نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree198Likes

موضوع: دلمه برگ مو

نمایش نتایج: از 201 به 208 از 212
صفحه 26 از 27 نخستنخست ... 162324252627 آخرینآخرین
  1. #201
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    .افسوس. آواتار ها
    بـــانـــو
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    نوشته ها
    830
    میزان امتیاز
    258
    پسند شده
    7025
    پسند کرده
    4832

    ویترین مدال ها

    دلمه برگ که توش علاوه بر برنج نیمدونه بلغور نیم پز هم ریختم



    .
     
    ویرایش توسط .افسوس. : ۱۳۹۵/۰۴/۲۴ در ساعت ۰۸:۰۸ بعد از ظهر
    mariya1363, mitra40, sohei59 و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.




  2. بانک بند ناف
  3. #202
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,699
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2242
    پسند شده
    93867
    پسند کرده
    79125

    ویترین مدال ها

    دلمه برگ مو





    پارسال پستی در مورد روش تهیه دلمه برگ مو سبک مامان خانومی براتون گذاشتم


    منتها در پی تست و تمرین های بارانی تغییراتی داخل دستور قبل دادم و این شده روش پخت دلمه برگ مو من
    البته دستور اصلی پارسال رو میگذارم و تغییرات رو فقط بهش اضافه میکنم


    مواد لازم:

    -گوشت چرخ کرده
    گوشت رو از حالت عادی که در ترکیب پلو مخلوط به کار میبرم بیشتر میزنم،
    برای 4 پیمانه برنج تقریبا 500 تا 600 گرم گوشت استفاده کردم.

    -پیاز 1 عدد خیلی درشت
    -برنج 4 پیمانه
    -شیر یک لیتر
    باقلا
    -کشمش
    -تره و شوید به میزان مساوی
    -زردچوبه.نمک.فلفل قرمز و فلفل سیاه
    -لپه:نصف پیمانه

    **
    طرز تهیه:
    ابتدا در مورد برنج توضیح میدم.
    مامان خانومی معتقدن برنج دلمه باید تو شیر خیس بخوره
    ینی اول با برنج رو خیلی خوب با آب یکدست میشوریم و بعد از اون برنج رو با شیر خیس میکنیم.
    این کار رو از شب قبل انجام میدیم و برنج و شیر رو داخل یخچال میگذاریم.
    (در صورتی که برنجتون زیاد ری کرد و شیر ها جذب شد میتونین باز بهش شیر اضافه کنین و یا اب)






    پیاز ها رو خیلی خیلی نازک و نگینی خرد میکنم و خوب تفت میدم تا حسابی طلائی و خوشرنگ بشن.
    بعد از اون گوشت چرخ کرده و زردچوبه و فلفل سیاه و نمک رو اضافه می کنیم و خوب تفت میدیم تا گوشت کاملا سرخ بشه و بوی عطر گوشت سرخ شده خونه رو پر کنه

    در زدن ادویه ها دست و دلباز باشین
    خصوصا که زردچوبه و فلفل به گرفتن بوی گوشت هم کمک میکنن
    من فلفل قرمز فراوان هم میزنم






    گوشت که تفت خورد سبزیجات رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم خوب سرخ بشن.
    مامانم معتقده سبزی رو داخل گوشت باید تفت داد تا اب سبزی در حین سرخ شدن به خورد گوشت بره و خوش عطرش کنه

    سبزیجاتی که ما برای دلمه استفاده میکنیم تره و شوید به نسبت مساوی هستن.
    میزانش رو چشمی میزنم.
    در واقع انقدری میزنم تا مثل تصویر زیر بشه و خوب سبزی دیده بشه






    در این حین،کل محتویات کاسه ی برنج رو داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار میدیم،
    برنج رو از حالت عادی زنده تر برمیداریم و آبکش میکنیم.
    نمک و روغن هم به برنج میزنم مثل همه ی مواقعی که میخوام برنج آبکش کنم






    بعد از اون باقلا،لپه ، کشمش و برنج رو اضافه می کنیم
    در مورد نسبت کشمش و باقلا باید عرض کنم خدمتتون که این موارد هم چشمی میزنم و نسبت به میزان مواد
    به این صورت که به مخلوط روی حرارت کشمش اضافه میکنم و نگاه میکنم ببینم چقدر باشه کافیه

    در صورتی که حس کنم بازم نیازه،بهش باز کشمش میزنم.
    کشمش رو از قبل خوب و تمیز پاک کنین و بشورین و روی پارچه ای پهن کنین تا اب اضافی اون برچیده بشه.





    در این مرحله برنج آبکش شده،باقالا و لپه رو به مواد اضافه میکنیم.
    باقلا و لپه رو جداگانه میپزم.
    دقت کنین در پخت باقلا زیاده روی نکنین چون له میشه.

    نکاتی در خصوص لپه:
    لپه رو با آب کافی بپزین.یعنی انقدر اب بریزین که تا کامل شدن روند پخت لپه کم نیاد در غیر این صورت وقتی اب مجدد بهش اضافه کنیم لپه و یا کلا حبوبات ترک میخورن و این مانع از تکمیل شدن روند پختشون میشه و اون ها ناپز میمونن.

    اگر در حین پخت به اون نمک بزنیم مانع از سر رفتن اون میشه.
    لپه را از دو ساعت قبل بخیسانید.
    اطمینان حاصل کنین که لپه ی شما کاملا پخته باشه چرا که اگر نیمه پز باشه ،به علت ترشی برگ مو ،داخل دلمه پخته نمیشه.









    به مخلوط حاصله پیاز داغ چیپسی هم به صورت چشمی اضافه میکنم.
    پیاز داغ اگر از نوع ترد و چیپسی باشه حکم یه ادویه ی خیلی معطر رو داره و در طعم خوب دلمه خیلی موثره.


    اینم از مخلوط آماده شده ما:






    پیچیدن دلمه:





    برگ مناسب:

    بهترین زمان برای چیدن برگ،اردیبهشت و خرداد هست و برگ انگور بی دانه از همه بهتر هست.

    برگ هایی رو تهیه بفرمایین که کمترین پارگی و اسیب رو داشته باشن و به هم پیوسته و پهن باشن.
    اگر برگتون کوچیک بود یا خیلی پارگی داشت میتونین از ادغام دو برگ برای پیچیدن دلمه کمک بگیرین.

    مواد دلمه رو از طرفی که رگبرگ های اون برجسته هستن داخل دلمه بذارین تا طرف صاف و نرم برگ رو به بیرون باشه

    برگ ها رو کمی که داخل آب جوش قرار بدیم،نرم میشن و کار کردن باهاشون راحت تره
    میتونین برگ رو مستقیما همونطور که شاداب و تازه ست استفاده کنین.

    مامان من آب رو جوش میاره و برگ رو داخلش میریزه و به محض اینک تغییر رنگ داد و از حالت تردی خارج شد ابکش میکنه
    دقت کنین در حین این کار خیلی اروم و با ظرافت کار کنین تا برگ ها پاره نشن.

    **********

    خیلی ها با این مشکل مواجه هستن که دلمه های زیریشون میسوزه
    برای رفع این مشکل میتونین به این شیوه کار کنین:

    یک لیوان آب داخل قابلمه بریزین و یه بشقاب وارونه کف قابلمه قرار بدین.
    بسته به سایز قابلمه تون بشقاب رو انتخاب کنین.حتی اگر قابلمه تون خیلی کوچیک باشه ممکنه نیاز بشه از نعلبکی استفاده کنین.
    در این صورت برگ مستقیم به کف ظرف نمیچسبه و نمیسوزه

    روی ظرف رو با برگ مو میپوشونیم و شروع به چیدن دلمه ها کنار هم میکنیم.
    اگر در پیچیدن دلمه ها دقت کنین و خوب و محکم باشن نه وا میرن و نه اذیت میکنن.
    دلمه ها رو خیلی با حوصله و کنار هم بچینین و تمام سعیتون رو بکنین که بینشون فاصله نیافته و کیپ هم باشن.


    شیوه ی سنتی بقچه ای پیچیدن برگ مو رو پارسال براتون گذاشتم

    از دستای مامانم عکس گرفتم
    البته دقت کنین که:
    اگر زمان پیچیدن برگ ها ، اگر قسمت براق برگ به سمت بیرون باشه و رگ برگ های اون به سمت داخل باشه و مواد دلمه بر روی قسمت مات و رگ برگ های برجسته گذاشته بشه و پیچیده بشه بسیار شکیل تر و زیباتر می شه.











    وقتی تمام دلمه ها رو چیدیم یک پیمانه آب جوش از کنار قابلمه داخل اون میریزیم.
    روی قابلمه هم باز یه بشقاب به صورت وارونه قرار میدیم (به این صورت دلمه ها تکون نمیخورن و ثابت میمونن)
    سپس ظرف رو داخل فر میگذاریم.

    دمای فر رو در ابتدا روی 180 درجه قرار میدم . بعد از یک ساعت دما رو به 150 درجه کاهش میدم و دو ساعت دیگه زمان میدم تا دلمه کاملا پخته و خوشمزه بشه.

    البته مرتب چک میکنیم اگه دیدیم داره میسوزه یا کم اب میشه باید اب اضافه کنیم.








    چاشنی دلمه:

    ذائقه های انسان ها با هم متفاوت هست و هنگام اشنایی با این سایت،این مساله برای من خیلی جالب بود که اکثر افراد دلمه رو با چاشنی ترش میل میکنن.
    در صورتی که ما دلمه رو با چاشنی شیرین میخوریم.

    گاهی دلمه رو به صورتی که گفته شد با اب تنها،میپزیم و موقع سرو روی اون سکنجبین میریزیم و میخوریم.

    گاهی اوقات هم یه چاشنی مطابق با ذائقه مون درست میکنیم و روی دلمه ها میدیم و زمان میدیم تا بپزه

    از جمله این چاشنی ها:

    -ترکیب تمبر هندی تیره و شکر
    -شیره ی خرما یا شیره ی انگور
    -رب انار شیرین
    -ترکیبی از موارد بالا

    در کل یه سس باب طبع درست میکنیم و اون مقدار ابی که برای پخت دلمه نیازه هم به همین سس میزنیم و روی دلمه میدیم و زمان میدیم تا بپزه

    در این صورت دلمه ها رنگی تیره و براق به خودشون میگیره و چون شهد به عمقشون نفوذ کرده همه جاش طعمداره و خیلی خوشمزه ست







    نکات در خصوص دلمه :

    -میتونیم دلمه رو تا مرحله ی پیچیدن به صورت کامل انجام بدیم و فقط قسمت پخت اون رو انجام ندیم و دلمه ها رو فریز کنیم
    موقع مصرف از فریزر در بیاریم و مستقیما داخل قابلمه بذاریم و اجازه بدیم تا روند پخت رو طی کنه.


    -من برای پیچیدن دلمه ها به روشی که هیون مهربانم در این پست نشونمون دادن کار کردم.
    بسیار بسیار شکیل و زیبا میشه



    mitra40, * منصوره *, سوهی و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #203
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    (ziba) آواتار ها
    زيبا
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۸/۰۳
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    4,325
    نوشته های وبلاگ
    25
    میزان امتیاز
    530
    پسند شده
    18392
    پسند کرده
    17471
    دلمه برگ
    برنج و لپه و گوشت چرخ کرده و سبزیجات معطر و ادویه
    برگش هم برگ کنسروی بود
    mitra40, sohei59, پنجه طلایی و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    بر آنچه گذشت، آنچه شكست و آنچه نشد، حسرت نخور
    زندگي اگر آسان بود با گريه آغاز نمي شد . (دكتر شريعتي)

  5. #204
    مدیر انجمن
    elmira.t آواتار ها
    المیرا
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
    محل سکونت
    اورمیه
    نوشته ها
    4,798
    میزان امتیاز
    627
    پسند شده
    47737
    پسند کرده
    50001

    ویترین مدال ها


    طبق این دستور.

    mitra40, sohei59, hengamehh و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    Ben dünyanın en büyük aşığı olabilirim

    Ben koynunda 100 sene 1000 sene durabilirim


  6. #205
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    سین سین آواتار ها
    سمیه سبحانی
    عضویت: ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
    محل سکونت
    دورتموند
    نوشته ها
    150
    میزان امتیاز
    112
    پسند شده
    1366
    پسند کرده
    39
    نام: IMG-20161107-WA0061.jpg نمایش: 346 اندازه: 107.7 کیلو بایت
    نام: IMG-20161107-WA0060.jpg نمایش: 336 اندازه: 97.3 کیلو بایت
    دلمه برگ مو

    مواد لازم
    برگ مو
    نیم کیلو گرم
    سبزی دلمه
    یک کیلوگرم مخلوط
    پیاز بزرگ
    2 عدد
    روغن مایع
    5 قاشق سوپ خوری
    برنج
    2 پیمانه
    لپه
    نصف لیوان
    گوشت چرخ کرده
    نیم کیلوگرم
    شکر
    3 تا 4 قاشق سوپ خوری
    آب لیموترش یا سرکه
    یک استکان
    نمک و فلفل و زردچوبه
    به میزان لازم

    *. سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه تر می شود.

    ابتدا برگ ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ ها را به صورت دسته ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ ها را در سبدی آبکشی کنید.سبزی ها را پاک کرده و پس از شست وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.
    *. دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می شود.در داخل قابلمه ای که قرار است دلمه ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید.
    *. سپس شروع به پیچیدن دلمه ها کنید.برای پیچیدن دلمه ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.
    *. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.
    baran90, mitra40, sohei59 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #206
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
    محل سکونت
    شاهین شهر
    نوشته ها
    203
    میزان امتیاز
    155
    پسند شده
    1256
    پسند کرده
    1226
    نام: PicsArt_05-23-10.54.12.jpg نمایش: 176 اندازه: 59.9 کیلو بایت
    مواد میانی دلمه: پیاز داغ ، گوشت چرخ شده سرخ شده، لپه پخته ، برنج آبکش شده، سبزیجات معطر ، کشمش ، نمک وفلفل و ادویه کمی هم پودر گل محمدی
    برگها رو چند دقیقه توی آبجوش میندازم تا تغییر رنگ بدن کافیه بعد از مواد دلخواهتون توی برگ ریخته و بپیچید همه دلمه ها رو کنار هم توی ظرف مسطح چیده اگه تعداد ردیفهای دلمه که رویهم چیدین زیاد بود یه بشقاب چینی یا سفالی روی دلمه ها گذاشته تا بر اثر جوشیدن مواد بین دلمه ها بیرون نریزه، بعد کمی آب میریزم و در ظرف رو میزارم بعد از جوش امدن آب توی ظرف حرارت رو کم کرده تا ملایم پخته شود، چاشنی رو بعد از پخت دلمه ها بزنین اگه از سرکه وشیره یا سرکه و شکر استفاده میکنید حود یک ربع ساعت آخر چاشنی رو اضافه کنید تا طعم بگیره من موقع سرو روی اون رب انار ریختم، میتونید از چاشنی ماست و سیر له شده ونمک استفاده کنید
    پنجه طلایی, *هما*, باران67 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  8. #207
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    سوهی آواتار ها
    مامی سهیلا
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    860
    میزان امتیاز
    899
    پسند شده
    17195
    پسند کرده
    10573

    ویترین مدال ها

    دلمه برگ مو مامان پزم که حرف نداره تو فامیل

    برنج ....سبزی معطر شامل تره شوید مرزه.... لپه .....بلغور گندم.....زردچوبه و نمک .....سیر و ......پیاز داغ فراوان برای داخل دلمه...با یک قاشق ماست

    ابتدا لپه رو خیس کردذم و جداگانه پختم ...بعد برنج و با بلغور گندم خیس کردم و پیاز رو هم سرخ کردم و تمام مواد رو با هم مخلوط و دلمه رو پیچیدم و با حرارت ملایم و چند تا گوجه سبز ترش گذاشتم تا بپزه و برای تزینشم از پیاز داغ و زرشک و غوره استفاده کردم
    نام: DSC00011.jpg نمایش: 85 اندازه: 104.8 کیلو بایت
    m1361, افسونی, باران67 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  9. #208
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    قانع آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۷/۱۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    436
    میزان امتیاز
    117
    پسند شده
    3358
    پسند کرده
    1614
    چرا پست من حذف شد دستورم داشت
    اللهم صل علی محمد و ال محمد

صفحه 26 از 27 نخستنخست ... 162324252627 آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما