قبلا در مورد این نوع سیب زمینی و خواصش بحث کردیم.
یک مدل ترشی هم با دستور کتاب مستطاب براتون گذاشتم.
این بار برای تست و مقایسه روش خودم و روش کتاب مستطاب دست به کار شدم


سیب زمینی ترشی رو تو فصل پاییز به وفور میتونین پیدا کنین:
خوب به تصاویر دقت کنین
با زنجفیل اشتباه نگیرین





این سیب زمینی ها رو میتونیم خوب بشوریم و باهاش ترشی درست کنیم و یا اینکه پوست بگیریم.
من ترجیح میدم بشورمش
روش شستشوی من هم به این صورت هست که:

سیب زمینی ها رو داخل یه کاسه میریزم و روش اب میریزم.
بعد میشینم با حوصله و دقت با فرچه روشون میکشم تا تمیز بشن.

تو این تصویر چند نمونه ابزاری که میتونیم باهاش سیب زمینی رو تمیز کنیم براتون گذاشتم:
هر کدوم در دسترستون هست استفاده کنین




اینم از سیب های تمیز شده





سیب های تمیز شده رو حلقه حلقه میکنیم و داخل شیشه میریزیم.
یکی دو حبه سیر ،نمک و فلفل سبز تند هم داخل شیشه میریزم.
شیشه رو با سرکه پر کنین و درش رو ببندین.
ترشیتون بعد از دو ماه آماده ست


نکات:
-ترشی اگر در جای خنک نگهداری شود،مواد اولیه و شیشه کاملا خشک و تمیز باشند اصلا کپک نمیزند.

-در صورتی که ترشی را ملایم میپسندید میتوانید سرکه و آب را مخلوط کنید
به این صورت که با هر نسبتی که با طبع شما همخوانی دارد سرکه و آب را آماده کنید
به طور مثال در ازاء هر لیوان سرکه نصف لیوان آب داخل قابلمه ریخته و اب را به جوش آورید
پس از آنکه آب به جوش آمد،سرکه را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید،با این کار خواص سرکه حفظ میشود و در اثر حرارت دیدن از بین نمیرود
بعد از آنکه محلول حاصل کاملا خنک شد ان را روی ترشی بریزید و شیشه را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.

-نمک نقش تعدیل کنندگی در تیزی سرکه دارد
یه طوری که اگر نزنیم یا کم بزنیم ترشی خیلی تند و تیزی خواهیم داشت
معمولا برای یک شیشه ترشی سایز متوسط 1 ق غ نمک نیاز داریم.

-برای خشک شدن مواد اولیه ترشی که باید کاملا خشک باشند بعد از شستن مواد انها را روی پارچه ای تمیز پهن میکنم و پنکه را رو به روشون قرار میدم
به این صورت خیلی سریع خشک میشن و طراوت سبزیجات هم باقی میونه

-دقت کنین شیشه رو با حلقه های سیب زمینی پر و فشرده نکنین چون در اثر فشرده بودن حالتی شبیه شیره ی سفید پس میدن




نتیجه:
ترشی با روش خودم ترد تر بود و من بیشتر این مدل ترشی رو میپسندم