نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree20929Likes

موضوع: شب یــــــلدا ( شب چله )

نمایش نتایج: از 89 به 96 از 1970
صفحه 12 از 247 نخستنخست ... 2910111213141522 ... آخرینآخرین
  1. #89

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    اینها سوغات مسافرت من هست..طرز چیدنش برای ایده خوب هس
    ت







    باران67 این نوشته را پسندیده.
    آینده به کسی تعلق دارد که میداند چگونه منتظر نشیند.

  2. بانک بند ناف
  3. #90

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    با تشکر از بهارگل عزیز

    وبگردی ها حاکی از این است که شیرازی ها هویج پلو، قزوین سبزی پلو ماهی،زنجان فسنجان،کرمانشاه خورش خلال مرسوم بوده و در کل خوردن مرغ و ماهی را در شب یلدا توصیه می کردند.
    در قدیم مهمانی شب یلدا رو بعد از شام و با خوردن تنقلات برپا می کردند.
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  4. #91

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    ما برای شب چله یه شیرینی درست میکنیم با خرما و کنجد .البته خرمای خاصیه مثل رطب خشک میمونه اینجا بهش میکن اشرسی.
    کنجد قهوه ای رو تمیز کرده میشوریم میذاریم خشک شه بو میدیم (موقع بو دادن نمش هم )گرفته میشه.خرما رو هم میشوریم میذاریم خشک بشه .بعد خرما رو کمی حرارت میدیم و گرمش میکنیم که نرم بشه کنجد بو داده و خرمای گرم شده رو داغ داغ چرخ میکنیم البته اگه این کار رو با چرخ گوشت دستی بکنین بهتره چون یه خرده به چرخ گوشت فشار میاد به دلیل چسبنده بودنش.دو تا سه بار چرخ کنید تا حسابی روغن پس بده و بعد قالب بزنید یا توی دست توپیشون کنید..تا گرم هستش باید بهش فرم بدید.حالا درست کردم عکسش رو میذارم.
    باران67 این نوشته را پسندیده.

  5. #92
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
    محل سکونت
    هرجا آب، نان ،شب
    نوشته ها
    47
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    13
    پسند کرده
    0

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    سلام خانمهای هنرمند
    من چند تا ایده داشتم برای طرز چیدن آجیل برای آنهایی که میخوان برای عروس یا دخترشون شب چله ای ببرن میتونید ایده بگیرید امیدوارم که خو.شتون بیاد متاسفانه عکسی ندارم که براتون بذارم برای همین توضیح میدم اشکال نداره اگر کسی درست کرد بی زحمت عکسشم بذاره !

    مواد لازم (آجیل) :
    مغز گردو 250 گرم
    مغز بادام //
    تخمه ژاپنی //
    تخمه کدو //
    فندق //
    بادام هندی //
    سلفون

    مواد لازم :
    سینی سیلور
    یا سبد گرد چوبی
    یا جام 6 عدد و سبد شکلدار
    یا حباب بزرگ

    سینی سیلور
    1) آجیلها را به صورت ردیفی و کج به ترتیب کنار هم در سینی می ریزیم روش را سلفون می کشیم
    2) وسط سینی را مغز فندق ها را می ریزیم و دور تا دورش را به صورت ردیفی مرتب بقیه آجیلها را میریزیم و روش را سلفون می کشیم

    سبد گرد و چوبی (تخت مثل سینی)
    در این مدل می تونید شکل ستاره را وسط سبد در بیارید و با چسب حرارتی بادام های پوست نازک که روش نمک داره را روی خطهای ستاره ها بچسبانید و داخل ستاره را از آجیل پر کنید برای این مدل دور سبد که بیرون خطهای ستاره میشه را باید کشمش بریزید .

    جام با سبد شکلدار کوچک
    آجیلها را در جامها به صورت ردیفی می ریزیم یا هر جامی را یه آجیل می ریزیم روش را سلفون می کشیم و پایه های جام را داخل سبد می ذاریم و روی پایه ها را می تونیم با گل تزیین کنیم .

    حباب بزرگ
    حباب را به صورت کج قرار می دهید و سپس خیلی آرام و به صورت کج آجیلها را می ریزیم بعد حباب را صاف می کنیم و روش سلفون می کشیم .
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    اي كاش فدك اين همه اسرار نداشت اي كاش مدينه در و ديوار نداشت

    فرياد دل محسن زهرا اين بود اي كاش در سوخته مسمار نداشت


  6. #93
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,233
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    104
    پسند شده
    10428
    پسند کرده
    1255

    ویترین مدال ها

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    ندا جون مرسی از توضیحات خوبت
    یه مطلبم من بگم
    آجیل شب یلدا باید آجیل شیرین باشد.

    میتونید از برگه های شیرین مختلف ( هلو - زرد آلو ) توی آجیلتون استفاده کنین .
    کشمش ، بادام و پسته شیرین ( منظور بدون نمکه ) یا هر آجیل دیگه ای که شور نباشه ....
    باسلوق هم توی آجیل شب یلدا جلوه خوبی داره و شکل آجیلتونو قشنگ تر میکنه
    نمیدونم قبلاً آموزش باسلوق داشتیم یا نه ....
    فعلا اینو داشته باشین تا بقیه نمونه ها هم تشریف بیارن ....

    باسلوق


    مواد لازم:
    نشاسته : 2 پیمانه
    آب : 2پیمانه
    شکر : 5/1 پیمانه
    گلاب : نیم پیمانه
    گردو : به میزان لازم
    کره : 100گرم
    پودر نارگیل: به میزان لازم
    طرز تهیه :
    نشاسته را در آب سرد حل می کنیم و از صافی رد می کنیم. سپس ظرف را که بهتر است از جنس تفلون باشد، را روی حرارت می گذاریم. کمی که گرم شد، شکر را به آن اضافه می کنیم. بهتر است دائم آن را هم بزنیم. نشاسته کم کم گلوله می شود. نترسید ! شما همچنان هم بزنید و با پشت قاشق چوبی آن را صاف کنید. سپس گلاب را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.



    البته از آنچه که در عکس مشاهده می کنید، بیشتر باید هم بزنید. تا زمانی که نشاسته سفت شود. در این مرحله همانطور که در عکس نیز می بینید، ممکن است مقداری از مواد، به اطراف قابلمه چسبیده باشد. نگران نباشید. وقتی که نشاسته سفت شد، کره را به آن بیفزایید. و هم بزنید. این باعث می شود تمام مواد از اطراف ظرف کنده شود. سفتی نشاسته دیگر بستگی به تجربه شما دارد! باید مثل خمیر باشد. بعد از این مرحله، مقداری پودر نارگیل روی یک سینی می ریزیم و مقداری از خمیر را برمی داریم. خمیر نباید به دست بچسبد. سپس آن را روی سینی و پودر نارگیل پهن می کنیم. سپس از یک طرف آن گردوها را می چینیم :



    بعد از این، خمیر را لوله می کنیم و می گذاریم کمی خنک شود.



    بعد از حدود یک ساعت آن را درون یخچال می گذاریم تا چند ساعت بماند. سپس آنها را برش می زنیم و درون ظرف مورد نظر می چینیم.



    نکته 1 : در برخی از دستورات طبخ باسلوق، میزان شکر، یا با میزان نشاسته برابر است و یا بیشتر. در صورت تمایل می توانید مقدار شکر را افزایش دهید.
    نکته 2 : در صورت تمایل می توانید از خلال بادام یا خلال پسته نیز در کنار گردوها استفاده نمایید.
    نوش جان !
    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۴/۰۹/۲۴ در ساعت ۱۰:۵۲ بعد از ظهر
    اکی شمس, mehregan1384, مهدیه خاتون و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  7. #94
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,233
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    104
    پسند شده
    10428
    پسند کرده
    1255

    ویترین مدال ها

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    یلدا در استانهای مختلف

    هندوانه به عنوان نمادی كروی كه برونش سبز و درونش قرمز است و سمبل خورشید محسوب می شود، به عنوان مهمترین میوه بر سر سفره چله قرار می گیرد.
    ایرانیان قدیم شادی و نشاط را از موهبت های خدایی و غم و اندوه و تیره دلی را از پدیده های اهریمنی می پنداشتند. مراسم نوروز، جشن مهرگان، جشن سده، چهارشنبه سوری و شب یلدا و سنت های دیگر در واقع بیانگر این حقیقت است كه ایرانیان پس از رهایی از بیدادگری و ستم به شكرانه بازیافتن آزادی، جشن برپا می ساختند و پیروزی نیكی بر بدی و روشنایی بر تاریكی و داد بر ستم را گرامی می داشتند.

    شب یلدا در خراسان به "شب چله" معروف و دارای پیشنیه دیرینه ای است و مردم در این شب با شركت در شب نشینی های طولانی و خوردن انواع میوه و تنقلات سعی در بهتر گذراندن طولانی ترین شب سال دارند. مردم این منطقه برای استقبال نخستین روز از سردترین فصل سال تا آنجا كه توان مالی دارند، در خرید میوه های مخصوص شب یلدا مانند هندوانه، انار و خربزه كوتاهی نمی كنند.


    بردن هدیه به خانه عروس با عنوان "شب چله ای " از دیگر مراسم شب یلدا در استان خراسان به ویژه مناطق جنوبی این استان است. در این شب برای دخترانی كه به تازگی نامزد شده*اند، ازسوی خانواده داماد، هدایایی فرستاده می شود و خانواده های عروس و داماد دور هم جمع می شوند. در این شب افراد با جمع شدن در خانه بزرگ فامیل، خواندن شعر و داستان، خوردن شیرینی، آجیل و انواع تنقلات، بلندترین شب سال تا پاسی از شب بیدار می مانند.

    یكی از آیین های ویژه شب یلدا در استان خراسان جنوبی برگزاری مراسم "كف زدن" است. در این مراسم ریشه گیاهی به نام چوبك را كه در این دیار به "بیخ" مشهور است، در آب خیسانده و پس از چند بار جوشاندن، در ظرف بزرگ سفالی به نام "تغار" می ریزند. مردان و جوانان فامیل با دسته ای از چوب های نازك درخت انار به نام "دسته گز" مایع مزبور را آنقدر هم می زنند تا به صورت كف درآید و این كار باید در محیط سرد صورت گیرد تا مایع مزبور كف كند.

    كف آماده شده با مخلوط كردن شیره شكر آماده خوردن شده و پس از تزیین با مغز گردو و پسته برای پذیرایی مهمانان برده می شود. در این میان گروهی از جوانان قبل از شیرین كردن كف ها با پرتاب آن به سوی همدیگر و مالیدن كف به سر و صورت یكدیگر شادی و نشاط را به جمع مهمانان می افزایند.

    اما در استان اصفهان نیز از قدیم الایام آیین های ویژه ای وجود داشته كه كم و بیش هنوز هم ادامه دارد.به باور اصفهانی های قدیم، زمستان به دو بخش "چله" و "چله كوچیكه" تقسیم می شد كه موعد چله از اول دیماه تا ۱۰بهمن بود اما "چله كوچیكه" از دهم بهمن آغاز می شد و تا سی بهمن ادامه داشت. البته آیین برگزاری شب چله در اصفهان به دو نام "چله زری" (ماده) و"عمو چله"(نر) تقسیم می شود زیرا از گذشته تاكنون همه موجودات و اشیاء را بر اساس جنس مذكر و مونث تقسیم می كردند. اصفهانی ها دوشب را به عنوان شب چله برپا می كردند و آیین های مخصوص به این شب را به جا می آوردند. آیین شب چله در شهر اصفهان خانوادگی برگزار می شده است و خانواده های اصفهانی با پهن كردن سفره یی با عنوان "سفره شب چله"، این شب را گرامی می داشتند.

    هندوانه به عنوان نمادی كروی كه برونش سبز و درونش قرمز است و سمبل خورشید محسوب می شود، به عنوان مهمترین میوه بر سر سفره چله قرار می گیرد. از دیگر بخشهای این آیین در اصفهان قدیم پهن كردن تمام البسه و رخت خوابها در هوای آزاد بویژه در مقابل خورشید با هدف خوش آمدگویی به "عمو چله" و "چله زری" بوده است.

    در استان كرمانشاه نیز كه از شهرهای باستانی و كهن ایران زمین است، شب یلدا از جایگاه ویژه ای در میان مردم برخوردار است و همواره با مراسم زیبا و با شكوهی همراه است. مردم استان كرمانشاه براساس آیینی كهن در این شب بیدار می مانند تا با شعر خواندن، قصه گفتن، فال حافظ گرفتن و آجیل خوردن با مادر جهان در زادن خورشید همراهی و همدردی كنند. میوه هایی نیز دراین شب خورده می شود كه به گونه ای نمادی از خورشید است مانند هندوانه سرخ، انار سرخ، سیب سرخ و یا لیموی زرد، قصه هایی از عشق جاودانه شیرین و فرهاد، رستم و سهراب، حكایت حسین كرد شبستری و خواندن اشعار زیبا و دلنشین شامی كرمانشاهی در گذشته نقل مجالس شب یلدا در كرمانشاه بود.

    آن روزها افراد فامیل بنا بر رسمی دیرینه به خانه بزرگترین فرد فامیل كه معمولا پدر بزرگ و مادر بزرگ بودند می رفتند و با تكاندن برفهای زمستان از لباس هایشان در گرمای آرامش بخش كرسی فرو می رفتند. افراد فامیل بر سر یك سفره باهم شام می خوردند و بر روی سفره مخصوص این شب خوردنیهای متنوعی چیده می شد.

    خوردنی هایی از قبیل آجیل، راحت الحلقوم، مشكل گشا، شیرینی محلی دست پخت مادر بزرگها به خصوص نان شیرینی معروف "نان پنجره ای، كاك و نان برنجی"، و میوه هایی چون انار، سیب و هندوانه كه نگین این سفره بود. یكی از آداب زیبایی كه شب یلدا در استان كرمانشاه وجود دارد گرفتن فال حافظ است كه مردم با اعتقادات خاص خود رهنمودهایش را چراغ راه مشكلات خود در زندگی قرار می دهند.همچنین دختران دم بخت با این كار از باز شدن بخت خود در آن سال خبری می گرفتند.

    مردم زاهدان نیز براساس یك سنت دیرینه در شب یلدا در خانه بزرگ قوم خویش گردهم می آیند و به قصه هایی كه پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها برایشان نقل می كنند گوش می دهند.
    برگزاری جشن ها و نشست های خانوادگی همراه باگروهی از اعتقادات اسطوره ای، شبی خاطره انگیز را برای خانواده های زاهدانی به خصوص كودكان ونوجوانان فراهم می كند. گفتن قصه، گرفتن فال حافظ، بازی های دسته جمعی نظیر گل یا پوچ و بیان لطیفه و خاطره را از سرگرمی های شب یلدا در این منطقه عنوان كرد.

    استان آذربایجان شرقی نیز به عنوان یكی از خطه های زرخیز ایران زمین برای زنده نگه داشتن این شب بیادماندنی برای خود آداب و رسوم ویژه ای دارند كه به پاره ای از آنان اشاره می شود. اكثر مردم آذربایجان در شب یلدا "چیلله قارپیزی" (هندوانه چله) می خورند و معتقدند باخوردن هندوانه، لرز و سوز سرما به تنشان تاثیر نداشته و اصلا سرمای زمستان را حس نمی كنند.

    در بیشتر شهرها و روستاهای آذربایجان شرقی رسم بر این است كه كسانی كه نامزد هستند در دوران نامزدی در این شب برای نامزدهای خود "خوانچه " طبق می فرستند و اقوام در هر چه بهتر بودن این خوانچه ها كمك می كنند. محتویات خوانچه ها عبارتند از شیرینی، پرتقال، سیب، انار، هندوانه، آیینه و پارچه كه با پولك و تور تزیین می شود. هنگام غروب، زنان فامیل هدایایی به رسم یاری به منزل داماد آورده و به جشن و پایكوبی می پردازند.

    سپس طبق های آماده را بر سر افرادی كه معین شده قرار داده و روانه خانه عروس می كنند و مادر عروس پس از تحویل طبق ها، هدایای مانند پول، شیرینی، جوراب و دستمال به آنها می دهد. فردای این شب مادر دختر تمام طبق ها را در اتاق میهمان چیده و از زنان فامیل برای صرف میوه و شیرینی دعوت می كند. همچنین علاوه بر فرستادن سهم چله برای نوعروس، در نخستین سال ازدواج زوج های تبریزی، پدر عروس قبل از غروب آفتاب سهم دختر و دامادش را كه شامل هندوانه، میوه، آجیل، شیرینی، یك قواره پیراهنی باكفش و چادری روانه منزل آنها می كند.

    در آذربایجان سابقا كه ارتباطات به این آسانی نبود از اواخر تابستان مقدار زیادی هندوانه و خربزه در تور می گذاشتند و آن را از سقف آشپرخانه آویزان می كردند تادر هوای آزاد خراب نشود و یا اینكه در كاه قرار می دادند. هندوانه مهمترین خوراك شب چله مردم آذربایجان شرقی است.

    اغلب مردم در این شب برنج، مرغ و آش شیر پخته و بعداز شام نیز از تنقلات موجود در منزل شامل قاورقا (گندم برشته با شاهدانه) آجیل، لبو، هویچ، حلوای گردو انواع میوه، خربزه، هندوانه و خشكبارهایی چون انگور، بادام و سنجد میل می كنند. ریش سفید خانواده در حالیكه با چاقو هندوانه را می برد، می گوید قادا بلامیزی بو گئجه كسدوخ (بلایای خودمان را امروز بریدیم) بعد از خوردن تنقلات و میوه در سابق بزرگان خانواده به نقل حكایات و داستان هایی از حماسه های ملی این سرزمین نظیر، اصلی و كرم، بایاتی خواندن و ضرب المثل پرداخته و تا پاسی از شب به صحبت و گفت و گو مشغول می شوند.
    زنان معمولا تا پایان چله كوچك خانه تكانی نمی كنند و اعتقاد دارند اگر در طول این دو چله كسی خانه تكانی كند، چله او را نفرین می كند و اگر چله كسی را نفرین كند به نكبت و بدبختی گرفتار می شود.
    اما آیین شب یلدا در استان مركزی از دیرباز در سه شب متوالی باعناوین شب "چله بزرگه"، "چله وسطی" و "چله كوچیكه" برگزار می شده و خویشان و دوستان سفره ای از مهر را می گشودند و از هر دری سخنی می گفتند. یكی از آیین های ویژه یلدا، در استان مركزی دیدار و بزرگان و سالخوردگان فامیل بوده است.
    در شب های چله افراد فامیل در همایشی صمیمی دور كرسی چوبی جمع می شدند و به قصه های بزرگترها گوش می دادند. زنان و دختران روستایی در گرگ و میش شب های چله در تكاپو و هیجانی خاص ملزومات غذا و تنقلات ویژه این شب را مهیا می كردند و برای گذران ساعات خوش در كنار فامیل لحظه شماری می كردند. آنان درسینی های قدیمی مسی درفضای دوده گرفته آشپزخانه های قدیمی، انواع میوه و تنقلات به ویژه هندوانه، انگور، تخمه و نخودچی كشمش، و خرما را مهیا می كردند. دراین شب استثنایی پس از صرف شام و خواندن دعای شكر درپای سفره، همگان در كنار هم، از شادی ها و غم ها، موفقیت ها، اعتقادات، امیدها و بیم هاشان می گفتند.
    بزرگترها و ریش سفیدان فامیل در این شب علاوه بر خواندن اشعار حافظ، سعدی و فردوسی خاطرات و داستان های كهن ایران زمین را برای اعضای خانواده نقل می كردند.
    در شب یلدا، بزرگترها با كودكان هم بازی می شدند،"پر یا پوچ" دزد بازی و مشاعره از جمله بازیهایی است كه در شب چله در مناطق مختلف استان مركزی با مشاركت همه اعضای خانواده رواج داشت. این رسومات تا ۵۰سال پیش در شهر اراك و سایر مناطق استان مركزی به شكلی فرا گیر وجود داشت اما اكنون به ندرت می توان چنین جلوه هایی را به چشم دید.
    یلدای تهران قدیم نیز با میوه های تازه فصل پاییز ، میوه های خشك شده تابستان آجیل مخصوص، شیرینی و هندوانه به صبح می رسید. تهرانیان قدیم درهمه اعیاد خود سنت حسنه جمع شدن افراد خانواده در منزل بزرگتر خانواده را منظور می داشتند و همه فرزندان خانواده در منزل مادر و پدر جمع می شدند. از سنن یلدای تهران، صرف میوه های تابستانی از جمله هندوانه است كه به دلیل نزدیكی این مراكز كشاورزی با تهران، میوه هندوانه در خوراكی های شب یلدای تهرانیان قرار گرفته است.
    آجیل شب یلدا نیز از دیگر مصروفات تهرانی ها است كه تركیب آن نشانی از اعتقاد و تجربه اهالی تهران قدیم به خواص گوناگون میوه های خشك شده است كه با عنوان "آخشیج "(تضادها) كاربرد داشته است. ولی تهرانی ها شب یلدا را همه ساله جشن می گیرند تا سنت های زیبای قدیم در لابلای زندگی مدرنیته شهرنشینیشان حفظ شود.

    مردم استان قزوین نیز همچون دیگر هموطنان ایرانی، این آیین كهن را با رفتن به خانه بزرگ ترها می گذرانند. به عقیده بزرگ ترها آوردن میوه های مختلف خشك و تر و میوه های سرخ فام كه به "شب چره" معروف است، همراه با خوراكی های دیگر شگون داشته و زمستان پر بركتی را نوید می دهد.
    در بعضی مواقع كه مادر بزرگ ها در آوردن تنقلات تاخیر می كنند كوچكترها شعر "هر كه نیارد شب چره - انبارش موش بچره" سر می دهند، كه مادربزرگ در آوردن "شب چره" تعجیل می كند. دراین شب اغلب مردم قزوین با خوردن سبزی پلو با ماهی دودی و سپس هندوانه، انار، انواع تنقلات از جمله كشمش، گردو، تخمه، آجیل مشگل كشا و انجیر خشك، شب نشینی خود را به اولین صبح زمستانی گره می زنند.
    به عقیده مادر بزرگ های قزوینی اگر دراین شب ننه سرما گریه كند باران می بارد، اگر پنبه های لحاف بیرون بریزد برف می آید و اگر گردنبند مراوریدش پاره شود تگرگ می آید. یكی دیگر از آداب و رسوم "شب یلدا" فرستادن "خونچه چله" از سوی داماد به عنوان هدیه زمستانی برای عروس است. در این خونچه برای عروس پارچه، جواهر، كله قند و هفت نوع میوه مثل گلابی هندوانه، خربزه، سیب، به با تزئینات خاصی فرستاده می شود.
    از جمله آیین های شب یلدا در خراسان شمالی آن است كه خانواده ها در این شب نشینی شب یلدا تفالی نیز به دیوان حافظ می كنند كه این كار هم معمولا توسط بزرگ خانواده صورت می گیرد. آنان دیوان اشعار لسان الغیب خواجه شیراز را با نیت بهروزی و شادكامی می گشایند و فال و مراد دل خود را از او طلب می كنند. بازگویی خاطرات، قصه گویی پدر بزرگها و مادر بزرگها نیز یكی از مواردی است كه یلدا را برای خانواده ها دلپذیرتر می كند. یكی دیگر از سنت های كهن شب یلدا، چله بردن برای خانواده عروس است. با فرا رسیدن شب چله مردهای جوان طبق های آراسته میوه، شیرینی و كله قند تزیین شده را به رسم هدیه به خانه عروس جوان می برند.
    این طبق های هدیه كه معمولا مسی است و روی آن با سفره های قرمز گلدوزی شده پوشانده شده، پر از ظرفهای بزرگ میوه پیچیده در زرورق های رنگین با گل و نوارهای مواج می شود.
    مردانی این طبق ها را بر سر گذارده و در پی یكدیگر با شادی و پایكوبان راهی خانه عروس می شوند. خانواده دختر نیز به پاس قدردانی و به رسم یادبود لباس و یاقطعه پارچه ای را برای خانواده داماد، در سینی خالی شده هدایا می گذارند. اگر قبل از شب چله برف باریده باشد برخی از مردم شهر و روستا در این شب با خوردن برف شیره، با شیرین كردن كام با معجونی از بارش زمستانی، با سردی زمستان آشتی می كنند. همچنین بزرگترها با دادن حلوا قلقلی از كوچكترها پذیرایی می كنند.
    حلوا قلقلی از كوبیده شدن مغز گردو، بادام، كنجد و دیگر دانه های روغنی تهیه و سپس در شیره انگور نیز خوابانده می شود. اما برخی از افراد كهنسال و نیز آشنایان به فرهنگ مردم در خراسان شمالی همه این آیین و مراسم را بهانه ها و ترفندهایی برای گردهم آمدن خانواده ها، بجای آوردن صله ارحام و رفع كدورتهای احتمالی بین خویشاوندان می دانند. آنان بر این باورند كه پیشینیان در هر فصل به بهانه ای سعی می كرده اند تا اقوام را جمع كرده و صلح، صفا و صمیمیت را در بین آنان حكمفرما كنند.


    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۴/۰۹/۲۴ در ساعت ۱۱:۱۶ بعد از ظهر
    mehregan1384 و باران67 این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  8. #95
    مدیر بازنشسته
    فاطمه مامی نیکو آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۸
    محل سکونت
    کانادا
    نوشته ها
    1,173
    میزان امتیاز
    13
    پسند شده
    772
    پسند کرده
    2

    ویترین مدال ها

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    نقل قول نوشته اصلی توسط R.A
    سلام به همه ی اساتید محترم
    یه سؤال دارم هرکس بتونه کمکمکنه خیلی ازش ممنون میشم. من میخوام ژله ی انار بدرستم از همون خوشگلا کهبعضی از دوستان عکسشو گذاشتن ولی شنیدم انار چون ترشه از بستن ژله جلوگیریمی کنه و نمیشه از ژله معمولی استفاده کرد. می خواستم بدونم چه کار بایدبکنم؟ کسی تا حالا از آگارآگار استفاده کرده؟ چون شنیدم برای میوه های ترشمثل انار و کیوی باید به جای ژله از آگارآگار استفاده کرد ولی نمی دونم چهطوری خواهش می کنم کمکم کنید. برای شب یلدا می خوام نه این که یک ماه دیگهجوابمو بدید. لازمه که غلظتش بیشتر باشه یا با همون دستور همیشگی درست کنم؟
    نه خانومی...چرا نبنده!!! من که همه جور ژله ای با خود انار درست کردم و هیچ مشگلی هم نبوده !!!

    حالا بیا اول با ژله امتحان کن و بعد اگه نشد برو واسه آگار آگار :))
    اگه 1 کم غلیظ تر باشه بهتره و منسجم تر ولی با همون روش معمولی هم خوب میشه
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    کسانی که به زندگی دیگران نور هدیه می دهند، روزی صاحب خورشید خواهند شد.....
    یک دوست برای روشنائی یک دنیا کافیست....

  9. #96
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۱۸
    نوشته ها
    189
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    110
    پسند کرده
    178

    Re: شب یــــــلدا ( شب چله )

    R.A عزيز اتفاقا ژله اناري كه من درست كردم با انار ترش بود خيلي هم ترش بود اما هيچ فرقي با بقيه ژله ها نداشت البته من هميشه اب سرد كمتر ميريزم اما به نظر من با انار ترش خوب نبود من كلا طرفدار شيريني ام عكسشو تو قسمت ژله ها گذاشتم خيلي وقت پيش اينم لينكش

    انواع ژله و دسرهای ژلاتینه - Jello & Gelatinised desserts
    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۴/۰۹/۲۴ در ساعت ۱۱:۴۴ بعد از ظهر
    باران67 این نوشته را پسندیده.
    لبخند بزن

صفحه 12 از 247 نخستنخست ... 2910111213141522 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما