نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree1631Likes

موضوع: دمپختک و استانبولی

نمایش نتایج: از 297 به 304 از 348
صفحه 38 از 44 نخستنخست ... 2835363738394041 ... آخرینآخرین
  1. #297
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,166
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2028
    پسند شده
    86685
    پسند کرده
    76049

    ویترین مدال ها

    سلام دوستای گلم در ادامه دستور چند تا دمپخت از کتاب مستطاب آشپزی رو براتون میذارم.
    امیدوارم براتون مفید باشه


    کِچری (1).(هندوستان) ... (4-5 نفر)

    برنج (خیسانده)....................3 پیمانه
    لپه (خیسانده).....................1 پیمانه
    گشنیز (ساطوری)................4-5 قاشق
    زیره.....................................1 ق چ
    گرم مسالا ...............1 چ
    زردچوبه.................................1-2 ق چ
    روغن.....................................4-5 قاشق
    نمک
    ------------------------------
    *کِچری نوعی دمی است که به جای باقلای زرد در آن ماش یا عدس سرخ (دال) یا لپه به کار می رود.
    این نوع دمی در ایران مرسوم بوده است، چنان که شیخ بسحاق اطعمه قصیده ی غرّایی در مدحِ آن سروده، ولی خودِ کِچری سپس به هندوستان مهاجرت کرده است.
    سه بیتی که از این قصیده در زیر نقل می شود نشان می دهد که کِچری را با چه می پخته اند و با چه می خورده اند:
    بر کُنم کهنه گلیمِ سیه از ماش و برنج که بدان رشته توان بافت عبای کِچری
    تا نهد کاسه ی روغن کِچری بر سرِ خود شور ماهی بنهد روی به پای کِچری
    زنجبیل تر و لیمو و نمک خورده شدند یـارِ آچـار بـه ناچـار بـرای کِچری
    در هندوستان کچری (کهچری) را به دو کچری خشک و کچری تر درست می کنند.
    کچری خشک را می توان با خورش به ویژه یخنی گوشت یا مرغ خورد؛ کچری تر در واقع ترپلو است و غالباً خالی خورده می شود.
    این کچری فقط یکی دو پیمانه آب اضافه دارد، که به جای آن می توان آب قلم یا آب مرغ هم به کار برد.
    گَرَم مسالا را می توان حذف کرد یا به جای آن گرد کاری یا ادویه ی پلو به کار برد.
    این دستور برای کِچری خشک است.
    ===================
    روغن را در دیگچه روی آتش ملایم داغ کنید.
    زیره را چند ثانیه در روغن تفت بدهید.
    سپس لپه و برنج را بریزید و 2-3 دقیقه بچرخانید.
    زردچوبه و گرم مسالا و گشنیز را اضافه کنید و یکی دو دقیقه بچرخانید.
    6 پیمانه آب و اندکی نمک بریزید و روی آتش تیز به جوش بیاورید.
    وقتی که آبِ برنج کار رفت، کِچری را یک دور زیر و رو کنید.
    سپس آتش را کم کنید، زیر دیگ شعله پخش کن و روی آن دَم کنی بگذارید.
    پس از 35-40 دقیقه کچری آماده است.
    آتامان, m1361, *شمیم* و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. #298
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,166
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2028
    پسند شده
    86685
    پسند کرده
    76049

    ویترین مدال ها

    دمی بلغور .. ( 5-6 نفر از خواص فارس یا خوزستان)
    بلغور نرم (خام)..........3 پیمانه
    پیاز (خرد کرده)..........1
    زرد چوبه...................1-2 ق چ
    کره...........................5-6 گردو
    نمک
    ----------------------------
    *این دمی را در منطقه ی وسیعی از فارس و خوزستان که برنج کمیاب بوده است به جای چلو یا کته برای همراهی با خورش درست می کرده اند و امروز رفته رفته دارد از یاد می رود.
    آن را در بوشهر لَلَک، در دشتستان گنُمه (گندمی) و در شوشتر دُرُشته (قسمت درشت آرد) می نامند.
    در بوشهر خورش آن معمولاً قلیه ماهی است؛ در دشتی و دشتستان با آبگوشت ساده و پُر چربی خورده می شده است.
    گاهی مقداری ماهی شور خرد کرده به پیاز داغ آن اضافه می کنند و آن را توهَمی (یعنی للک و ماهی توی هم) می نامند.
    در این صورت به جای خورش مقداری روغن داغ یا کره ی آب کرده باید روی للک ریخته شود.
    در صفحات کازرون گاهی هویج یا زردک رندیده به للک می زنند و آن را با خورش می خورند.
    در هر صورت، نگارنده للک را به کسانی توصیه می کند که یا مانند مردم فارس و خوزستان با آن آشنا هستند یا آن که برای لذت بردن از غذاهای ابتدایی و ساده آمادگی دارند.
    بلغور این دمی از بلغور معمولی نرم تر است.
    ===============
    بلغور را در تابه روی آتش ملایم 10-12 دقیقه بو بدهید تا رنگ آن طلایی شود.
    کره را در دیگ روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت بدهید تا بلوری شود.
    زردچوبه را اضافه کنید و یک چرخ بدهید.
    3 پیمانه آب با کمی نمک بریزید و به جوش بیاورید.
    بلغور بو داده را در آب جوشان بریزید و با دسته ی قاشق چوبی هم بزنید تا گلوله نشود.
    وقتی تمام آب آن کار رفت توده ی بلغور را به شکل مخروطی درآورید، وسط آن را با دسته ی قاشق 3-4 جا تا پایین سوراخ کنید.
    سپس آتش را کم کنید، زیر دیگ شعله پخش کن و روی آن دم کنی بگذارید.
    پس از 25-30 دقیقه دمی آماده است.
    آتامان, m1361, *شمیم* و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  3. #299
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,166
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2028
    پسند شده
    86685
    پسند کرده
    76049

    ویترین مدال ها

    دمی بخارا (ترکیه)...(4-5 نفر)

    برنج (خیسانده)....................3 پیمانه
    گردن گوسفند (خرد کرده).....نیم کیلو
    پیاز (ساطوری).....................1
    هویج (خلال کبریتی).............5-6
    گوجه فرنگی.......................2-3 (پوست کنده، خرد کرده)
    بادام (مقشَّر).....................1 پیمانه
    کره....................................3-4 گردو
    نمک و فلفل
    ---------------------------
    *این دمی یا پلو (به زبان ترکی بوهارا پیلاوی یعنی پلوِ بخارا) چنان که از نامش پیداست مانند مولانا جلال الدین رومی از بخارا و بلخ به سرزمین روم (ترکیه ی امروز) مهاجرت کرده است، و مسلماً در آن روزها اثری از گوجه فرنگی هم در آن نبوده است.
    در هر حال غذایی است که می تواند به فهرستِ دمی های معمول ما تنوع بیشتری ببخشد.
    ===============
    یک گردو از کره را در دیگچه روی آتش ملایم داغ کنید.
    پیاز و گوشت و هویج و گوجه فرنگی را به ترتیب در آن بریزید و هر کدام را 2-3 دقیقه تفت بدهید؛ سپس نیم پیمانه آب جوش اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید، آتش را کم کنید، درِ دیگچه را ببندید و 1 ساعت بیشترک بپزید.
    هرگاه لازم شد کمی آب جوش اضافه کنید.
    باقی کره را در دیگ روی آتش ملایم داغ کنید و مغز بادام را در آن تفت بدهید تا طلایی شود.
    برنج را اضافه کنید و 3-4 دقیقه در کره تفت بدهید.
    آن قدر آب جوش به دیگچه ی گوشت اضافه کنید تا آبِ آن به 5 پیمانه برسد.
    به جوش بیاورید و دیگچه را در دیگ برنج خالی کنید.
    دیگ را هم بزنید و به جوش بیاورید.
    پس از 10-12 دقیقه که آب برنج کار رفت آتش را کم کنید.
    زیر دیگ شعله پخش کن و روی آن دَم کنی بگذارید.
    پس از 35-40 دقیقه دمی آماده است.
    آتامان, m1361, *شمیم* و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #300
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,166
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2028
    پسند شده
    86685
    پسند کرده
    76049

    ویترین مدال ها

    چِکدِرمه (ترکمن صحرا)...(4-5 نفر)

    برنج (خیسانده).................3 پیمانه
    گوشت (فندقی)................250 گرم
    پیاز (حلقه حلقه)...............1
    رب گوجه فرنگی................1-2 قاشق
    روغن
    نمک و فلفل
    ----------------------
    نیم پیمانه روغن در دیگ روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت بدهید تا طلایی شود.
    گوشت را اضافه کنید و 5-6 دقیقه بچرخانید.
    رب گوجه فرنگی را با اندکی نمک و فلفل اضافه کنید و چند چرخ دیگر بدهید، سپس 7-8 پیمانه آب بریزید و به جوش بیاورید.
    درِ دیگ را ببندید، آتش را کم کنید و 2 ساعت با بیشتر بپزید تا گوشت نرم شود.
    در این موقع دیگ باید به اندازه ی 6 پیمانه آب داشته باشد؛ اگر آب کم بود آب جوش اضافه کنید.
    برنج را اضافه کنید و یک دور هم بزنید؛ سپس آتش را تیز کنید تا آب باز به جوش بیاید.
    وقتی که آب برنج کار رفت، آتش را کم کنید، دَم کنی روی دیگ و شعله پخش کن زیر دیگ بگذارید؛ پس از 45-50 دقیقه چکدرمه آماده است.
    *چکدرمه ی مرغ: به جای گوشت قرمز، مرغ خرد کرده به کار برید.
    *یاهانا: چکدرمه ای است که در آن به جای گوشت، فیله ی ماهی اُزون برون به کار می رود.
    *Afsaneh*, رخند, آتامان و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  5. #301
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    سهیلا
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۱۱
    محل سکونت
    ارومیه
    نوشته ها
    872
    نوشته های وبلاگ
    4
    میزان امتیاز
    234
    پسند شده
    7016
    پسند کرده
    6053

    ویترین مدال ها

    برنج رو کته کردم.چرخکرده رو با پیاز تفت دادم بهش رب و ادویه زدم گذاشتم پخت.ریختم روی کته .توی دیس برگردوندم و قاطیشون کردم.با سیب زمینی تزیین کردم
    نام: image-24b5e9e9e315d7d5501ce6186da75ecc91cc73a176d1ae367b96fa981828998b-V.jpg نمایش: 920 اندازه: 105.0 کیلو بایت
    -----------------
     
    افسونی, سادن, باران67 و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #302
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    h-mamane93 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    123
    کالاهای من
    1
    میزان امتیاز
    31
    پسند شده
    856
    پسند کرده
    187
    نام: IMG_20150515_132848.jpg نمایش: 924 اندازه: 85.2 کیلو بایت
    اینم استانبولی من.برنج 2/5 پیمانه،پیاز سرخ شده،سیب زمینی سرخ شده و کمی فلفل دلمه ای که وقتی آبش کشیده شد دورشو بالا نیاوردم و قالبی برگردوندم
    افسونی, باران67, سادن و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #303
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بلور یخ آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۲/۲۵
    محل سکونت
    اذربایجان غربی
    نوشته ها
    298
    میزان امتیاز
    30
    پسند شده
    1902
    پسند کرده
    546
    دمی باقلا که برنجو کته کردم با شوید و وقتی خواستم دمکش بزارم وسطش باقلا و گوشت چرخ کرده که تفت داده بودم گذاشتم واقعا خوشمزه بود به پیاز و گوشت کمی پودر سیر و لیمو خشک اضافه کردم بدون تزیین بخشیننام: ۲۰۱۵۰۵۱۲_۱۴۵۰۱۶-resized-960.jpg نمایش: 969 اندازه: 104.2 کیلو بایت
    افسونی, باران67, zahra125 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    ​الهی مرا ان ده که ان به

  8. #304
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    najmehkhatoon آواتار ها
    نجمه
    عضویت: ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
    محل سکونت
    کنار دریا
    نوشته ها
    466
    نوشته های وبلاگ
    36
    میزان امتیاز
    506
    پسند شده
    7865
    پسند کرده
    11489
    مواد مورد نیاز
    لوبیا سبز+گوشت نگینی خرد شده یا چرخ کرده+پیاز داغ+زعفرون+کره+عصاره گوجه فرنگی

    برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید

نام: 143369239562465.jpg
مشاهده: 817
حجم: 104.6 کیلو بایت
    عدسی
     
    باران67, zahra125, golbarg. و 8 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 38 از 44 نخستنخست ... 2835363738394041 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما