مربای آجیلی
1- مربای خیار خلالی -مربای هویج خلالی -ترب سیاه خلالی-2- پوست پرتقال - زنجبیل - پوست بالنگ
ادویه =هل -میخک -دارچین - گل سرخ محمدی همه را آسیاب کرده و از الک رد کنید .
عسل = من برای این مقدار مربا 1 کیلو استفاده کردم .(به دلخواه میتوانید از مقدار عسل استفاده کنید ولی برای انسجام مربا حتما لازم است .
برای تهیه آب آهک هر 1لیوان آهک 5لیوان آب --برای تهیه شربت مربا هر 2لیوان شکر 1لیوان آب
شکر برای تهیه هر مربا به صورت مجزا به اندازه وزن هر میوه
مرباهای پوست پرتقال و بالنگ و زنجبیل را سه بار جوشانده تلخی اون را بگیرید و درون شربت بیاندازید .
مرباهای خیار و هویج و ترب سیاه را خلالی کرده و درون آب آهک قرار داده به مدت 12 ساعت و بعد 6ساعت آب بدون آهک و بعد بپزید .مرباها را جداگانه بپزید و هنگام سرو اول از صافی رد کنید . و درون 1 ظرف مخلوط کنید . ادویه اونو +عسل اضافه کنید .خلال بادام و خلال پسته را به میزان دلخواه اضافه کنید . و درون ظرف دلخواه کشیده و با انواع مغزها مثل فندق - بادام هندی گردو تزیین کنید . من برای تزیین از مربای گل هویج و مربای گل خیار هم استفاده کردم .
اگه مربای شکوفه بهار نار نج هم داشتید میتونید اضافه کنید .
توصیه های ایمنی 1- مو قع خوردن مواظب انگشتانتون باشید 2- مواظب اضافه وزنتون هم باشید . نوش جان