نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
Like Tree57Likes
  • 4 Post By باران67
  • 17 Post By sita-golam
  • 6 Post By hengamehh
  • 5 Post By sita-golam
  • 8 Post By kh*
  • 8 Post By مامان حدیثه
  • 3 Post By باران67
  • 6 Post By zahra - n

موضوع: طرز تهیه عرقیجات گیاهی در منزل

نمایش نتایج: از 1 به 8 از 8
  1. #1
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,808
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2330
    پسند شده
    96021
    پسند کرده
    81129

    ویترین مدال ها

    گلاب گیری کاشان

    گلاب گیری کاشان:

    کاشان خیلی به ما نزدیکه
    همیشه هم دوران مدرسه یکی از اردوهای ثابت فصل اردیبهشت بازدید از گلاب گیری کاشان بوده و هست.ولی جالب اینجاست که من تا حالا نرفته بودم
    چند روز پیش به همراه آقای شوهر رفتیم گلاب گیری کاشان که جای اصلش هم تو قمصر هست.
    برام خیلی جالب بود و چون احتمالش رو دادم کسایی مثل من باشن که ندیده باشن و مشتاقش باشن با عکس و توضیحات براتون میذارم.
    برای گلاب گیری دیگ های بزرگی که تصویر میبینین استفاده میشه.
    در واقع روند کار اینه که داخل دیگ گلبرگ گل و اب میریزن و بخار اون رو با لوله به سمت ظرفی هدایت میکنن که داخل اب سرد هست و بخار آب وقتی وارد اون ظرف میشه به خاطر سردی تبدیل به مایع میشه. اون بخار معطر میشه گلاب


    برای تهیه گلاب درجه 1 تا لب دیگ رو پر از گلبرگ گل محمدی میکنن که میشه 30 کیلوگرم.
    70 لیتر آب روی اون میریزن و درش رو میبندن.
    ریز دیگ شعله اتیش هست و ابتدای کار 3 شعله رو روشن میکنن.
    بعد از نیم ساعت که خوب به جوش افتاد و شروع میکنه بخار کنه راه لوله رو چک میکنن
    ینی اون سر لوله که داخل ظرف داخل حوضچه اب سرد هست رو در میارن و اگه بخار یکنواخت و یکدست بیرون زد ینی مسدود نیست و مشکلی نداره.پس شعله رو کم میکنن.ینی دو تاش رو خاموش میکنن و اون یک شعله هم کم میکنن . 8 ساعت زمان بهش میدن.




    در این تصویر کل دستگاه رو میبینین:
    بخار از این لوله وارد ظرف داخل حوضچه اب سرد میشه و تبدیل به مایع میشه که همون گلاب هست.




    *گلاب دو یا سه آتیشه چیه؟

    گلابی که از روش بالا تولید میشه رو میگن گلاب درجه 1 که اعلا هست.
    حالا اگه بیاییم و باز دیگ رو پر گل کنیم و به جای 70 لیتر اب از این گلاب درجه 1 استفاده کنیم،اون عصاره تولید شده میشه گلاب 2 آتیشه
    اگه باز بیاییم دیگ رو پر آب کنیم و از گلاب دو آتیشه به جای آب استفاده کنیم میشه گلاب 3 آتیشه
    که فوق العاده قوی و معطر هست و البته تلخ(چون خیلی خالص و غلیظه)و بیشتر برا اماکن متبرک مثل مکه و.. از این نوع گلاب ها استفاده میکنن.

    *مورد بعدی اینکه گلابی که بعد از 8 ساعت از ظرف استخراج میکنن باید دو ماه بمونه داخل یخچال
    اینجور به اصطلاح جا میافته و عطرش خیلی خیلی قوی و خوب میشه

    **
    به همین روشی که گلاب گرفته میشه انواع عرقیجات از جمله عرق زیره،نعنا ،آویشن و... هم گرفته میشه.ینی داخل دیگه به جای گلبرگ گل اگه هل بریزن میشه عرق هل
    و تمامی روند کار همینطوره

    امیدوارم براتون مفید بوده باشه دوستای گلم.
    sita-golam, khanoom pasand و samane0101 این نوشته را پسندیده.

  2. #2
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,808
    نوشته های وبلاگ
    1094
    میزان امتیاز
    2330
    پسند شده
    96021
    پسند کرده
    81129

    ویترین مدال ها

    طرز تهیه عرقیجات گیاهی در منزل

    sita-golam, آلما ف, m1361 و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  3. #3
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    sita-golam آواتار ها
    سولماز
    عضویت: ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
    محل سکونت
    توی پيله تنهايي
    نوشته ها
    216
    میزان امتیاز
    347
    پسند شده
    2648
    پسند کرده
    15281
    ممنون باران جون به خاطر زحمتی که کشیدید وتاپیک زدید
    سلام به همه دوستان خوب مامی سایتی
    میخوام روش گرفتن عرقیات گیاهی در منزل رو که خودم تازه یاد گرفتم وکلی ذوق دارم با شما دوستای گلم به اشتراک بزارم شاید خیلی از شما هم بلد باشید ولی خودم تازه یاد گرفتم واما روش کار اگه مثل من ظرف مخصوص این کار رو ندارید میتونید با این روش کار کنید ..
    اول سبزی مورد نظر تون رو با ساقه بشورید فقط یکی دوبار کافیه فقط خاک وشنش بره .بعد داخل قابلمه میریزید وکمی اب هم داخل قابلمه میریزید اندازه اب باید به قدری باشه که فقط روی سبزی رو بگیره .در قابلمه نباید از نوع شیشه ای سوپاپ دار باشه چون نمیخوایم بخارش خارج بشه درش باید کیپ ظرف باشه یا اینکه از قابلمه رویی استفاده کنید .
    اول از همه قابلمه رو روی شعله میزاریم همینکه خواست بجوشه زیر ش رو کم کم میکنیم بعد یه پیاله از نوع نشکن مثل سفالی یا استیل رو روی سبزیا میزاریم بعد در قابلمه رو به صورت برعکس روش میزاریم بهتره یه جسم سنگین مثل سنگ هم روش بزارید بعد توی در قابلمه هم اب سرد میریزیم ومیزاریم تا اروم اروم بخار داخل قابلمه توی کاسه ای که توش گذاشتیم جمع بشه که این همون عرق گیاهمونه .بعد هر نیم ساعت در قابلمه رو بر میداریم وکاسه داخلش رو خالی میکنیم ودوباره در رو به همون صورت میزاریم وداخلش اب سرد میریزیم .تا جایی ادامه میدیم که دیگه بخار جمع شده داخل پیاله عطر ومزه ندارشته باشه این کار رو تموم میکنیم چون دیگه خاصیت نداره وفقط بخار ابه سبزیا رو خالی میکنید ودوباره توش سبزی میریزید..روش جالب وراحتیه برای گرفتن عرقیات
    این هم عرق کوت کوتو یا همون خال واش .که عرقش برای درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کاربرد داره و از بین برنده نفخ شکم وبرای درد های قاعده گی خوبه
    برای استفاده دو تا سه قاشق داخل اب گرم میریزم همراه با نبات
    برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید

نام: _20160826_163300.jpg
مشاهده: 21494
حجم: 104.2 کیلو بایت
    باران67, *هما*, مامان حدیثه و 14 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #4
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    hengamehh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۰۳
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    7,803
    نوشته های وبلاگ
    120
    میزان امتیاز
    809
    پسند شده
    39778
    پسند کرده
    59949
    با اجازه اساتید من یک بار گلابگیری رفته بودم برامون توضیح دادن که چطوریه گفتند گلاب یا عرقهای دو آتیشه فرقشون با معمولی اینه که تو دو آتیشه ها به جای اینکه آب برای گرفتن عرق روی سبزی بریزند خود عرق را می ریزند و ازش عرق می گیرند

    یعنی تو همین دستور سولماز جون سبزی با عرق کوتکوتو را می گذارند بجوشه و ازش دوباره عرق می گیرند تندتر و غلیظ تر میشه

    اینو امروز یادم افتاد گفتم بنویسم

    یکی از همسایهامون هم یک زودپز را داده بود از سرش اونجا که بخار خارج میشد یک میله مسی لحیم کرده بودند بعد سر میله را موقع عرق گیری تو شیشه می کرد و شیشه را در اب خنک فکر کنم می گذاشت اگر اشتباه نکنم

    سولماز جون دو تا سوال اول مقدار سبزیت حدودی چقدر بود بعد حدودا چقدر عرق واد تا بی مزه شد ممنون خیلی روش خوبیه من که جشن گرفتم ان شاالله بشه خدا بخواهد اجراش کنم
    m1361, sita-golam, باران67 و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    خدایا
    شکرت
    نی نی های من پر کشیدن پیش خودت


  5. #5
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    sita-golam آواتار ها
    سولماز
    عضویت: ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
    محل سکونت
    توی پيله تنهايي
    نوشته ها
    216
    میزان امتیاز
    347
    پسند شده
    2648
    پسند کرده
    15281
    نقل قول نوشته اصلی توسط hengamehh نمایش پست ها
    با اجازه اساتید من یک بار گلابگیری رفته بودم برامون توضیح دادن که چطوریه گفتند گلاب یا عرقهای دو آتیشه فرقشون با معمولی اینه که تو دو آتیشه ها به جای اینکه آب برای گرفتن عرق روی سبزی بریزند خود عرق را می ریزند و ازش عرق می گیرند

    یعنی تو همین دستور سولماز جون سبزی با عرق کوتکوتو را می گذارند بجوشه و ازش دوباره عرق می گیرند تندتر و غلیظ تر میشه

    اینو امروز یادم افتاد گفتم بنویسم

    یکی از همسایهامون هم یک زودپز را داده بود از سرش اونجا که بخار خارج میشد یک میله مسی لحیم کرده بودند بعد سر میله را موقع عرق گیری تو شیشه می کرد و شیشه را در اب خنک فکر کنم می گذاشت اگر اشتباه نکنم

    سولماز جون دو تا سوال اول مقدار سبزیت حدودی چقدر بود بعد حدودا چقدر عرق واد تا بی مزه شد ممنون خیلی روش خوبیه من که جشن گرفتم ان شاالله بشه خدا بخواهد اجراش کنم
    هنگامه جون مقدار سبزی که توی قابلمه میریزید بستگی به بزرگ یا کوچکی قابلمه داره سبزی نباید کم باشه توی قابلمه .خودم چون بار اولم بود اشتباه کردم وهمه سبزی رو یکدفعه توی قابلمه ریختم بااین که قابلمه من زیاد بزرگ نبود کاملا سبزی رو فشرده داخلش ریخته بودم اینجوری عرق کمتری گرفتم سبزی من حدود دو کیلو بود فکر کنم.(چون دسته ای از بازار محلی گرفتم دقیق نمیدونم چند کیلو..) ولی من میتونستم همین سبزی که داشتم رو تو دو نوبت بریزم .تقریبا میشه گفت تا یک سوم قابلمه باید سبزی رو به صورت فشرده ریخت
    برای عرق هم از کاسه چهارم به بعد بود که بوش کم شده بود پنجمی بد نبود ولی ششمیش دیگه تقریبا بخار اب بود
    من خودم از همسایه ابجیم یاد گرفتم هرسال بااین روش عرق میگیرین اونا توی حیاط با چوب اتیش درست میکنن واین کار رو انجام میدن .من که کلی ذوق زده شدم اولین پیاله عرقی که گرفتم با اون عطر وبوش باور نکردنی بود امیدوارم درستش کنید ولذت ببرید
    البته همینجور که میدونید ظرف مخصوص این کار رو توی سایز کوچیک هم دارن ولی خوب این روش برای کسایی که مثل من ظرفش رو ندارن
    m1361, باران67, hengamehh و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #6
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    kh* آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    66
    کالاهای من
    1
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    136
    پسند کرده
    57
    با اجازه دوستان منم تجربه هایی که به دست اوردم در اختیارتون میذارم و ممنون از باران جون که این تاپیک روو گذاشتن چون به درد همه می خوره.
    تهیه عرق سولماز جون رو تایید میکنم و توضیحاتش عالی و کامل هس , اما من تجربه ی زیادی دارم چون مامانم عرقیجات از همه گیاه ها می گیره جسارت نباشه برای خودم استادم
    تهیه عرق طبق دستور سولماز جون هس ولی اندازه ما بیشتر هس منظورداخل قابلمه جا نمیشه ما با دیگ عرق میکشیم نه قابلمه مثلا ما ده کیلو نعنا یا هر عرق دیگه عرق گیری میکنیم اول گیاه رو میشوریم بعد دیگ رو میذاریم روی گاز گیاه هارو اطراف دیگ میذاریم وسطش باید خالی باشه بعد اب میریزیم تا جای که سبزی هارو اب بگیره یعنی ارتفاع سبزی از اب کمی بالا باشه تا عرق خالص به دست بیاد یه قابلمه المینیومی میذاریم وسط دیگ بعدش بالای سر دیگ یک تشت قرار میدیم داخل تشت اب میریزیم و مابین تشت و دیگ یک پارچه نمدار اطرافشو میگیریم تا بخار نیاد بیرون والا عرقی به دست نمیاد هر دو ساعت یک بار اب تشت رو عوض میکنیم اب سرد میریزیم و هربار که اب رو عوض کردیم به داخل دیگ نگاه میکنیم اگه قابلمه پر شد قابلمه رو بر میداریم این عرق شماست نوش جان
    نکته:
    نباید اب دیگ زیاد باشه چون موقع جوشیدن اب ممکنه داخل قابلمه بریزه و مزه بدی به عرق میده
    حرارت باید متوسط باشه نه خیلی زیاد نه خیلی کم
    عرق به دست آمده باید مثل آب شفاف باشه و مزه تلخی داره می تونید با نبات میل کنید
    امیدوارم منظورموو کامل رسونده باشم
    m1361, باران67, sita-golam و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #7
    مدیر انجمن
    مامان حدیثه آواتار ها
    یاسمین -م
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
    محل سکونت
    سمنان
    نوشته ها
    2,231
    میزان امتیاز
    849
    پسند شده
    13670
    پسند کرده
    14742

    عرق گیری خانگی

    سلام دوستان بابت کیفیت عکسا شرمنده
    این عرق گیری که گذاشتم خیلی قدیمی و سنتی هستش که مامانم اینا استفاده میکنن ولی نتیجه عاااالیه
    نام: 2016-08-07 20.09.59.jpg نمایش: 21163 اندازه: 63.6 کیلو بایتاول نعنا ها رو شسته و داخل دیگ میزاریم

    نام: 2016-08-07 20.09.40.jpg نمایش: 23226 اندازه: 80.3 کیلو بایتبه اندازه نیم پیمانه اب داخل اونا میریزیم و یه کاسه داخل دیگ روی نعنا ها میزاریم


    نام: 2016-08-07 20.06.59.jpg نمایش: 21383 اندازه: 85.0 کیلو بایت بعدش برای روی دیگ به عنوان در از یه کاسه که تهش گرده استفاده میکنیم
    و داخل اونو اب یخ میریزیم تا اب روی اون گرم شد تعویض میکنیم هر 45 دقیقه در رو برداشته و عرق داخل کاسه رو خالی میکنیم
    .......
     
    hengamehh, مامان سیدکوچولو, ترنم63 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    ﺳــﺨﺖ ﺗﺮﯾﻦ ﮐــﺎﺭ ﻣﺤﺎﺳﺒﺎﺗﯽ ﻣﻦ ﺗﻮ ﺯﻧﺪﮔﯽ
    ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩﻩ ﮐﻪ:
    ﺑﯿﺴﮑﻮﺋﯿﺖ ﺭﻭ ﭼﻘﺪﺭ ﺗﻮ ﭼﺎی ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻡ ﮐﻪ ﻧﺮﻡ ﺑﺸﻪ ﻭﻟﯽ ﻭﺍ ﻧﺮﻩ


  8. #8
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    zahra - n آواتار ها
    زهرا
    عضویت: ۱۳۹۶/۰۴/۳۱
    محل سکونت
    بابلسر
    نوشته ها
    133
    میزان امتیاز
    76
    پسند شده
    1287
    پسند کرده
    513
    عرق بهار نارنج

    دوستان مربای بهار رو که توضیح دادم مرباي بهار نارنج
    گلبرگها رو که مربا کردیم اون پرچم وسط شکوفه و گلبرگهای ریز که توی مربا نریختیم میزاریم افتاب خشک بشه
    نام: ۲۰۱۸۰۵۰۸_۱۰۰۰۵&#17.jpg نمایش: 12076 اندازه: 102.0 کیلو بایت
    بعدش با این دستگاه

    نام: ۲۰۱۸۰۵۲۹_۱۶۱۶۳&#17.jpg نمایش: 9473 اندازه: 108.3 کیلو بایت

    که جهیزیه مادرجونم هست عرقش رو میگیریم

    برای شربت با اب و شکر عاااااااالیه
    و خواص بیشماری داره خصوصا ارامش اعصاب
    khanoom pasand, hengamehh, zakizadeh و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما