نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree428Likes

موضوع: غذاهاي سنتي استان های خراسان

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 122
صفحه 2 از 16 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۰/۰۳/۲۶
    محل سکونت
    مشهد
    نوشته ها
    123
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    44
    پسند کرده
    0

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    پلو ماش یابه زبان محلی کیچیری
    برنج3پیمانه پیاز2عددبزرگ ماش نیمه5/1 پیمانه زرچوبه5/1 ق غ گوشت خورشی350 گرم نمک وفلفل زیره سبز اسیاب شده1ق
    چ زعفران کمی روغن زردنصف پیمانه روغن مایع نصف پیمانه
    ابتدابرنج را بدون نمک 1ساعت خیس می کنیم ماشهای نیمه را بااب داغ می شوریم و1ساعت خیس می کنیم گوشت رابا پیاز می پزیم وکنار می گذاریم روغنهارادرقابلمه ریخته تاداغ شود2عددپیازنگینی شده راافزوده تاکاملاطلایی شودزرچوبه رااضافه می کنیم ماشهاراچنداب می شوریم تا پوستشان کاملاگرفته شودروی پیازهامی ریزیم وخوب تفت می دهیم زیره ونمک فلفل هم میریزیم سپس برنج راافزوده وپس ازان گوشتهای قرمه شده یعنی کاملابرشته شده وسرخ شده رامیریزیم واب ولرم رویش می ریزیم به اندازه ای که یک بند انگشت روی برنج را بگیرد درقابلمه را می گذاریم تا اب برنج کشیده شود درانتها زعفران را روی برنج می دهیم و45دقیقه دم میکنیم نکته ها:این غذانبایدخمیرشود رنگش کاملا زرداست پوست ماشها باید خوب گرفته شود نمکش مثل سایر دمی ها اندازه باشد حتماازروغن زردیاکره حیوانی درست شودومعمولاباسیرماست وپیاز خام سرو میشود
    این غذامتعلق به شهرستانهای هم مرزافغانستان است وفوق العاده خوشمزست
    ارديبهشت این نوشته را پسندیده.
    پروازکن انگونه که میخواهی.....
    وگرنه پروازت می دهندانگونه که می خواهند.....

  2. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۷
    نوشته ها
    36
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    27
    پسند کرده
    0

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    یه جور آش محلی
    اسمش رو نمی دونم چیه .ولی خیلی خوش مزه است .برای رفع دردهای پریود خیلی مفیده .
    یه پیمانه آرد برنج
    کمی کره
    زعفران نم کرده
    پودر چهار زیره
    پودر نبات یا نبات
    آب گرم به میزان کافی
    دارچین
    آرد برنج رو در تابه تفت می دیم تا کمی رنگش برگرده .بعد کره رو به میزانی که به همه آرد نفوذ کنه اضافه می کنیم .نباید آرد روغن بندازه و خیلی چرب باشه . بعد از یکدست شدن مخلوط آب گرم رو کم کم اضافه می کنیم و مرتب مخلوطمون رو هم می زنیم تا مایع غلیظ و یکدستی بدست بیاد . بعد پودر نبات ( به میزانی که دوست دارید غذا شیرین باشه ) اضافه می کنیم .سپس پودر چهار زیره ، دارچین ،و زعفران را هم اضافه می کنیم . اونقدر رو حرارات هم می زنیم که غذا غلظتش به اندازه ماست چرب بشه . و بصورت گرم میل می شه .
    این غذا طبع گرمی داره . مامان گلم همیشه این غذا رو برای رفع دردهای پریود درست می کردن مثل یه مسکن عمل می کنه و برای خانمها تو این شرایط مفیده . ساده و سریع آماده می شه و بسیار خوشمزه است . امیدوارم خوشتون بیاد
    [HIGHLIGHT=#fdeada]لطف سالوس جهان خوش لقمه ایست
    کمترش خور کان پر آتش لقمه ایست
    آتشش پنهان و دودش آشکار
    دود او ظاهر شود پایان کار

    [/HIGHLIGHT]

  3. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    روژان ج آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    نوشته ها
    847
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    633
    پسند کرده
    341

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    نقل قول نوشته اصلی توسط khanoomi
    سلام به دوستان مشهدي
    اگه كسي براش امكان داره دستور دقيق شله رو اينجا بذاره. ممنونم(من عاشق اين غذا هستم)

    شله مشهدی !!!!!!!!!!!!!!


    البته باید روش قیمه بریزیم که من حااااال نداشتم بپزم خدایی...


    من با یک چهارم دستور درست کردم که بنظر خودم برای 5 نفرکافیه !!!!!! حالا یه ذره بیشتر یا کمتر

    حالا :

    بلغورگندم 800 گرم
    برنج نیمه عطردارایرانی 1200 گرم
    لوبیاسفیدوقرمزو ماش هرکدام 400 گرم
    نخود 500 گرم
    گوشت گوسفند یا گوساله پخته و ریش شده 1 کیلو
    دارچین وهل وزنجبیل هرکدام 2 ق غ
    پیازسرخ شده و طلایی 300 گرم
    مغزگردوساییده (که من نریختم هیچی نمیشه !!) 250 گرم
    زعفران حل شده 1 استکان
    فلفل سیاه 1 ق غ
    ریشه جوزک 3 ق غ از عطاری بخرین !!
    زردچوبه 1 ق غ
    روغن 300 گرم
    گلاب 1 لیوان
    نمک کافی

    ادویه ها رو جایگزین ویا حذف نکنید !! نخسوزن ریشه جوز و دارچین و فلفل سیاه جزء لا ینفک شله هستند ...تمااااااااااااااااام

    عطر وطعم شله به همین ادویه هاشه ... من فلفل سیاه رو بیشترمی زنم و زرچوبه رو نمی زنم و یا خیییییلی کم می زنم !!!

    رنگ شله باید قهوه ای روشن باشه به خاطر ادویه هاش!!!

    حالا ...... یه مقدارقیمه که ادویه ش زیاااااد و رب کمتری داشته باشه تدارک ببینید...برای روی شله ...

    1- بلغورگندم و برنج رو 6 ساعت خیس کنین ...حبوبات رو خیس کنید وبپزید و آبش رو دور بریزین ...گوشت رو با پیاز بپزید وریش ریش کنین ...آبگوشت رولازم داریماااااا ... ادویه ها رو با گلاب مخلوط کنید ... پیازداغ رو درست کنید و زردچوبه رو توش بریزین (من 1/4 ق چ زدم)

    2- آبگوشت رو با یه مقداردیگه آب (خودتون چشمی بریزین دیگه ... ماشالله کدبانو هستین !!) جوش بیارین و گندم و برنج رو توش بریزین

    وقتی خوب جوشید و لعاب داد حدودا 70 درصد پخته شده ...



    اینجا دیگه لعاب داده اساسی !!!



    3- حالا حبوبات پخته رو بدون آب به قابلمه اضافه کنید ...

    4 - چند دقیقه بعد ادویه هایی رو که توی گلاب حل کردین ومغزگردو و نمک ...




    5- 30 دقیقه بعد گوشت ریش شده رو اضافه کنید...و تا 10 دقیقه هم بزنید ... نمکش رو هم تست کنید...




    6- شعله پخش کن رو زیرقابلمه بذارین ...شعله روخوب کم کنید ...یه دمکش پارچه ای روی قابلمه بذارین تااااااااا

    1/5 ساعت ... تا جا بیفته ...

    تااااا بشه این ... البته خوشگلی شله به قیمه ی روشه ... که من بی حال و روزه دار فقط با دارچین و فلفل سیاه وریشه جوز

    تزئین کردم ...








    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۴/۰۹/۱۴ در ساعت ۱۰:۲۷ بعد از ظهر
    malihejoon773, ارديبهشت و *Afsaneh* این نوشته را پسندیده.
    ...این تصویر من در سحرهای ماه رمضان ..!!

    10 روز بدون سحری روزه گرفتم !! امروز12 ماه رمضان...


  4. #12
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    mahbube آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۵/۰۳
    نوشته ها
    204
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    4479
    پسند کرده
    11232

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    ممنون از کدبانوهای خوب مشهدی.
    روژان جون بابت دستور شله خیلیییییییییی ممنون. مامانم مشهدی ان خودمم هم مشهد به دنیا اومدم......تا حالا خیلییییییی شله خوردم(البته یه چند سالی میشه که لب نزدم) همیشه شله ها تندی محسوسی دارن. به خاطر همین فلفل سیاهه یا توش فلفل قرمز هم می ریزن؟؟؟؟ یا اینکه قیمه اش تنده؟؟؟؟
    یه زحمت دیگه هم دارم میشه طرز تهیه ی دیگچه رو هم بذارین لطفا!!!!!!!!!
    خدای خوب من
    زندگی به سختی هایش می ارزد اگر تو در انتهای هر قصه ایستاده باشی....

  5. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    روژان ج آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    نوشته ها
    847
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    633
    پسند کرده
    341

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    نقل قول نوشته اصلی توسط ahang_66
    روژان بانوی عزیزم من از یه آشپز شنیدم که بخشی از حبوبات رو باید داخل شله له کردحالا وقتی مقدارش زیاد باشه با چمبه زدن خود به خود این کار انجام میشه.شما چقدر عملیات هم زدن شله رو انجام دادین؟
    ضمنا کارت عالی بود.قیافش که خیلی خوشمزه است!
    ممنون عزیزم !! من هر کدوم از موادرو که اضافه کردم حدود 5 تا 10 دقیقه هم زدم ... مابینش هم یه چند بارهم کوچولو زدم که ته نشین نشه ...

    البته هرچه بیشتربزنی مسلما بهتر وکشدارترمیشه !!
    ...این تصویر من در سحرهای ماه رمضان ..!!

    10 روز بدون سحری روزه گرفتم !! امروز12 ماه رمضان...


  6. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    روژان ج آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    نوشته ها
    847
    میزان امتیاز
    4
    پسند شده
    633
    پسند کرده
    341

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    نقل قول نوشته اصلی توسط mahbube
    ممنون از کدبانوهای خوب مشهدی.
    روژان جون بابت دستور شله خیلیییییییییی ممنون. مامانم مشهدی ان خودمم هم مشهد به دنیا اومدم......تا حالا خیلییییییی شله خوردم(البته یه چند سالی میشه که لب نزدم) همیشه شله ها تندی محسوسی دارن. به خاطر همین فلفل سیاهه یا توش فلفل قرمز هم می ریزن؟؟؟؟ یا اینکه قیمه اش تنده؟؟؟؟
    یه زحمت دیگه هم دارم میشه طرز تهیه ی دیگچه رو هم بذارین لطفا!!!!!!!!!
    خواهش میکنم دوست عزیزم !!!

    والا من تا حالا فلفل قرمز نزدم ... فلفل سیاه خوش عطر وخوشمزه تراز فلفل قرمزه ... ریشه ی جوزو دارچین هم که حتتتتما باید باشه ...

    من موقع خوردن هم فلفل سیاه میزنم بازم !! قیمه ی شله هم رب کمی داره وادویه ی زیااااد...

    دستور دیگچه توی سایت هس ... لینکشو میذارم واستون ... هفته ی دیگه میخوام درست کنم ... اونم با عکس میذارم !

    لینک دیگچه : دیگچه
    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۵/۰۲/۱۰ در ساعت ۰۹:۲۳ بعد از ظهر
    ...این تصویر من در سحرهای ماه رمضان ..!!

    10 روز بدون سحری روزه گرفتم !! امروز12 ماه رمضان...


  7. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    mas mas آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۴
    نوشته ها
    315
    میزان امتیاز
    3
    پسند شده
    293
    پسند کرده
    955

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    آش غلور (بلغور)

    من این آشو از یکی از دوستام که اهل خراسان جنوبی هست یاد گرفتم. خیلی خوش مزه ست.دستورش شبیه شله مشهدیه.
    5/2 لیوان بلغور و دو سوم لیوان نخود و نصف لیوان عدس و نصف لیوان لوبیا سفید (اصلش لوبیا قرمزه)رو از شب قبل خیس کردم. صبح از ساعت 8:30 گذاشتم خوب با هم پختن و همون موقع تقریبا 250 گرم گوشتم گذاشتم بپزه.بعد از تقریبا 3 ساعت گوشتا رو ریش ریش کردم و با مقداری نمک و فلفل قرمز داخل حبوبات و بلغور ریختم و تقریبا هر 10 دقیقه یا یک ربع خوب هم میزدم. وقتی که خوب پختن سیر و پیاز رو نگینی ریز خرد کردم و بعد تو روغن تفت دادم و کمی زردچوبه و رب اضافه کردم و بعد داخل قابلمه ریختم .تا ساعت 1 خوب جا افتاده بود. البته یه اشکالی که داشت این بود که رب کم ریخته بودم و سیر باید یه بوته کامل میریختم.
    در ضمن دوستان ببخشید که تزیین نکردم.

  8. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,451
    میزان امتیاز
    145
    پسند شده
    4266
    پسند کرده
    5312

    Re: غذاهاي سنتي استان های خراسان

    نقل قول نوشته اصلی توسط ملــودی
    یه آش هست فکر میکنم از غذاهای مخصوص استان خراسان باشه به اسم آش لَخشَک (درست نوشتم؟ ) خیلی خوشمزه اس آیا کسی طرز تهیه این آشُ میدونه؟
    منبع:http://tebyan-zn.ir/detailed-papers/...9/default.html
    1 - لخشک (رشته ی پهن ونازک وشکننده )
    2 - پياز 3 عدد
    3 - اسفناج نيم کيلو
    4 - کشک سائيده
    5 - زردچوبه 1 قاشق مرباخوري
    6 - روغن 3 تا 4 قاشق
    7 - نعناع داغ- زعفران
    8 - نمک و فلفل
    طرز تهيه:
    اسفناج پاک شده را با کمي آب روي حرارت ملايم به مدت 20 دقيقه بپزيد
    بعد از پخت آن را ساطوري کنيد و کنار بگذاريد پياز داغ طلايي آماده کنيد زردچوبه را اضافه کنيد، 9 پيمانه آب اضافه کنيد، نمک و فلفل را اضافه کنيد و بگذاريد به جوش بيايد. ورقه هاي لخشک را خرد کنيد به آب جوش آماده اضافه کنيد و با قاشق چوبي هم بزنيد تا به هم نچسبد. حرارت را کم کنيد در قابلمه را برداريد تا نيم ساعت با حرارت ملايم ريز جوش بزند اسفناج را اضافه کنيد هم بزنيد و 15 دقيقه بگذاريد بپزد حرارت را خاموش کنيد تا از جوش بيفتد، سپس کشک را اضافه کنيد، هم بزنيد و به دلخواه روي آن را با کشک نعناع داغ تزئين کنيد.





    من این آش رو با حبوبات درست میکنم وتوش لوبیا چشم بلبلی هم میریزم. بسیار خوشمزه میشه .




    منبع : http://bajestan-turism.blogfa.com/post-35.aspx

    ـ آش لخشك (ل خشه، لخشه): نوعى آش رشته است بى بنشن و بقولات، رشته را نازك و پهن مى برند و با سبزى و مختلفات مى پزند و چاشنيش كشك است و گاه سيرداغ هم بر سرى دارد. روى آن قيمه هم مى ريزند. گويا اصلاً اين آش غذاى تركان بوده، نام تركيش «تتماج» است بر وزن « افتاد».
    در قديمها رشته و لاخشه بُرى در مشهد كار اختصاصى بعضى زنها بود؛ همه نمى توانستند خوب ببرند. زنان رشته بُر به خانه ها مى رفتند و روزى يا بيشتر را به كار برش مزدورى مى كردند.
    2 ـ آش اماج (اماج بر وزن « مراد » يا اوماج بر وزن « طومار »): آشى است نظير «شولى » يزديها، البته بى سركه وچغندر. سبزى و عدس و آب را بار مى گذارند، عدس كه پخته شد، آرد را «اماج» مى كنند و در ديگ مى ريزند. مزه خامى و فطيرى خمير كه رفع شد، پياز داغ و نعنا داغ در آن مى ريزند. جوشى كه خورد، غذا آماده خوردن است. آش اماج و آش لخشه غذاى كاملى نيست، پيش غذايى است كه لختى قبل از «ناهار» و در واقع براى رفع يا پيشگيرى كسالت و تنبلى جهاز هاضمه خورده مى شود. آش اماج چندان مزه و لطفى ندارد، البته به مذاق من.
    3 ـ آش چولى كش: رشته باريك بريده و برشته را در ديگ مى ريزند باكمى آب و مى پزند تا مزه خاميش برود. بعد مثل برنج در سبد صاف مى كنند و دم مى كنند. پس از اينكه دم كشيد سرسفره مى آورند. ظرفهاى روغن گداخته و داغ و نيز كشك و نعنا داغ را هم آماده كرده اند، درهم مى كنند و بسم الله.
    سالادوسبزیجات
     
    مامی ارکیده این نوشته را پسندیده.
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

صفحه 2 از 16 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما