار دهید و بعدا شیرینی ها را از آن خارج کنید.
    بعد از سرد شدن آن ها ر ادر ظرف سرو ویا در ظرف ترجیحا شیشه ای کیپ هم چیده و بین هر لایه کاغذ روغنی فرار دهید و درب ظرف را ببندید. این شیرینی به مدت 2 هفته می تواند در محیط خشک و خنک خارج از یخچال نگه داری شود . این شیرینی در یخچال هم قابل نگه داری است به طوری که اصلا هوا به آن نخورد. و در کنار انواع بهشتی ، نخودچی،فسایی و ... جلوه خوبی خواهد داشت و طعم مطلوبی نسبت به شیرینی های هم رده خود دارد.اگر شیرینی با مواد مناسب و روند صحیح و بالاخص دمای مطلوب فر تهیه شود ، بایستی بافت آن پس از سرد شدن کاملا پودری بوده و به محض گذاشتن در دهان آب گردد و ضمنا به هیج عنوان مرکز شیرینی نباید از اطراف آن سفت تر شود.
    گیتار, باران67 و marie این نوشته را پسندیده.
    زندگی هنر توست.
    هر چیزی هنراست وتو هنرمندی هر گاه نگاه و کردارت از دل برآید.

  3. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    مهتاب بانو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    محل سکونت
    خراسان
    نوشته ها
    55
    میزان امتیاز
    9
    پسند شده
    95
    پسند کرده
    37
    شیرینی مینیاتوری

    مواد لازم:

    آرد 275 گرم
    کره 150 گرم
    وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
    پودر قند 100 گرم
    تخم مرغ 1 عدد
    زعفران آبکرده دم کشیده 2 قاشق سوپخوری
    شکلات سیاه به میزان لازم
    خلال بادام و پودر پسته به میزان لازم
    عسل یک قاشق غذاخوری


    طرز تهیه:

    کره را داخل ظرف میریزیم و پودر قند اضافه کرده و به مدت 3 دقیقه با همزن برقی هم میزنیم تا حجم مواد دو برابر شود.

    اگر همزن برقی در دسترس نباشد باید مواد را مدت زمان بیشتری هم بزنیم.

    یک عدد تخم مرغ کامل را به مواد اضافه میکنیم و حتماً به مدت 2 دقیقه هم میزنیم.

    وانیل یا هل سبز را برای عطر شیرینی اضافه میکنیم.

    این خمیر را میتوانیم به دو رنگ سفید و زعفرانی تهیه کنیم.

    آرد را کم کم و در دو سه مرحله به مواد اضافه میکنیم و با دست کاملاً ورز میدهیم.

    باید خمیری به دست آید که به دست نچسبد.

    الک کردن آرد برای شیرینی مهم نیست و برای کیک مهم است.

    این خمیر حتما باید سه تا چهار ساعت در یخچال بماند و استراحت کند.

    این خمیر کاملا نرم و لطیف است.

    در اینجا نصف خمیر را جدا کرده و زعفران را به آن اضافه کرده و مخلوط کرده ایم و خمیر زعفرانی تهیه کرده ایم و نصف دیگر خمیر به صورت ساده و سفید است.

    برای شکل دادن به این شیرینی نیاز به هیچ وسیله خاصی نداریم و با دست این کار را میکنیم.

    از خمیر زعفرانی برمیداریم و داخل دست به شکل اشک در می آوریم و داخل سینی فر که نیازی به چرب کردن ندارد میچینیم.

    از خمیر سفید هم به همان شکل تهیه میکنیم و داخل سینی میچینیم.

    درجه فر 175 درجه - طبقه وسط فر و مدت زمان پخت شیرینی 15 دقیقه است.

    بعد از پختن شیرینی ها، قسمت گرد شیرینیهای زعفرانی را داخل مقداری عسل یا شربت غلیظ میزنیم سپس داخل پودر پسته میزنیم تا مقداری از پوست پسته به شیرینی بچسبد و به آن شکل بدهد.

    شیرینیهای سفید را هم به این ترتیب ابتدا داخل شکلات قهوه ای و سپس خرده بادام میزنیم.

    برای این شیرینی 100 گرم شکلات تخته ای را با دو قاشق روغن مایع به صورت بن ماری آب کرده ایم. و برای تزئین شیرینیهای سفید از آن استفاده میکنیم.

    میتوانیم خمیر را روی میز با مقداری آرد پهن کنیم و شکلهای مختلفی از آن توسط قالبهای مختلف درآوریم و با اکلیل و ترافل خوراکی تزئین کنیم.

    اما شکل سنتی این شیرینی به شکل اشک است.

    حتی میتوانیم نوک شیرینیها را تزئین کنیم به جای قسمت گرد آن.

    عسل و شکلاتی که استفاده میکنیم بهتر است کمی گرم باشد تا راحت تر به شیرینی بچسبد.

    بادام خام استفاده نمیکنیم و حتما آن را داخل فر بوداده میکنیم و سپس با وردنه پودر میکنیم و استفاده میکنیم تا رنگ بهتری داشته باشد.

    شبکه جام جم برنامه خانه مهر
    مربی: خانم جمشیدیان
    شیرینی مینیاتوری - *** هنر آشپزی ***
    نام: 63811_Z2JN49KD.jpg نمایش: 1485 اندازه: 71.1 کیلو بایت
    نام: 63811_yCqg8DXT.jpg نمایش: 1463 اندازه: 82.3 کیلو بایت


    گیتار و marie این نوشته را پسندیده.
    وقتی چترت خداست بگذار ابر سرنوشت هرچه میخواهد ببارد.

  4. #4
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    mahdiyar man آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    نوشته ها
    209
    میزان امتیاز
    76
    پسند شده
    963
    پسند کرده
    2092
    سلام خسته نباشید اینم شیرینی چهار مغز مینیاتوری. از شیرینی های مخصوص عید نوروز دستورش رو گرفتم، صفحه اش یادم نیست شرمنده ی همه
    نام: DSC_0514.jpg نمایش: 1039 اندازه: 58.5 کیلو بایت
    من فقط پسته ایی و گردویی رو درست کردم
    نام: DSC_0534.jpg نمایش: 1012 اندازه: 57.8 کیلو بایت
    گیتار و باران67 این نوشته را پسندیده.

  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما