نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree578Likes

موضوع: ترشی بادمجان-ترشی بادمجان شکم پر

نمایش نتایج: از 65 به 72 از 81
صفحه 9 از 11 نخستنخست ... 67891011 آخرینآخرین
  1. #65
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    پرنسس.م آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    محل سکونت
    حاشیه خلیج فارس
    نوشته ها
    1,177
    میزان امتیاز
    347
    پسند شده
    9065
    پسند کرده
    12047
    سلام
    بادمجون های ریز رو چند دقیقه ای جوشوندم.بعد از این که کامل سرد شد شکافتمشون و بینشون سیر کوبیده+فلفل+ادویه گذاشتم و توی شیشه چیدم
    سرکه سفید+آب تمر+نمک بهش اضافه کردم
    نام: DSC01566.jpg نمایش: 1023 اندازه: 89.8 کیلو بایت
    Hope, m1361, zendegi67 و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #66
    مدیر انجمن
    elmira.t آواتار ها
    المیرا
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    محل سکونت
    اورمیه
    نوشته ها
    4,884
    میزان امتیاز
    589
    پسند شده
    47485
    پسند کرده
    49587

    ویترین مدال ها

    ترشی دلمه کلم سفید و فلفل و گوجه و بادمجون شکم پر



    سبزی -------------------2.5 کیلو( 1.5 کیلو شوید و نعناع و ترخون که شوید بیشتر از نعناع و نعناع بیشتر از ترخون + 1 کیلو جعفری)
    سیر---------------------نیم کیلو
    هویج---------------------نیم کیلو
    گل کلم------------------1-1.300 کیلو
    سیب زمینی ترشی-----200گرم
    کلم سفید بزرگ ---------1عدد
    کلم قرمز بزرگ------------1عدد
    بادمجان کوچیک----------30 عدد( اگه بزرگ بود هر دونه رو 2تا برش بدین و بعد بشمارین یعنی در کل 30 تا بادمجونی که توی شکل میبینین لازمه)
    فلفل متوسط کمی تند---40 عدد
    گوجه کوچیک سفت------60 عدد
    آب و نمک برای آماده کردن بادمجونها------- آب در حدی که روی بادمجونها رو بگیره و نمک تقریبا یه مشت کوچیک
    سرکه ترقی--------------2-3 تا ظرف کوچیک( ما ظرفمون بزرگ بود اندازه نگرفتم- در حدی باشه که ظرف ترشیتو کامل پر کنه. چون نباید آب اضافه کنین.)


    بادمجونها رو پوست بگیرین اگه کوچیک هست که وسطشو یه برش بدین جوری که سر و ته بادمجون جدا نشه. برش رو طولی بدین. اگه بزرگه بادمجون رو 2یا 3 قمست کنین و بعد هر کدوم رو جداگانه برش بدین.
    از این بادمجونهای برش خورده 30 تا لازمه.
    داخل یه دبه بچینین روش رو پر آب کنین و یه مشت نمک دریا( نمکها درشت منظورمه) بریزین. اگه هوا گرمه 3 روز و اگه سرده بعد 1هفته بادمجونها برای ترشی آماده هستش. اینجوری رنگشون سفید میشه.وقتی بادمجون رو توی آب جوش میندازین رنگش تیره تر میشه.
    روی بادمجونها یه ظرف سنگین بذارین بهتره که همه بادمجونها داخل آب بمونن و خارج از آب نمونن.

    سبزی ها رو پاک میکنیم و ریز خرد میکنیم.

    سیر و هویج و گل کلم و سیب زمینی رو به قطعات کوچیک خرد کرده و میشوریم بعد اینکه آبش رفت داخل غذا ساز میریزم.( با دست خرد کردن وقت گیره)
    بعد با سبزی مخلوط میکنیم. به شکل زیر باید مواد با هم مخلوط شده باشن.


    برگهای کلمها رو مثل دلمه جدا میکنیم و بعد داخل آب در حال جوشیدن میندازیم و زود در میاریم. کلم بنفش ما هم بزرگ بود عمه از باغ داده بود کوچیک باشه باید 2-3 تا بخرین که برگهای بیرونیش رو استفاده کنین.


    بعد ساقه کلفت کلم رو با چاقو ببرین مثل شکل زیر میشه.


    بعدش کلم رو توی دستتون جمع کنین و برشهای به اندازه دلخواه بدین که مثل شکل دومی پایی مستطیل داشته باشین.



    بعد از مواد بالا داخل برشها بذارین و رولش کنین.



    اینم کلم ها به شکل دلمه که کمی بیشتر از این بود وسط عکس گرفتم:



    ته فلفل که شاخه مانند هست رو جدا کنین و داخلشو خالی کنین. فلفلهاتون اندازه شکل زیر باشن بهتره. فلفل دلمه ای نباشه ها اون له میشه. به این فلفلها اینجا میگن گیژلر بیباره. اسم یه روستایی هست. نه خیلی تند میشه فلفل نه مثل دلمه ای.
    بعد از مواد داخلش پر میکنیم. سعی کنین کامل پر کنین که بعد سرکه زیاد لازم نباشه.



    بادمجونها رو همونجوری که گفتم آماده کردیم و بعد از آب نمک درآوردیم و کمی فشار دادیم که آب داخلش خالی بشه. با قاشق از مواد داخلش پر میکنیم.


    ته گوجه رو با چاقو جدا میکنیم. زیاد گوجه رو خالی کنین توی ترشی له میشه. از مواد داخلش میذاریم.



    بعد که همه مواد رو پر کردیم داخل دبه از هر کدوم توی ردیف میچینیم. بعد جاهای خالی رو با کلم پر میکنیم. فقط کلم قرمز رو جداگانه میذاریم که رنگ بقیه رو عوض نکنه.
    ردیف بعدی روی فلفل و گوجه رو بادمجون و کلم سفید میچینیم و روی کلم و بادمجون گوجه و فلفل میذاریم.
    سعی کنین جاهای خالی رو با کلم ها پر کنین که اینجوری سرکه کمی لازم میشه.


    بعد که دبه پر شد سرکه رو روی مواد بریزین در حدی که دبه پر بشه. مواد نباید بیرون سرکه بمونن.
    بعد 1هفته نوش جان کنین.
    کلم بنفشها رو یه ظرف کوچیک کردیم به خاطر رنگش.
    با این اندازه مواد این همه ترشی شد. بزرگه و کوچیک سمت راستی مال ماست و اونا 2تا رو به خالم و مادربزرگم دادیم.
    عاشق این ترشی هستم. هر کی میاد خونمون میگه ترشی دلمه رو بیارین.
    اگه هویج کوچیک داشته باشین میتونین اونم کمی بجوشونین و داخلش رو مثل گوجه خالی کنین و از مواد پر کنین.
    همه مواد رو داخل یه ظرف میذاریم چون اینجوری طعم خاصی پیدا میکنن و خوشمزه میشه.


    موقع سرو هم من بادمجونها و فلفلها و گوجه ها رو برش میدم.


    کلم ها هر چقدر بی رگ باشن ترشیتون رو میتونی ریزتر بپیچین. برای ما بعضی برگهاش کلفتتر بود درشتتر شد.
    این ترشی دلمه کلم ابتکار مامانم و همسایمون هستش. نمیدونم شاید کسی توی مجله و کتاب بعدا نوشته باشه ولی یادمه 12-13 سال پیش توی ارومیه من کسی و نمیشناختم کلم رو این شکلی درست کنه.


    دلمه ها اندازه هاشون ناجورن و یک دست نیست چون من پیچیدم ها.مامانم فقط برش داد و یکی هم سبزیها رو خرد کرد بقیه رو من پر کردم و پیچیدم. خلاصه بار اول بود ببخشید یک دست نیستن.


    نقل قول نوشته اصلی توسط پنجه طلایی نمایش پست ها
    ترشي دلمه كلمت خيلي عاليه حتما امتحان مي كنم
    فقط بادمجون رو توآبش جوش نيم پز نمي كني موقع سرو تو دهن آب ميشه يا بايد جويد
    مرسی سمیه جان. حتما امتحان کن. ما سر سرفه هر مدل ترشی گذاشتیم کلمها تموم شد بقیه موند. همش میگفتن بازم کلم بیارین این یکی ها رو نمیخوایم.
    زیاد سفت نمیشه نرم میشه. حتی موقع پر کردنش خیلی بازش کنی از هم وا میره. نمیدونم مدل جوشیده چه جوری میشه ولی اینو مامان بزرگم که دندون مصنوعی داره هم خورد راحت.


    نقل قول نوشته اصلی توسط mehr_ir55 نمایش پست ها
    سلام ..الميرا جان .فقط در دبه رو بزاريم وقتي بادمجونا رو تو اب نمک گذاشتيم يا نه؟
    آره عزیزم باید بذارین. فقط حتما بهش سر بزنین چون بسته به دما داره زیاد نباید له بشه. زیاد توی آب و نمک بمونه کامل له میشن.
    یکی هم حتما بادمجونها داخل آب باشن اگه میبینین همش میان روی آب یه ظرف روش بذارین که زیرآب بمونن.
    *Afsaneh*, * منصوره *, پنجه طلایی و 67 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    Ben dünyanın en büyük aşığı olabilirim

    Ben koynunda 100 sene 1000 sene durabilirim


  4. #67
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    تپل طلا آواتار ها
    سمـانـه
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۶/۰۹
    نوشته ها
    2,946
    میزان امتیاز
    346
    پسند شده
    24562
    پسند کرده
    24110
    ترشی بادمجون و موسیر

    مواد لازم
    بادمجون یک کیلو
    موسیر 6 عدد
    سیر 4 حبه
    زردچوبه دو قاشق غذاخوری
    فلفل سبز خرد شده به مقدار لازم
    پودر فلفل قرمز یک قاشق غذاخوری
    گلپر و سیاه دونه به مقدار لازم
    تمرهندی مخصوص غذا نصف بسته
    سرکه دو لیوان
    کمی نمک

    بادمجون ها رو نگینی درشت خرد کرده
    موسیرها و سیرها رو حلقه حلقه کرده
    تمرهندی رو داخل سرکه حل کرده و از صافی رد میکنیم و روی حرارت میذاریم تا سرکه بجوشه
    بعد همه مواد رو داخل سرکه میریزیم و به مدت 5 الی 8 دقیقه میذاریم تا بجوشه
    مواظب باشید بادمجون ها خیلی نپزه
    نمک کمتری بریزید چون تمر تقریبا شوره
    بذارید تا سرد بشه و بعد داخل دبه یا ظرف مورد نظر بریزید

    افسونی, عطر سیب, رخند و 15 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  5. #68
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    nusha92 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    نوشته ها
    91
    میزان امتیاز
    20
    پسند شده
    392
    پسند کرده
    1089
    نام: Picture 020.jpg نمایش: 814 اندازه: 74.1 کیلو بایتنام: Picture 019.jpg نمایش: 802 اندازه: 99.0 کیلو بایت
    ترشی بادمجان با بادمجان خام و قارچ و هویج و فلفل سبز وادویه ی تخم گشنیزو سیاه دونه و گلپرو نمک و فلفل .یه کم تو سرکه جوشوندم و با نعنا خشک ریختم تو شیشه.
    najmehkhatoon, maman_mahya, باران67 و 4 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #69
    مدیر انجمن
    مامان حدیثه آواتار ها
    یاسمین -م
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    محل سکونت
    سمنان
    نوشته ها
    2,079
    میزان امتیاز
    600
    پسند شده
    11697
    پسند کرده
    13330
    مواد لازم :
    بادمجان قلمي متوسط ------------------------------ 15 عدد
    فلفل سبز قلمي ------------------------------------- به تعداد بادمجانها
    سير رنده شده --------------------------------------- 200 گرم
    نعناع خشك ------------------------------------------- 100 گرم
    سركه قرمز -------------------------------------------- يك و نيم ليتر
    بادمجون رو با دو لیوان سرکه دم میکنیم بعد ابکش کرده و با بقیه مواد مخلوط کردم و ریختم داخل ظرف دو قاشق شکرو دوباره سرکه
    نام: 17.jpg نمایش: 665 اندازه: 74.2 کیلو بایت

    و سیاه دونه


    .......
     
    باران67, kurosh1, ELAHE_ABAN و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    ﺳــﺨﺖ ﺗﺮﯾﻦ ﮐــﺎﺭ ﻣﺤﺎﺳﺒﺎﺗﯽ ﻣﻦ ﺗﻮ ﺯﻧﺪﮔﯽ
    ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩﻩ ﮐﻪ:
    ﺑﯿﺴﮑﻮﺋﯿﺖ ﺭﻭ ﭼﻘﺪﺭ ﺗﻮ ﭼﺎی ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻡ ﮐﻪ ﻧﺮﻡ ﺑﺸﻪ ﻭﻟﯽ ﻭﺍ ﻧﺮﻩ


  7. #70
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86624
    پسند کرده
    75986

    ویترین مدال ها

    ترشی بادمجان شکم پر






    سلام دوستای گلم
    پر طرفدارترین و میشه گفت تنها ترشی ای که همیشه ی سال تو خونه ی ما و تا یاد دارم کل فامیلمون هست این ترشیه.
    من ترشی بادمجون رو با شیوه و با ذکر نکات کامل از زبان زن دایی عزیزم براتون مینویسم.چون ترشی ها و کلا کدبانوگری ایشون زبانزد فامیل هست.

    بهتره بادمجون های خیلی ریز و کوچولو استفاده کنین.
    این بادمجان ها در فصل سرما بدليل سردي هوا اجازه رشد و بزرگ شدن پيدا نمي كنن.
    و از اوایل پاییز میتونین در مغازه های تره بار فروشی پیدا کنین.


    بادمجان ها رو به دقت بررسی کنین و خراب هاش رو جدا کنین و بعد از اون خوب و تمیز بشورین
    زايده هاي سبز كه اطراف كلاه بادمجان هست رو مي گيريم و يك شكاف كوچك در حد نصف طول بادمجان روش ايجاد مي كنيم.
    به تصاویر خوب دقت کنین و ببینین من چه قسمتی از کلاه بادمجون رو جدا کردم
    در واقع قسمت سفت سر بادمجون رو حتما باید بذارین باشه
    این خیلی مهمه در حفظ شکل و ظاهر بادمجون شما و اگه اون رو ببرین بادمجون هاتون به راحتی فرم و شکلشون رو از دست میدن و حالت لهیده پیدا میکنن.












    داخل قابلمه ای اب نمک بریزین و روی حرارت قرار بدین تا به جوش بیاد
    آب باید به اندازره ای باشه که روی بادمجون ها رو بگیره
    و میزان نمک هم به قدری که خیلی شور نباشه و بی نمک هم نباشه
    ینی وقتی از آب میچشین کمی شوری رو حس کنیم.
    به اصطلاح خوش نمک باشه

    *بعضی ها داخل ترکیب آب و سرکه یا سرکه خالی بادمجان رو میجوشونن
    زن دائی خانم معتقد هستن این کار بادمجان رو سفت میکنه و طعم ترشی هم خیلی تند و تیز میشه.ایشون این کار رو اصلا انجام نمیدن.

    بادمجون ها رو داخل آب جوش بریزین و زمان بدین تا بپزه
    نمیتونم ساعت بدم چون بستگی به سایز بادمجون ها ،جنس،حرارت و مقدار بادمجون ها داره و...

    در این تصویر بادمجون ها تازه داخل اب ریخته شدن.






    بادمجون ها در این تصویر به کیفیت مطلوب رسیدن
    در واقع باید جوری بشه که وقتی پوست بادمجون رو نیشگون میگیریم تو دستمون بیاد و سفت نباشه
    نباید خیلی هم بپزه و له بشه
    حواستون باشه
    مهم ترین نکته ترشی بادمجون همین جاش هست.
    در حین جوشین هم بادمجون ها رو چند بار سر بزنین و زیر و رو کنین تا همه جاش یکسان حرارت ببینه
    چون بادمجون میاد روی آب
    پس زیر و رو کنین تا اون قسمتایی که بیرون آب بودن هم برن داخل







    حالا بادمجون ها رو داخل آبکشی به صورتی که در تصویر میبینین بچینین.
    در واقع قسمت برش خورده باید کف آبکش قرار بگیره
    بادمجون ها رو به همین صورت یک شب استراحت بدین
    با این کار آب داخل بادمجون کشیده میشه
    بعضی ها وزنه ای روی بادمجون میذارن تا کمک کنه آب داخلش بیرون بیاد
    زن دائی جان این کار رو نمیکنن و معتقدن در اون صورت بادمجون حالت لهیدگی به خودش میگیره.







    برای داخل شکم بادمجان هامون ترکیب خوش عطر زیر رو آماده میکنیم:

    -ادویه ی ترشی رو از عطاری ها تهیه میکنم.نمیدونم چه ترکیبی هم دارن.ولی فکر نکنم ترکیب خاصی باشه.کشفش کردم میام اینجا رو ویرایش میکنم

    -نعنا خشک
    -نمک
    -فلفل سیاه
    -سیاه دانه
    سیاه دانه رو آسیاب کنین.
    البته نه خیلی
    در حدی که دونه بشکنه کافیه
    زن دائی خانم معتقدن اینجور عطرش در میاد و خیلی خوش عطر تر میشه ترشی

    **
    برای میزان هر کدام از موارد ترکیب فوق هم زن دائی جان چشمی ریختن.
    ترکیب نهایی میشه اون قاشق بزرگه






    بادمجون های استراحت کرده رو یکی یکی بردارین و داخل شکاف از ادویه ترکیبی بریزین.





    بادمجان ها رو به صورتی که در تصویر میبینین داخل شیشه قرار بدین.
    و ما بین اون از موسیر ،حبه سیر و فلفل سبز تند استفاده کنین.
    میزان موسیر رو زیاد بزنین خیلی خوشمزه میشه
    سیر رو برای عطرش و در حد چند حبه بزنین .









    در حالی که هر ریدیف بادمجان رو میچینین خوب فشرده شون کنین
    وقتی تمام شیشه پر شد،شیشه رو روی ابکشی وارونه کرده و نصف روز به همون حالت رها کنین.
    به این صورت هر انچه آب داخل بادمجون ها مونده کامل تخلیه میشه






    بعد از استراحت دوم،
    سرکه ترجیحا خونگی انگور رو،روی ترشی بریزین و درش رو محکم کنین.
    در جای خنک قرار بدین و ترشیتون رو بعد از یک هفته میل بفرمایین
    دقت کنین که به دلیل اینکه سرکه جایگزین آب داخل بادمجون ها میشه،این ترشی بعد از مدتی سرش خالی میشه و باید باز سرکه بریزین سرش.

    *اگر سرکه تون خیلی تند و تیزه یا ترشی ملایم میپسندین
    اب رو جوش بیارین و سرکه بهش اضافه کنین و خاموش کنین.
    اگر سرکه رو از همون ابتدا با آب بجوشونین، خواص سرکه از بین میره.
    نسبت ترکیب آب و سرکه هم بستگی به تندی سرکه و طبع شما داره
    میتونین نصف و نصف آب و سرکه بزنین یا با نسبت دو لیوان سرکه و یک لیوان آب
    وقتی کاملا خنک شد روی ترشی بریزین و ترشی رو انبار کنید.


    *اصلا و ابدا نگران کپک زدن نباشین
    اگر تمامی نکات گفته شده رعایت بشه،مواد ترشی خشک باشن،ترشیتون رو در جای خنک قرار بدین اصلا اتفاقی براش نمی افته.

    *میتونین از موسیر ،سیر و فلفل سبز که ساطوری شده یا میکس شده ن داخل شکم بادمجونتون بذارین





    ویرایش توسط باران67 : ۱۳۹۴/۰۷/۱۸ در ساعت ۰۵:۰۵ بعد از ظهر
    تپل طلا, amir mami, *شمیم* و 27 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  8. #71
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    مامی سجاد آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
    محل سکونت
    قم
    نوشته ها
    1,119
    میزان امتیاز
    61
    پسند شده
    4370
    پسند کرده
    6669
    نام: Photo0607.jpg نمایش: 432 اندازه: 109.0 کیلو بایتسلام .شوهری بادمجون زیادخریده بودتصمیم گرفتم ترشیش کنم اومدم کارای شماهارودیدم گلچین کردم ودرستیدم بادمجون رویه ربع بااب پختم درشت خردکردم بعدسیررنده شده فلفل تندهویج ساقه کرفس ذرت نعناخشک گشنیزوجعفری خشک نمک زردچوبه فلفل دلمه روش ریختم یعنی هرچی داشتیم ریختم ولی حیف مرزه ترخون سیاه دانه تخم گشنیزنداشتم بریزم .فدای شماکدبانوها
    باران67, ELAHE_ABAN, کوئین و 4 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  9. #72
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    kurosh1 آواتار ها
    ملیحه
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    891
    نوشته های وبلاگ
    357
    میزان امتیاز
    946
    پسند شده
    14509
    پسند کرده
    14681

    ویترین مدال ها

    ترشی بادمجان
    اول به روش ساده با هویج و سبزی معطر
    دوم به روش باران جون که بادمجان ها را شکاف داده و ادویه داخلشون زده و البته همراه با موسیر و سبزی معطر


    نام: ترشی بادمجان (4).JPG نمایش: 414 اندازه: 56.9 کیلو بایت
    zakizadeh, (ziba), باران67 و 11 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 9 از 11 نخستنخست ... 67891011 آخرینآخرین
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما