نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree104Likes

موضوع: دانستنی های لازم در مورد شور و ترشی

نمایش نتایج: از 9 به 10 از 10
صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  1. #9
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,154
    نوشته های وبلاگ
    898
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86517
    پسند کرده
    75775

    ویترین مدال ها

    نکاتی برای داشتن ترشی یا شور با کیفیت

    -خنک بودن جای ترشی و شور نکته ی بسیار حائذ اهمیتی است.
    جای گرم فقط در مورد یکی دو روز اول است که مواد با سرکه تلفیق شده و فرصت جذب داشته باشند.
    گرمای محیط باعث کپک زدن و نرم شدن و لزج شدن مواد میشود.
    تمیز بودن و استریل بودن ظرف از نکات مهم میتواند باشد

    نمک کافی نیز کمک میکند تا مواد کپک نزنند و لزج نشوند.

    -مقدار کمی سرکه به مزه ی خوب و جا افتادن شور و خیارشور کمک میکند.

    -مواد شسته شده باید کاملا خشک باشند.

    -بهتر است از نمک ید دار برای تهیه شور و ترشی استفاده نشود.

    -روی در های ظروف خیار شور و ترشی و مخلوط معمولا بهتر است پد یا پارچه ای نخی استفاده کرد تا عرق نکند و روی مخلوط و شور خیس نشود و کپک نزند.

    -مقدار تندی فلفل ترشی ها و شورها و نیز مقدار استفاده از سیر به ذائقه ی شما بستگی دارد.

    -سبزیجات خیارشور و مخلوط شور را معمولا درسته میریزند و خرد نمیکنند.

    -در ظرف باید کاملا بسته باشد و راه نفوذ هوا به درون آن وجود نداشته باشد تا کیفیت شورها بهتر شده و ترد بمانند.

    -ادویه ها شفافیت و رنگ آب که شور رو در اون قرار میدین رو از بین میبرن.پس ترجیحا
    از ادویه هایی سابیده شده استفاده نکنید
    به طور مثال دانه ی فلفل و دانه ی گشنیز و دانه ی درسته و سبزیجات خرد نشده در آن لایه به لایه قرار دهید
    با این کار به کیفیت بیشتر و ظاهر مناسب شورها کمک میکنین.


    -ترشی هایی که کاملا با سرکه تهیه میشوند مدت زمان ماندگاری بالایی دارند و نیاز به یخچال ندارند.
    همین که در گرما و در معرض افتاب نباشند کافیست.
    ولی شور ها حتما باید در جای خنک و کاملا دور از نور نگهداری شوند.
    زمانی که در شور را باز میکنید حتما باید در یخچال گذاشته شود


    -از قاشق تمیز و خشک برای برداشتن ترشی و شور استفاده کنید.

    -هر کدام از سبزیجات خشک یا دانه و تخم ان ها با انتخاب نوع موادی که استفاده میکنید در ترکیبات شما میتواند استفاده شود و طعم منحصر به فردی به ترشی و شور شما بدهد.

    مرزه تازه یا پودر مرزه خشک
    ترخون تازه یا خشک
    آویشن یا کاکوتی خشک
    تخم گشنیز
    جعفری
    شوید
    نعنا
    پونه
    رازیانه
    پودر سیر
    موسیر
    پیاز خشک
    گلپر تازه یا پودر دانه گلپر خشک
    زردچوبه
    دانه خردل
    زیره سبز
    زیره سیاه
    دانه فلفل سیاه
    فلفل قرمز
    میخک
    دارچین
    برگ بو
    پودر گل سرخ
    زنجفیل
    جوز بویا
    پاپریکا
    سیاه دانه
    monir11, کوئین, pink girl و 13 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,154
    نوشته های وبلاگ
    898
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86517
    پسند کرده
    75775

    ویترین مدال ها

    نکات بارانی




    طبق قرارمون توی این تاپیک میخواییم در مورد دانسته ها و نکات لازم در مورد شور و ترشی صحبت کنیم.

    نکاتی که براتون تا الان گذاشتم رو از منابع مختلف نوشتم.
    گاهی ممکنه موارد مشابه داخلشون تکرار بشه ولی عمدا گذاشتم اینجور باشه تا در طی خوندن و تکرار مطالب نکات ملکه ی ذهنتون بشه.

    در این پست میخوام مواردی که خودم همیشه در طول ترشی درست کردن رعایت میکنم خدمتتون بگم:

    نکات تهیه ترشی:

    -برای ترشی انداختن مواد رنگی مانند چغندر و آلبالو و... میتوانیم سرکه سفید به کار بریم که رنگ ها را بهتر نشان میدهد. درسایر موارد سرکه طبیعی انگور بهتر است .


    -هرگاه سرکه بیش از اندازه تند باشد ، میتوان کمی آب جوشیده به آن اضافه کرد .

    -در صورتی که ترشی را ملایم میپسندید میتوانید سرکه و آب را مخلوط کنید
    به این صورت که با هر نسبتی که با طبع شما همخوانی دارد سرکه و آب را آماده کنید
    به طور مثال در ازاء هر لیوان سرکه نصف لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اب را به جوش آورید
    پس از آنکه آب به جوش آمد،سرکه را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید،با این کار خواص سرکه حفظ میشود و در اثر حرارت دیدن از بین نمیرود
    بعد از آنکه محلول حاصل کاملا خنک شد ان را روی ترشی بریزید و شیشه را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.



    -نمک نقش تعدیل کنندگی در تیزی سرکه دارد
    یه طوری که اگر نزنیم یا کم بزنیم ترشی خیلی تند و تیزی خواهیم داشت
    معمولا برای یک شیشه ترشی سایز متوسط 1 ق غ نمک نیاز داریم.
    همچنین نمک کافی نیز کمک میکند تا مواد کپک نزنند و لزج نشوند.

    -بهتر است از نمک ید دار برای تهیه شور و ترشی استفاده نشود.


    -مقدار تندی فلفل ترشی ها و شورها و نیز مقدار استفاده از سیر به ذائقه ی شما بستگی دارد.

    -ادویه ها شفافیت و رنگ آب که شور رو در اون قرار میدین رو از بین میبرن.پس ترجیحا
    از ادویه هایی سابیده شده استفاده نکنید


    -برای خشک شدن مواد اولیه ترشی که باید کاملا خشک باشند بعد از شستن مواد انها را روی پارچه ای تمیز پهن میکنم و پنکه را رو به روشون قرار میدم
    به این صورت خیلی سریع خشک میشن و طراوت سبزیجات هم باقی میونه

    -نشانه ترشی آفت زده این است که از ترشی می افتد و بی مزه می شود ؛ روی آن را هم کپک سفید رنگی می پوشاند . اگر پیش از پیش رفت آفت ، یعنی هنگامی که ترشی هنوزبی مزه نشده است، سرکه ترشی را عوض کنیم و مواد ترشی را در سرکه تازه بجوشانیم ، آفت دفع میشود.


    ظرف ترشی:


    -ترشی هایی که دارای سرکه هستند در ظرف فلزی نگهداری نکنید چرا که سرکه باعث حل شدن مواد ظرف در ترشی خواهد شد.

    -ترشی را در ظرف پلاستیکی نگهداری نکنید چون به مرور زمان لایه ای از پلاستیک را در خود حل میکند و این لایه ی حل شده وارد ترشی می شود.

    -ترشی را بهتر است در شیشه های کوچک مربایی نگه داریم تا هربار که شیشه ای باز میشود در ظرف چند روز به مصرف برسد.

    -اگر ترشی را در ظرف بزرگ نگه می دارید بهتراست ظرف از جنس بلور (نقلدان یا شیشه دهان گشاد ) یا سفال لعاب دار یا پلی اتیلن ( پلاستیک بهداشتی ) و دارای در آب بندی باشد .



    نگهداری:

    -ترشی اگر در جای خنک نگهداری شود،مواد اولیه و شیشه کاملا خشک و تمیز باشند اصلا کپک نمیزند.


    -هنگام در آوردن ترشی هم قاشق یا ملاقه فولاد زنگ نزن شسته و خشک به کار بردید و اگر آن را لحظه ای روی شعله گاز بگیرید مطمئن تر خواهد بود .

    -هرگاه سرکه ترشی کم شد کمی اضافه کنید تا همیشه سرکه روی ترشی را بپوشاند .

    -ظرف ترشی را پس از انداختن ترشی معمولا مدتی در جای آفتاب گیر میگذراند ؛ نور و گرمای خورشید در رساندن ترشی موثر است . ولی محیط نگه داری ترشی اگر خنک و خشک باشد احتمال فساد کمترخواهد بود .
    گرمای محیط باعث کپک زدن و نرم شدن و لزج شدن مواد میشود.

    -تاریخ انداختن ترشی را خوب است روی ظرف ترشی بنویسیم تا بتوانیم وقت مصرف آن را به آسانی تشخیص دهیم .

    گوشه ای از ترشی های من
    همه گی دارای تاریخ و برچسب
    نام
    تاریخی که درست میشن
    تاریخی که میرسن








    monir11, RE79EL, ELAHE_ABAN و 26 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما