-
شب یــــــلدا ( شب چله )
اين دسر رو توي برنامه بهونه ديدم كه با يه تغييراتي براي شب يلدای پارسال درستش كردم
من توي قالب كوچك درستش كردم .شما مي تونيد بيشتر درست كنيد
نصف بسته بيسكويت دايجستيو(ساقه طلايي) رو با حدود 40 گرم كره آب شده توي خرد كن ريختم كف يك قالب ريختم و با پشت قاشق خوب پرسش كردم و توي يخچال گذاشتم.
يك بسته ژله انار رو توي يك يوان آب در حال جوش حل كردم نصفش رو با 2 بسته دنت شيري قاطي كردم و روي بيسكويت ريختم توي يخچال گذاشتم تا بست نصف ديگه ژله رو با نصف ليوان آب سرد مخلوط كردم توي يخچال گذاشتم تا يكم سفت شد بعد مقداري انار دانه كرده توش ريختم و روي دسر بسته شده ريختم و گذاشتم توي يخچال.قيافه اش كه خوب شده مزه ش رو نمي دونم .
آقاي گلريز همين دسر رو با ژله توت فرنگي و دنت توت فرنگي درست كرد البته توي يك بسته ژله 3 تا دنت ريخت و روش رو ژله نريخت
اگه دنت در دسترس نبود از بستني هم مي تونيد استفاده كنيد طعمش خيلي متفاوت نبود
-
Re: شب یــــــلدا ( شب چله )
نقل قول:
نوشته اصلی توسط فاطمه مامی نیکو
سلام...
نجما جون ** دنت **چی بید؟؟؟
واسه ما بی سواتا توضیح بده لطفا !!!!
در ضمن مواد اولی که روی بیسکوئت ها ریختی رو گذاشتی بعد از اینکه خودشو گزفت, ریختی یا همون جوری بعد از هم زدن ریختی؟؟؟
فاطمه جون اینا محصولات دنت یا همون danette ترکیه و آلمان میباشد و فکر میکنم تو کشورهای دیگه هم تولید میشه ، یک نوع پودینگه
-
یلدا واژه ای سریانی است و به معنای ولادت است ،ولادت خورشید (مهر و میترا) و ولادت مهر شکست ناپذیر.
یلدا برابر با شب اول جدی و شب هفتم دی ماه جلالی و شب بیست و یکم دسامبر فرانسوی است وچون این شب را با میلاد مسیح تطبیق کرده اند از این رو بدین نام نامیده شده است.جشن میلاد مسیح که در 25 دسامبر تثبیت شده در اصل جشن ظهور میترا بوده که مسیحیان قرن چهارم میلادی آن را روز تولد مسیح قرار داده اند.
طبق سنن و آداب قدیمیان همیشه رسم بر این بوده در بلند ترین شب سال که برابر با آخرین شب آذر ماه است اقوام و خویشان و کوچکتر ها به دیدن بزرگترها و مادربزرگ و پدر بزرگها ی دوست داشتنی بروند و با گرفتن فال حافظ و خواندن شاهنامه در کنار قرآن این شب را به یاد ماندنی تر کنند و اما خوردن تنقلات مخصوص این شب نباید فراموش شود به طوری که خیلی از قدیمیها هندوانه و خربزه و انگور و انار مخصوص این شب را از دو ،سه هفته قبل در محلهای خنک منزلشان نگهداری می*کردند که نشان می داد این شب برایشان بسیار حائز اهمیت بوده است .دور کرسی نشستن ها که بازگو کردن آن برای جوانان و فرزندان امروزی باید با توضیحات خاص خود همراه باشد،اما بدون آن کرسی ها هم می شود بر دور سفره ی سنتی و یا حتی مدرن شب یلدایی نشست و به این شب بلند به یاد ماندنی نشاط و شادابی ویژه ای بخشید.
روش سنتی :
برای سفره از پارچه ی ترمه یا پته ی کرمان و یا هر نوع پارچه ی گل دوزی شده به سبک و سیاق قدیمی و سنتی استفاده کرده و چون هم اکنون دیگر از آن کرسی های با صفای قدیمی خبری نیست می توانید سفره را بر روی میز گرد یا چهار گوش با پایه های کوتاه پهن کنید و تمام مواد تزیین شده را در ظرفهای سفالی رنگی و یا چینی های گل سرخی قدیمی ویا حتی نقره درسفره قرار دهید .قرآن، که بهتر است با معنی و منظوم باشد را به همراه شاهنامه و دیوان حافظ ،بین دو شمع مورد نظرتان و یا درکنار کاسه ی بلورین حاوی شمع ها در بالای سفره قرار داده و بین آنها چند شاخه گل نرگس بگذارید تا سفره ی زیبا ومعطری داشته باشید و آن شب را دور سفره با خواندن قرآن و شاهنامه و گرفتن فال حافظ در کنار دوستان و اقوام شبی به یاد ماندنی و خاطره انگیز سازید.
روش مدرن و امروزی:
در این روش از انواع سرمه ها و رومیزی های جدید به سلیقه ی خود استفاده کرده و در وسط میز ناهار خوری ویا میزهای کوچکتر پهن کرده و به آرامی با دست قسمتهایی از رو میزی را چروک و برآمده کنید و وسایل مورد نیاز و تزیین شده را در ظرفهای سیلور یا کریستال قرار داده و در فواصل برآمدگی های سفره بچینید .قرآن منظوم ،شاهنامه و دیوان حافظ را نیز در بالای سفره قرار داده و بین آنها از انواع گلهای معطر و تازه به سلیقه ی خود بگذارید و در کنار سفره ای که با عطر و بوی کتاب آسمانی قرآن و نعمت های بی دریغ خداوند مزین و خوشبو شده شبی آسمانی را به دوستان و اقوام هدیه کنید.
« صبح صادق ندمد تا شب یلدا نرسد»
منبع: همشهری، زهرا پهلوان زاده
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط monir
نجما جون دستور این دسرانار کجاست؟
منیر جون اونی عکسی که من گذاشتم رو از اینترنت گرفتم با آگار آگار درست شده.دستور دقیق نداشت به زودی دستورهای شب یلدا رو اینجا می ذاریم تا از حالا تمرین کنیم
-
http://www.mamipic.com/image-51AE_4CED4719.jpg
http://www.mamipic.com/image-BB20_4CED4719.jpg
For a 1-cup mold:
1.5 tablespoon agar agar powder
1.5 tablespoons powdered sugar (or about 2 teaspoons granulated sugar)
3/4 cup water (plus a bit extra, if the mold isn’t full)
3 tablespoons pomegranate seeds (about 1/4 pomegranate)
3 tablespoons lime juice (about 1 1/2 limes)
-
-
-
-
-
-
لبو و تزئینات آن برای شب یلدا
چغندر هارا پخته و حلقه حلقه کنید و از قالبهای گل یا قلبی شکل یا ترمه ای شکل شیرینیاستفاده کرده و ازحلقه های لبو این شکلها را در آورید .برای درست کردن شلغم ها آنهارا قبل از پختن که البته حلقه های ابتدایی آنها نیز پهن و کلفت باشد به این صورت درآورید و هنگام پختن نیز حتما به آنها نمک زده تا له نشوند سپس لبوها و شلغم هایی راکه به شکل دلخواه در آورده اید، در ظرفی تخت و صاف و به دلیل رنگ پذیری شلغم ها جداگانه بچینید و برروی آنها چند عدد چنگال کوچک سفید پلاستیکی قرار دهید،سپس خورده هاو اطراف این قالبها را ریز کرده و در ظرفی دیگر که آن هم بهتر است تخت وصاف باشدتنها دورتا دور ظرف بریزید و باقلا ها ی پخته شده را دروسط ظرف ریخته ،بر رویباقلاها کمی گل پر بریزید وهر دو را در سفره ی یلدایی خود قرار دهید.
-
ژله میوه
مواد لازم
میوه دلخواه : به اندازه نصف قالب
ژله به رنگ میوه مورد نظر : به اندازه ای که پس از حل کردن آن در 2 لیوان آب روی میوه ها را بپوشاند
ژله به رنگ کاملا مخالف با میوه : 1 بسته
طرز تهیه
میوه را خرد کرده و دو سوم قالب مورد نظر را با آن پر میکنیم سپس ژله همرنگ میوه را در یک لیوان آب جوش حل میکنیم اگر برای پوشاندن روی میوه کافی بود آن را روی میوه می ریزیم و اگر نه یک لیوان آب سرد نیز به آن اضافه میکنیم و در یخچال می گذاریم تا کاملا ببندد سپس ژله دیگر را آماده کرده و باقیمانده فضای قالب را با آن پر میکنیم و در یخچال می گذاریم تا ببندد سپس در ظرف دلخواه بر می گردانیم.
-
تزئینات و دستورهای زیادی برای ایده گرفتن وجود داره .سعی می کنیم اونایی که کاربردی تر و ساده تر هست و با ذائقه ما جوره رو بذاریم
این یه تارت با بستنی هست که با دانه های شکلات چیپسی
http://www.mamipic.com/image-C598_4CED4884.jpg
http://www.mamipic.com/image-B102_4CED4884.jpg
http://www.mamipic.com/image-4E9B_4CED4884.jpg
-
http://www.mamipic.com/image-CE2A_4CED4884.jpg
از این ایده هم می تونید به این صورت استفاده کنید یک لایه نازک کیک اسفنجی هندوانه و بستنی
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
من اینجا آدرس سایت جهانی هندوانه!!! رو میذارم که همه ی این عکسها و آموزشها و مواد لازم شون رو اونجا میتونید پیدا کنید:
http://watermelon.org
تو قسمت food service که برید می تونید دستورها و تزئینات و کنده کاری های مختلف هندوانه رو ببینید.
-
چند وقت پیشا اینجا جشنواره گل و گیاه بود.
یه غرفم بود همش سبزه . یکی از سبزه هاش هندونه بود. یه توپ سبزه بود وسطشم یونولیت قرمز با خال خالی سیاه .
گفتم اینجا بگم شاید برای ایده گرفتن بد نباشه
-
خوب کم کم بریم سراغ آموزش
کیک هندوانه
مواد لازم برای 10 نفر
تخم مرغ 6 عدد
شکر 200 گرم
آب جوش 2 ق سوپخوری
نمک 1 پینچ
وانیل 4/1 ق چایخوری
کره نرم 90 گرم
آرد 150 گرم
بیکینگ پودر 4/1 ق چایخوری
هندوانه 1 کیلوگرم
آب هندوانه 500 میلی لیتر یا 2 پیمانه
پودر ژلاتین 6 ق چایخوری
آب 3/1 پیمانه
خامه فرم گرفته 250 گرم
زرده های تخم مرغ ،150 گرم شکر و آب جوش را در ظرفی ریخته و با هم زن بزنید تا مایه غلیظ و روشن شود
سپس نمک وانیل کره را بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید
سفیده های تخم مرغ را جداگانه بزنید و به تدریج باقیمانده شکر را اضافه کنید
زرده ها و سفیده های زده شده را به آرامی با هم مخلوط کنید
آرد و bp را با هم الک کنید و به مایه اضافه کنید (به حالت دورانی هم بزنید)
مایه را در قالب کمربندی که کف و اطراف آن را چرب کرده اید بریزید و در فر گرم شده با حرارت 180 درجه 30 دقیقه بپزید
بعد از خنک شدن کیک را از قالب خارج کرده ،قالب را بشویید و خشک کنید و دوباره در قالب قرار دهید
با قاشق نیم کره ای شکل توپ هایی از هندوانه جدا کرده و کنار بگذارید
پودر ژلاتین را بر روی آب پاشیده بعد از چند لحظه که اسفنجی شد بر روی بخار آب قرار دهید تا حل شود
ژلاتین حل شده و سرد شده را به آب هندوانه بیفزایید و به تدریج خامه زده شده را هم اضافه کرده هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود
هندوانه توپی شکل را بر روی کیک بچینید و هنگامی که مایه ژلاتینی به غلظت سفیده تخم مرغ رسید بر روی هندوانه های چیده شده روی کیک بریزید
روی کیک را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید و به مدت 6 ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید
برای تزئین می تونید از خامه زده شده و هندوانه استفاده کنید
می تونید اطراف کیک را با زرورق شکلات پوشش بدید
من برای تزئین اطراف کیک از بادام تست شده استفاده کردم.دور کیک رو یک لایه خامه مالیدم و بعد خلال بادام تست شده رو به اطرافش چسبوندم
باید از هندوانه شیرین و قرمز استفاده کنید تا کیک خوشمزه و خوش رنگی داشته باشید
می تونی مایه روی کیک رو به رنگ روشن درست کنید به این ترتیب که به جای آب هندوانه از آب انگور استفاده کنید.
و حالا شگردهای شیرازی:
من برای درست کردن این کیک ،از پودر کیک آماده استفاده کردم(وانیلی)
چون احتمال به دست آوردن هندوانه شیرین در شب یلدا کمه .یه ایده به نظرم رسید که می تونید از ژله هندوانه استفاده کنید(من مارک فرمندش رو دیدیم)از همین الان بخرید و ذخیره کنیدhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/evil.gif
ژله هندوانه رو با خامه یا بستنی ترکیب کنید و ...حالش رو ببرید
می تونید به جای کیک از مخلوط پودر بیسکویت و کره(مانند دسر اناری که آموزش دادم) استفاده کنید و تارت هندوانه تهیه کنید
می تونید با مخلوط ژله هندوانه و پنیر خامه ای روی تارت چیز کیک هندوانه تهیه کنید
و......خیلی کارای دیگه که منتظرم ببینمhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/72.gif
-
-
-
-
-
-
-
-
-
لازانیای هندوانه
لایه ها به ترتیب کورن فلکس ماست خامه ای همراه با توت فرنگی یا بلوبری و هندوانه
http://www.mamipic.com/image-0362_4CEE599F.jpg
-
-
-
http://www.mamipic.com/image-62F0_4CF00DDB.jpg
خوب اين هم از دستور چيز كيك هندوانه و شيريني هندوانه يي..... خوب من با عجله ي زياداين دستورها رو براتون ترجمه كردم..... تا حد امكان سعي كردم نكته يي از قلم نيفته و ترجمه دقيق باشه اما راستش من خودم اين شيريني ها رو درست نكردم و تجربه يي ندارم .... فقط خوردمشون و مزه اش رو خيلي پسنديدم.... خيلي خوشحال مي شم اگر نكته يي به ذهن تون مي رسه به من بگين تا ترجمه دقيق و كامل باشه.....
چيز كيك هندوانه
مواد لازم:
150 گرم بيسكوييت كره يي
125 گرم كره
3 ورق ژلاتين سفيد
600 گرم پنير خامه يي
300 گرم ماست
100 گرم پودر شكر
1 بسته ي بزرگ لعاب شيرين و شفاف مخصوص شيريني پزي
500 گرم ميوه ي هندوانه بودن پوست و هسته
نيم برش ليموي تازه
20 گرم ميوه ي كاج، مقداري رنده ي پوست ليموترش و نعنا براي تزئين
بيسكوييت هاي كره يي رو به خوبي آسياب مي كنيم تا كاملا نرم بشن.... سپس اون ها رو با كره يي كه در دماي اتاق نرم شده مخلوط مي كنيم..... خمير به دست اومده رو در قالب چيز كيك كه سطح و ديواره هاش رو كاغذ روغني پوشونديم مي ريزيم و كاملا روش رو پرس مي كنيم و فشار مي ديم تا منسجم بشه.....
پنير خامه يي رو به همراه ماست، پودر شكر و آب ليموي تازه مخلوط مي كنيم..... ژلاتين ذوب شده رو هم بهش اضافه مي كنيم و مخلوط رو كاملا هم مي زنيم..... سپس اون رو روي بيس بيسكوييتي مون مي ريزيم و سطحش رو صاف مي كنيم و اجازه مي ديم تا خودش رو ببنده.....
گوشت هندوانه رو برش برش مي كنيم و روي سطح كيك مون رو با برش هاي هندوانه مي پوشونيم..... لعاب رو مطابق دستور روي بسته با يك چهارم ليتر آب مخلوط مي كنيم و روي حرارت مي گذاريم تا آماده بشه..... پس از آماده شدن لعاب، اون رو به طور مساوي روي هندوانه ها مي ريزيم..... اين لعاب در حقيقت حكم چسب رو داره و ضمن درخشان شدن، به انسجام مواد روي شيريني كمك مي كنه..... روي لعاب مون رو با ميوه ي كاج، برش هاي كوچك هندوانه و رنده ي پوست ليموترش و نعنا تزئين مي كنيم.....
زمان آماده شدن اين كيك مطابق دستورش 35 دقيقه هست.....
-
http://www.gulfup.com/gfiles/12579465007.jpg
شيريني هندوانه هاي رنگي
مواد لازم:
275 گرم آرد
150 گرم كره
100 گرم پودر شكر
30 گرم بادام آسياب شده (بعضي ها با بادام هندي اين شيريني رو درست مي كنن)
يك نيشگون نمك
4 عدد تخم مرغ
يك مشت نخودچي
250 ميلي ليتر شير
50 گرم شكر
15 گرم نشاسته ذرت
هندوانه قرمز و سيفي جات ديگري مانند هندوانه ي زرد، طالبي، گرمك و نظاير اين ها مجموعا يك كيلو يعني مقداري كه از هر ميوه استفاده مي شه در كنار بقيه مجموعش بايد يك كيلو باشه
دو برگ ژلاتين
يك بسته لعاب مخصوص شيريني پزي، شفاف و شيرين
مقداري نعنا براي تزئين
براي درست كردن خمير ابتدا 250 گرم از آرد مون رو با كره، پودر قند ، پودر بادام ، نمک و 1 عدد تخم مرغ خوب مخلوط مي كنيم..... و ورز مي ديم.....
وقتي خميرمون كاملا منسجم و يك دست شد، اون رو به شكل توپ، گرد مي كنيم، روش رو مي پوشونيم و اجازه مي ديم به مدت 20 دقيقه در يخچال بمونه.
پس از گذشت 20 دقيقه ، سطح كارمون رو مقداري آرد مي پاشيم و خمير رو با وردنه باز مي كنيم و اون قدر خمير رو صاف مي كنيم تا به صورت يك مربع 26 در 26 سانت دربياد.... سپس اون رو در ظرف مخصوص پخت تارت با ابعاد 23 در 23 كه كاملا چرب شده و آرد پاشيديم به آرامي قرار مي ديم و بخش هاي اضافي خمير رو با خمير باز كني كه روي لبه هاي ظرف تارت مي كشيم، مي بريم و جدا مي كنيم.....
روي خميرمون رو با كاغذ آلومينيومي مي پوشونيم و در فواصل منظم روي فويل رو نخودچي فرو مي كنيم تا بعد از پخت جاي نخودچي ها روي خمير به صورت فرورفتگي هايي باقي بمونه...... سپس سيني حاوي خمير رو در فري كه از قبل گرم كرديم قرار مي ديم و اجازه مي ديم تا 20 دقيقه در فر بمونه..... حرارت فر براي اجاق هاي الكترونيكي 180 درجه ي سانتي گراد و براي فرهاي گازي 160 درجه ي سانتي گراد هست در طبقه ي وسط..... پس از گذشت 15 دقيقه از زمان پخت ، ما بايد فويل و نخودچي ها رو از خمير جدا كنيم و 5 دقيقه ي آخر، خميرمون به تنهايي حرارت مي بينه..... پس از اتمام زمان پخت، سيني رو از فر بيرون مياريم و اجازه مي ديم كه خميرمون كاملا خنك بشه..... پس از خنك شدن، اون رو به آرامي از سيني خارج كرده و روي سطح كارمون كه بهتر هست سطح مخصوص تزئين كيك باشه قرار مي ديم.....
براي درست كردن پوشش شيريني ما سه عدد زرده ي تخم مرغ مون رو با كمي شير، شكر، باقي مانده ي آردي كه داشتيم و همچنين نشاسته ي ذرت مخلوط مي كنيم..... بقيه ي شير رو مي جوشونيم و مخلوط زرده ي تخم مرغ مون رو آرام آرام به شير اضافه مي كنيم و مرتب هم مي زنيم تا كرم يك دستي حاصل بشه..... اجازه مي ديم كرم مون خنك بشه .....
ورق هاي ژلاتين رو در آب مي گذاريم تا نرم بشن.....
هندوانه و بقيه ي سيفي جات مون رو از وسط مي بريم.... به اندازه ي 250 گرم از گوشت ميوه ها رو پوره مي كنيم و كناري مي گذاريم (از هر كدوم از سيفي جات مون مقداري گوشت ميوه جدا مي كنيم به اندازه يي كه مجموع ميوه يي كه پوره مي شه همه با هم 250 گرم بشه)..... بقيه ي گوشت هندوانه و سيفي جات ديگه مون رو با استفاده از قاشقك هاي گرد مخصوص هندوانه، به صورت توپي شكل، گرد گرد از هندوانه ها جدا مي كنيم..... ورق هاي ژلاتين رو به روش بن ماري حل مي كنيم و با پوره ي ميوه مون مخلوط مي كنيم. و اين مخلوط رو روي سطح خميرمون مي ماليم..... روي اين سطح ژلاتيني رو با كرم مون مي پوشونيم و روي كرم رو با توپ هاي هندوانه تزئين مي كنيم.....
در آخر، لعاب مخصوص شيريني رو با يك چهارم ليتر آب مطابق دستور روي بسته حل مي كنيم و روي حرارت مي گذاريم و آماده مي كنيم..... پس از آماده شدن، لعاب رو روي توپ هاي هندوانه يي مون مي ماليم و اجازه مي ديم تا خنك بشه....پس از آماده شدن شيريني اون رو با نعنا تزئين مي كنيم.....
من سعي كردم متن رو كامل ترجمه كنم..... اميدوارم اگر نكته يي به ذهن تون مي رسه همين جا مطح كنين تا دست به دست هم اين شيريني خوشمزه رو آماده كنيم......
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط najma
با تشکر از لادن عزیز و ایده های نابش
منظور از لعاب شیرینی رو نفهمستم!!!لابد بازم از امکانات خارجکی هاست!!!
شما می تونید از آگارآگار برای براق کردن و تازه موندن هندوانه ها استفاده کنید
سلام نجما جونم، بچه ها.... ببخشيد بايد توضيح بيشتري مي دادم..... ممنون كه يادآوري كردين.....
عزيزان اين عكس لعابي هست كه من اين جا ازش استفاده مي كنم.....
http://www.gulfup.com/gfiles/12581099671.jpg
اين لعاب ها رو براي شيريني ها و كيك هاي حاوي ميوه استفاده مي كنن..... معمولا هر بسته اش حاوي سه تا پاكت كوچولو هست كه در آب حل مي شه و روي حرارت خيلي سريع آماده مي شه..... تا جايي كه من مي دونم اين لعاب ها منشأ حيواني ندارن.... چون ژلاتين در كشورهايي مثل اين جا منشأ حيواني دارن و مخصوصا از خوك تهيه مي شن كه من از ژلاتين در اين جا اصلا استفاده نمي كنم..... براي كيك ها، شيريني ها و حتي مرباها از آگار، پكتين و اين لعاب ها كه منشأ گياهي دارن استفاده مي كنم......اين لعاب ها معمولا نوعي هيدرات كربن هستن اما گاهي هم از آگار در تهيه ي اون ها استفاده مي شه.... اين لعاب ها براي ژله هاي ميوه يي كه ميوه هاشون حاوي اسيد هستن و با ژلاتين معمولي نمي بندن مثل كيوي و ميوه هاي نظير اون ها هم خيلي كاربرديه..... اين لعاب ها بر عكس ژلاتين كه خيلي دير مي بنده، بعد از حرارت داده شدن، خيلي سريع بسته مي شه و كار باهاش خيلي خيلي راحته..... من عكس دو نمونه لعابي رو كه خودم استفاده مي كنم براتون مي گذارم.... اگر تو ايران پيدا شد كه خيلي خوبه اگر نه شايد بتونين از آگار به تنهايي براي روي اين دو شيريني استفاده كنين..... راستي اين توضيح رو بدم كه من از محصولات دكتر اوتكا (دكتر اوتكر) استفاده مي كنم و خيلي راضيم......
http://www.gulfup.com/gfiles/12581099671.jpg
http://www.gulfup.com/gfiles/12581099682.jpg
-
-
-
من امسال میخوام یه شب یلدای سنتی داشته باشم.............. از مامان شوشوم کرسی گرفتم.......سماور قدیمی تهیه کردم .....استکانهای طرح شاه عباسی هم قراره که بگیرم اما هنوز برای ظرفها وتنقلاتم فکری نکردم .ممنون میشم اگر ایده ای به نظرتون رسید تا مراسم امسال من حسابی سنتی بشه بهم بگین.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط * ستاره *
وای..چه ایده جالبی..کرسی؟!! خیلی باحاله...افرین به این ذوق...تنقلاتش هم باید سنتی باشه دیگه..مثلا گندم و شاهدونه.. برگه آلو و توت خشک و نخود چی و کشمش و تخمه محبوبی و این چیزا...عکس بذار حتما برامون..قلیونم بذار..:دی...
نقل قول:
نوشته اصلی توسط belfi
lilian جون به نظر من ظرفشم از اون کاسه لعابی ها یا سرامیک های سفید که خط ها و طرحای ابی توش داره میگردم اگه عکس یافتم میذارم برات
نقل قول:
نوشته اصلی توسط همیشه بهار
لیلیان جون ،اگه مهمون هم داری، می تونی یه ظرف ( از همین ظرفهای سنتی ) رو پر از آب کنی و توش شمع های شناور بندازی و روشن کنی، گل پر پرشده بریزی ، بعد توی یه ظرف دیگه که هماهنگ باشه رو پر از فالهای حافظ کن ،که مهمونهات فال بردارن ، اگه تهران هستی می تونی این فال ها رو از بازار بخری ، یا از این بچه ها که تو خیابون فال می فروشن بخری اگه بتونین خودتونم لباسهای سنتی بپوشین خیلی جالبه
نقل قول:
نوشته اصلی توسط رويا خانوم
ليليان جون...منم مي خوام تز بدم...
ازين چراغاي گردسوز (لامپا) و فانوس تهيه كن ... برقا رو خاموش كنيد... تو روشنايي اين چراغا بشينيد.
وای ممنون دوستای خوبم ایده های خوبی دادین بهم من برای روی کرسی ترمه خریدم برای خودم هم دارم یه لباس سنتی با دامن چین چینی میدوزم ایده فال حافظ هم جالب بود ممنون .راستی بچه ها توی اون ظرفه چیه؟لبو است؟
راستی بلفی جان از عکسها ممنون. به نظرتون اگر از کدو به جای جا شمعی و گلدان استفاده کنم بد میشه؟
-
-
-
-
-
-
-
لیلی زیر درخت انار نشست
درخت انار عاشق شد . گل داد ؛ سرخ سرخ
گلها انار شد ؛ داغ داغ . هر اناری هزار تا دانه داشت
دانه ها عاشق بودند ؛ دانه ها توی انار جا نمی شدند
انار کوچک بود . دانه ها ترکیدند . انار ترک بر داشت .
خون انار روی دست لیلی چکید
لیلی انار ترک خورده را از شاخه چید . مجنون به لیلی اش رسید
خدا گفت : راز رسیدن فقط همین است
کافی است انار دلت ترک بخورد
http://www.mamipic.com/image-DAD7_4CF01519.jpg
-
-
-
-
-
-
-
-
-
اینم یه نوشیدنی واسه شب یلدا:
نوشیدنی انار و شیرنارگیل
1/4 پیمانه شیر نارگیل ( آب نارگیل نه ها !!)...
1 پیمانه ماست کم چرب یا بدون چربی...
1/2 پیمانه دونه انار...
کمی پودر زنجبیل...
کمی عسل برای شیرینی...
یخ...
کمی آب ...
کمی قهوه......یا اگه بتونید خود قهوه رو هم بو بدید و درشت و تازه استفاده کنید....
آب انار هم بدلخواه میشه اضافه کرد....
همه مواد و توی مخلوط کن بریزید بجز قهوه....
خوب که مخلوط شد, توی لیوان بریزید و روشو با دونه های انارو قهوه تزئین کنید....
گوارای وجود....
http://www.img98.com/images/3l57uqkt4go8pmm66y27.jpg
http://www.img98.com/images/4le9qd6oykpe61jk4qfw.jpg
-
-
-
-
-
-
-
گریپ فروت و انار در ژله چای سقید....
پودر ژلاتین 2 ق چ
آب یخ 2 ق غ
چای سفید 1 کیسه
آب جوش 1 پیمانه
شکر 2 ق غ
گریپ فروت 2 عدد
دونه 1 عدد انار
توی یه ظرف زلاتین و توی آب سردتون حل کنید...
چای رو توی آب جوش دم کنید...
بعد از 3 دقیقه یا بیشتر, شکر و ژلاتین و بهش اضافه کنید...
حالا توی استکاناتون به اندازه لازم از گریپ فروت ها و دونه های انار بریزید...
حالا از چای ژلی تون روی اونها بریزید...
بعد توی یخچال بزارید تا ژل حالت خودشو بگیره...
این پروسه رو میتونید با هر چای روشن و هر نوع میوه ای که بخواید درست کنید...
مثل چای سبز با انگور و لیمو...
http://www.mamipic.com/image-B72E_4CDEEF3E.jpg
نقل قول:
نوشته اصلی توسط رزماری
فاطمه جون چای سفید چیه؟
رزماری جون چای سفید مرغوب ترین چای هست...چرا....چون از اولین جوونه های تازه برگ چای درست میشه....واسه همین رنگش تقریبا سفیده....
مراحل پروسه شدنشم به این شکله که برگهای تازه رو میزارن کمی پژمرده بشه که روغنشون خشک بشه و همین باعث میشه که طعم تلخی چای گرفته بشه....
http://en.wikipedia.org/wiki/White_tea
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
کوکتل انار
کوکتيل انار
مواد لازم :
انار 6 عدد
سودا 2 شیشه
آب پرتقال نصف پیمانه
شکر یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
آب انارها ررو بگیرید ( من این کار رو با دستگاه آب پرتقال گیری انجام میدم ، انار رو از وسط میبرم و مثل پرتقال رو دستگاه میذارم )، آب انار را صاف میکنیم و با آب پرتقال و شکر و سودا ( از سوناپ 7up هم میتونین استفاده کنید ) مخلوط کنید و بعد هم کاملاً خنک سرو کنید.
-
-
-
-
این هم نوع دیگه ای از همون تارت یا کیک هندوانه ای که آموزشش رو گذاشتیم
http://www.jjtvn.ir/main_data_files/5653.jpg
مواد لازم |
کیک اسفنجی دایره به قطر 24 سانتیمتر 1 عدد- شکر 150 گرم - آب انگور سفید 375 میلی لیتر - آب لیمو 3 قاشق سوپخوری- هندوانه کوچک قرمز 1عدد- پودر ژلاتین 4 قاشق سوپخوری یا 12 ورق ژلاتین- وانیل 8/1 قاشق چایخوری |
|
|
چگونگی تهیه |
هندوانه را با قاشق اسکوب کوچک قالب زده به صورت کره یا نیم کره از پوست جدا می کنیم هسته های هندوانه را جدا کرده و گلوله ها را داخل آبکش ریخته تا آب اضافه آن ریخته شود، کف قالب کمربندی را جدا کرده و کمربند را دور کیک اسفنجی می بندیم و قالب را نیز به ظرف سرو منتقل می کنیم. هندوانه ها را روی کیک چیده قالب را به همراه ظرف سرو داخل یخچال می گذاریم، داخل یک قابلمه کوچک یک سوم از آب انگور، آب لیمو و شکر را مخلوط کرده پودر ژلاتین را روی آن می پاشیم و ظرف را روی حرارت می گذاریم تا شکر و پودر ژلاتین آن حل شود حالا باقی آب انگور را اضافه و مخلوط می کنیم و صبر می کنیم تا کمی خنک شود. آب انگور خنک شده را به همراه وانیل به خامه فرم گرفته اضافه و مخلوط می کنیم، ظرف را از یخچال خارج کرده و مواد را روی هندوانه ها به صورت یکنواخت ریخته سطح آن را صاف می کنیم تا همه شکاف ها پر شده و هندوانه دیده نشود. ظرف را دوباره به یخچال منتقل می کنیم تا کاملاً سرد شده و رویه آن بسته شود سپس حلقه را از دور تارت باز کرده ور وی آن را با خامه فرم گرفته و هندوانه تزئین می کنیم. |
|
|
|
http://www.jjtvn.com/display_full.aspx?data_id=32256
-
این هم یک نان که می تونه زینت بخش سفره شما باشه
http://www.jjtvn.ir/main_data_files/6779.jpg
مواد لازم |
شیر 1 پیمانه (250 میلی لیتر)
شکر 30 گرم (2 قاشق سوپخوری)
خمیر ترش 1 قاشق سوپخوری
آرد 600-500 گرم
تخم مرغ 1 عدد
سفیده تخم مرغ 1 عدد
کره 100 گرم
وانیل اندکی
ماست 3 قاشق سوپخوری
نمک 2/1 قاشق مرباخوری
پنیر صبحانه 1 پیمانه
شبت 2/1 پیمانه
گردو خرد شده 2/1 پیمانه
سیاه دانه - کنجد سفید برای تزیین
بادام - گردو - پسته - بادام هندی برای تزیین |
برچسب عنوان2
مقدار عنوان2 |
|
چگونگی تهیه |
1- شیر ولرم را با شکر، خمیر ترش و آرد مخلوط کرده، روی سطح آن کمی آب بپاشید و به مدت 10 دقیقه در جای نسبتا" گرم بگذارید تا عمل بیاید.
2- تخم مرغ، کره، وانیل، ماست و نمک را با هم مخلوط کرده، خمیر ترش آماده را اضافه کنید و سپس باقی آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.
3- فر را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
4- خمیر را با آجیل تزیین کرده و یک طبقه بالاتر از طبقه وسط فر به مدت 20 دقیقه بپزید |
-
این هم ژله انار
دانه های انار رو توی قالب ریختم و روی اون به اندازه ای ژله آناناس ریختم که فقط حفره های بین دانه های انار رو پر کنه بعد از بستن ژله آناناس روی اون ژله انار ریختم
ژله آناناس باعث می شه دانه های انار بهتر مشخص بشه.می تونید به جای ژله آناناس از ژله بی رنگ و یا آب کمپوت آناناس(مخلوط با ژلاتین حل شده) و به جای ژله انار از آب انار طبیعی(مخلوط با ژلاتین ) استفاده کنید
-
اجازه هست پام رو توی کفش بزرگترهابکنم؟
در مورد ژله انار من پارسال درستش کردم اما انارم شیرین بود و مزه گلاب میداد.یکی از دوستان هم با مشکل من مواجه شده بود اما ژله اون طعم وانیل میداد.فکرمیکنم باید انارش ترش باشه.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط Mom of 1 Son
سلام دوستان،
من همیشه مباحث آشپزی اینجا رو میخونم و واقعا مفید هستند،
امروز عضو شدم تا من هم بتونم ایده های جالبی رو كه میبینم براتون بزارم.http://mamisite.com/forum/images/smilies/72.gif
به نظر شما برای شام شب یلدا بهتره چی درست کنیم؟
Mom of 1 Son جان...بعضیها رسم دارند ماهی میخورند..بعضی ها غذای خاصی رو درست نمیکندد همین که دور هم باشندووحتما شهرستانها رسم خودشونو دارند
-
-
با تشکر از بهارگل عزیز
وبگردی ها حاکی از این است که شیرازی ها هویج پلو، قزوین سبزی پلو ماهی،زنجان فسنجان،کرمانشاه خورش خلال مرسوم بوده و در کل خوردن مرغ و ماهی را در شب یلدا توصیه می کردند.
در قدیم مهمانی شب یلدا رو بعد از شام و با خوردن تنقلات برپا می کردند.
-
ما برای شب چله یه شیرینی درست میکنیم با خرما و کنجد .البته خرمای خاصیه مثل رطب خشک میمونه اینجا بهش میکن اشرسی.
کنجد قهوه ای رو تمیز کرده میشوریم میذاریم خشک شه بو میدیم (موقع بو دادن نمش هم )گرفته میشه.خرما رو هم میشوریم میذاریم خشک بشه .بعد خرما رو کمی حرارت میدیم و گرمش میکنیم که نرم بشه کنجد بو داده و خرمای گرم شده رو داغ داغ چرخ میکنیم البته اگه این کار رو با چرخ گوشت دستی بکنین بهتره چون یه خرده به چرخ گوشت فشار میاد به دلیل چسبنده بودنش.دو تا سه بار چرخ کنید تا حسابی روغن پس بده و بعد قالب بزنید یا توی دست توپیشون کنید..تا گرم هستش باید بهش فرم بدید.حالا درست کردم عکسش رو میذارم.
-
سلام خانمهای هنرمند
من چند تا ایده داشتم برای طرز چیدن آجیل برای آنهایی که میخوان برای عروس یا دخترشون شب چله ای ببرن میتونید ایده بگیرید امیدوارم که خو.شتون بیاد متاسفانه عکسی ندارم که براتون بذارم برای همین توضیح میدم اشکال نداره اگر کسی درست کرد بی زحمت عکسشم بذاره !
مواد لازم (آجیل) :
مغز گردو 250 گرم
مغز بادام //
تخمه ژاپنی //
تخمه کدو //
فندق //
بادام هندی //
سلفون
مواد لازم :
سینی سیلور
یا سبد گرد چوبی
یا جام 6 عدد و سبد شکلدار
یا حباب بزرگ
سینی سیلور
1) آجیلها را به صورت ردیفی و کج به ترتیب کنار هم در سینی می ریزیم روش را سلفون می کشیم
2) وسط سینی را مغز فندق ها را می ریزیم و دور تا دورش را به صورت ردیفی مرتب بقیه آجیلها را میریزیم و روش را سلفون می کشیم
سبد گرد و چوبی (تخت مثل سینی)
در این مدل می تونید شکل ستاره را وسط سبد در بیارید و با چسب حرارتی بادام های پوست نازک که روش نمک داره را روی خطهای ستاره ها بچسبانید و داخل ستاره را از آجیل پر کنید برای این مدل دور سبد که بیرون خطهای ستاره میشه را باید کشمش بریزید .
جام با سبد شکلدار کوچک
آجیلها را در جامها به صورت ردیفی می ریزیم یا هر جامی را یه آجیل می ریزیم روش را سلفون می کشیم و پایه های جام را داخل سبد می ذاریم و روی پایه ها را می تونیم با گل تزیین کنیم .
حباب بزرگ
حباب را به صورت کج قرار می دهید و سپس خیلی آرام و به صورت کج آجیلها را می ریزیم بعد حباب را صاف می کنیم و روش سلفون می کشیم .
-
ندا جون مرسی از توضیحات خوبت
یه مطلبم من بگم
آجیل شب یلدا باید آجیل شیرین باشد.
میتونید از برگه های شیرین مختلف ( هلو - زرد آلو ) توی آجیلتون استفاده کنین .
کشمش ، بادام و پسته شیرین ( منظور بدون نمکه ) یا هر آجیل دیگه ای که شور نباشه ....
باسلوق هم توی آجیل شب یلدا جلوه خوبی داره و شکل آجیلتونو قشنگ تر میکنه
نمیدونم قبلاً آموزش باسلوق داشتیم یا نه ....
فعلا اینو داشته باشین تا بقیه نمونه ها هم تشریف بیارن ....
باسلوق
مواد لازم:
نشاسته : 2 پیمانه
آب : 2پیمانه
شکر : 5/1 پیمانه
گلاب : نیم پیمانه
گردو : به میزان لازم
کره : 100گرم
پودر نارگیل: به میزان لازم
طرز تهیه :
نشاسته را در آب سرد حل می کنیم و از صافی رد می کنیم. سپس ظرف را که بهتر است از جنس تفلون باشد، را روی حرارت می گذاریم. کمی که گرم شد، شکر را به آن اضافه می کنیم. بهتر است دائم آن را هم بزنیم. نشاسته کم کم گلوله می شود. نترسید ! شما همچنان هم بزنید و با پشت قاشق چوبی آن را صاف کنید. سپس گلاب را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
http://www.mamipic.com/image-BC72_4EE21791.jpg
البته از آنچه که در عکس مشاهده می کنید، بیشتر باید هم بزنید. تا زمانی که نشاسته سفت شود. در این مرحله همانطور که در عکس نیز می بینید، ممکن است مقداری از مواد، به اطراف قابلمه چسبیده باشد. نگران نباشید. وقتی که نشاسته سفت شد، کره را به آن بیفزایید. و هم بزنید. این باعث می شود تمام مواد از اطراف ظرف کنده شود. سفتی نشاسته دیگر بستگی به تجربه شما دارد! باید مثل خمیر باشد. بعد از این مرحله، مقداری پودر نارگیل روی یک سینی می ریزیم و مقداری از خمیر را برمی داریم. خمیر نباید به دست بچسبد. سپس آن را روی سینی و پودر نارگیل پهن می کنیم. سپس از یک طرف آن گردوها را می چینیم :
http://www.mamipic.com/image-8A7F_4EE215D3.jpg
بعد از این، خمیر را لوله می کنیم و می گذاریم کمی خنک شود.
http://www.mamipic.com/image-4E49_4EE215D3.jpg
بعد از حدود یک ساعت آن را درون یخچال می گذاریم تا چند ساعت بماند. سپس آنها را برش می زنیم و درون ظرف مورد نظر می چینیم.
http://www.mamipic.com/image-79CA_4EE215D3.jpg
نکته 1 : در برخی از دستورات طبخ باسلوق، میزان شکر، یا با میزان نشاسته برابر است و یا بیشتر. در صورت تمایل می توانید مقدار شکر را افزایش دهید.
نکته 2 : در صورت تمایل می توانید از خلال بادام یا خلال پسته نیز در کنار گردوها استفاده نمایید.
نوش جان !
-
یلدا در استانهای مختلف
هندوانه به عنوان نمادی كروی كه برونش سبز و درونش قرمز است و سمبل خورشید محسوب می شود، به عنوان مهمترین میوه بر سر سفره چله قرار می گیرد.
ایرانیان قدیم شادی و نشاط را از موهبت های خدایی و غم و اندوه و تیره دلی را از پدیده های اهریمنی می پنداشتند. مراسم نوروز، جشن مهرگان، جشن سده، چهارشنبه سوری و شب یلدا و سنت های دیگر در واقع بیانگر این حقیقت است كه ایرانیان پس از رهایی از بیدادگری و ستم به شكرانه بازیافتن آزادی، جشن برپا می ساختند و پیروزی نیكی بر بدی و روشنایی بر تاریكی و داد بر ستم را گرامی می داشتند.
شب یلدا در خراسان به "شب چله" معروف و دارای پیشنیه دیرینه ای است و مردم در این شب با شركت در شب نشینی های طولانی و خوردن انواع میوه و تنقلات سعی در بهتر گذراندن طولانی ترین شب سال دارند. مردم این منطقه برای استقبال نخستین روز از سردترین فصل سال تا آنجا كه توان مالی دارند، در خرید میوه های مخصوص شب یلدا مانند هندوانه، انار و خربزه كوتاهی نمی كنند.
بردن هدیه به خانه عروس با عنوان "شب چله ای " از دیگر مراسم شب یلدا در استان خراسان به ویژه مناطق جنوبی این استان است. در این شب برای دخترانی كه به تازگی نامزد شده*اند، ازسوی خانواده داماد، هدایایی فرستاده می شود و خانواده های عروس و داماد دور هم جمع می شوند. در این شب افراد با جمع شدن در خانه بزرگ فامیل، خواندن شعر و داستان، خوردن شیرینی، آجیل و انواع تنقلات، بلندترین شب سال تا پاسی از شب بیدار می مانند.
یكی از آیین های ویژه شب یلدا در استان خراسان جنوبی برگزاری مراسم "كف زدن" است. در این مراسم ریشه گیاهی به نام چوبك را كه در این دیار به "بیخ" مشهور است، در آب خیسانده و پس از چند بار جوشاندن، در ظرف بزرگ سفالی به نام "تغار" می ریزند. مردان و جوانان فامیل با دسته ای از چوب های نازك درخت انار به نام "دسته گز" مایع مزبور را آنقدر هم می زنند تا به صورت كف درآید و این كار باید در محیط سرد صورت گیرد تا مایع مزبور كف كند.
كف آماده شده با مخلوط كردن شیره شكر آماده خوردن شده و پس از تزیین با مغز گردو و پسته برای پذیرایی مهمانان برده می شود. در این میان گروهی از جوانان قبل از شیرین كردن كف ها با پرتاب آن به سوی همدیگر و مالیدن كف به سر و صورت یكدیگر شادی و نشاط را به جمع مهمانان می افزایند.
اما در استان اصفهان نیز از قدیم الایام آیین های ویژه ای وجود داشته كه كم و بیش هنوز هم ادامه دارد.به باور اصفهانی های قدیم، زمستان به دو بخش "چله" و "چله كوچیكه" تقسیم می شد كه موعد چله از اول دیماه تا ۱۰بهمن بود اما "چله كوچیكه" از دهم بهمن آغاز می شد و تا سی بهمن ادامه داشت. البته آیین برگزاری شب چله در اصفهان به دو نام "چله زری" (ماده) و"عمو چله"(نر) تقسیم می شود زیرا از گذشته تاكنون همه موجودات و اشیاء را بر اساس جنس مذكر و مونث تقسیم می كردند. اصفهانی ها دوشب را به عنوان شب چله برپا می كردند و آیین های مخصوص به این شب را به جا می آوردند. آیین شب چله در شهر اصفهان خانوادگی برگزار می شده است و خانواده های اصفهانی با پهن كردن سفره یی با عنوان "سفره شب چله"، این شب را گرامی می داشتند.
هندوانه به عنوان نمادی كروی كه برونش سبز و درونش قرمز است و سمبل خورشید محسوب می شود، به عنوان مهمترین میوه بر سر سفره چله قرار می گیرد. از دیگر بخشهای این آیین در اصفهان قدیم پهن كردن تمام البسه و رخت خوابها در هوای آزاد بویژه در مقابل خورشید با هدف خوش آمدگویی به "عمو چله" و "چله زری" بوده است.
در استان كرمانشاه نیز كه از شهرهای باستانی و كهن ایران زمین است، شب یلدا از جایگاه ویژه ای در میان مردم برخوردار است و همواره با مراسم زیبا و با شكوهی همراه است. مردم استان كرمانشاه براساس آیینی كهن در این شب بیدار می مانند تا با شعر خواندن، قصه گفتن، فال حافظ گرفتن و آجیل خوردن با مادر جهان در زادن خورشید همراهی و همدردی كنند. میوه هایی نیز دراین شب خورده می شود كه به گونه ای نمادی از خورشید است مانند هندوانه سرخ، انار سرخ، سیب سرخ و یا لیموی زرد، قصه هایی از عشق جاودانه شیرین و فرهاد، رستم و سهراب، حكایت حسین كرد شبستری و خواندن اشعار زیبا و دلنشین شامی كرمانشاهی در گذشته نقل مجالس شب یلدا در كرمانشاه بود.
آن روزها افراد فامیل بنا بر رسمی دیرینه به خانه بزرگترین فرد فامیل كه معمولا پدر بزرگ و مادر بزرگ بودند می رفتند و با تكاندن برفهای زمستان از لباس هایشان در گرمای آرامش بخش كرسی فرو می رفتند. افراد فامیل بر سر یك سفره باهم شام می خوردند و بر روی سفره مخصوص این شب خوردنیهای متنوعی چیده می شد.
خوردنی هایی از قبیل آجیل، راحت الحلقوم، مشكل گشا، شیرینی محلی دست پخت مادر بزرگها به خصوص نان شیرینی معروف "نان پنجره ای، كاك و نان برنجی"، و میوه هایی چون انار، سیب و هندوانه كه نگین این سفره بود. یكی از آداب زیبایی كه شب یلدا در استان كرمانشاه وجود دارد گرفتن فال حافظ است كه مردم با اعتقادات خاص خود رهنمودهایش را چراغ راه مشكلات خود در زندگی قرار می دهند.همچنین دختران دم بخت با این كار از باز شدن بخت خود در آن سال خبری می گرفتند.
مردم زاهدان نیز براساس یك سنت دیرینه در شب یلدا در خانه بزرگ قوم خویش گردهم می آیند و به قصه هایی كه پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها برایشان نقل می كنند گوش می دهند.
برگزاری جشن ها و نشست های خانوادگی همراه باگروهی از اعتقادات اسطوره ای، شبی خاطره انگیز را برای خانواده های زاهدانی به خصوص كودكان ونوجوانان فراهم می كند. گفتن قصه، گرفتن فال حافظ، بازی های دسته جمعی نظیر گل یا پوچ و بیان لطیفه و خاطره را از سرگرمی های شب یلدا در این منطقه عنوان كرد.
استان آذربایجان شرقی نیز به عنوان یكی از خطه های زرخیز ایران زمین برای زنده نگه داشتن این شب بیادماندنی برای خود آداب و رسوم ویژه ای دارند كه به پاره ای از آنان اشاره می شود. اكثر مردم آذربایجان در شب یلدا "چیلله قارپیزی" (هندوانه چله) می خورند و معتقدند باخوردن هندوانه، لرز و سوز سرما به تنشان تاثیر نداشته و اصلا سرمای زمستان را حس نمی كنند.
در بیشتر شهرها و روستاهای آذربایجان شرقی رسم بر این است كه كسانی كه نامزد هستند در دوران نامزدی در این شب برای نامزدهای خود "خوانچه " طبق می فرستند و اقوام در هر چه بهتر بودن این خوانچه ها كمك می كنند. محتویات خوانچه ها عبارتند از شیرینی، پرتقال، سیب، انار، هندوانه، آیینه و پارچه كه با پولك و تور تزیین می شود. هنگام غروب، زنان فامیل هدایایی به رسم یاری به منزل داماد آورده و به جشن و پایكوبی می پردازند.
سپس طبق های آماده را بر سر افرادی كه معین شده قرار داده و روانه خانه عروس می كنند و مادر عروس پس از تحویل طبق ها، هدایای مانند پول، شیرینی، جوراب و دستمال به آنها می دهد. فردای این شب مادر دختر تمام طبق ها را در اتاق میهمان چیده و از زنان فامیل برای صرف میوه و شیرینی دعوت می كند. همچنین علاوه بر فرستادن سهم چله برای نوعروس، در نخستین سال ازدواج زوج های تبریزی، پدر عروس قبل از غروب آفتاب سهم دختر و دامادش را كه شامل هندوانه، میوه، آجیل، شیرینی، یك قواره پیراهنی باكفش و چادری روانه منزل آنها می كند.
در آذربایجان سابقا كه ارتباطات به این آسانی نبود از اواخر تابستان مقدار زیادی هندوانه و خربزه در تور می گذاشتند و آن را از سقف آشپرخانه آویزان می كردند تادر هوای آزاد خراب نشود و یا اینكه در كاه قرار می دادند. هندوانه مهمترین خوراك شب چله مردم آذربایجان شرقی است.
اغلب مردم در این شب برنج، مرغ و آش شیر پخته و بعداز شام نیز از تنقلات موجود در منزل شامل قاورقا (گندم برشته با شاهدانه) آجیل، لبو، هویچ، حلوای گردو انواع میوه، خربزه، هندوانه و خشكبارهایی چون انگور، بادام و سنجد میل می كنند. ریش سفید خانواده در حالیكه با چاقو هندوانه را می برد، می گوید قادا بلامیزی بو گئجه كسدوخ (بلایای خودمان را امروز بریدیم) بعد از خوردن تنقلات و میوه در سابق بزرگان خانواده به نقل حكایات و داستان هایی از حماسه های ملی این سرزمین نظیر، اصلی و كرم، بایاتی خواندن و ضرب المثل پرداخته و تا پاسی از شب به صحبت و گفت و گو مشغول می شوند.
زنان معمولا تا پایان چله كوچك خانه تكانی نمی كنند و اعتقاد دارند اگر در طول این دو چله كسی خانه تكانی كند، چله او را نفرین می كند و اگر چله كسی را نفرین كند به نكبت و بدبختی گرفتار می شود.
اما آیین شب یلدا در استان مركزی از دیرباز در سه شب متوالی باعناوین شب "چله بزرگه"، "چله وسطی" و "چله كوچیكه" برگزار می شده و خویشان و دوستان سفره ای از مهر را می گشودند و از هر دری سخنی می گفتند. یكی از آیین های ویژه یلدا، در استان مركزی دیدار و بزرگان و سالخوردگان فامیل بوده است.
در شب های چله افراد فامیل در همایشی صمیمی دور كرسی چوبی جمع می شدند و به قصه های بزرگترها گوش می دادند. زنان و دختران روستایی در گرگ و میش شب های چله در تكاپو و هیجانی خاص ملزومات غذا و تنقلات ویژه این شب را مهیا می كردند و برای گذران ساعات خوش در كنار فامیل لحظه شماری می كردند. آنان درسینی های قدیمی مسی درفضای دوده گرفته آشپزخانه های قدیمی، انواع میوه و تنقلات به ویژه هندوانه، انگور، تخمه و نخودچی كشمش، و خرما را مهیا می كردند. دراین شب استثنایی پس از صرف شام و خواندن دعای شكر درپای سفره، همگان در كنار هم، از شادی ها و غم ها، موفقیت ها، اعتقادات، امیدها و بیم هاشان می گفتند.
بزرگترها و ریش سفیدان فامیل در این شب علاوه بر خواندن اشعار حافظ، سعدی و فردوسی خاطرات و داستان های كهن ایران زمین را برای اعضای خانواده نقل می كردند.
در شب یلدا، بزرگترها با كودكان هم بازی می شدند،"پر یا پوچ" دزد بازی و مشاعره از جمله بازیهایی است كه در شب چله در مناطق مختلف استان مركزی با مشاركت همه اعضای خانواده رواج داشت. این رسومات تا ۵۰سال پیش در شهر اراك و سایر مناطق استان مركزی به شكلی فرا گیر وجود داشت اما اكنون به ندرت می توان چنین جلوه هایی را به چشم دید.
یلدای تهران قدیم نیز با میوه های تازه فصل پاییز ، میوه های خشك شده تابستان آجیل مخصوص، شیرینی و هندوانه به صبح می رسید. تهرانیان قدیم درهمه اعیاد خود سنت حسنه جمع شدن افراد خانواده در منزل بزرگتر خانواده را منظور می داشتند و همه فرزندان خانواده در منزل مادر و پدر جمع می شدند. از سنن یلدای تهران، صرف میوه های تابستانی از جمله هندوانه است كه به دلیل نزدیكی این مراكز كشاورزی با تهران، میوه هندوانه در خوراكی های شب یلدای تهرانیان قرار گرفته است.
آجیل شب یلدا نیز از دیگر مصروفات تهرانی ها است كه تركیب آن نشانی از اعتقاد و تجربه اهالی تهران قدیم به خواص گوناگون میوه های خشك شده است كه با عنوان "آخشیج "(تضادها) كاربرد داشته است. ولی تهرانی ها شب یلدا را همه ساله جشن می گیرند تا سنت های زیبای قدیم در لابلای زندگی مدرنیته شهرنشینیشان حفظ شود.
مردم استان قزوین نیز همچون دیگر هموطنان ایرانی، این آیین كهن را با رفتن به خانه بزرگ ترها می گذرانند. به عقیده بزرگ ترها آوردن میوه های مختلف خشك و تر و میوه های سرخ فام كه به "شب چره" معروف است، همراه با خوراكی های دیگر شگون داشته و زمستان پر بركتی را نوید می دهد.
در بعضی مواقع كه مادر بزرگ ها در آوردن تنقلات تاخیر می كنند كوچكترها شعر "هر كه نیارد شب چره - انبارش موش بچره" سر می دهند، كه مادربزرگ در آوردن "شب چره" تعجیل می كند. دراین شب اغلب مردم قزوین با خوردن سبزی پلو با ماهی دودی و سپس هندوانه، انار، انواع تنقلات از جمله كشمش، گردو، تخمه، آجیل مشگل كشا و انجیر خشك، شب نشینی خود را به اولین صبح زمستانی گره می زنند.
به عقیده مادر بزرگ های قزوینی اگر دراین شب ننه سرما گریه كند باران می بارد، اگر پنبه های لحاف بیرون بریزد برف می آید و اگر گردنبند مراوریدش پاره شود تگرگ می آید. یكی دیگر از آداب و رسوم "شب یلدا" فرستادن "خونچه چله" از سوی داماد به عنوان هدیه زمستانی برای عروس است. در این خونچه برای عروس پارچه، جواهر، كله قند و هفت نوع میوه مثل گلابی هندوانه، خربزه، سیب، به با تزئینات خاصی فرستاده می شود.
از جمله آیین های شب یلدا در خراسان شمالی آن است كه خانواده ها در این شب نشینی شب یلدا تفالی نیز به دیوان حافظ می كنند كه این كار هم معمولا توسط بزرگ خانواده صورت می گیرد. آنان دیوان اشعار لسان الغیب خواجه شیراز را با نیت بهروزی و شادكامی می گشایند و فال و مراد دل خود را از او طلب می كنند. بازگویی خاطرات، قصه گویی پدر بزرگها و مادر بزرگها نیز یكی از مواردی است كه یلدا را برای خانواده ها دلپذیرتر می كند. یكی دیگر از سنت های كهن شب یلدا، چله بردن برای خانواده عروس است. با فرا رسیدن شب چله مردهای جوان طبق های آراسته میوه، شیرینی و كله قند تزیین شده را به رسم هدیه به خانه عروس جوان می برند.
این طبق های هدیه كه معمولا مسی است و روی آن با سفره های قرمز گلدوزی شده پوشانده شده، پر از ظرفهای بزرگ میوه پیچیده در زرورق های رنگین با گل و نوارهای مواج می شود.
مردانی این طبق ها را بر سر گذارده و در پی یكدیگر با شادی و پایكوبان راهی خانه عروس می شوند. خانواده دختر نیز به پاس قدردانی و به رسم یادبود لباس و یاقطعه پارچه ای را برای خانواده داماد، در سینی خالی شده هدایا می گذارند. اگر قبل از شب چله برف باریده باشد برخی از مردم شهر و روستا در این شب با خوردن برف شیره، با شیرین كردن كام با معجونی از بارش زمستانی، با سردی زمستان آشتی می كنند. همچنین بزرگترها با دادن حلوا قلقلی از كوچكترها پذیرایی می كنند.
حلوا قلقلی از كوبیده شدن مغز گردو، بادام، كنجد و دیگر دانه های روغنی تهیه و سپس در شیره انگور نیز خوابانده می شود. اما برخی از افراد كهنسال و نیز آشنایان به فرهنگ مردم در خراسان شمالی همه این آیین و مراسم را بهانه ها و ترفندهایی برای گردهم آمدن خانواده ها، بجای آوردن صله ارحام و رفع كدورتهای احتمالی بین خویشاوندان می دانند. آنان بر این باورند كه پیشینیان در هر فصل به بهانه ای سعی می كرده اند تا اقوام را جمع كرده و صلح، صفا و صمیمیت را در بین آنان حكمفرما كنند.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط R.A
سلام به همه ی اساتید محترم
یه سؤال دارم هرکس بتونه کمکمکنه خیلی ازش ممنون میشم. من میخوام ژله ی انار بدرستم از همون خوشگلا کهبعضی از دوستان عکسشو گذاشتن ولی شنیدم انار چون ترشه از بستن ژله جلوگیریمی کنه و نمیشه از ژله معمولی استفاده کرد. می خواستم بدونم چه کار بایدبکنم؟ کسی تا حالا از آگارآگار استفاده کرده؟ چون شنیدم برای میوه های ترشمثل انار و کیوی باید به جای ژله از آگارآگار استفاده کرد ولی نمی دونم چهطوری خواهش می کنم کمکم کنید. برای شب یلدا می خوام نه این که یک ماه دیگهجوابمو بدید. لازمه که غلظتش بیشتر باشه یا با همون دستور همیشگی درست کنم؟
نه خانومی...چرا نبنده!!! من که همه جور ژله ای با خود انار درست کردم و هیچ مشگلی هم نبوده !!!
حالا بیا اول با ژله امتحان کن و بعد اگه نشد برو واسه آگار آگار :))
اگه 1 کم غلیظ تر باشه بهتره و منسجم تر ولی با همون روش معمولی هم خوب میشه
-
R.A عزيز اتفاقا ژله اناري كه من درست كردم با انار ترش بود خيلي هم ترش بود اما هيچ فرقي با بقيه ژله ها نداشت البته من هميشه اب سرد كمتر ميريزم اما به نظر من با انار ترش خوب نبود من كلا طرفدار شيريني ام عكسشو تو قسمت ژله ها گذاشتم خيلي وقت پيش اينم لينكش
http://mamisite.com/forum/t41-28.html
-
-
-
-
-
-
VIVI جون توی تاپیک ژله.ژله هندونه رو توضیح دادم اگه توضیحم روشن نیست بگید بازم در خدمتم.ژله انار هم به همون صورت درست میشه منتهی وقتیکه انارا رو چیدی با قاشق آروم آروم روش ژله سفید(ژله شیر)بریز . میتونی کارو تمیز ترم دربیاری من وسط کار مهمون برام اومد هول هولکی سر وته قضیه رو هم آوردم.
-
سهیلا جون من میشم هیون واسه چند لحظه :)))
ببین منم میخوام اینو بدرستم:
کیک اسفنجی رو با رنگ غذا یا پودر میوه ها هستن که تو آب میریزن, قرمز کن ...شکلات چیپسی یا اگه خواستی تخمه هندوونه خییییییییییلی ریز پیدا کن و بزار بجای هسته و بریز توی مخلوط کیک و بزار تو فر تا بپزه...
واسه خامه و تزئین هم , خامه قرمز و سبز درست کن و دورشو با سبز و روشو با قرمز درست کن.....
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط khaleh shahla
نوشین جووووووووون من اون شیرینی دومی که گذاشتی میدونم چیه خوردم ازش قبلا" توی ایلام .
فکر کنم از کنجد و خرما درست میشه البته فکر کنم نمیدونم دقیق . خیلی سال پیش خوردم ولی خیلی مقوی و پر انرژیه
حالا بدو بیا اگه اشتباه کردم بگووووووووووعزیزم
خاله شهلا جون خود خودشه. البته با خرما که نه با یه نوع رطب خشک که اهوازیها بهش زی میگن. با اشرسی هم میشه درستش کرد اشرسی کمی از زی درشت تره.ولیاینجا معمولا با زی درست میکنن و شیرینی مخصوص شب یلداست .اینجا شب یلدا بدون کله کنجی معنا نداره.
-
هر کی کار شمع بلده(من الان وقت ندارم متاسفانه) میتونه شمع یلدا هم درست کنه..یه نیمدایره کوچیکتر درست کنین به رنگ قرمز و فیتیله بذارین..بعد همینو بذارین تو یه قالب نیم دایره کمی بزرگتر و دورشو با پارافین سبز پز کنین..با رنگ اکرلیک مشکی رویش دونه ها رو هم بکشین..میشه یه هندونه نصفه خوشگل شمعی...
-
کله کنجی
مواد لازم
زی (یه نوع خرما)
کنجدپوست نگرفته(سیاه)
نسبت زی به کنجد رو بعضیا سه به یک و بعضیا دو به یک در نظر میگیرن.اونایی که سه به یک میریزن نظرشون اینه که با این نسبت شیرینی نرمترمیشه.
کنجد رو تمیز کرده میشوریم میذاریم خشک بشه.زی رو شسته میذاریم خشک بشه هسته هاشو در میاریم.کنجد رو بو میدیم . زی رو گرم میکنیم و کمی زیکمی کنجد به طور متناوب میریزیم داخل چرخ گوشت و با شبکه متوسط چرخ میکنیم سه بار با هم چرخشون میکنیم تا حسابی قاطی بشن و روغن پس بده.حالا میتونین به اون شکل بدید .این شیرینی تا مدت زیادی قابل نگهدار در خارج یخچاله.قدیما شبای یلدا خونه ی بزرگ فامیل جمع میشدن و همون شب زی و کنجدی رو که از قبل آماده کرده بودن رو توی هاونهای بزرگ چوبی میریختن و جوونا نوبتی اون رو میکوبیدن وآخر سر بین همه تقسیم میکردن.
خاله شهلا جون با خرمای مضافتی فکر نکنم بشه اصلا مزه ش به خاطر نوع خرماشه.
http://www.img98.com/images/3o263ilwj9nn6gdgd6d2.jpg
http://www.img98.com/images/18rklp8ph3gjjx3r1rx.jpg
http://www.img98.com/images/jgr86mokdj5ltium78e.jpg
http://www.img98.com/images/umicwsycoudgcj0rm9d.jpg
-
سلام....یلدای همه مبارک :)))
ما بخاطر روز تعطیل یکشنبه, یلدا رو یه روز جلوتر گرفتیم !!!!
اینم از عکسای سفره من:
http://www.mamipic.com/image-8D52_4CDEEF3E.jpg
نقل قول:
نوشته اصلی توسط فاطمه مامی نیکو
فرگل جون یه مقداری رو توی پوست انار تمیز شده درست کردم....البته با چند تا قطره ژله ساده شیر که طرح اون سفیدگی ها رو بگیره !!!!
یه سری هم که مثل دستور نوشین جون اول کمی ژله انار توی یه کاسه ریختم و بعد یه کاسه کوچیکتر و توشو یخ ریختم و گذاشتم توی کاسه بزرگه....یه 10 دقیقه گراشتم فریزر تا خودشو بگیره .....بعد دراوردم و یخ های کاسه کوچیکه رو خالی کردم و توشو آبجوش ریختم و یواش یواش از توی کاسه بزرگه درش آوردم...
بعد سوراخ بوجود اومده رو با انار پر کردم و روشو ژله انار ریختم با چند تا قطره ژله ساده شیر....بعد گذاشتم تو یخچال که خودشو بگیره.....بعد که کامل میشه و برشون میگردونی, مثل یه انار نصفه میمونن !!
http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/22.gif
http://www.mamipic.com/image-4081_4CDEEF3E.jpg
http://www.mamipic.com/image-01E4_4CDEEF3E.jpg
http://www.mamipic.com/image-DDAB_4CDEEF3E.jpg
http://www.mamipic.com/image-BD03_4CDEEF3E.jpg
-
-
-
-
با عرض سلامممممممم خدمت همه دوستان
فرزانه عزیز...مرسی از لطفت به من و بقیه دوستان که میزهاشون مثال زدنی است........
ماهی ها ی میز شام دو نوع بود ماهی قزا الا.....و ماهی ازاد دزفول.....
طرز درست کردنش......
ماهی های قزل و ازاد دزفول رو بعد از شستشو .......کمی نمک زده ......
در ظرف دیگری کمی ارد سفید مخصوص شیرینی پزی + زردچوبه فراوان و ادویه جنوب.....که اینجا از ادویه خورشتی هم میشه استفاده کرد....قاطی کردم طوری که اردم رنگش شد زرد نارنجی........
ماهی ها رو از دو طرف در ارد غلتاندممممممم........و ماهی ها رو در سرخ کن با روغن سرخ کردنی فراوان سرخیدممممممممممممممم http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/hhhhh.gif
-----------
در مورد هندونه من که عکسش رو نگذاشتم من با چاقوی عادی انجام دادم....و قالبهای شیرینی برای با فرم دار اوردن میوها برای تزیین با خلال دندان
اینم عکس نزدیک از ماهی قزل
http://www.mamipic.com/image-B823_4CF032E9.jpg
و ازاد دزفول
http://inlinethumb61.webshots.com/42...600x600Q85.jpg
-
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط leila- H
سلام Memoljon
ميزت خيلي قشنگ شده
ميشه لطفا طرز خشك كردن ميوه هاتو رو شومينه بذاري البته دقيق
دست گلت درد نكنه ممنون
سلام لیلا جون مرسی عزیزم لطف داری.
راستش اصلا توضیح خاصی نداره.من فقط میوه ها رو حلقه کردم و گذاشتم روی یه پارچه تمیز لب شومینه.بقیه کارها رو خود میوه ها کردن که خشک شدن! من زیاد نذاشتم بمونه چون دلم نمی خواست خیلی خشک و سفت بشن. اتفاقا همه هم از همین خوششون اومد.تنها نکته این که هر چی میوه ها کال و سفت تر باشن بهتره.امتحان کن عزیزم.خیلی راحته.
-
-
سلام.
خدایی نخندینا. من تازه اول راهم http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/zzzzz.gif
http://www.mamipic.com/image-F6BA_4CF032E9.jpg
دسر انار
http://www.mamipic.com/image-1405_4CF032E9.jpg
آش انار فوق العاده خوشمزه.. من تا حالا درست نکرده بودم. نمی دونم قیافه اش همینطوریه یا نه
وای.. همه کارام هول هولکی شد. آخه یلدا خونه خودمون نبودیم
http://www.mamipic.com/image-A41C_4CF032E9.jpg
کیک انار
از اونجایی که پروژه ژله نوشین عزیز با شکست روبرو شد منم ژله سبزاشو جدا کردم گذاشتم کنار کیک. ببخشین که نامنظمه
http://www.mamipic.com/image-5670_4CF032E9.jpg
پلو آلبالو
http://www.mamipic.com/image-7737_4CF032E9.jpg
کیک اناری که شب چله ای برا خواهر شوهرم آوردن
http://www.mamipic.com/image-2A6B_4CF032E9.jpg
-
-
Re: مهمانی زمستانه
از اونجاییکه محتویات کدو حلوایی رو واسه تزیین خالی کرده بودم به نظرم دسر کدو حلوایی بهترین گزینه واسه پذیرایی از مهمونا بود
تیکههای کدو حلوایی رو گذاشتم با کمی آب و شکر(همه اندازه ها چشمی بود!!!)باحرارت کم بپزه.بعد کاملا لهشون کردم .کمی دارچین و گردوی خرد شده هم اضافهاش کردم.میتونین بعد از اینکه سرد شد و تو ظرفای مخصوصش کشیدین با خامهتزیینش کنین
در مورد هویج قرمز و نارنجی و لبو هم به همین ترتیب با کمی شکر و آب پختم(در واقع کمپوت می باشند)
بعد قالب زدم و تو کاسه های قدیمی تزیین کردم
http://www.mamipic.com/image-DD6E_4D5A54FE.jpg
این سینی مخصوص شب یلداست که پارسال با عید قربان یکی شده بود
http://www.mamipic.com/image-D29F_4D5A54FE.jpg
این لبوی پخته و قالب زده شده است
http://www.mamipic.com/image-D987_4D5A54FE.jpg
اینم هویج قرمز پخته و قالب زده شده است
http://www.mamipic.com/image-DD70_4D5A54FE.jpg
اینا هم انارای دون شده و دسر کدو حلوایی که به اندازه یه نفر آماده شده.همراه با آجیل و میوه خشک
http://www.mamipic.com/image-AD1F_4D5A54FE.jpg
و سیب زمینی ترشی
همگی اینا میوه های مخصوص زمستون و شب یلدان
http://elderim.persiangig.com/41.jpg
http://www.mamipic.com/image-A651_4D5A54FE.jpg
بع بعی های عروس و دوماد مخصوص عید قربانhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/eeeee.gif
-
-
اینا سینی شب یلدا واسه یه عروس خانومی بود که من واسش درستیدم از طرف خانواده داماد
ظرفا رو با دسر کدوحلوایی و انار دون شده پر کردم و با تور و روبان بستم
http://www.mamipic.com/image-9F37_4CF03661.jpg
http://www.mamipic.com/image-B96E_4CF036D1.jpg
-
-
-
به به سلام خانوماي هنرمند
من برا شب چله خانوم داداشم
يه آكاسيو بشكل ستاره برش زدم بزرگ بود فك كنم 60*60 بود .ارتفاع هم داشت ارتفاعش 5سانت بود اگه اشتباه نكنم
ديوارشو با كاغذ كشي قهوه اي پوشوندم روشو هم با گردي اون برگ سبزا كه تو گل فروشيها استفاده ميشه پوشوندم كه يه دست سبز شد.
وسطشو با همين گرديا يه تپه كوچولو درست كردم. يه انارو با دست پاره كردم گذاشتم رو تپه. دونه هاي قرمزشو هم جلوش ريختم . رو هر پر ستاره يه بستني خوري گذاشتم. توشو با آجيلاي مختلف پر كردم. يكيشو آجيل.يكيش برگخ زردآلو و بقيه كه يادم نيست. بستني خوريهارو چسبوندم به آكاسيو جدا نشه بي افته يوقت
جاهاي خالي ستاره رو هم ميوه آرايي كردم از تمام ميوه هايي كه تو سبد بزرگ ميوه چيده بودم
سيب و پرتقال و موزو كيوي گلابي وسطاشو هم مرواريد ريختم . پاپيونن روباني ريز زيز گذاشتم
ناز شده بود .
اسمشو هم نماد شب چله گذاشتم
البته ايده اينو يكي از همكارام داده بود كه من كلي پروبال دادم بهش
متاسفانه عكسي ندارم ازش براتون بزارم . اين قضيه مال سال 86هست
-
من این کالسکه را سال پیش برای شب یلدا در یکی از دانشگاهها در امریکا درست کردم .
http://www.mamipic.com/image-CF61_4CEAE108.jpg
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ملیندا
بچه ها بياين از الان واسه يلداي امسال برنامه ريزي كنيم و ايده هامون رو بزاريم
راستي شما پشمك هم مي خرين؟ پشمك رو چه جوري تزيين مي كنين
منم با شما موافقم از الان بیایید به هم ایده بدیم
من پشمکو سال قبل توی فنجون ریختم محکم فشار دادم تا به هم بچسبن بعد قالبی دراوردم و روش نصف گردو گذاشتم مثلا تزیین شد دیگه
-
-
-
-
بازم چند نمونه تزئين هندونه
-
-
-
-
-
سلام دوست جونای عزیزم یه تزئین خوشگل برای انار شب یلدا: http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif
http://marjangoli.persiangig.com/146.jpg
http://marjangoli.persiangig.com/147.jpg
اول انارامونو دون میکنیم...کلاهک انارو میبریم طوری که خراب نشه و توشو خالی میکنیم..سلفونو توی سینی پهن میکنیم و دونه های انارو توش میریزیم....سلفونو جمع میکنیم و اطرافشو به هم میچسبونیم و میپیچونیمش که باز نشه و از کلاهک انار ردش میکنیم..اضافه هاشو میبریم.به همین سادگی.
-
-
من اون انار خوشگلا رو امتحانی درست کردم.اينم عکسش
مرسییییییییییيی
http://www.mamipic.com/image-4B5A_4CF3E2E3.jpg
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ترانه
دوستان گلم
یه سوال دارم: من میخوام برای تزئین میوه ها برای شب یلدا از برگای پاییزی استفاده کنم.
حالا سوالم اینه که آیا میشه مثل برگ های مو، برگ های پاییزی را از همین الان شروع به جمع کردن کنم و در یخچال ( یخچال یا فریزر ؟ مسئله اینست! ) تا شب یلدا تازه نگه دارم؟؟؟
چون میترسم این برگارم دیگه اون موقع پیدا نکنم و همه خشک بشن!!
پیشاپیش متشکرم
ترانه جون من واسه آزمايشگاه تا 2هفته برگ توييخچال نگه داشتم.فقط برگهات خشك باشن.( http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ccccc.gifخيس نباشن)اما برگ خشكي كه ميگي يعني همين برگي كه از درخت ميريزه؟چرا خودت خشك نميكني؟راحتتره
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ترانه
برگ خشک نه!
همین برگ هایی که تازه ان ولی زرد رنگن را میگم. نمیخوام خشک بشه!
یعنی میشه نگه داشت؟ خراب نمیشن؟
برگ ها را بشورم و بذارم خشک بشه... بعد بذارم توی پلاستیک و بعد هم یخچال؟
یخچال بهتره یا فریزر؟!!
ترانه جون من یه بار برگهای تازه رو تو فریزر گذاشتم اونم فقط برای چند ساعت ولی یخ زد.فکر کنم یخچال بهتر از فریزر باشه.
-
-
ترانه جون من این برگها رو 4شنبه واسه مهد پسرم از رو درخت چیدم وشستم اون موقع اینقدر خشک نبود سه روزه با اینکه در جای خیلی سرد بودخیلی خشک شده وشکننده
http://www.mamipic.com/image-D862_4CFA3E08.jpg
http://www.mamipic.com/image-A155_4CFA3E08.jpg
-
برگهای بارون نخورده رو که از درخت چیدید و یا از روی زمین جمع کردید، روی هم بذارید .. ( برگها رو روی هم بچینید، کاملا صاف ) بعد داخل یک روزنامه بپیچید ( اگه از این پاکتهای قنادی ( کاغذی ) دارید بهتره ) بعد هم داخل یخچال بگذارید. تا دو هفته برگهاتون تازه و سالم میمونه. موقع استفاده اگه یه کم حالت پلاسیده داشت، برگها رو به مدت نیم ساعت تو آب یخ خیس کنید.
برگها اگه قبل از تو یخچال رفتن شسته بشن ماندگاریشون کمتر میشه باید بارون نخورده باشه و رطوبتی هم روشون نباشه.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مریم گلی .
یه توضیح کوچیک میتونین واسه تک تکشون بدین؟
مریم جون بیسکوئیت ها رو یا میتونی با رنگ صورتی بپزی و با آیسینگ سبز و دونه های ترافل سیاه برای هسته ها تزئین کنی...یا میتونی کلا معمولی بپزی و کلشو با آیسینگ تزئین کنی...
کاپ کیک ها رو باید بتونی کاغذ مخصوص سبز که به هندونه بخوره پیدا کنی و بعد که پختن بزاریشون توی اون...البته با صورتی باید خمیرتو رنگ کرده باشی....باز هم با دونه سیاه و یا ترافل و یا شکلات چیپسی تزئین کنی...
ژله و میتونی مثل باقی ژله تو پوست میوه درست کنی که برای اینکار باید هندونه کوچولو پیدا کنی :)
فروزن یوگرت و که میتونی به همون بخش توی سایت سر بزنی...
اون یکی هم که با کاتر دالبر دار چند تا نازک گردالی بزن و روی هم بچین...روشو با منگو (انبه) ریز شه و یا هر میوه دیگه ای بزار و با آب هندونه و شکر و گلاب میتونی یه شهد درست کنی بریزی روش دور تا دور بشقاب ها خوشگل میشه :)
عکس اول و هم دارم روش فکر میکنم...میتونه بستنی باشه و یا حتی مخلوط کیک و پودر نارگیل که به نوبت توی یه ظرف گرد روی هم پرس شدن و بعد برش داده شدن !!! http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/tgtgtg.gif
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ایلار
لطفا منو راهنمایی کنید چه جوری پشمک رو لقمه ای کنم اخهمن هر موقع از این لقمه ای اماده ها میخورم سوزش معده میگیرم.ممنون
عزیزم پشمکو باید بریزی توی استکانی که تهش قشنگ استوانه ای باشه یعنی تراش نداشته باشه وبعد با سر انگشتت محکم فشرده ش کنی و بعد با یه تقه کوچیک بیرون میاد روشو هم با پودر پسته میتونی تزیین کنی یا یدونه نون برنجی کوچولو روش بزاری با هم بخوریش خوشمزه میشه
-
این نون رو با ایده نجما جون امتحانی درست کردم برای شب یلدا که میخوایم واسه عروس (جاریم)ببریم
http://www.mamipic.com/image-FE7F_4CFBC7A2.jpg
http://www.mamipic.com/image-F690_4CFB9380.jpg
نقل قول:
نوشته اصلی توسط محبوبه
لعيا جون نون خيلي خوشگلي درست كردي فقط خمير رو داخل چي پيچيدي كه داخلش بازه وميتوان چيزي داخل آن گذاشت
در ضمن براي شب يلدا اين نونويه روز قبل هم ميشه درست كرد اگه ميشه لطفا نحوه نگهداريشو بي زحمت بگو
با تشكر
ممنون محبوبه جون من این نون رو با خمیر پیتزای هانیکو که کمتر از نصف بسته بود واز قبل داشتم درست کردم همونطور که می بینیدبرای دورش خمیر کم اومده دستورش رو هم نجما جون تو این لینک
http://mamisite.com/forum/t488-23.html
دقیق توضیح دادن واینکه از قبل میشه درست کرد تو کیسه فریزر تو یخچال گذاشت
نقل قول:
نوشته اصلی توسط محبوبه
مرسي لعيا جون
فقط در مورد نحوه پيچيدنش توضيح ندادي
نحوه پیچیدن دور همون فویل قیف شکل می پیچیم تا لبه قیف می آیم یعنی کامل دورش نمی پیچیم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط محبوبه
لعيا جون خيلي قشنگ شده پس فقط خيلي بايد فويل ضخيم بگيريم
من هم حتما براي زن داداشم درست مي كنم
من هم دنبال ايده ومدل براي شب يلدا هستم.
باز هم تشكر
خواهش می کنم عزیزم راستش فویل من زیادم ضخیم نبود میشه توش رو با سبزی شوید و گلهای تربچه ای که میشا جون اینجا (آخرین گل تربچه)
http://mamisite.com/forum/t1144-5.html
آموزش دادن پر کرد فک کنم برای عروس خوب میشه البته پیشنهاد منه
-
-
حلقه دستمال سفره هندونه ای با پارچه سبز و سفید وقرمز هندونه درست کردم و به حلقه دستمال سفره چسبوندم
http://www.mamipic.com/image-0430_4CFDE39F.jpg
http://www.mamipic.com/image-D3CC_4CFDE41A.jpg
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
حالا که نازنین جون لباس هندونه ای گذاشته اجازه بدید منم اینو بذارم.
هندونه من شب چله به دنیا میاد. این لباس رو هم امروز براش خریدم.
http://www.mamipic.com/image-7FBB_4CFFEC20.jpg
-
-
-
-
-
-
-
-
-
مریم گلی جون این ژله رو میتونی تو قالب کاپ کیک درست کنی
تقریبا" نصف قالب رو ژله قرمز بریز وقتی یک کمی خودش رو گرفت چوب بستنی رو بذار... ژله قرمز که بست یه لایه نازک ژله شیر بریز و در اخر ژله با رنگ سبز وقتی از قالب در اوردی شکلات چیپسی رو بچسبون روی قسمت قرمز
فقط دقت کن که برای ریختن لایه ها ژله زیری کامل نبنده چون باعث میشه موقع در اوردن ژله از قالب ، لایه ها از هم جدا بشه
-
با تشکر از توضیحات خوب دوست گلم Nasr!n
مریم گلی عزیز
این ژله رو توی لیوان مقوایی های یکبار مصرف درست کردم .
به این ترتیب که اول یه بسته ژله آلبالویی رو با آبجوش کاملا" حل کردم بعد یه قاشق غذاخوری بستنی وانیلی اضافه کردم(برای اینکه از حالت شفافی در بیاد و کمی حالت مات بودن بهم بده ، زیاد هم بستنی بریزی خوب نمی شه) بعد گذاشتم توی یخچال ، قبل از بسته شدن کامل چند تا دونه چیپس شکلاتی داخلش بریزید ومجدد بذارید داخل یخچال. بعد چوب بستنی رو داخل اون قرار دادم و نصف بسته ژله آلوورا رو با نصف لیوان آبجوش مخلوط کردم و دو قاشق غذاخوری بستنی ریختم و مجددا" گذاشتم ببنده(همونطوری که می دونید باید غلیظ تر از ژله عادی درست کنید که کاملا" انسجام داشته باشه ) بعد نصف بسته ژله لیمویی رو با نصف لیوان آبجوش حل کردم و دو قاشق بستنی توش ریخته و اجازه می دهید 8-7 ساعت داخل یخچال بمونه. در نهایت خیلی آروم با قیچی مقوا رو برش داده و ژله چوبی های هندوانه ای خوشگل رو از توش در می آرید و می تونی برای قشنگی باز هم چیپس شکلاتی بچسبونی. همونطوری که Nasr!nجون توضیح داده بود برای ریختن لایه سفید و سبز نباید لایه زیری خیلی سفت شده باشه چون ممکنه از هم جدا بشن.
http://www.farsiget.com/images/y98yvspsm9uszuvyditi.jpg
http://www.farsiget.com/images/hipotdhljpm3yq302bna.jpg
http://www.farsiget.com/images/r77u509177lwe9nitgp3.jpg
http://www.farsiget.com/images/rvxblbufvhkjg5vwenrk.jpg
http://www.farsiget.com/images/33pkv9rf2cxq7wovl8sa.jpg
http://www.farsiget.com/images/qc2oyloabzvwgukrx22.jpg
http://www.farsiget.com/images/ijs5m269cotyhvmn6lgt.jpg
http://www.farsiget.com/images/bcv5iocg28k1ki2m0o.jpg
http://www.farsiget.com/images/5ekq106u0d9t1wzwbkhg.jpg
http://www.farsiget.com/images/co7f66qqxdg4i3thla8e.jpg
http://www.farsiget.com/images/2h5n93xmb2jfvdgsb13.jpg
http://www.farsiget.com/images/ip8343ee17cfd06k74oy.jpg
http://www.farsiget.com/images/dfldkutb9oopl9u8wyk.jpg
http://www.farsiget.com/images/6gtrmdpx67ghtsn7ds3u.jpg
http://www.farsiget.com/images/bv2y93m8ele0rfsuu82c.jpg
-
-
-
-
-
-
-
http://www.mamipic.com/image-134B_4D09339B.jpg
مواد لازم:
1 / 4 متوسط هندوان، دانه ها و پوست برداشته
1 چند برگ تازه نعناع ، قطعه قطعه شده
8 اونس پنیر بز
1 / 2 قرص نان خود را مورد علاقه ترد، نازک ورقه شده(نون تست استفاده کنید)
روغن زیتون
نمک و فلفل به سلیقه
اینارو از دستور خارجیش نوشتم
پنیررو با نعنا مخلوط کنید روی نون بمالید و بعد برش هندونه رو روش بذارید میتونید برای شکیل شدن به جای اون سبزی که این ریخته روش تخم خرفه یا سیاه دونه بریزید.به نظرم بامزس.
امیدوارم تکراری نباشه
-
برای مورد اول اگه درست ترجمه کرده باشم البته خلاصه میگم نرده های قفس از سیخ چوبی کبا هست و داخل قفس هم دو پرنده از لیمو ترش هستند و بال ها و دمشون از فلفل دلمه ای که با خلال دندون محکم میشن سیخ کباب هم که دور تادور باید استفاده کنید 12 تا هست
سر هندونه رو(قفس رو با قاشق خالی کنید و اون دایره ای که بالای قفس هست انگور هست اگه نداشتید زیتون بذارید واسه سره پرنده ها هم زیتون بذارید این واسه کسایی که واسه عروس میخوان ببرن خوبه.
http://www.mamipic.com/image-8874_4D0A07A3.jpg
-
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط baharlotfi88
سلام دوستان
من یادمه بچگیام مادربزرگم برام یه چیزی درست میکرد واسه شب یلدا ...فکر کنم برنجک و شیره انگور بود.حالا اگه کسی مخصوصا از شمالی های عزیز دستورشو بلده برام بذاره.
'دوشاب بج يا دوشاب برنج' هم از ديگر شيريني هاي معروف گيلان است که در تهيه آن از برنج، دوشاب، مغزگردو، هل، گلاب و مغز پسته استفاده مي شود.
برنج خیس کرده 500 گرم
دوشاب (شیره انگور) به مقدار لازم حدود 500 گرم
گردوی خرد شده به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
برنج را حدود 3 ساعت خیس می کنیم و بعد در تابه تفت می دهیم تا طلایی شود
از روی شعله برمی داریم
شیره را در ظرف دیگری گرم می کنیم کمی که گرم شد برنج را به آن اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا به خورد هم برود
گردو را اضافه می کنیم هم می زنیم
در آخر کره را اضافه می کنیم
ظرف مورد نظر را چرب کرده و مواد را داخل ظرف می ریزیم و با پشت قاشق صاف می کنیم و کمی مغز گردو برای تزئین روی آن می ریزیم و می گذاریم سرد شود
با چاقو برش می دهیم
این دستوری بود که من داشتم ...تا حالا نخوردم و نه درست کردم! http://mamisite.com/forum/images/smilies/uuuuu.gif منتظر راهنمایی دوستان شمالی می مونیم
-
دوست عزیز دستور دوشاب برنج درست است می توانید کمی مغز هل سابیده به همراه کمی دارچین هم اضافه کنید
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
قند هندونه ای با کرم رویال (من چون پودر شکر نداشتم از پودر قند استفاده کردم که خیلی بد شکل می گرفت خیلی شل بود )
http://www.mamipic.com/image-8F83_4D0D163D.jpg
http://www.mamipic.com/image-D83C_4D0D155F.jpg
-
-
-
-
کارامل: شیره شکر سوخته است، که برای دادن رنگ طلایی و طعم تلخ و شیرین به بعضی از غذاها زده می شود. ساختن کارامل در موقع لزوم کار ساده ای است، ولی از آنجا که فاسد شدنی نیست نگه داری آن هم در شیشه دربسته اشکالی ندارد. <o:p></o:p>
کارامل عسلی : یک پیمانه شکر را با اندکی آب در تابه کوچکی بریزید (تابه بهتر است از فولاد زنگ نزن یا تفلون باشد، و درهر حال اثری از چربی در آن نباشد) و روی آتش ملایم بگذارید . هنگام ذوب شدن شکر با کاردک چوبی آن را به هم بزنید، یا تابه را مرتبا حرکت بدهید تا شکر ذوب شده در آن بگردد و یکسان حرارت ببیند. همین که تمام شکر ذوب شد و به اندازه کافی رنگ گرفت . نیم پیمانه آب در تابه بریزید (احتیاط) و باز آن را بجوشانید تا شکر نیم سوخته در آب حل و کارامل مانند عسل غلیظ شود.
منبع: کتاب مستطاب آشپزی
مواد لازم
آب: 1 پیمانه
شکر: 2 پیمانه
اسانس: در صورت دلخواه
رنگ مجاز خوراکی: در صورت دلخواه
عسل: 3/1 پیمانه
چوب بستنی یا سیخ چوبی : 10 تا 12 عدد
ابتدا عسل ، آب و شکر را روی حرارت بجوشانید تا شربت کارامل بدست بیاید . اگر دماسنج مخصوص شکلات را در دسترس دارید داخل ظرف کرده و نشانگر آن عدد 250 درجه فارنهایت را نشان خواهد داد . در غیر اینصورت به رنگ مایع و غلظت آن توجه کنید. اگر زیاد روی حرارت بماند ممکن است بسوزد و طعم تلخی بخود بگیرد . رنگ مایع کم کم تیره خواهد شد . بنابراین زمانی که به رنگ قهوه ای در آمد و کمی غلیظ شد از روی حرارت بردارید . یکم که خنک شود کشدار می شود که می توان برای تزیین انواع سبدهای آبنباتی یا کاراملی و اشکال مختلف استفاده کرد.
شربت کاراملی را آماده کنید. چوب های روی سیب ها را یکم به اطراف بچرخانید و از سیب جدا کنید. سیب ها را خوب بشویید و خشک کنید . چوب بستنی ها را در سیب فرو کنید سپس کاملا در شربت فرو کنید و سریع درآورید اگر زیاد در شربت بماند ضخامت آبنبات دور سیب بیشتر خواهد شد و کمی سفت می شود. روی کاغذ آلومینیومی چرب شده، قرار دهید .سپس تزیین کنید.
نکته ها :رنگ و اسانس را پس از برداشتن ظرف از روی حرارت اضافه کنید.شربت کاراملی تیره رنگ است و عطر و طعم خاصی را در بعضی از غذاها و دسلرها و شیرینی ها می دهد.
نکته 2:
http://www.mamisite.com/forum/images...es/mnbhgfv.gifیک نکته دیگه این که وقتی سیب ها را توی کارامل غلتاندید بالای ظرف کارامل نگه دارید تا اضافه ها ی شربت ریخته شود .
</
-
-
[JUSTIFY]دور کاسه ای کوچکترو گودی را سلفون بکشید و کنار بگذارید. 2 بسته پودر ژله تمشک را با 2 لیوان آب جوش حل کنید و در یخچال قراردهید تا کمی فرم بگیرد و غلیظ و کشدار شود.توی ظرف و یا قالب مورد نظر دانه های انار را بریزید، ژله کشدارو اصطلاحا نیم بند را روی انارها بریزید. کاسه کوچکتر را داخل ظرف روی مواد فشاردهید. برای اینکه کاسه کمی سنگین تر شود توی کاسه را سنگین کنید. تا به درون ژله فربرود. ظرف را حداقل 3 تا 4 ساعت در یخچال قراردهید. سپس از یخچال درآورید سلفون دور کاسه را جدا کنید کاسه را درآورید و بعد سلفون را به آرامی از ژله جدا سازید.یک بسته پودر کرم شانتی را با نصف لیوان شیر مخلوط کنید . با همزن با درجه تند آنقدر بزنید تا فرم بگیرد.
کرم شانتی را را که آماده کردید 1 قاشق پودر ژلاتین یا 3 ورق ژلاتین به روش بن ماری آماده کرده و به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید و توی قسمت خالی ژله بریزید و رویش را صاف کنید و دوباره برای 3 تا 4 ساعت در یخچال بگذارید. ژله را برگردانید و سرو کنید.[/JUSTIFY]
http://www.mamipic.com/image-938E_4D0DF776.jpg http://www.mamipic.com/share-A19B_4D0DF89A.htmlhttp://www.mamipic.com/image-463B_4D0DF89A.jpg
-
من چند وقت پیشها اینهارو درست کردم اما عکس تکی ندارم...
سالاد لبو و انار....لبو خرد شده انار و سسمایونز..چند ساعت باید توی یخال بمونه...و بعد سرو بشه
ترشی لبو و انار که الان هم توی یخچال دارم...انار +لبوی خرد شده +سرکه و نمک +نعناع خشک و یا سبزی جات معطر و سیر...بعد از چند ساعت میتونید سرو کنید.انی ترشی باید مقدار نمک بیشتری نسبت به ترشیهای دگه داشته باش...
انار پلو ..کلم پلو رو درست کنید و در اخر زمان سرو حدود 1 پیمانه انار روش بریزید..باز بستگی به ذائقه داره ..میتونید انار بیشتری بریزید...
سالاد لبو
http://www.mamipic.com/image-25CB_4CFA55F1.jpg
ترشی لبو
http://www.mamipic.com/image-D51F_4D0DFD6B.jpg
-
-
-
-
خب منم برای اولین بار برای شب یلدا امسال شیرینی پزی کردم ! شیرینی شکل هندونه
به نظرم خوب شد ...طعمش که عالیه ....
با تشکر از bah_mob ...
http://www.mamipic.com/image-7AF3_4D0EF700.jpghttp://www.mamipic.com/share-C882_4D0EF67D.html
-
-
-
http://www.mamipic.com/image-6FD1_4D0FAC17.jpg
این هم ته چین انار و زعفران که دستور ته چین انار از کافه شمشیری است به نظرم بد نبود توی ته چین حتما از دانه های انار استفاده کنید خوشمزه می شود .
مواد لازم
یک پیمانه برنج
آب یک عدد شیرین و بزرگ (حدود سه چهارم پیمانه )ا
یک قاشق چای خوری عسل
نمک و فلفل سفید (یا سیاه ) به میزان لازم
سه چهارم پیمانه خامه ترش یا ماست کیسه کمی ترش
یک عدد زرده تخم مرغ
دو قاشق غذا خوری کره آب شده یا روغن مایع معمولی
طرزتهیه :
فر رو روشن و روی درجه زیاد تنظیم کنید
.آب انار رو با عسل و نمک و فلفل حرارت بدید تا حجمش حدودا یک سوم بشه
.بزارید کمی سرد بشه . در این حین ماست ، کره و زرده رو مخلوط کنید
این معجون زیبا رو کم کم به مایه ماست اضافه کنید. هم بزنید و وقتی که به غلظتی شبیه ماست رسید ، دیگه اضافه نکنید یادتون باشی یه کمی از معجون انار نگه دارید . برای آخر کار لازم می شه
مایه ته چین رو با برنج آب کش شده مخلوط و در قالب بریزید ته چین رو توی فر بزارید و بسته به جنس قالب بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
نکته :اینجا یه ته چین داریم با انار . البته علاوه بر خوشرنگ بودن ، این ته چین خیلی خوشمزه هم هست . برای اینکه یک طعم مناسب داشته باشم انار رو با عسل غلیظ کردم و با خامه ترش مخلوط کردم . این کار رو می شه با ماست کیسه سفت هم انجام داد . دلیل استفاده از ماست کیسه اینه که چون توی ته چین آب انار داریم، اگه از ماست معمولی استفاده کنیم مایه ته چین خیلی شل می شه . چرا ماست ترش ؟ چون انار شیرین و عسل رو با هم ترکیب می کنیم پس یه چیز ترش برای بالانس کردن لازم داریم . البته اگه انار ترش بود از ماست معمولی استفاده کنید
منبع دستور از وبلاگ کافه شمشیری
-
دسر معروف شب یلدای نجمای عزیز یادتون می آید . یادش بخیر !
اما با پودینگ شکلاتی و شکلات رنده شده . مثل همون بسیار خوشمزه
-
-
http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/wwwww.gifسلام فرزانه جون آن لاینم اما دقیقه ای میام و می رم خودت می دونی که طرح هدفمندیه ای دیگه !!!
اون دسره خرده بیسکویت با دنت و دانه های انار یادته که در بدو ورود اکثرا با ژله آکواریوم و این دسر وارد گروه می شدند
هدی جون کرم شانتی تقریبا همان پودر خامه است که طعمش خوشمزه تره . فکر کنم توی تزیین کیک با خامه کلا نجما جون توضیحاتش را گذاشتن ..
لینک توضیحات کامل اون را برایتان گذاشتم
http://mamisite.com/forum/t590.html
-
-
اینم ژله اناری سه طبقه مختص شب یلدا
طبقه اول : ژله شفاف با دونه های انار
طبقه وسط : ژله بستنی انار
پائین هم : باز ژله شفاف انار که یه ذره ویلتون مالی شده تا رنگش با اولی فرق داشته باشه......
http://www.mamipic.com/image-87AA_4D0FD408.jpg
-
-
-
http://www.mamipic.com/image-24B6_4D105B14.jpgکیک موس هندوانه
مربوط به سال گذشته....یادمه قبلا دستورش نوشتم ( روش شیرازی پیشنهادی رو یادمه) اما پیداش نکردم
مواد لازم برای 10 نفر
تخم مرغ 6 عدد
شکر 200 گرم
آب جوش 2 قاشق سوپخوری
نمک 1 پینچ
وانیل 4/1 قاشق چایخوری
کره نرم 90 گرم
آرد 150 گرم
بیکینگ پودر 4/1 قاشق چایخوری
هندوانه یک کیلو گرم
آب هندوانه 500 میلی لیتر
پودر ژلاتین 6 قاشق چایخوری
آب 3/1 پیمانه
خامه فرم گرفته 250 گرم
زرده ها را با 150 گرم شکر و اب جوش در ظرف مناسبی با هم زن بزنید تا مایه غلیظ و روشن شود
نمک و وانیل و کره را بیفزایید و به همزدن ادامه دهید
سفیده ها را با همزن برقی بزنید و به تدریج باقیمانده شکر را به آن اضافه کنید
آرد و بیکینگ پودر را با هم الک کنید
زرده و سفیده را به آرامی با هم مخلوط کنید و آرد را به مایه بیفزایید و آرام مخلوط کنید( دقت کنید حجم مایه از بین نرود
مایه را در قالب کمربندی 24 سانتی چرب شده بریزید
در فر 180 درجه به مدت 30 دقیقه بپزید
از فر بیرون آورده بگذارید خنک شود
کیک را از قالب بیرون آورده قالب را بشویید و خشک کنید و مجددا کیک خنک را درون قالب قرار دهید
با قاشق مخصوص از هندوانه توپ هایی در آورده کنار بگذارید
پودر ژلاتین را روی روی آب بپاشید و پس از چند دقیقه ظرف را روی بخار آب قرار دهید تا ژلاتین حل شود
از روی حرارت برداشته و پس از خنک شدن به آب هندوانه اضافه کنید
به تدریج خامه فرم گرفته را اضافه کنید و مخلوط کنید تا مایه یکدستی حاصل شود
هندوانه های توپی را بر روی کیک بچینید
هنگامی که مایه ژلاتینی به غلظت سفیده تخم مرغ رسید ، آن را روی هندوانه های چیده شده روی کیک بریزید
کیک را در یخچال قرار دهید تا ببندد
هنگام مصرف اطراف کیک را با پالت مرطوبی آزاد کنید و کمربند قالب را باز کرده آن را روی دیس پذیرایی بگذارید
می تونید کنارها و روی کیک را با خامه فرم گرفته بپوشانید
برای تزئین کناره ها می تونید از خلال بادام تست شده یا شکلات استفاده کنید
روش شیرازی که قبل گفته بودم http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/wwwww.gif
من از پودر کیک آماده استفاده کردم http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gif
می تونید از ژله هندوانه + خامه فرم گرفته برای درست کردن کرم هندوانه استفاده کنید
-
این هم یه تزئین هول هولی کیک ( گفتم شاید به درد اونایی که هنوز فکری نکردند بخوره http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/yyyyy.gif)
یه کیک گرد رو نصف کردم روی هم گذاشتم با خامه پوشش دادم... پودر نارگیل رو با کمی رنگ سبز رنگ کردم و کنار کیک زدم
مقداری از خامه رو با آب چغندر ( خام) رنگ کردم و روی کیک مالیدم و چند تا شکلات چیپسی هم روش گذاشتم
آب چغندر یه مقدار توی محیط مونده بود و غلیظ شده بود...خیلی خوب رنگ داد
تزئینش یه ربع هم وقت نبرد :دی( نمی گفتم هم مشخص بود نه؟!؟ http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/eeeee.gif)
http://www.mamipic.com/image-C5A8_4D1066AF.jpg
خامه آماده پرستوک بود...از فریزر گذاشتم بیرون و زدم به همین سادگی
-
من الان یه کوکوی هندوانه ای دارم درست میکنم:
طبه پایین که سبز باید باشه کوکوی سبزی رو توی یه قالب که ارتفاع داشته باشه میریزیم میذاریم تو فر به روش بن ماری.همین که تخم مرغ کمی بسته شد
طبقه وسط که سفید باید باشه سینه مرغ خام رو چرخ میکنیم و با تخم مرغ و یه کم فلفل سیاه قاطی کرده و روش میریزیم
دوباره تو فر میذاریم و
طبقه آخر که باید قرمز باشه سیب زمینی رو میپزیم و چرخ میکنیم و با تخم مرغ و کمی رنگ غذای قرمز و کمی فلفل قرمز مخلوط و روی طبقه سفید میریزیم.
دوباره توی فر میذاریم. تا وقتی که تخم مرغ بسته شه.
روی قسمت قرمز رو با زیتون سیاه به عنوان تخم هندونه استفاده میکنیم
من که دارم الان درست میکنم عکس ندارم ولی عکسشو میذارم همین که حاضر شد
-
من به روش تنبلونه تري ازروشهاي شيرازي نجماجون مشغول بخت كيك انارم.
موادكيك وانيلي تك روآماده كردم وتوش مقداري اناردونه شده ريختم.اميدوارم خوب بشه.
البته انارهاي دون شده رواول بابودركيك آغشته كردم.
-
کیک انار شف طیبه
2 تا انار دون کردم جفتش سفید:(( شف طیبه گفته بود نصف قوطی شیر عسلی ... من بیشتر ریختم بازم بدون شیرینیه رسما :دی
http://www.mamipic.com/image-CD49_4D10B4B0.jpg
http://www.mamipic.com/image-3D7F_4D10B4B0.jpg
-
-
-
اینا مثلا ژله های هندونه ای بهار بود :)))
http://mamisite.com/forum/t3074-4.html#post56871
ولی نه چوب بستنی داشتم و نه شکلات چیپسی ... بیشتر شکل شمع شد :دی
http://www.mamipic.com/image-8A96_4D118843.jpg
-
این هم از بیسکویت های هندوانه ای و بیسکویت خشک دو رنگ من
http://www.mamipic.com/image-71BE_4D119F9B.jpg
-
بهار جان دستت درد نکنه عزيزم واقعا شيريني هندونه اي ايده جالبي بود هم شيک بود هم خوشمزه من که کلي باهاشون جلوي مهمونام قيافه گرفتم حتما عکساشو مي ذارم اميدوام شما هم شب يلداي خوبي رو سپري کرده باشيد
-
-
-
شب یلدای دیشبونه ژله هندونه داخل قالبهای سلیکونی بود که خیلی بدازقالب به بیرون مشرف شدن...
http://www.mamipic.com/image-7A6E_4D119E47.jpg
http://www.mamipic.com/image-B3CD_4D119E47.jpg
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط shade_jon
ممنون نجما جون
آب چغندر مزه خامه رو عوض نكرده بود عزيزم
نه عزیزم...طعم محسوسی نداشت.
-
http://www.mamipic.com/share-4178_4D11C10E.html http://www.mamipic.com/image-4178_4D11C10E.jpg
شب یلدای ما البته خونه مامانم اینا بودیم ولی همه کاراشو خودم کردم.
برنج دوشاب که ممونم دستورشو گذاشتین ...به همراه میکادو و پشمک و آجیل و...
-
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط فرزانه1345
شیدا جون قالب ژله ها چیه اینقدر صاف ویکدست در اومده؟
لیوان یک بار مصرف کاغذی . اگر بری تو لینکش که گذاشتم بهار عزیز مصور نشون داده .
-
-
نجما جون یه ضرب المثل هست که میگه :"اینهمه اوازه ها از شه بود!"شما همه این سفره ها رو مال خودت بدون !نتیجه زحمات خودته!!!!!!http://www.mamisite.com/forum/images...es/poikujy.gifhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
دست همه خانمهاي هنرمند درد نكنه . من چون مي خواستم برم منزل مامان شوشو ،*منهم به سهم خودم با اينكه تا ساعت 3 بعد از ظهر اداره بودم ،*كيك باتزئين هندوانه (با تشكر از نجماجون) و ژله دورنگ انار درست كردم و بهمراه انار دون شده بردم اونجا. البته نجما جون اگه كيكم خوب نشده ببخشين چون براي اولين بار با خامه كار كردم.
http://www.mamisite.com/forum/<ahttp://www.mamipic.com/image-9D4D_4D12EE49.jpg
>
http://www.mamisite.com/forum/<ahttp://www.mamipic.com/image-F2E8_4D12EE49.jpg>
http://www.mamisite.com/forum/<ahttp://www.mamipic.com/image-33A6_4D12EE49.jpg>
-
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط Ahdieh
البته نجما جون اگه كيكم خوب نشده ببخشين چون براي اولين بار با خامه كار كردم.
این چیزا رو می گید من مخجول http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/eeeee.gif ( خجالت زده ) می شم
معمولا رسم بر اینه که مردم عکس خرابکاری هاشون رو نمی ذارن! تا کسی عمق فاجعه رو درک نکنه...ولی من گذاشتم که درک کنید دیگه http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/yyyyy.gif
-
-
-
-
Re: سبزي و ميوه آرايي
تزیین هندونه به شکل کیک مناسب یلدا:
http://www.mamipic.com/image-7A3D_4D1393B8.jpg
http://www.mamipic.com/image-0A45_4D139401.jpg
بعد از اینکه هندونه رو به شکل دلخواهمون بریدیم روشو با پنیر خامه ای زده شده با کمی پودر قند میپوشونیم .دورش بابادوم برشته شده وروشو با میوه های فصل تزیین میکنیم.
-
-
-
-
http://www.mamipic.com/image-2821_4D15AC20.jpg
باسلوق رو خودم درست کردم ولی بعضی ها می گفتن یکمی مزه خمیری میده ! طبق دستور پیش رفتم شاید خمیری که برای لوله کردن در نظر گرفتم خیلی بزرگ بوده
-
پلو شب یلدا
http://www.mamipic.com/image-6275_4D15CF9E.jpg
عزیزم با رنگهای مجاز خوراکی رنگ کردم و مثل زعفرون دم کردم
اسفناج زیاد رنگ سبزش پررنگ نیست که این رنگی بشه
رنگ قرمز رو میشه از اب لبو استفاده کنی
اون تخمه های هندونم که کشمش هستن و زیاد واضح نیست
عکاس خیلی زود گشنش میشه نمیزاره خودمم عکس بگیرم منظورم کپل خونمونه
-
-
-
-
نقل قول:
من دیدم خانواده داماد میبرن یعنی مام همینکارو کردیم برا خانواده زن داداشم فرستادیم ولی دیگه کسی برامون سال بعدش نفرستاد
رسمه که سال بعد برا خانواده داماد میفرستن؟
ما رسممون اینطوره که وقتی که عروس توی دوران نامزدی یا عقد باشه شب یلدا براش کادو با همه چیزایی که شما ها میبرید ما هم میبریم
و اولین سالی که عروس و داماد تو خونه خودشون هستند خونواده عروس برای عروس و داماد میبرن نه برای خونواده داماد
-
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط live
نقل قول:
من دیدم خانواده داماد میبرن یعنی مام همینکارو کردیم برا خانواده زن داداشم فرستادیم ولی دیگه کسی برامون سال بعدش نفرستاد
رسمه که سال بعد برا خانواده داماد میفرستن؟
ما رسممون اینطوره که وقتی که عروس توی دوران نامزدی یا عقد باشه شب یلدا براش کادو با همه چیزایی که شما ها میبرید ما هم میبریم
و اولین سالی که عروس و داماد تو خونه خودشون هستند خونواده عروس برای عروس و داماد میبرن نه برای خونواده داماد
ما هم سال اول ازدواجشون بردیم ، برای عروس وداماد.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مامان گلی**3
الهام جون دستتون درد نکنه. چقدر قشنگ کار کردید. میشه لطفا بگید که دم اون طاووس سفیده به چی وصله که همین جور مونده؟؟
آخه به نظر نمیاد که زیرش چیزی باشه.عکس از مراحل کار رو ندارید؟ اگه می شه یه توضیح مفصل بدید. مرسی
مامان گلی جون اینجا رو ببین
http://mamisite.com/forum/t1144-5.html#post55719
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط mehr_ir55
فاطمه مامی نیکو جان . اون انارها چی هستند طریقه درست کردنش را لطفا یاد بده.'
اینجا روببین عزیزم :
http://mamisite.com/forum/t706.html
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط شانلی89
من الان یه کوکوی هندوانه ای دارم درست میکنم:
طبه پایین که سبز باید باشه کوکوی سبزی رو توی یه قالب که ارتفاع داشته باشه میریزیم میذاریم تو فر به روش بن ماری.همین که تخم مرغ کمی بسته شد
طبقه وسط که سفید باید باشه سینه مرغ خام رو چرخ میکنیم و با تخم مرغ و یه کم فلفل سیاه قاطی کرده و روش میریزیم
دوباره تو فر میذاریم و
طبقه آخر که باید قرمز باشه سیب زمینی رو میپزیم و چرخ میکنیم و با تخم مرغ و کمی رنگ غذای قرمز و کمی فلفل قرمز مخلوط و روی طبقه سفید میریزیم.
دوباره توی فر میذاریم. تا وقتی که تخم مرغ بسته شه.
روی قسمت قرمز رو با زیتون سیاه به عنوان تخم هندونه استفاده میکنیم
من که دارم الان درست میکنم عکس ندارم ولی عکسشو میذارم همین که حاضر شد
http://www.mamipic.com/image-4041_4D2AFFDF.jpg
اینم از عک*سش ولی موقع برگردوندن از قالب به کف قالب چسبیده بود اونم اشکال از قالبم بود چون خاصیت نچسبیشو از دست داده انگار.شما فکر کنین سالم از قالب دراومده.
تزئین نشده تو این عکس.من با دورچین گوجه و پنیر و فلفل سبز که به شکل هندونه شده بود تزئین کردم
اینم لینکش:
http://mamisite.com/forum/t1154-3.html#post55693
-
-
ترانه جون ما به این کوفته می گیم کوفته سبزی..فکر می کردم فقط شیرازی ها دارن :دی
آخخخخخخخخخخخخخخخخخ چه چقدر دلم خونه مادربزرگه و یه جمع ساده و صمیمی خواست
-
-
http://www.mamipic.com/image-52AF_4D9B0031.jpg
این سفره شب یلدا پارسال منه میدونم خیلی ازش گذشته ولی من تازه یاد گرفتم عکس بذارم 1000000 تا عکس دارم وقت مقتم حالیم نیست لطفا http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gifتحمل کنید!!!!
راستی شرح این سفره حصیزی قشنگمو تو ابادانیها بخونید نه اصلا برید ابادان یکی یک دونه بخرید لازم میشهhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/grin.gif
-
-
سلام به همه شب چله دختر عموی شوهرمه و به خاطر ماه محرم یک ماه دیگه برگزار میشه وقتی خانواده داماد میان ما باید یک شام سرد بدیم به نظرتون چی بدیم چی کار کنیم من مسئول شامم
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط samira mamane aria
سلام به همه شب چله دختر عموی شوهرمه و به خاطر ماه محرم یک ماه دیگه برگزار میشه وقتی خانواده داماد میان ما باید یک شام سرد بدیم به نظرتون چی بدیم چی کار کنیم من مسئول شامم
عزیزم کلی غذای سرد و شیک هست که میشه سرو کرد، کیک مرغ و گردو، سالاد اولویه با تزئین خوشگل، سالاد اندونزی، سالاد یونانی،سالاد ماکارانی، اسنک، و .... + یه عالمه دسرای خوشگل موشگل. اگه تو سایت بگردی، بچه ها چیزای خوبی گذاشتن
-
-
-
-
تو جشنواره انار من هم فهمستم!!
به هر انار يه فال حافظ ميبندن با نخ بلند كه بهش ميگن فال انار!!!
شانست هم به رنگ و طعم اناره!!!!
-
سلام دوستاي گلم .يه ايده براي ميوه ارايي خنچه شب يلداي عروس!!!
http://mamisite.com/forum/viewtopic.php ... 87#p695387
-
-
این کارت رو من پارسال برا شب یلدا درست کردم برا دوستهای پسرم برا یادگاری فکر کنم از همینجا یاد گرفتم یادم نیستhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ggggg.gif
درست کردنش خیلی راحت بود مخصوصا که تعداد زیاد میخواستم
http://www.mamipic.com/image-4BAC_4ECE1D48.jpg
با بشقاب شیرینی خوری از مقوای سبز یه دایره در آوردم با یک نعلبکی هم یه دایره قرمز برش زدم بعد وسط دایره ها رو خط انداخته و تا زدم و به هم چسباندم با ماژیک مشکی هم تخمه های هندوانه را کشیدم http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif
اینم مدل اصلی
http://www.mamipic.com/image-EC48_4ED3621A.jpg
-
-
-
-
-
ژله انار
http://www.mamipic.com/image-67AC_4ED354F4.jpg
مواد لازم: انار سالم |
... |
1 عدد متوسط و 1 عدد کوچک |
• پودر ژله انار |
... |
نیم بسته |
• آب جوش |
... |
دو سوم لیوان |
طرز تهیه:
[JUSTIFY]• گل سر انار را جدا کنید.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]• روی پوست انار متوسط برشهای کم عمق ضربدری مطابق تصویر ایجاد کنید.(برش ها را تا 2 سانتی متری پایین انار ادامه دهید.)[/JUSTIFY]http://www.mamipic.com/image-9EA4_4ED3559E.jpg
[JUSTIFY]• پوست انار را به آرامی از خود انار جدا نمایید.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]• قسمت بالای انار را مطابق تصویر خالی نموده و دانه های انار را جدا کنید.[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]• دانه های انار کوچک را نیز جدا نمایید.[/JUSTIFY]
• در ظرف مناسبی نصف پودر ژله انار را با یک لیوان آب مخلوط نمایید.
• ظرف حاوی ژله را روی کتری در حال جوش قرار دهید.
• ژله را تا حدیکه کاملا شفاف شود به آرامی هم بزنید.
• ژله آماده شده را در محیط آشپزخانه خنک کنید.
• پیاله کوچکی را که به بزرگی قسمت بالایی انار باشد، انتخاب کنید.
• دانه های انار را درون پیاله بریزید.
• ژله خنک شده را تا حد ظرفیت پیاله به آن اضافه نموده و در داخل یخچال قرار دهید.
• بعد از 3-4 ساعت پیاله را از یخچال خارج نمایید.
• پیاله بزرگتری را تانصفه با آب جوش پر کنید.
• دور پیاله حاوی ژله را با چاقوی گرم جدا کنید.(لبه های ژله را از پیاله جدا کنید.)
• کف بشقاب تختی را خیس کنید.(نمدار کنید.)
• پیاله ژله را به مدت 2-3 ثانیه درون پیاله بزرگ قرار داده و درون بشقاب برگردانید.
• پوست انار را به آرامی باز کرده و ژله را با کمک کفگیر صاف داخل آن قرار دهید.
نکات:
- درصورت دلخواه میتوانید تماممحتویات انار را خالی نموده و ژله انار را درون2 پیاله درست نموده و بهصورت کروری داخل پوست انار جای دهید. [/*:m:2e2jrfk6]
منبع: آموزشگاه آشپزی ساران
-
-
-
-
-
-
برای درست کردن این جادستمالی به شکل هندونه !
می تونین از مقوای ماکت یا فوم ماکت سازی (بلو فوم _ فوم آبی) استفاده کنین ...
روی مقوای ماکت یا فوم رو با چسب ماتیکی مقوای رنگی بچسبونین ؛ و اون رو به شکل هندوانه در بیارین ...
بعد هم برشهای اون رو بوجود بیارین ....
برای پایه هم از مقوا ماکت ضخیم یا یه تکه چوب استفاده کنین ...
http://www.mamipic.com/image-CE08_4EDF6AE3.jpg
-
این عکس های شب یلدا پارسال که خودمون درست کردیم:
http://www.mamipic.com/image-C2C1_4EDFD48B.jpg
اون دیس سمت چپ لبو هست که قالب زدیم و سر خلال دندون تو فویل. گریپ فروت های رو زمین شکل کدو های هالویین هست.
http://www.mamipic.com/image-7257_4EDFD48B.jpg
اون سبد روی تخت توش فال حافظ بود و به مهمونا دادم
http://www.mamipic.com/image-EE87_4EDFD48B.jpg
این کیک که از قنادی گرفته شده
http://www.mamipic.com/image-D2B4_4EDFD4F8.jpg
http://www.mamipic.com/image-10FE_4EDFD807.jpg
http://www.mamipic.com/image-41FA_4EDFD807.jpg
اون عروسک و پارچه های توی صندوقچه همشون قدیمی هست و مال مامان بزرگم بوده چون قدیمی بود گذاشتم.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
http://www.mamipic.com/image-78AD_4EE1E6D4.jpg
بعد از اینکه داخل هندونه رو با این روش خالی کردین و برای تزئین و سرو استفاده کردین
http://www.mamipic.com/image-360F_4EE1E6D4.jpg
پوستش رو دور نریزید، با کمی کنده کاری و یکی دو تا شمع وارمر میتونید یه جا شمعی یلدایی داشته باشید.
http://www.mamipic.com/image-0FB7_4EE1E6D4.jpg
-
هدیه یلدایی http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gif
http://www.mamipic.com/image-0785_4EE3DFE5.jpg
http://www.mamipic.com/image-49E5_4EE3DFE5.jpg
http://www.mamipic.com/image-674E_4EE3DFE5.jpg
نقل قول:
نوشته اصلی توسط marzak
دوستان کسی از این مدل گردنبند ها دیده تو تهران.خواهشا اگه دیدین بگین.میخوام واسه خانوم داداشم ببرم شب یلدا.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط fafa2
فكر كنم بتوني به يه نقره سازي سفارش بدي.اينجوري به صرفه تره و مطمئني كه تا اون روز داريش!!!
-
-
از این ترافلا و آب نباتا خیلی جاها به چشممون میخوره. میتونید برای تزئین و پر کردن فضاهای خالی میز شب یلداتون استفاده کنین.
-
-
-
-
-
-
سلام دوستان، برای فال حافظ پیشنهادی ندارین؟
من حدود 10 نفر مهمون دارم، میخوام 10 تا فال بخرم ولی نمیدونم چطوری تزئینش کنم http://mamisite.com/forum/images/smilies/tgtgtg.gif
-
-
ممنون فافا جون میشه روی میز هم این ریسه رو آویزون کرد تو این عکس دیده بودم یادم نیست کدوم صفحه بود
http://www.mamipic.com/image-AA11_4EE89ECB.jpg
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط maryam shayesteh
سلام دوستان هنرمند
میشه به من بگید که بیسکوییت هندوانه ای خوشمزه هم هست یا نه
و اینکه نواموزی مثل من می تونه درست کنه یا نه مرسی از جوابتون و کارهای قشنگتون
با اجازه بهار گل جون
اميدوارم كه اسپم نباشه
بله عزيزم اگه دستور رو مو به مو وبا دقت اجرا كني وبرا درست شدن خمير وزمان موندنش تو يخجال عجله نكني يه بيسكوييت عالي ميتوني داشته باشي
اما چند نكته
1.تند تند خمير رو چك كن حين پخت كه قهوهاي نشه به نظر من اول چند تا برا امتحان درست كن وهمه خمير رو با هم نذار تا زمان دستت بياد
2.اگه خمير رو بتوني نازك برش بزني خوشمزه تره
3.شك نكن سريع اقدام كن پشيمون نميشي
موفق باشي
-
بیسکویت انار با دستور بهارگل عزیز قالب انار گیر نیومد خودم دستی روی قالب دایره ای گل انار رو درست کردم یکدست نشده یه دنه انار هم وسطش گذاشتم بعضیاش افتادن
http://www.mamipic.com/image-C500_4EEA38D7.jpg
کوکیز فرانسوی با دستور بهارگل عزیز
http://mamisite.com/forum/t344.html#post4442
-
-
-
-
سلام خانومای هنرمند. میشه دستور بیسکوییت هندوانه ای رو واسم بزارید . به نظرتون بیسکوییت ساده درست کنم بعد با رویال آیسینگ تزیین کنم به شکل هندوانه خوشمزه میشه ؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط hilan
سلام به همه دوستان هنرمند
من دوتا سوال داشتم ،يكي اينكه من براي بيسكويتهاي هندوانه اي مي خوام روي بيسكويت اماده با كرم رويال شكل هندوانه بكشم حالا نمي دونم از چه بيسكويتي استفاد كنم ؟و سوال دوم اينكه براي شب يلدا مي خوام بستني سه رنگ درست كنم البته از نوع اماده اي و وانيليش و براي رنگش مي خوام از رنگاي خوراكي اماده استفاده كنم مي خواستم بدونم ميشه و باعث خراب شدن بستنيم نميشه؟
سلام.براي سوال دوم نه گلم خراب نميشه.اما به جاي رنگ خوراكي از طبيعي ميتوني استفاده كنيد.سبز عصاره نعنا يا نعناي پوره شده.و شيره لبوي غليظ براي قرمز و مقداري پودر ژلاتين هم اضافه كن محظ احتياط!!!!
توي كيك بستني را نگاه كن گلم
-
برای درست کردن بستنی سه رنگ من پیشنهاد میکنم برای قرمزش از بستنی انار میهن استفاده کنید بسی خوشمزه است
-
بيسكويت هندوانه اي را ميشه باهمين عصاره هاي طبيعي رنگ كرد مثلا اب لبو قرمز كرد موقع پخت رنگش نميره؟
-
-
-
کاپ کیک هندونه http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gif
برای اوولین مرحله میتونین با قالب حلقوی هندونه رو قالب بزنین
و مابقیش رو با اسکروپ بیرون بیارین
حالا برای قالبهای مافین شکلش کافیه فویل آلمینیوم رو توی مافینها حالت بدین
قالبای هندونه رو که قبلأ قالب زدین داخل قالبهای مجازی مافین میزارین
با خامه فرم گرفته شده روشو تزیین میکنین
بقیه تزییناتشم سلیقه ایه http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/yyyyy.gif
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
اینم از پرتقالهای من که خشک شدن و آماده برا تزیین شب یلدا از نخ رد کردم و آویزان کردم تو آشپزخانه
ولی دفعه بعد مثل لعیا جون کنار رادیاتور خشک میکنم
http://www.mamipic.com/image-7A32_4EEF8A4C.jpg
http://www.mamipic.com/image-BD3F_4EEF8A4C.jpg
-
ایده واسه فال چی دارین ؟ عکس بدین دیگه چیزی نمونده
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط *لعیا*
سلام آذین جون اون نارنجی ها چی هستن ازگیل؟
یعنی من الان میتونم ازگیل هام رو از تو آب نمک در آرم و خشک کنم یا ازگیل تازه بودن؟
سلام لعیا جون اون نارنجی ها ته گلهای رز تو باغچه هستن که گلبرگهاشون ریخته بودن در واقع همون کاسبرگ گلهای رز هستن
چون گلبرگاشون ریخته بودن از ساقه گل جداشون کردم و با سوزن تو نخ کردم و خشک کردم اون سبزا هم میوه کاجه http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ssaarraa
ایده واسه فال چی دارین ؟ عکس بدین دیگه چیزی نمونده
من 20 تا از اون جعبه های مثلثی که شکل هنونه هستند ولعیا جون چند صفحه قبل الگوشو گداشته بودن رو درست کردم
ولی نمیدونم فال باید ازکجا بخرم ؟؟؟؟http://mamisite.com/forum/images/smilies/tgtgtg.gif
یه اقایی سر خیابونمون همیشه فال میفروختا!! اما الان یه هفته است که پیداش نیست http://mamisite.com/forum/images/smilies/sssss.gif
میشه بگین از کجا فال گرفتین ؟؟؟
-
راستی یه سوال دیگه میشه بگید با چه وسیله ای میتونم روی هندونه بنویسم که ثابت بشه؟
یا مثلا چیزی مثل اسم رو بشه نوشت ؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط yakend2244
راستی یه سوال دیگه میشه بگید با چه وسیله ای میتونم روی هندونه بنویسم که ثابت بشه؟
یا مثلا چیزی مثل اسم رو بشه نوشت ؟
از رویال آیسینگ میشه استفاده کرد
http://www.mamisite.com/forum/viewto...p=14867#p14867
-
از مترو هم ميشه فال را تهيه كرد يا از ******
-
-
سلام دوستان ،* مي تونين براي فال حافظ به اين آدرس برين
http://mamisite.com/forum/hafez.php
بعد اونجايي كه نوشته "* نيت كنيد و اشاره اي بفرماييد" با موس كليك كنيد . بعد روي صفحه اي كه باز ميشه و شامل فال حافظ هست ،* با موس كليك راست كنين و گزينه Save Picture as رو انتخاب كنين و فال مورد نظر رو Save كنين.
اميدوارم توضيحم كامل باشه.
-
-
-
-
-
"★。˛ °.★__ *★* *˛.
˛ °_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\ *. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
... ... ¯˜"*°•♥•°*"˜¯`´¯˜"*°•♥•°*" ¯` ´¯˜"*°´¯˜"*°•♥•°*"˜¯`´¯˜"*°
یلدا پیشاپیش مبارک.
-
-
نمیدونم جاش اینجا هست یا نه اینارو دیروز برا شب چله درست کردم.برا بار اول بود امیدوارم بعدا تمیز تر در بیارمhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gif
.
ژله اولیو یکم ژله سیب و بابستی قاطی کردم ریختم. بعد وقتی گرفت باید یه کاسه کوچیکتر روی ژله بذاریم بعد دورش رو دوباره با ژله پر کنیم
خودشو که گرفت کاسه رو بر میداریم دوباره با سفید این کارو میکنیم. بعد هم داخلش ژله هندونه رو با بستنی قاطی کردم. برا دونه هاشم خورده شکلات ریختم.
البته من کاسه مناسب نداشتم ژله که خودشو کمی میگرفت دور کاسه کم کم میریختم با سرمای ظرف خودشو بگیره.اما روش درستش فکر کنم مثل قالب یخی باشه و با کاسه.
بعدم که ژله رو برگردوندم با قلمو و رنگ خوراکی شیار های هندونه رو انداختم.
امیدوارم دفعه های بعد تمیز تر بشه
-
با قلم مو روی کاغذ کشیدین بعد روی ژله برگردوندین؟
خیلی ناز و خوشگل شده
-
مریم گلی جون ژله رو که برگردوندم. با قلمو و رنگ رو خود ژله نقاشی کردم
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط joojoo_little
بین هندوانه ها فالوده گذاشته ؟ جالب شده http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط joojoo_little
این شکلاتی که ریخته روش ...چه جوریه ؟ آماده میشه خرید ؟ اسمش چیه ؟
-
به نظر من که پنیر رنده شده میاد
-
[quote=ژینا]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط "joojoo_little":3ecxdxhi
این شکلاتی که ریخته روش ...چه جوریه ؟ آماده میشه خرید ؟ اسمش چیه ؟[/quote:3ecxdxhi]
شما از هر شکلاتی میتونید استفاده کنید.
با روش بن ماری شکلات رو اب میکنید
بعد اول یه لایه تقریبا ضخیم داخل کپسول کاغذی کوچیک میریزید و بلافاصله دانه های انار رو میریزیدوبعد دوباره شکلات رو به صورت پراکنده طبق تصویر روی انارها ریخته و میذارید تا سرد بشه و شکلاتها ببنده http://mamisite.com/forum/images/smilies/wwwww.gif
-
[quote=پرپرک][quote="ژینا":3hqee3t6]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط "joojoo_little":3hqee3t6
بعد اول یه لایه تقریبا ضخیم داخل کپسول کاغذی کوچیک میریزید و بلافاصله دانه های انار رو میریزیدوبعد دوباره شکلات رو به صورت پراکنده طبق تصویر روی انارها ریخته و میذارید تا سرد بشه و شکلاتها ببنده http://mamisite.com/forum/images/smilies/wwwww.gif[/quote:3hqee3t6][/quote:3hqee3t6]
کپسول کاغذی و بن ماری رو بلت نیستم :(
آماده هم میشه گیر آورد ؟
-
[quote=khale leila]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط "ژینا":pdz053i8
به نظر من که پنیر رنده شده میاد[/quote:pdz053i8]
به نظرتون فالوده ممکنه آب شه از ریخت بندازه؟
-
[quote=ژینا][quote="پرپرک":jam7v5g4][quote="ژینا":jam7v5g4]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط "joojoo_little":jam7v5g4
بعد اول یه لایه تقریبا ضخیم داخل کپسول کاغذی کوچیک میریزید و بلافاصله دانه های انار رو میریزیدوبعد دوباره شکلات رو به صورت پراکنده طبق تصویر روی انارها ریخته و میذارید تا سرد بشه و شکلاتها ببنده http://mamisite.com/forum/images/smilies/wwwww.gif[/quote:jam7v5g4][/quote:jam7v5g4]
کپسول کاغذی و بن ماری رو بلت نیستم :(
آماده هم میشه گیر آورد ؟[/quote:jam7v5g4]
عزیزم کپسول کاغذیو که ازمغازهای لوازم قنادی میخری.
روش بن ماری روش ذوب کردن به صورت غیر مستقیمه.مثلا شکلاتتو بریز تو ظرف بعد بذار روی بخار اب تا ذوب بشه
-
[quote=ژینا][quote="khale leila":2gfo0gei]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط "ژینا":2gfo0gei
به نظر من که پنیر رنده شده میاد[/quote:2gfo0gei]
به نظرتون فالوده ممکنه آب شه از ریخت بندازه؟[/quote:2gfo0gei]
خانمی رشته خالی که مزه نمیده
اون آب و گلابشه که خوشمزه اش میکنه
شما چند رشته فالود بردارین ببینین آیا وقتی آبش بره چه مزه اس. بعد تصمیم بگیرید
-
دوستان یه سوال داشتم :
دسری رو که نجما جون صفحه اول توضیحش رو داده می خوام فردا درست کنم حالا می خوام بدونم میشه راحت از قالب درش آورد قلق خاصی داره آخه زیرش بیسکوییته برام جای سوال بود به چه روشی باید درش آورد که سالم در بیاد چون روش ژله هم داره اون چیزی که مد نظرم هست اینه که اطراف قالب رو با چاقو جدا کنیم بعد کلش در میاد حالا عزیزایی که این دسرو درست کردن بگن درسته یا نه ؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط somy.m
دوستان یه سوال داشتم :
دسری رو که نجما جون صفحه اول توضیحش رو داده می خوام فردا درست کنم حالا می خوام بدونم میشه راحت از قالب درش آورد قلق خاصی داره آخه زیرش بیسکوییته برام جای سوال بود به چه روشی باید درش آورد که سالم در بیاد چون روش ژله هم داره اون چیزی که مد نظرم هست اینه که اطراف قالب رو با چاقو جدا کنیم بعد کلش در میاد حالا عزیزایی که این دسرو درست کردن بگن درسته یا نه ؟
شما این دسر روهم توی قالب کمربندی میتونی درست کنی و هم توی قالب معمولی
برای قالب معمولی میتونی اول یه کیسه داخل قالب بندازی که بعد از درست شدن دسر راحت از لبه های کیسه بگیری بکشیش بالا و دسر از قالب دربیاد
این چیزی هست که به ذهن من میرسه http://mamisite.com/forum/images/smilies/wwwww.gif
-
ژله هندونه توی پوست تخم مرغ ژله سبز که با بستنی یا شیر مات شده رو درست میکنیم در پوست تخم مرغ میریزیم تا ببنده بعد از پوست تخم مرغ در میاریم و روش به روش ژله نوشتاری خط های هندونه رو میکشیم
من میخواستم اینطوری شمع هندونه درست کنم که نشد
http://www.mamipic.com/image-5B5E_4EF08C1D.jpg
http://www.mamipic.com/image-1DBE_4EF08C1D.jpg
من الان پست صفحه قبل دوستمون بهناز جون رو دیدم
بهناز جون چه جالب تله پاتی داشتیم واسه این کار
-
سلام دوستان ما ميخوايم شب يلداى ببريم برا عروسمون ميشه كمك كنيد جه جورى تزيين كنيم كه قشنك بتشه و جالب بار اول از كارا ميخوام بكنم اخه
-
[quote=ژینا]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط "joojoo_little":1tbwhtf3
این شکلاتی که ریخته روش ...چه جوریه ؟ آماده میشه خرید ؟ اسمش چیه ؟[/quote:1tbwhtf3]
عزیزم همین طور که پرپرک جون جواب دادن با همین شکلات های تخته ای که لوازم قنادی ها دارن میشه درست کرد. مارک های مختلف داره که فکر کنم پارمیدا خوبه ذوب میکنی و با دانه های انار مخلوط میریزیhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif.
-
http://mamisite.com/forum/images/smilies/olololo.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/ttttt.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/lllll.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/loveeee.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/gftrde.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/rrrrr.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/sssss.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/uikkik.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/iiiii.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/ccccc.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/ooooo.gif
نقل قول:
نوشته اصلی توسط maryam1388
سلام دوستان ما ميخوايم شب يلداى ببريم برا عروسمون ميشه كمك كنيد جه جورى تزيين كنيم كه قشنك بتشه و جالب بار اول از كارا ميخوام بكنم اخه
مریم جونم سلام
منم امسال برای عروسمون کلی چیزای قشنگ درست کردم
اول که یه سبد حصیری بزرگ برداشتم یه طرفش گل ویه ظرفش هم میوه هایی که بعضیاش تزیین دارن گذاشتم
یه ظرف کریستال گود هم پراز اجیل مخلوط کردم ووسطش چند تا گل که از پوست پسته وتخمه درست کرده بودم گداشتم
تو یه سینی سیلور هم انجیر و باسلوق و برگه ها رو ردیفی چیدم
دو تاهم جعبه شکل هندونه درست کردم وکادوهاشو گداشتم توی اونا
حدود 20 تا هم جعبه هرمی هندونه ای که لعیا جون درست کرده بودهم درستیدم و توهر کدومشون یه فال حافظ که از یه دستفروش خریدم رو گذاشتم و روی روبان نوشتم یلدای 90 واسم عروس و داماد رو هم نوشتم.. بعدددددد
اهان پشمک هم شبیه کلاه توی یه ظرف گرد پایه دار
ژله هندونه باسلوق هندونه
واز همه جالبتررر
یه سینی گرد بزرگ رو ش ترمه انداختم و یه حافظ خوشگل براشون خریدم و گذاشتم وسظش دورشم کاسه های سفالی که توشونو پر از سنجد و فندق و بادوم و گردو نقل و پولکی کردمو قرار دادم
حالا هی بیاین بپین خواهر شوهر بد هههههههههههههههههههhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/uikkik.gif
-
خب این هم ژله یلدایی... طرح مثلن هندوانه درست کردم!! (ژله لیمو+ژله لیمو بستنی و آخری هم ژله هنوانه+ خورده شکلات)
-
-
كباب هندونه
http://www.mamipic.com/image-E207_4EF0E276.jpg
اگه تا الان هيچ فكري واسه يلداتون نكرديد ... يه كم به كباب هندونه فكر كنيد.
http://www.mamipic.com/image-8E11_4EF0E276.jpg
كافيه يه كاتر بيسكويت به شكل گل و يه كاتر رينگ سايز كوچيك داشته باشيد. حتي لازم نيست كباب هاتون شكل گل باشن. ميتونيد از يه كاتر بيسكويت قلبي و يه كاتر نون نخودچي قلبي استفاده كنيد و يا هر كاتر ديگه اي كه تو خونه داريد. براي زيبا تر شدن كار ما از تركيب رنگي قرمز و زرد كه هندونه و خربزه است استفاده ميكنيم. فقط بهتره هنگام خريد دقت كنيد كه هر دو رو سفت انتخاب كنيد. بعد از اينكه گلها رو آماده كرديد هر كدوم رو با يه سيخ كباب فيكس كنيد و اگه ضخامتشون يكي نيست با چاقو اضافاتش رو ببريد و بعد توي ظرف بچينيد
http://www.mamipic.com/image-D71A_4EF0E276.jpg
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط hilan
سلام توروخدا به دادم برسين ،من ژله بستنيمو درست كردم شكل هندوانه و فعلا دورنگشو درست كرده ولي ظرفم بزركه و ارتفاعش زياد نشده و خودشو گرفته جكار كنم مي تونم الان جابجاش كنم و به يه ظرف كوچكتر انتقالش بدم؟
عزیزم می تونی 2رنگ ژله رو جدا کنی و روی بخار کتری آبش کنی و بعد بریزی تو ظرف کوچیکتر تا دوباره ببنده
-
سلام دوستان هنرمندم
مرسی از اینکه جواب سوال من رو در مورد بیسکوییت هندوانه ای دادید. من برای امشب درستش کردم خیلی خیلی خوشکل شدهو من خیلی خوشحالم . فقط طعمش خیلی خاص نیست که اونم با ظاهر خوشکلش مرتفع می شه. بازم مرسی از این همه هنر
-
سلام به همه دوستان گلم
واقعا خودتون و سايتتون تك تك
دوستتون دارم از يه عالمه ايده
بوس س س س س س س س
-
من از اون سایتی که عهدیه جون گفت 18 تا فال رو سیو کردم و روی یه برگه 9 تا پرینت گرفتم و برش زدم و از این برشهای هندوانه ای مقوایی در سایز کوچیکتر درست کردم
http://mamisite.com/forum/t1855.html#post59900
و فالها رو زیرش چسبوندم. متاسفانه چون دیر وقت بود و پسری هی قر یزد نشد که عکس بگیرم. ولی به نظرم خوب بود. اون برشهای هندوانه هم میزارم تو سینی و به همه تعارف میکنم. http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gif
-
مي خواستم واسه شب يلدا يه دسر راحت درست كنم يه دسري بود با آب انار و نشاسته و شكر من چون نشاسته نداشتم از پودر كاسترد 2 ق غ +2 ق غ شكر +اليوان آب انار تكدانه را مخلوط كردم و روي گاز گذاشتم تا غليظ بشه http://mamisite.ir/forum/images/smilies/yyyyy.gif
http://www.mamipic.com/image-E043_4EF1808B.jpg
-
-
واي ازاده جون من هم دقيقا همين كار را ديشب كردم و من هم چون ديروقت شب كارم تمام شد نشد عكس بگيرم (ساعت 12شب كارم تمام شد)البته من بجز هندوانه انار هم درست كردم الگوي ان را هم از مهد دخترم كش رفتمhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/yyyyy.gifو من 20تا فايل سيو كردمhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/wswsws.gif
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط hilan
سلام به همه خانمهاي هنرمند
يه سوال فوري دارم ،مي تونم كيكمو تو ماهيتابه چدن بپزم البته در فر؟
دوست عزیز، من از اساتید فن کیک پزی شنیدم که این کار امکان پذیر است .... http://mamisite.com/forum/images/smilies/nhjkkiu.gif http://mamisite.com/forum/images/smilies/yhnhn.gif
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
خطم خراب شده همش قطع میشه
نمای میز سه نفری ما
ایان ذکر است بنده نتونستم چیزی بخورم
انار دون شده تو یخچال بود هندونه هم نداشتیم
http://www.mamipic.com/image-BFD4_4EF2ABB4.jpg
-
اینا رو با بهار درست کردیم
من پاپیون زدم . بهار از اینا برد کلاس زبانش پشتم خودش نوشت ولی از پشتش عکس ندارم
http://www.mamipic.com/image-9DDF_4EF2A710.jpg
-
http://www.mamipic.com/image-72C7_4EF2B12A.jpg
ژله های هنذوانه ای اولش چوب داشت ولی خوشم نیومد در آوردم. با ژله هندوانه درست کردم و طعمش رو خوب احساس نکردم یا ژله اش دیگه مثل سابق نیست یا من سرما خورده بودم
قسمت سفیدیش رو شیر اضافه کردم و کمی ژله برید و از نزدیک خیلی شبیه هندوانه بود توی عکس زیاد خوشگل نشده
یه مدت تماشا کردیم
-
اینم دسر انار شب یلدای ما http://mamisite.com/forum/images/smilies/poikujy.gif
ته قالب کمربندیمو با بیسکوییت ساقه طلایی مخلوط با کره پوشوندم و گذاشتم توی یخچال بمونه.
یه بسته زله انار و با یه لیوان آب جوش حل کردم و سه قاشق بستنی بهش اضافه کردم و ریختم روی بیسکویتها............یه کم که خودشو گرفت .یه بسته دیگه از زله انار و با یه لیوان آب جوش حل کردم و بعد از اینکه یه کم خنک شد دونه های انار رو بهش اضافه کردم و ریختم توی قالب و گذاشتم توی یخچال.............
خوب و خوشمزه شده بود.فقط دستور اصلیش با دنت شیری هستش که چون من نتونستن توی شهرمون دنت شیری پیدا کنم به جاش بستنی زدم.
http://www.mamipic.com/image-83F0_4EF2C4D9.jpg
http://www.mamipic.com/image-0228_4EF2C4D9.jpg
http://mamisite.com/forum/images/smilies/hhhhh.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/hhhhh.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/hhhhh.gif
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط sanamjoon
صنم جون دستت درد نکنه قشنگ شده میخواستم بدونم این چیز کیک هست شما این جوری درست کردی؟؟؟؟
فکر کنم خوب بشه چون تو چیز کیک من از طعم پنیر خوشم نمیاد شوروشیرین میشه بعدشم بیسکوییت هارو که با کره مخلوط کردم اون کف قالب فشار دادم خیلی سفت شد ممنون میشم جواب بدی راستی دیگه ژلاتین جدا نریختی ؟؟
-
-
-
نقل قول:
صنم جون امیدوارم همیشه خوش باشی تو محلتون از سوپر محسن روبروی اداره ثبت میتونی دنت رو بگیری اخه من همیشه از اون خرید میکنم فکر کنم دونه ای 600 بود همه طعمشم داشت
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط minafarzin63
نقل قول:
صنم جون دستت درد نکنه قشنگ شده میخواستم بدونم این چیز کیک هست شما این جوری درست کردی؟؟؟؟
فکر کنم خوب بشه چون تو چیز کیک من از طعم پنیر خوشم نمیاد شوروشیرین میشه بعدشم بیسکوییت هارو که با کره مخلوط کردم اون کف قالب فشار دادم خیلی سفت شد ممنون میشم جواب بدی راستی دیگه ژلاتین جدا نریختی ؟؟
عزیزم
من دستور این دسر .ز منوی شب یلدای مامی سایت برداشتم تونجت ننوشته بود چیز کیک..............نوشته بود دسر انار . ولی خوب چیز کیک هم یه چیزیه تو همین مایه ها دیگه...........پس حالا که از طعم شور و شیرین چیز کیک خوشت نمی ادی می تونی اینجوری امتحانش کنی.http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/bbbbb.gif
دیگه اینکه من توش ژلاتین جدا نریختم.............گو اینکه تو دستورش هم نبود.
و اینکه اون مخلوط بیسکویت و کره یه کمی سف می شه ولی نه اونقدر که ازار دهنده باشه
امیدوارم تونسته باشم کمکت کنم
-
-
-
-
-
-
-
-
سلام به لطف شما دوستان خنچه شب چله جاريم را درست كردم كه عبارتند از:
(اونايي را كه نوشتم كار خودمه!وبقيه اماده!)
باسلوق
http://www.mamipic.com/image-3905_4EF3D3EC.jpg
ژله بستني و بيسكوييت هندوانه اي و اناري كه به دليل نبودن سلفون تو كيسه فريزري پيچيدم!!
http://www.mamipic.com/image-31AA_4EF3D3EC.jpg
كيك انار با تزيين قوهاي عاشق http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/yhnhn.gif
http://www.mamipic.com/image-AE3E_4EF3D3EC.jpg
رز اجيل
http://www.mamipic.com/image-4500_4EF3D3EC.jpg
-
-
-
-
-
-
شب یلدا در منزل مادر شوهرم .میخواستن همه چیز سنتی باشه برای همین رو زمین تو سفره چیدن .البته کرسی هم بود ولی دورو برش نشسته بودن نمیشد عکس گرفت.همه چی را مادر شوهر و خواهرشوهرم اماده کرده بودن .شام هم پخته بودن با این حال من کوبه پختم و بردم (خیلی دوست دارن)ویکی از برادر شوهرام کلی چیپس .پفک . پاپ کورن خریده بودن که با چیدمان سنتی مادر شوهر خیلی جور نبود.بابت کیفیت بد عکس ها معذرت میخوام.
سماور زغالی
http://www.mamipic.com/image-7F4E_4EF44E48.jpg
http://www.mamipic.com/image-B2B8_4EF44E48.jpg
http://www.mamipic.com/image-A919_4EF44E48.jpg
http://www.mamipic.com/image-706D_4EF44E48.jpg
http://www.mamipic.com/image-492F_4EF44E48.jpg
-
سلام خانوما اینم از میز شب یلدای ما که برای زن داداشم که نامزده درست کرده بودم.
نمای کلی میز
http://www.mamipic.com/image-0C00_4EF4A98E.jpg
هندونه
http://www.mamipic.com/image-F3B6_4EF4A98E.jpg
سبد میوه
http://www.mamipic.com/image-68A0_4EF4A98E.jpg
کدو حلوایی که حکاکی کرده بودم و توش انار دون کرده ریخته بودم
http://www.mamipic.com/image-FCD4_4EF4A98E.jpg
ظرف آجیل
http://www.mamipic.com/image-3F66_4EF4A98E.jpg
کادوها،انگشترو مامان اینا خریده بودند و سکه رو هم من(البته تمام نبود ها....)
http://www.mamipic.com/image-3FA9_4EF4A98E.jpg
http://www.mamipic.com/image-C7AD_4EF4A98E.jpg
از بقیه کادوها هم که لباس و کفش بود عکس جدا ندارم.امیدوارم خوشتون بیاد
-
-
-
-
-
-
سبزه رو همیشه میذارم.چون به نظرم یه جلوه ی خاصی به سفره های مناسبتی میده.آدم حس سر سبزی و تازگی و زنده بودن بهش دست میده.نمی دونم شما هم دوست دارید یا نه.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط arnika
سبزه رو همیشه میذارم.چون به نظرم یه جلوه ی خاصی به سفره های مناسبتی میده.آدم حس سر سبزی و تازگی و زنده بودن بهش دست میده.نمی دونم شما هم دوست دارید یا نه.
چقدر خوشگل شدن . ایده جالبیه سبزه گذاشتن . آفرین به سلیقت
-
مرسی دوستای عزیز.انشاا...با چیزایی که از هم یاد میگیریم،هر سال سفره هامون خوشگل تر میشه.
-
-
-
اینم کیک به شکل سودوکو به خاطر علاقه ی زیاد بابا به سودوکو
http://www.mamipic.com/image-F1EB_4EF4CBD0.jpg
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط arnika
خیلی بامزست تزیین هندونت.ایده جدیدیه که ندیده بودم جایی.سبزه هاتم خیلی خوشگلن.من عاشق سبزم ولی فقط عید سبز میکنم اما دوست دارم تو هر سفره ی تزیینی باشه مثل تو .میشه بگی این سبزه ها بذر چیه اگه خودت سبزوندیشون؟http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/grin.gif من تخم منداب تو تی وی دیدم که سبز کردنش راحته و خوشگل و توپول سبز میشه اما بذزشو پیدا نکردم.توضیح بده روش کارتو.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط honysea55
کسی میدونه این سبزه ها چجوری درست شدن ؟توضیحات مبذول بفرمایید مرسی http://mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif
-
-
-
کنده کاری روی هندونه توسط شوهر عزیزبنده در اولین شب یلدای نامزدیمون که این کنده کاریو من بودم جرات نمیکردم انجام بدم و ترجیح میدادم وقتی بار اولمه یه طرح ساده تر پیدا کنم ولی دستش درد نکنه چون من گفته بودم حتما یه کاری روی هندونه انجام بده طرح اینو از نت پیدا کرده بود و با صرف چند ساعت زمان رو هندونه پیاده کرده بود.http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gif
http://www.mamipic.com/image-205C_4EF4DCE7.jpg
http://www.mamipic.com/image-CDA8_4EF4DCE7.jpg
منم چون اصلا فکرشو نمیکردم موفق بشه خودم یه هندونه دیگه رو یه مدل ساده درست کردم که اگه پروژه اون شکست خورد یه هندونه تزیین شده داشته باشیم که هندونه من در مقابل هندونه اون از خجالت سرخ شد http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/grin.gifاینم عکسش:
http://www.mamipic.com/image-928E_4EF4DCE7.jpg
اینم عکس کوکی هندونه و مارشمالو که خودم درست کردم :
http://www.mamipic.com/image-67ED_4EF4DCE7.jpg
http://www.mamipic.com/image-8E16_4EF4DCE7.jpg
و اینم تصویر آجیل و کیک هندونه که زحمتشو خانواده همسرم کشیده بودن http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gif
http://www.mamipic.com/image-0EB5_4EF4DCE7.jpg
http://www.mamipic.com/image-E8AE_4EF4E118.jpg
متاسفانه دیگه فرصت نشد از بقیه خوردنیا عکس بگیرم.عکسای بالا هم بخاطر بدشانسی بنده که چراغای اون قسمت که سفره انداخته بودم کلا خراب شد تیره و بی کیفیت افتادهhttp://www.mamisite.com/forum/images/smilies/zzzzz.gif
-
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط eshgheasemani
من فکر میکنم این کائوچو هستش اگه توی رنگ قرمزش را ببینید رگه رگه هاش شبیه کائوچو هست که رنگ شده
مثل یک چیزی شبیه کوزه ی عید کار شده
-
-
خیلی بامزست تزیین هندونت.ایده جدیدیه که ندیده بودم جایی.سبزه هاتم خیلی خوشگلن.من عاشق سبزم ولی فقط عید سبز میکنم اما دوست دارم تو هر سفره ی تزیینی باشه مثل تو .میشه بگی این سبزه ها بذر چیه اگه خودت سبزوندیشون؟http://www.mamisite.com/forum/images/smilies/grin.gif من تخم منداب تو تی وی دیدم که سبز کردنش راحته و خوشگل و توپول سبز میشه اما بذزشو پیدا نکردم.توضیح بده روش کارتو.[/quote]
************************************************** **
میترا جون سلام.مرسی عزیزم.ممنونم.کارای شما هم خیلی خوشگل بود.http://mamisite.com/forum/images/smilies/wwwww.gif
این سبزه ای که من سبز کردم،ماش هست.ماش خیلی خوشگل و سبز و تپل میشه.24 ساعت گذاشتم خیس خورد.بعد ریختم توی ظرفی که میخوام بکارم توش.یه پارچه ی نخی هم دو لا انداختم روش.روزی دو،سه مرتبه باید اون پارچه رو خیس کرد و انداخت روی ماش ها.خانوم گل،واسه اینکه ریشه ها خراب نشه،باید روزی یه بار ظرفتو برداری و دستت رو بگیری جلوی ماش ها آبشو بریزی و آب بگیری روشون.به اصطلاح،ریشه شورشون کنی.بعد یکم آب یریز روشون و همون پارچه ی خیس رو بنداز.تا زمانی که ماش ها شروع کنن به برگ در آوردن.وقتی دیدی برگا از لابه لای ماش زدن بیرون،دیگه پارچه رو بردار.چون برگا میشکنن.از اون به بعد روزی 2 بار آبشون بده و 2 روزی یک بار هم ریشه شور کن.قد که کشیدن یه 3 سانت،حتما دورش رو روبان بگیر،چون میشکنن ساقه ها.آویزون میشن.
و یه نکته اینکه،توی ظرفی که میخوای بکاری خوب ماش بریز.کم پشت نباشه ماش ها.طوری باشه که اگه خواستی انگشت به ته مثلا بشقابت بزنی،نیاز باشه یکم دستت رو بین ماشا فرو کنی.امیدوارم که واضح گفته باشم.خانومی،تو خوب در آوردن سبزه،آفتاب نقشش خیلی پر رنگه! وقتی برگ ماش یا هر بذری در اومد،باید روزا بذاریش تو آفتاب.تو خونه.از پشت شیشه.اینجوری برگا سبز و خوشگل میشن،وگرنه برگا زرد یا سبز کمرنگ میشن و جلوه نداره.هر موقع دیدی که آبشون کمه یا یکم بی حالن،آب بده.اینجور نیست که حتما روزی 2 یا 3 بار.آخه خونه ی یکی گرمه،خونه ی یکی سرد.
http://mamisite.com/forum/images/smilies/grin.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/ppppp.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/yyyyy.gif خیلی از وقتا واسه فامیل هم سبزه میندارم.خودم میکارم.البته اینا رو همه از مامان گل و عزیزم یاد گرفتم.http://mamisite.com/forum/images/smilies/yhnhn.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/mkjnhb.gif
راستی اون بذری رو که گفتی تو تی وی دیدی،من نشنیدم،اصلا نتونستم بخونمش!!http://mamisite.com/forum/images/smilies/grin.gif میشه تلفظش رو با حروف انگلیسی تایپ کنی لطفا.مرسی عزیزم.
-
میترا جون،یا هر کدوم از خانومای گل که اطلاع دارید.میشه لطفا بهم بگید که شب یلدا به جز خوراکی،چه کادو هایی واسه عروس میبرن؟ و آیا واسه داماد هم،خانواده ی عروس باید همچین مراسمی رو اجرا کنن آیا؟؟؟؟!!!! آخه من شنیدم بعضی جاها رسم دارن واسه داماد هم شب چله ای میبرن!!!
ببخشید،شاید سوالم خیلی ابتدایی باشه،اما من تجربه ی کمی تو این زمینه دارم.ممنون میشم اگه جواب بدید.مرسی.
-
-
سلام اوج بي انصافي بود از ساعت 6صبح 5شنبه تا ساعت 3ظهر سالاد اليويه كوكو كشك و بادمجان دسر پان اسپانيا و فال حافظ(داخل كارتي به شكل هندوانه و تعداد ي هم به شكل انار) درست كردم و خانه برادر شوهر برديم و ميز چيدم اما چون مشغول تزيين و سفره اريي بودم دادم همسري عكس بگيره فقط از فك و فاميلش عكسيده http://mamisite.com/forum/images/smilies/rrrrr.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/rrrrr.gifكلي ظرف يكبار مصرف بردم (كه جاري عزيز به زحمت نيفته) و كلي سليقه به خرج دادم كه دستمال و ظروف رنگاش بهم بياد روي ميز ميوه ها را چيديم رديفي و يك ميز ديگه هم تنقلات اما دريغ از يك عكسhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/uikkik.gifhttp://mamisite.com/forum/images/smilies/iiiii.gif
-
-
مهمونامون زود اومد. ساعت 6 مامان و بابا هم چون فکر میکردن دیرتر میان رفته بودن دکتر
منم بدو بدو پذیرایی کردم اصلا نتونستم نه میز یلدا بچینم. نه رووم شد خوب از سفره عکس بگیرم
به هنرمندی خودتون ببخشید
پلو و ماهی و سوپ و دسر هارو خودم درست کردم بجز فسنجون که مامانم درست کرد.
.
.میز شام با کیفیت بد عکس.
فسنجون - سبزی پلو ماهی - سوپ - ماست لبو - ماست خیار - کوفته -
باسلوق که نصفیش رو با آب لبو صورتی کردم
-
-
-
-
شب یلدا خونه مادرم با حضور خانواده شوهر خواهرم که تازه عروسه:)))))))
همه چی خیلی ضربتی انجام شد و خیلی کم و کاستی داره!
http://www.mamipic.com/image-4281_4EF5A153.jpg
http://www.mamipic.com/image-60D1_4EF5A153.jpg