نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree88Likes

موضوع: روش های نگهداری قارچ

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 17
صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ماناسهیل آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    محل سکونت
    قزوین
    نوشته ها
    4,971
    نوشته های وبلاگ
    43
    میزان امتیاز
    684
    پسند شده
    50199
    پسند کرده
    12511

    ویترین مدال ها

    Re: روشهای نگهداری میوه ها ، سبزیجات و مواد غذایی

    فریزری کردن قارچ

    قارچ رو بعد از ورقه ورقه کردن داخل یه کاسه که داخلش آبلیمو پرکردم ریختم و قارچها رو داخلش ریختم و بعد از اینکه آبلیمو جذب قارچ شد بسته بندی کردم و داخل فریزر گذاشتم هم قارچها خیلی خوب و بدون تغییر رنگ می مونند و همیشه برای تهیه انواع غذاها قارچ آماده داریم.





    .............
     
    باران67, sita-golam, میس مهسا و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست....

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    somayeh-b آواتار ها
    سمیه
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۰۱
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    4,033
    نوشته های وبلاگ
    7
    میزان امتیاز
    480
    پسند شده
    22322
    پسند کرده
    14687

    Re: روشهای نگهداری میوه ها ، سبزیجات و مواد غذایی

    من همیشه اینجور عکسامو میذاشتم تو پشت صحنه یهویی یاد اینجا افتادم
    قارچ رو من سرخ میکنم یکمی میذارم تو فریزر
    در این سه مدل به تفکیک اندازه




    باران67, najmehkhatoon, sita-golam و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    السلام علیک یا اباعبدالله (ع)
    السلام علیک یا ابالفضل العباس (ع)

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    180
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    24
    پسند کرده
    0

    Re: روشهای نگهداری میوه ها ، سبزیجات و مواد غذایی

    طرز نگهداری طولانی مدت قارچ



    وجود آب و پروتئین زیاد در قارچ زمینه فساد این ماده غذایی با ارزش را فراهم می نمایدو نگهداری ان را مشکل می سازد.قارچ تازه بیش از 48 ساعت در دمای 20 درج قابل نگهداری نیست ولی چنانچه آن را در دمای 4 درجه نگهداری کنیم برای مدت یک هفته سالم خواهد ماند.در هوای گرم تایستان مدت نگهداری قارچ از این هم کمتر می شود و تقریبا بعد از 24 ساعت دچار بخارزدگی شدید و زردی بیش از حد می شودموارد بالا درباره قارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه ای مصداق بیشتری پیدا می کند و این قارچ از ماندگاری کمتری برخوردار است.چنانچه به واسطه عدم وجود بازار مناسب ،مجبور به نگهداری طولانی مدت تر قارچ شدیم، می توان قارچ را کنسرو،خشک یا منجمد کرد و یا در نمک نگهداری کرد و یا به صورت ترشی و مربا مورد استفاده قرار داد.

    منجمد کردن قارچ

    هر چند که می توان قارچ های تمیز شده را به مدت یکماه در فریز20 - درجه نگهداری کرد ولی برای نگهداری دراز مدت آنها در منزل ،بهتر است که به یکی از شیوه های زیر عمل نمود:

    1- قارچ ها را در یک پارچه توری می ریزند به مدت 5تا 7 دقیقه در آب در حال جوش قرار می دهند و در نهایت پس از حذف آب اضافی با پهن کردن روی یک قطعه پارچه در فریزر منجمد می کنن.

    2- قارچ ها را ابتدا به مدت 10 دقیقه بخارپز می کنند(به این ترتیب که آن ها را در زودپز حاوی 1تا2 سانیمتر آب می ریزند و به دور از تماس مستقیم با آب قرار می دهند)آنگاه قارچ های بخار پز شده را با فرار دادن در هوای آزاد خنک و در نهایت منجمد می کنند.

    3- فارچ ها را تمیز می کنند و در روغن تفت می دهند.این قارچ ها در صورت نگهداری در ظروف در بسته برای چهار ماه در فریز قابل نگهداری هستند.

    4- قارچ ها را در کره ذوب شده می ریزندو سپس در فریزر منجمد می کنند.

    نگهداری قارچ در نمک

    استفاده از نمک یکی از قدیمیترین روش نگهداری غذاهاست در مورد قارچ یک قسمت نمک با سه قسمت قارچ تمیز و تازه به صورت لایه لایه روی هم می ریزند و دقت می کنند که لایه آخر قارچ به طور کامل با نمک پوشیده شود.

    ترشی قارچ

    ابتدا قارچ ها را می شویندو سپس آب اضافی آن ها را حذف می کنند آنگاه در روغن و سرکه تفت می دهند.پس از سرد شدن همرا با ادویه جات در شیشه مناسب می ریزند و آن رابا سرکه پر می کنند.روز بعد سرکه موجود در شیشه را در ظرفی دیگر می جوشانندو پس از سرد شدن به شیشه مربوطه بر می گردانند.این مرحله را یکبار دیگر در روز بعد تکرار می کنند.در نهایت نیز شیشه را با سرکه پر و برای مدتی در جای خنک نگهداری می کنند.

    کنسرو کردن در منزل

    1- قارچ ها را در شیشه های 500 گرمی می ریزند به مدت 100 دقیقه می جوشانند.

    2- ابتدا قارچ ها را می شویند سپس به هر کیلوگرم قارچ یک قاشق غذا خوری نمک اضافه می کنند و تفت می دهند.پس از سرد شده قارچ ها آنها را در قوطی های مناسب می ریزند.درز قوطی ها را می بندند و به مدت یکساعت می جوشانند.

    3- ابتدا قارچ ها را در محلول اسیدسیتریک یک درصد یا متا بی سولفات سدیم سه درصد می شویند.سپس به مدت دو دقیقه در آب جوش قرار می دهندو بی درنگ به آب نمک خنک یک درصد که حاوی 0.5 تا 1 درصد اسی سیتریک است منتقل می کنندآنگاه در شیشه های مناسب می ریزندو پس از پر کردن شیشه ها با آب نمک به مدت 15-20 دقیقه می جوشانندآب نمک مورد استفاده در شیشه ها با افزودن 15 گرم نمک و 1 گرم اسیدسیتریک یا اسیداسکوربیک به هر لیتر آب آماده می شود.قارچ های کنسرو شده به این صورت برای حداقل شش ماه در یخچال قابل نگهداری هستند.

    خشک کردن قارچ در منزل

    در این روش رطوبت قارچ را به کمتر از 10 در صد می رسانند . سپس آن ها را در دمای حدود 4 درجه نگه می دارند.اگر رطوبت قارچ خشک شده به 20 درصد برسد رشد کپک ها و حشرات در آن آغاز می شود.هرچند خشک کردن کمک شایانی به حفظ کیفیت قارچ می کندولی برخی از مواد غذایی موجود آسیب م یبینندبرای خشک کردن قارچ در منزل یکی از روش های زیر را مورد استفاده قرار میدهند:

    1- قارچ ها را در فاصله 30تا50 سانتی متری لامپ قرار می دهندتا خشک شود

    2- به صورت لایه لایه برش می دهند و در مقابل نور خورشید خشک می کنند.

    مربای قارچ

    ابتدا یک کیلو گرم شکر را با 1/5 لیوان آب مخلوط می کنند و قوام می آورندسپس با یک پنجم کیلوگرم قارچ را به مدت 20 دقیقه داخل شربت می جوشانند و چند دقیقه قبل از برداشتن،سه قاشق غذاخوری آب لیمو و مقداری مواد معطر به آن می افزایند.

    اینم برای دوستان عزیزی که دنبال نگه داری قارچ بودن.امیدوارم مفید بوده باشه
    باران67, najmehkhatoon, sita-golam و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    رویای شما تاریخ انقضا ندارد
    نفسی عمیق بکشید
    و دوباره تلاش کنید

  5. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    * منصوره * آواتار ها
    منصوره. ک
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    محل سکونت
    محلات
    نوشته ها
    2,365
    میزان امتیاز
    229
    پسند شده
    19120
    پسند کرده
    28856
    سلام این هم فریز کردن قارچ
    اول قارچ رو با دستمال تمیز میکنم و ساقه اش که سیاهی داره رو کوتاه میکنم این عکس قبل از تمیز کردنه



    قارچ نیازی به شستشو نداره چون داخل کاه رشد کرده موقع برداشت هم بخاطر اینکه سیاه نشه با دستکش و خیلی بهداشتی برداشت میشه بعد از اینکه تمیز شد خرد میکنم و داخل ظرف میریزم و داخل فریزر میزارم چونکه خیس نیست اصلا رنگش تغییر نمیکنه و برشهای قارچ بهم نمیچسبه و موقع استفاده هر مقداری که لازم دارم از روش برمیدارم بالافاصله استفاده میکنم چون اگه بیرون بمونه یخش باز بشه رنگش تغبییر میکنه




    نقل قول نوشته اصلی توسط mitra40 نمایش پست ها
    منصوره جون چرا بعضی وقتا به قارچ ها چیزایی چسبیدن که انگار خاک هستن
    نقل قول نوشته اصلی توسط * منصوره * نمایش پست ها
    همونم با دستمال پاک کنید یا با چاقو بردارید من پرورش قارچ رو از نزدیک دیدم و خیالم راحته شاید کاه رو که میسوزونند و برمیدارند کمی خاک قاطیش بشه
    نقل قول نوشته اصلی توسط hengamehh نمایش پست ها
    میترا جون من تو کاسه دولیتر اب یک قاشق نمک می ریزم قارچها را دو تا سه دقیقه می گذارم توش و بعدم می شورم اون خاکهاش می ره و قشنگ تمیز می شه
    باران67, najmehkhatoon, sita-golam و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.





  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    مهسا
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۲/۲۸
    محل سکونت
    اصفهان
    نوشته ها
    2
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    6
    پسند کرده
    14
    نقل قول نوشته اصلی توسط * منصوره * نمایش پست ها
    همونم با دستمال پاک کنید یا با چاقو بردارید من پرورش قارچ رو از نزدیک دیدم و خیالم راحته شاید کاه رو که میسوزونند و برمیدارند کمی خاک قاطیش بشه
    سلام ,دوستان خوبم قارچ رو داخل کمپوست پرورش میدند (همون دونه های سیاهی که روی قارچ می بینیم) که مواد تشکیل دهنده کمپوستی که برای پرورش قارچ استفاده میشه عبارتند از: کاه و کلش گندم 2- کودمرغی 3-گچ ھیدراته(پودر سنگ گچ) 4- ملاس چغندرقند 5- کود اوره ، که کاه و کلش گندم ماده اصلی و بقیه مواد به عنوان مواد مغذی هستند. پس بهتره موقع مصرف ،قارچ شسته بشه و دونه های سیاه از روی اون کاملا برداشته بشه

    نقل قول نوشته اصلی توسط * منصوره * نمایش پست ها
    والا ما کلاسشو رفتیم فقط کاه استفاده میکردیم تا حالا این مواد رو نشنیده بودم احتمالا تو موارد صنعتی که میخوان تولید بیشتری داشته باشند از این مواد استفاده میکنن الله اعلم
    نقل قول نوشته اصلی توسط mami2gool نمایش پست ها
    سلام من جند سالی هست که پرورش قارج را از نزدیک دارم میبینم و تا اونجا که من میدونم تغریف کمپوست اینه :
    کمپوست:
    به موادی گفته میشود که نقش باروری مایه قارج را دارد و مانند خاک عمل میکندو اگر در تهیه ان کوتاهی شود هرگز مایه یا دانه قارج بارور نخواهد شد.
    بهترین کمپوست از کود اسبی+10-20٪کود مرغی یا پرندگان دیگر درست میشه و میتوان انرا با کاه و کُلش غلات مخلوط کرد
    و طبق گفته منصوره جون واسه تولید تو وسغت کم از کاه استفاده میشه چون تولیدیها باید خاکشون غنی باشه تا هم قارج زودتر بارور(رشد)کنه و هم برداشت بیشتر باشه از کمپوست مخصوص که تو بسته بندیهای بزرگ هست تهیه میکنن و بذز میپاشن و خاکدهی و... تا برداشت
    باران67, najmehkhatoon, sita-golam و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    zahra125 آواتار ها
    زهرا ایرانی
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۰۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    105
    میزان امتیاز
    110
    پسند شده
    1127
    پسند کرده
    573
    دوستان سلام
    من قارچ زیاد گرفته بودم برای اینکه خراب نشه

    اول همه رو شستم. بعد خرد کردم
    آب رو گذاشتم جوش اومد با یکم نمک.

    قارچها رو ریختم توی آب جوش سه تا چهار دقیقه جوشید
    بعد خالی کردم توسبد و ریختم توی ظرف پر از آب یخ
    بعد هم توی آبکش ریختم تا ابش رفت

    بعدش بسته بندی شد و رفت توی فریزر.
    برای موقعی که قارچ تازه دم دستم نیست. کارم راه بندازه

    این روش رو خانم صرافها تو شبکه پنج گفت فکر کنم اسم این روش بلانچ یا بلانز کردند




    1_در حال جوشیدن با آب و نمک

    2_توی سبد تا آب اضافی آن بره


    3_بسته بندی شده


    به نظر من روش خوبیه. اگر قارچها تازه و سفید باشن فقط یکی دو درجه رنگش عوض میشه
    باران67, sita-golam و m1361 این نوشته را پسندیده.

  8. #15
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86637
    پسند کرده
    75988

    ویترین مدال ها

    روش نگهداری قارچ





    حتما برایتان پیش آمده و دیده اید كه برای درست كردن غذایی پس از خرد كردن قارچ ها در مدت زمان كمی آنها تیره و قهوه ای رنگ شده اند ، در این حالت غذای شما نیز بدرنگ می شود .


    مهمترین نکته در مورد قارچ خریدن یه قارچ خوبه
    قبل از هر چیز، به بسته بندی قارچ توجه کنید که بهداشتی باشد و برچسب مربوط به کارخانه و همچنین شماره پروانه بهره برداری وزارت بهداشت را داشته باشد.

    *به تاریخ انقضای روی برچسب توجه کنید.
    *ظاهر قارچ باید سفید و یکنواخت و سالم باشد.
    *پایه یا همان ساقه قارچ به طور کامل به کلاهک آن چسبیده باشد.
    *قارچهای آسیب دیده، ترک خورده، پلاسیده، تغییر رنگ داده، مرغوب نیست.
    *قارچ را حتما بو کنید. قارچ سالم بوی مطبوعی دارد.
    *تا حد امکان، سعی کنید قارچ را به اندازه مصرف روزانه تهیه کنید.



    شستشوی قارچ:

    من به شیوه ای که در ادامه ذکر میکنم کار میکنم و از نتیجه ی اون بسیار راضی هستم.

    داخل یه کاسه ی بزرگ و جادار،مقداری آب به همراه 2 ق غ آبلیمو و 1 ق غ نمک بریزید

    قارچ ها رو اضافه کرده و خیلی اروم و با احتیاط اون ها رو زیر و رو کنین.
    برای اینکه کل قارچ ها زیر سطح آب قرار بگیرن من روی کاسه یه بشقاب میگذارم و وزن بشقاب قارچ ها رو به سمت پایین هل میده.





    بعد از دو دقیقه مشاهده میکنین که یه عالمه خاک و لکه ی سیاه و کثیفی کف ظرف ته نشین شده
    بیش از یكی دو دقیقه در آب نماند زیرا به سرعت آب را جذب می*كند .




    در این مرحله به ارومی و با یه ابر تمیز روی قارچ ها بکشین تا کاملا تمیز بشن.
    بعد با آب سرد، ابکشی کرده و از داشتن قارچ هایی سفید و تمیز لذت ببرین.






    تا اینجای کار نحوه ی شستن قارچ رو بررسی کردیم.
    حالا این قارچای تپل مپل رو میتونین داخل غذاهاتون استفاده کنین،سوخاری کنین،خام بخورین و...


    طرز نگهداری كوتاه مدت

    برای نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال بهتر است از شستشوی قارچ تا قبل از مصرف خودداری نمایید و در صورت شستن حتما" آن را در جریان هوای خنك خشك كنید .
    بهترین راه برای تازه*ماندن قارچ در یخچال، نگهداری آن در پاكت*های كاغذی مخصوص میوه، در یخچال می*باشد .
    بهترین درجه یخچال برای نگهداری قارچ یك درجه سانتی*گراد بالای صفر است .
    با رعایت موارد فوق قارچ حداقل به مدت 10 روز در یخچال (دمی 3-2 درجه سانتیگراد) تازه مانده و تغییر شکل نمی دهد .

    *اگر مجبورید قارچ را به مدت یکی دو روز نگهداری کنید، آن را در پاکتهای کاغذی بهداشتی قرار دهید. حد اکثر زمان نگهداری قارچ در یخچال سه روز است.


    و اما نگهداری طولانی مدت قارچ:

    برای اینکه همه موقع قارچ در دسترس داشته باشیم،میتونیم وان رو فریز کنیم و داخل غذاهامون استفاده کنیم.

    من برای فریز کردن به شیوه ی زیر کار میکنم که خیلی هم ازش راضی هستم
    به این صورت که قارچ رو حلقه حلقه میکنم(به صورتی که در تصویر مشاهده میفرمایین)






    ورقه های قارچ رو داخل یه کاسه حاوی اب لیمو ترش میریزم و زیر و رو میکنم
    از کاسه در میارم و داخل نایلون ریخته

    موقع بسته بندی حسابی هوای داخل نایلون رو تخلیه کنین و اون رو چسب کنین
    این مورد هم به سفید موندن قارچ هاتون کمک میکنه.

    تاریخ زدن روی بسته فراموش نشه

    در این صورت قارچ های شما سفید و تازه خواهد ماند و با قرار دادن در فریزر تیره نخواهند شد.


    من روش بلانچ کردن رو هم تست کردم ولی از اون خیلی راضی نبودم.
    قارچ ها رو یکی دو درجه تیره میکنه
    ولی اینجور قارچ هام خیلی خوب و سفید و عینا همونجور که هستن میمونن.
    موقع مصرف هم خیلی راحت داخل غذا میریزم.
    مستقیم و بدون یخ زدایی



    m1361, *هما*, yeganejan و 24 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  9. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    hengamehh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۰۳
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    6,063
    نوشته های وبلاگ
    2
    میزان امتیاز
    578
    پسند شده
    36146
    پسند کرده
    55044
    قارچ شسته شده و ورقه شده و بسته بندی به روش راضیه جون خیلی جالب بود

    نام: gharch.jpg نمایش: 79 اندازه: 76.2 کیلو بایت
    باران67, amir mami, m1361 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

    خدایا
    شکرت
    نی نی های من پر کشیدن پیش خودت


صفحه 2 از 3 نخستنخست 123 آخرینآخرین
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما