نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree71Likes

موضوع: روش نگهداری سبزی خوردن و سایر سبزیجات در یخچال

نمایش نتایج: از 9 به 15 از 15
صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    fafa2 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۰
    نوشته ها
    1,846
    میزان امتیاز
    12
    پسند شده
    2854
    پسند کرده
    1065
    نقل قول نوشته اصلی توسط soozii نمایش پست ها
    سلام خانومهای کدبانو
    شرمنده شاید من نتونستم پیدا کنم اما محبت کنین بهم بگین
    یه سبد بزرگ پر سبزی خوردن دارم شسته و پاک شده که از مهمونیم اضافه مونده
    مام 2 نفر بیشتر نیستیم مگه چقدر میخوریم-چه جوری نگهداریش کنم تا بیشتر بمونه؟؟؟؟؟
    سلام سوزی جون.دیدم داری میگی کدبانو گفتم پس حتما با منه!!!
    حالا جواب فافا کدبانو!! :
    میتونی خشکش کنی جدا جدا! بعد تو موارد مصرفش استفاده کنی.مثلا تره جدا.ریحون جدا.گشنیز جعفری جدا برای توی سوپ
    حتی همینجوری جدا جدا خورد کنی و فریز کنی هر قسمت را تو یه دونه از انگشتهای دستکش یه بار مصرف!
    میتونی همه را کوکو کنی با کمی تره اضافی یا سیر له شده و همین امشب تمومش کنی.باور کن فوق العاده میشه! حتی بدون همون اضافات!
    میتونی ببری خونه مامانت اینا و با هم بخورین
    میتونی یه مهمونی دیگه هم بدی و سبزی خوردنت را استفاده کنی!
    میتونی
    باران67 و mitra40 این نوشته را پسندیده.
    افوض امری الی الله . . . ... . . . ان الله بصیر بالعباد

  2. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    GHAZALAK-1388 آواتار ها
    مصی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    نوشته ها
    129
    کالاهای من
    1
    میزان امتیاز
    11
    پسند شده
    579
    پسند کرده
    1066
    من هر دفعه سبزي خوردن مي گيرم بعد شستن همونجور كه خيسن مي ريزم تو پاكت فريزر و پاكت رو تاپ مي دم.
    البته كمي هم هوا داره توش
    اينجوري من سبزي رو تا 10 روز همونجور سبز و شاداب دارم
    يه بار كه ماه رمضون مامي برام زحمت كشيد سبزي پاغ گرفت و فرستاد يه ذره آب يا گل نداشت خشك خشك بود منم تو همين پلاستيك خودش نگه داشتم و هر دفعه به اندازه مصرف مي شستم اينجوري هم تا آخر ماه رمضون سبزي رو داشتم
    پس اگر از خشك بودن سبزي هم مطمئن بودين بدون نگراني خرابيش مي تونين نگهداري كنين البته اين نكته رو بگم كه همه مي دونن سبزي هايي مثل شاهي و ريحون زودتر از بقيه سبزي ها خراب مي شه اما خوب تو اون روش خيسي كه گفتم نگهداري مي كنم كمترين تلفات رو داشتم.
    باران67 و najmehkhatoon این نوشته را پسندیده.
    زنی که زیبایی اندیشه پیدا کند
    زیبایی بدنش را نشان نمی دهد

    پسری که تو رادوست داشته باشد عریانت نمی کند بانو...لباس عروس بر تنت می کند.

  3. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۳/۰۴/۲۵
    نوشته ها
    37
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    104
    پسند کرده
    1

    روش های نگهداری سبزیجات به مدت طولانی

    در این مقاله با روش های نگهداری طولانی مدت سبزیجات آشنا خواهید شد.


    بعد از شستن سبزیجات و گرفتن آب اضافی می توانید به روش های زیر از آن ها نگهداری کنید.

    آویزان کردن

    اگر می خواهید روشی سریع و آسان برای نگهداری سبزیجات انتخاب کنید آن ها را به صورت بر عکس آویزان کنید تا خشک شوند. برای این منظور برگ های پایینی ساقه که به ریشه ها نزدیک هستند را جدا کنید و دسته ای از سبزیجات را از انتها با نخ به هم ببندید. برای سهولت تهویه بهتر است که هر دسته بیش از 5 تا 10 ساقه نداشته باشد. مکانی که سبزی ها در آن آویزان می شوند باید خشک، گرم (بدون رطوبت)، تاریک، دارای تهویه مطلوب، و بدون رفت و آمد باشد. دمای مناسب برای خشک کردن در حدود 20 درجه سانتی گراد است. اگر فضای تاریکی در خانه ندارید می توانید بر روی هر دسته یک کیسه کاغذی بکشید و برای این که هوا در آن جریان داشته باشد سوراخ هایی در آن ایجاد کنید. بگذارید سبزی ها 1 تا 3 هفته بمانند تا خوب خشک شوند. هر چند وقت یک بار به آن ها سر بزنید تا چگونگی خشک شدن را بررسی کنید. سبزی هایی که ساقه های ضخیم تری دارند به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند. بعد از این که سبزی ها کاملاً خشک شدند ساقه های اضافی را از آن ها جدا کنید و برگ ها را در شیشه ای که هوا به آن نفوذ نمی کند بریزید.

    فریز کردن

    برای استفاده راحت در هنگام پخت و پز، می توانید سبزیجات را فریز کنید. البته همه سبز یجات را نمی توان به خوبی فریز کرد. بنابراین برای استفاده از این روش سبزی های مناسب را انتخاب کنید. معمولاً فریز کردن برای سبزی هایی که برگ های نرم دارند مثل ریحان، ترخون، و یا جعفری مناسب است. بعضی از سبزی ها مثل پیازچه را نیز چون نمی توان خشک کرد تنها می توان فریز کرد. برای فریز کردن، سبزی های مورد نظر خود را بعد از شستن و گرفتن آب اضافی درون ظرف یا کیسه های فریزری قرار دهید و در فریزر بگذارید. می توانید تا 3 ماه (و برای بعضی سبزیها، تا حتی 8 ماه) سبزی های فریز شده را نگه دارید. اگر می خواهید مدت بیشتری سبزی ها را در فریزر نگه دارید آن ها را چند ثانیه در آب داغ قرار دهید و سپس مستقیم در آب یخ فرو کنید و بعد از آن در کیسه های فریزری و یا ظرف مناسب در فریزر قرار دهید. سبزی هایی که این گونه فریز شوند را تا 6 ماه می توان نگه داشت. بعضی از آشپزها ترجیح می دهند سبزیجات را در جایخی های مکعبی فریز کنند تا برای هر بار پخت، قطعات کوچک با اندازه های لازم در اختیار داشته باشند. اگر شما این روش را انتخاب می کنید تقریباً یک سوم سبزی خرد شده به نسبت دو سوم آب را فریز کنید. ریحان را می توان قبل از فریز کردن در مکعب های یخی با روغن زیتون به شکل پوره درآورد (نیازی به افزودن آب نیست). در نهایت می توانید سبزیجات فریز شده به شکل مکعب های یخی را در کیسه های فریزری و سپس در فریزر قرار دهید.

    قرار دادن در روغن

    برای نگهداری سبزیجات به مدت طولانی آن ها را در روغن قرار دهید. قبل از هر کاری باید سبزی ها را خیلی خوب شستشو دهید. روغن دلخواه خود را انتخاب کنید. ترجیحاً از روغن زیتون استفاده کنید، اما به طور کلی می توانید از هر روغن دیگری که مایلید نیز استفاده کنید. می توانید برگ ها را از ساقه جدا نکنید و یا آن ها را جدا کنید و جداگانه اضافه کنید. اگر مایلید که از این روغن به عنوان روغنی با طعم و بوی آن سبزی خاص استفاده کنید، ساقه ها را هم در بطری روغن قرار دهید. سبزی هایی که با ساقه درون بطری روغن هستند در عبن حال که یک اثر تزئینی بسیار جذاب هستند موادی مناسب برای پخت و پز نیز محسوب می شوند.اگر قصد دارید برگ های سبزیجات را برای پخت و پز جدا کنید، بهتر است از یک ظرف کوتاه تر و عریض تر استفاده کنید تا بتوانید با قاشق سبزیجات و روغن را بیرون بیاورید. ظرف حاوی روغن و سبزیجات را در مکان خنک و یا یخچال نگهداری کنید و ظرف 6 ماه بعد از زمان آماده کردن آن را استفاده کنید.

    خشک کردن بر روی دستمال کاغذی

    یک یا دو دستمال کاغذی تمیز بر روی پیشخوان و یا میز قرار دهید. برگ های شسته شده را از ساقه جدا کنید و به صورت ردیفی در نیمی از دستمال قرار دهید. دستمال کاغذی دیگری را به صورت تا شده بر روی نیمه ای که برگ ها هستند قرار دهید. سپس لایه دیگری از برگ اضافه کنید. در نهایت نیمه دیگر دستمال ها را بر روی دو لایه اول قرار دهید تا آن را بپوشانند. بگذارید سبزی ها در حدود 2 یا 3 روز بمانند تا خوب خشک شوند. وقتی برگ ها در دستانتان خرد شوند می توانید مطمئن شوید که به اندازه کافی خشک شده اند. اکنون می توانید آن ها را در ظرف مناسب نگهداری کنید.

    باران67 این نوشته را پسندیده.

  4. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    .افسوس. آواتار ها
    بـــانـــو
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    نوشته ها
    841
    میزان امتیاز
    249
    پسند شده
    6962
    پسند کرده
    4798

    ویترین مدال ها

    حالا من یه سوال دارم. من هیچوقت نمیتونم سبزی رو تو یخچال زیاد نگه دارم. خیلی سبزی خوردن دوست دارم ولی چون فرصت پاک کردنشو ندارم فوقش دو کیلو میگیرم پاک میکنم ولی دو روزه خراب میشه و لزج میشه. تو کیسه پارچه ای هم گذاشتم زرد میشه. ظرفای مخصوص هست که تهش سبد داره اب سبزی تهش جمع میشه از اونا دیگه نخردیم. شما سبزی رو چه مدت تو یخچال میتونید نگهدارید؟

    نقل قول نوشته اصلی توسط بانـــو نمایش پست ها
    دوست عزیز من سبزی خوردن شسته تا 4 رو زهم داخل ظرفی رویی در یخچال نگه داشتم تازه هم مونده خرابم نشده
    شنیدم نشسته اش بیشتر هم میمونه که هنگام خوردن بشوری ولی به نظرم بهداشتی نیست نشسته بگذاری داخل یخچال فقط حتما باید درب ظرف رو بگذاری تا تازه بمونه.........
    نقل قول نوشته اصلی توسط *سایه روشن* نمایش پست ها
    ما سبزی رو اینجوری نگه میداریم
    شده تا یه هفته هم تازه مونده
    وقتی شستین سبزی رو (دقت کنید تو مایع ضدعفونی و اینا سبزی له نشه یا تغییر شکل نده) رو کانتر اشپزخونه یه پارچه پهن کنید سبزی رو نازک پهن کنید روش
    دوسه ساعته آب اضافیش خشک میشه
    بعد از این میتونید تو پارچه بقچه ای بپیچید و بعد داخل نایلون بقچه رو بذارید !
    فقط شاهی(و گشنیز ،گمونم) رو جدا بشورید و نگه دارید چون زودتر زرد میشه و بقیه رو هم زرد میکنه
    نقل قول نوشته اصلی توسط elmira.t نمایش پست ها
    افسوس جان یه بار بدون شستن نگه دارین. ما اکثرا سبزی برامون از روستا میفرستن چون اونا تازه هستن ما بعد پاک کردن داخل یه کیسه میذاریم درشو سفت میبندیم و داخل یه کیسه نازک دیگه هم بذاریم به خاطر بهداشتی بودن که یخچال کثیف نشه. ولی دقت میکنیم که سبزی ها خشک باشن و آب نداشته باشن. اونجوری شده تا 10 روز سالم مونده. هر چقدر لازم باشه قبل مصرف جدا میکنیم و میشوریم.
    وقتی سبزی شسته میشه زیاد توی یخچال نمیمونه. نمیدونم شاید سبزی بازار کمتر بمونه.
    .
     
    najmehkhatoon و باران67 این نوشته را پسندیده.




  5. #13
    مدیر انجمن
    zakizadeh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    محل سکونت
    قزوین
    نوشته ها
    802
    نوشته های وبلاگ
    344
    میزان امتیاز
    1128
    پسند شده
    19306
    پسند کرده
    12231

    ویترین مدال ها

    من بعد از پاک کردن سبزی سینک رو تمیز میشورم و سبزی رو داخل سینک میریزم تا توی آب خالی خیس بخوره به مدت یک ربع نه بیشتر چون خراب میشه

    نام: DSC00491.jpg نمایش: 449 اندازه: 105.9 کیلو بایت

    بعد سبزی رو از آب بیرون میکشم و میریزم توی سبد زیر شیر آب تا گل و لایش شسته بشه هیچوقت سبزی رو زیاد دست نمالید

    نام: DSC00493.jpg نمایش: 443 اندازه: 95.9 کیلو بایت

    دوباره سینک رو پر از آب تمیز میکنم و سبزی رو توش میریزم یک ربع دیگه صبر میکنم و سبزی رو از آب میکشم دقت کنید یک بار شستن سبزی اصلا کافی نیست بیشتر شستنش هم باعث زودتر خراب شدنش میشه

    نام: DSC00495.jpg نمایش: 442 اندازه: 99.3 کیلو بایت

    بعد میذارم یک ربع تا نیم ساعت توی سبد بمونه تا آبش بره و پس از اون سبزی رو روی یه پارچه تمیز پهن میکنم تا کمی خشک شه نه اونقدر زیاد که پژمرده بشه نه اونقدر که آبدار باشه

    نام: DSC00500.jpg نمایش: 444 اندازه: 110.1 کیلو بایت

    و بعد سبزی رو توی این سبد داخل یخچال نگهداری میکنم سبزی نباید روی هم فشرده باشه باید مابینش هوا باشه من با این روش سبزی رو تا یک هفته تر و تازه نگهداری میکنم

    نام: DSC00501.jpg نمایش: 466 اندازه: 103.0 کیلو بایت
    hengamehh, zardin, پرنسس.م و 17 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #14
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86548
    پسند کرده
    75930

    ویترین مدال ها

    روش نگهداری سبزی خوردن





    سبزی خوردن که پای ثابت سفره ی ایرانی است در واقع ساده ترین سالاد سبز است و بسته به موسم از سبزی های بسیار متفاوت ترکیب میشود.
    این سبزی ها معمولا عبارتند از:

    تره،شاهی،نعنا،پونه،ریحان سبز و بنفش،تربچه،ترخون،مرزه،پیا زچه.
    *گاهی کمی شوید و گشنیز و جعفری هم به این ترکیب اضافه میشود.

    ***
    من برای نگهداری سبزی خوردن به شیوه ی مهناز عزیزم کار میکنم.
    در تایید حرفای ایشون من هم با اجازه تون روشم رو برای نگهداری سبزی خوردن همراه با ذکر نکاتش میگم
    در ابتدای امر باید عرض کنم خدمتتون که من اکثرا از سبزی باغی و اخیرا هم که از سبزی های باغچه م استفاده میکنم.
    پس به سلامتشون مطمئن هستم و سبزی هام رو با اب خالی میشورم.
    منتها اگر به سلامت سبزیتون مطمئن نیستین و یا در مواقعی هست که اعلام میکنن مراقب مصرف سبزیجات باشین،اونها رو با محلول های گند زدا حتما ضدعفونی و انگل زدایی کنین.
    این محلول ها رو میتونین،از سوپرمارکت ها تهیه کنین.


    *نکته ی مهم براي ماندگاری بالای سبزی خوردن اینه که، بیش از حد نباید توی آب بمونه و یا اینکه موقع انگل زدایی و ضدعفونی نباید بیش از حد از محلول گندزدا استفاده کنیم.


    بعد از پاک کردن سبزی اون رو داخل سینک آب میریزم و میگذارم مدت کوتاهی در حد 10 دقیقه بمونه تا گل و لای اون ته نشین بشه

    بعد از اون سبزی ها رو از آب میگیرم ، سینک رو تمیز میکنم و باز داخل سینک پر آب میریزم.




    برای بار دوم هم سبزی رو به مدت 5 دقیقه تقریبا استراحت میدم و بعد از اون آروم آروم دسته های کوچیکی از سبزی رو از آب میگیرم و زیر شیر میگیرم و داخل آبکش میذارم.

    *دقت کنین سبزی ها رو آروم جا به جا کنین و خیلی بهشون دست نزنین چون از ماندگاری و شادابی اون کم میکنه.







    سبزي رو توي سبدي بريزيد كه زياد سبزي روي هم تلنبار نشه و آب اون بهتر جدا بشه
    کمی که اب اون در رفت اون رو روی پارچه ای تمیز پهن کنین تا خشک بشه.

    من پارچه هایی مخصوص سبزیجاتم دارم که پشتشون سفره دوختم.به این صورت سفره به صورق عایق عمل میکنه و نم پارچه با سطح زیری تماس پیدا نمیکنه







    بعد از اینکه سبزی ها خشک شد و به کیفیت زیر رسید اونها رو جمع کنین.
    دقت کنین انقدر نمونن که پژمرده بشن
    خیس هم نباشن چون ماندگاریشون کم میشه







    برای نگهداری سبزی خوردن داخل یخچال من شیوه های مختلفی رو به صورت همزمان تست کردم

    -نگهداری سبزی خوردن داخل زیپ کیپ
    -نگهداری سبزی خوردن داخل قابلمه
    -و...

    در این تست و ازمایش سبزی ها رو در جاهای مختلف به مدت ده روز داخل یخچال نگه داشتم و بعد از 10 روز مقایسه شون کردم
    چیزی که از همه بیشتر ازش خوشم میاد و بهتر جواب داده نگهداری سبزی خوردن داخل قابلمه بوده
    کف قابلمه یه تیکه پارچه یا دستمال کوچیک میگذارم و روش سبزی ها رو میریزم.
    دقت کنین سبزی رو جوری بریزین که فشرده نشه و جا برای نفوذ هوا بینشون وجود داشته باشه و گر نه ماندگاریشون کمتر میشه
    پس نسبت به میزان سبزیجاتتون قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنین.


    البته لازم به ذکره داخل زیپ کیپ هم خیلی خوب موند سبزی ها،منتها اون درد سر های خودش رو داره.
    از جمله کوچیک بودن اندازه ی پاکت های زیپ کیپ
    قابلمه هم فضای بیشتر داره،در دسترس تر هست و بعد هم به راحتی شسته و تمیز میشه و ادم عذاب وجدان مصرف پلاستیک جات هم نمیگیره

    در ضمن من همیشه به مقداری سبزی خوردن اماده میکنم که برای دو روزمون باشه و بیش از این اصلا نمیمونه
    ستین, میس مهسا, پرنسس.م و 26 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #15
    مدیر انجمن
    mitra40 آواتار ها
    میترا
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۲۸
    محل سکونت
    رشت
    نوشته ها
    9,482
    نوشته های وبلاگ
    32
    میزان امتیاز
    471
    پسند شده
    19213
    پسند کرده
    26833
    دوستان
    من سبزی خوردن رو میشورم بعد روی یه پارچه تمیز پهن می کنم آبش که گرفته شد
    تو ظرف بیو کیپس تو یخچال به مدت 3 تا 4 روز تازه وشاداب میمونه
    قورمه سبزی
     
    باران67 و zakizadeh این نوشته را پسندیده.

صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  • بانک بند ناف
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما