نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree180Likes

موضوع: سس مايــــــونز

نمایش نتایج: از 25 به 32 از 49
صفحه 4 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین
  1. #25
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    فرشته .ب آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۰۱
    نوشته ها
    342
    میزان امتیاز
    46
    پسند شده
    1170
    پسند کرده
    2021
    سلام
    منم با دستور صفحه اول خانم ملاحت کامیار سس درست کردم که بسیار عالی شد .بار اول ۲ پیمانه سرکه و بار دوم ۱ پیمانه ریختم .این بار ۱.۵ می ریزم .فکر کنم از همه بهتر باشه .سرکه قرمز مزه بهتری داشت نسبت به سرکه سفید .
    با سپاس از داستان مهربون
    باران67, nazbanoo, samane0101 و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    دوستت خواهم داشت به همین واژه تبدار قسم به همین قلب گرفتار قسم
    به دل خسته و بیمار قسم


  2. بانک بند ناف
  3. #26
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    **mahla** آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    محل سکونت
    شهر بهشت
    نوشته ها
    353
    نوشته های وبلاگ
    6
    میزان امتیاز
    179
    پسند شده
    4080
    پسند کرده
    647
    سه عدد زرده که به دمای محیط رسیده رادر مخلوط کن کاملا مخلوط کرده و 1 استکان سرکه سفید و 2 قاشق چای خوری نمک اضافه کرده و هم زده کم کم روغن مایع رو اضافه کردم تا سفت و سفید شد در اخر کمی رب گوجه اضافه کردم تا کمی رنگ به خودش بگیره و از سفیدی در بیاد
    m1361, باران67, golbarg. و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #27
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86630
    پسند کرده
    75988

    ویترین مدال ها

    نقل قول نوشته اصلی توسط baran80 نمایش پست ها
    ممنون دوستان خيلي عالي بود و تصميم گرفتم بزودي درست كنم چون شنيدم سس مايونزاي بازار خيلي مضرند اما دو تا سوال دارم
    يكي اينكه اينا ماندگاريشون چقدره و دوم اينكهمن تا به حال از خردل استفاده نكردم....بايد از سسش باشه يا پودرش؟ و پودرش رو از كجا ميشه خريد؟
    نقل قول نوشته اصلی توسط jornalism1 نمایش پست ها
    سلام بچه ها این سس مایونزهای خونگی تا چه مدت قابلیت نگهداری داره ؟ اگر خیارشور توش خورد کنیم چطور؟

    دوستان گلم در دستور ها ذکر میشه که نهایتا تا یک ماه ماندگاری داره ولی بهتره که در حجم کم درست کنین و تازه تازه مصرف کنین


    نقل قول نوشته اصلی توسط sheyda* نمایش پست ها
    سلام.بجای سس خردل چیزی دیگه نمیشه استفاده کرد؟(الان میخوام درست کنم سس خردل ندارم)
    دوست گلم بهتره که طبق دستور کار کنین تا بهترین نتیجه رو بگیرین
    مامان غزل, hengamehh و مامی سجاد این نوشته را پسندیده.

  5. #28
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86630
    پسند کرده
    75988

    ویترین مدال ها

    سس مایونز با زرده تخم مرغ

    به نقل از شف طیبه ی عزیز:





    یکی از سسهایی که لزومی نداره آدم درستش کنه مایونزه. جدی میگم. اینقدر با مارکهای مختلف تو بازار میشه انواع و اقسامش رو پیدا کرد که یه جورایی به دردسرش نمی ارزه. دیگه حتی رژیمی و کانولاییش هم پیدا میشه
    ولی یه روزگاری بود که مایونز به این سادگی در دسترس نبود و ما خودمون تو خونه درستش میکردیم. و وای که چه سخت بود. مایونز از اون سسهاییه که باید خیلی خیلی هم زده بشه و با چنگال مایونز درست کردن مصیبتیه واسه خودش. ای ای ای جوونی کجایی که یادت بخیر!
    کم کم که در صنعت مایونز سازی پیشرفت کردم، پارچ پارچ مایونز درست میکردم! جدی میگم. مثلا همیشه 5 تا شیشه خیارشوری گنده پر از مایونز تو یخچال داشتم . رسپیش رو هم زن دایی مژگان بهم داده بودن. توی مخلوط کن میشد یه پارچ مایونز درست کرد. تنها تفاوتش با مایونز بازاری این بود که ما توش فلفل سیاه یا فلفل قرمز میریختیم و خال خالی میشد. طعمش ولی همون بود. الانم که دیگه همه جا فلفل سفید پیدا میشه پس دیگه اون مشکل هم حله
    دلیل اینکه من این مایونز رو درست کردم اینه که نوستالژی گرفته بودم. دلیل اینکه چرا شما میخواید مایونز درست کنید رو دیگه من نمیدونم. یه دلیلش میتونه این باشه که مثلا باردار هستید و نمیخواید چیزی بخورید که مواد نگهدارنده توش داره (یا اینکه مامان من وقتی باردار بودم زیادی حساس بود که مواد تازه و سالم بخورم؟) . یا اینکه میخواید نوع روغن موجود در مایونزتون رو خودتون مشخص کنید؟ دلیلتون هرچی هست یه چیزی رو مورد عنایت خاص قرار بدید.... مایونز بد قلقه!
    ممکنه یه مایونز عالی بهتون بده...یا یه پارچ "سوپ روغن"! بعد مجبور میشید سریع برید توی باغچه چالش کنید که مامانتون دعواتون نکنه!
    بنابه تجربه چندین و چند ساله مایونز سازی من... مایونزی که با زرده تخم مرغ درست میشه احتمال بریدنش کمتر از مایونزیه که با تخم مرغ کامل درست میشه. مزه؟ هر دو عالی هستن. من در مورد مایونز تحقیقات خاصی انجام ندادم یعنی حتی گوگلش هم نکردم ولی از روی تجربه به این نتیجه رسیدم که اگه مواد مایونز دقیق اندازه گیری نشن و مراحل دقیقا مطابق دستور دنبال نشه؛ نتیجه کار (حدود 95 درصد مواقع) یک سوپ روغن خواهد بود! پس لطفا دقیقا مطابق دستور و میلی متری کار کنید.
    من میتونم راحت فقط رسپی رو بنویسم و برم دنبال کارم اما فکر میکنم خوبه چیزایی که میدونم رو به بقیه بگم که اشتباهات من رو تکرار نکنن. اگه احساس میکنید زیادی مینویسم، یه جورایی سخته واسم جلوی حرف زدنم رو بگیرم. مرسی که صبور هستید.
    این رسپی التون براون رو من واسه بار اول بود تست میکردم و مثل همه رسپیهای دیگه اش عالی جواب داد. از اونجایی که من توی نوشتن تنبل تشریف دارم رسپی زن دایی مژگان رو ندارم ولی اگه زن دایی خوشگله خودشون دستورش رو داشته باشن شاید اون رو هم پستش کنم.


    زرده تخم مرغ 1 عدد
    نمک نصف ق چ
    پودر خردل نصف ق چ
    شکر 2 پنس
    آبلیموی تازه 2 ق چ
    سرکه سفید 1 ق غ
    روغن مایع 1 لیوان





    زرده رو توی ظرف بریزید (من سفیده رو توی زیپ لاک فریز میکنم)
    دستتون رو توی ظرف شکر فرو ببرید و انگشت شست و اشاره رو به هم فشار بدید و دستتون رو از توی ظرف شکر خارج کنید. این میشه یک پنس. واسه این دستور ما به دو پنس شکر نیاز داریم









    نمک رو اضافه کنید









    و پودر خردل (توی بسته بندی و یا به صورت فله موجوده. راحت میتونید تهیه کنید)
    حالا هم میزنیم تا مواد با زرده مخلوط شن









    بهتره از سرکه سفید استفاده کنید وگرنه با سرکه سرخ هم میشه









    حتما از آبلیموی تازه استفاده کنید چون قراره یه مایونز تازه و با کیفیت داشته باشید
    سرکه و آبلیمو رو مخلوط کنید









    نصف مخلوط سرکه رو به زرده اضافه کنید

    هم بزنید






    حالا قطره قطره روغن رو اضافه کنید و خیلی خوب و سریع و مرتب و بی وقفه هم بزنید.
    میتونید از ویسک استفاده کنید. و یا کلا با مخلوط کن کار کنید. من چون مخلوط کنم سوخته بود با هند میکسرم که ویسک برقی داره کار کردم (که البته الان که دارم باهاتون صحبت میکنم ایشون هم به رحمت ایزدی پیوستن! وسایل الکتریکیم هم مث خودم رو به موتن! چرا؟ سوال خوبیه!)







    اینی که میخوام بگم به شدت مهمه:
    حتما قطره قطره روغن رو اضافه کنید
    اگه با لیوان راحت نیستید، بریزیدش توی این شیشه های مخصوص روغن یا سس که جریان و میزان روغن در کنترلتون باشه
    استراحت نکنید. یعنی وقتی شروع به ریختن روغن کردید حتما تا نصف روغن رو توی ظرف خالی نکردید نباید دست از هم زدن بکشید
    رمز موفقیتش توی قطره قطره ریخته شدن روغنه. و اینکه خیلی سریع هم زده شه







    خب ... روغن که به نصف رسید، دیگه سس شکل گرفته









    حالا بقیه سرکه و آبلیمو رو اضافه کنید
    و بقیه روغن. الان دیگه لازم نیست قطره ای کار کنید. جریانش مث دم موش باشه خوبه (البته روم به دیوار)







    خب. همین. مایونز شما آماده است







    یه موضوع رو خواهرانه خدمتتون عرض میکنم.... روغنتون که تموم شد و سستون که شکل گرفت؛ دیگه هم نزنید. وگرنه سوپ روغن میشه! اینجوریه که اگه بیش از حد هم بزنید دوباره اون امولسیونی که تشکیل شده بوده متلاشی میشه. اون لحظه قیافه آدم اصلا دیدنی نیست







    تبریک میگم شما موفق به ساختن یه سس مایونز زیبا و خوشمزه شدید. حالا برید تو کارش









    این مایونز رو درجا مصرف کنید. چون اصلا فلسفه درست کردن مایونز تازه همینه
    ولی اگه قراره نگهداریش کنید، بذارید یکی دو ساعتی در دمای اتاق بمونه و بعد توی شیشه بریزید و بذارید توی یخچال و ظرف مدت یک هفته مصرفش کنید





    این رسپی تضمینیه. ولی لطفا دقیق اندازه گیری کنید. مراحل رو مو به مو اجرا کنید. ایشالا که نمیبره ولی اگه برید ناراحتی نداره. ایراد از شما نبوده. واسه همه مون پیش میاد!
    راستی با هر روغنی میشه کار کرد ولی روغن زیتون ایکسترا ورجن مشتری خاص خودش رو داره چون سنگینه. موفق باشید
    آتامان, مامان غزل, sita-golam و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #29
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86630
    پسند کرده
    75988

    ویترین مدال ها

    سس مایونز با سفيده تخم مرغ

    به نقل از شف طیبه ی عزیز:






    خيلي بده كه يكي از اعضاي خانواده دچار معذوريت هايي باشه و نتونه به دليل بيماري همراه بقيه عزيزانش سر سفره از خوردن همه غذاها لذت ببره. ما اين مشكل رو از زماني كه بچه بودم با ماماني خانم داشتيم چون ايشون نميتونند زرده تخم مرغ مصرف كنند روزهايي كه سالاد الويه داشتيم من از ديدن اينكه مامانم نميتونه بخوردش ناراحت ميشدم. يه روز تصميم گرفتم كه مايونز رو با سفيده تخم مرغ درست كنم. يعني بيس مايونز همون باشه اما به جاي زرده از سفيده استفاده كنم. رسپي رو با تعداد متفاوتي سفيده امتحان كردم كه ببينم با چند سفيده اين رسپي بهترين نتيجه رو ميده. و صد البته كه به سرعت به نتيجه دلخواهم رسيدم.

    من مدتي بعد از عكاسي از اين سس مايونز كه با زرده تخم مرغ درست ميشه اين يكي رو براتون عكاسي كردم. منتها از اونجايي كه هميشه يه رسپي واجب تري وجود داشت كه پستش كنم؛ اين عكسها براي مدت طولاني اي در آرشيو خاك خوردن!
    امروز به دليل اينكه تصميم داشتم منوي شيريني هاي امسال رو شروع كنم و باز اين رسپي ميرفت واسه سال بعد و شايد سال بعدش يا سال بعدش (!) با خودم گفتم بذار پستش كنم كه اگر امروز اين رو آنتن نرفت شايد ديگه نوبت بهش نرسه.
    دارم به پست سس مايونز با زرده تخم مرغ نگاه ميكنم ميبينم تاريخش مربوط به سال دو هزار و يازده ميشه ما الان دو هزار و پانزده هستيم و من تازه اين رفيق سفيده تخم مرغيش رو ميخوام پست كنم. اين ليست انتظارم واسه خودش معضلي شده.






    سفیده تخم مرغ 2 عدد
    نمک يك چهارم ق چ
    پودر خردل نصف ق چ
    شکر يك چهارم ق چ
    آبلیموی تازه 2 ق چ
    سرکه سفید 1 ق غ
    روغن مایع یک و یک چهارم لیوان







    سفیده تخم مرغ و نمك و پودر خردل و شكر و سركه و آب ليموي تازه رو توي غذاساز يا مخلوط كن يا بلندر بريزيد.
    همينطور كه در اين تصاوير ميبينيد من با همزن مايونز رو درست كردم. اصلا فرقي نميكنه از چه دستگاهي استفاده ميكنيد. حتي ميشه با چنگال هم مايونز درست كرد. فقط خيلي طول ميكشه.







    دستگاه رو روشن ميكنيم در حدي كه همه مواد با هم به خوبي كاملا مخلوط بشن.







    حالا از بالاي دستگاه قطره قطره روغن رو اضافه ميكنيم. در حالي كه دستگاه روشنه.
    مشاهده ميكنيد كه كم كم فرم ميگيره.





    وقتي به اين غلظت رسيديد ديگه نيازي نيست روغن رو قطره قطره اضافه كنيد و ميتونيد سرعت اضافه كردن روغن رو بيشتر كنيد.





    بعضي وقتها نياز نميشه كه همه روغن رو استفاده كنيم.
    به غلظت سس دقت كنيد.
    هر زمان كه مشاهده كرديد غلظتش در حد مطلوبه ديگه از اضافه كردن روغن دست بكشيد.





    و به اين ترتيب سس مايونز سفيد و زيبايي خواهيم داشت بدون زرده تخم مرغ.
    حالا قانون سس مايونز اينه كه هميشه سس مايونزي كه فقط با زرده تخم مرغ درست ميشه خوشمزه تر از اون سس مايونزيه كه با تخم مرغ كامل درست ميشه. و خب ديگه خودتون ميتونيد حدس بزنيد كه مسلما خوشمزه تر از سس مايونزي خواهد بود كه تنها با سفيده درست شده باشه.
    شما با سفيده تخم مرغ ميتونيد يه مايونز خوشمزه و با كيفيت درست كنيد. طعمش خوب خواهد بود و براي افرادي كه با مصرف زرده تخم مرغ مشكل دارند بسيار مناسبه.





    نياز هست در اينجا تذكر بدم كه حتما از سفيده تخم مرغ كاملا تازه استفاده كنيد. و از سفيده فريز شده استفاده نفرماييد.
    اين مايونز زمان نگهداريش و تعداد روزهايي كه در يخچال عمر ميكنه كمتر از مايونزهاي ديگه است. و من مثل هميشه عنوان ميكنم كه تلاش كنيد هميشه چيزهايي كه خودتون با زحمت و دقت و كيفيت در خانه تهيه ميكنيد رو به روز مصرف كنيد. يعني به اندازه نياز درست كنيد و ترجيحا همون روز مصرف كنيد.
    انشالا ياد گرفتن اين سس مايونز موجب بشه كه همه افراد خانواده شما هم بتونن سر يك سفره از همه غذاها لذت ببرند.
    مامان غزل, آتامان, najmehkhatoon و 4 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #30
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    گیلاس من آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    محل سکونت
    همین اطراف
    نوشته ها
    149
    میزان امتیاز
    120
    پسند شده
    3159
    پسند کرده
    8017

    سس مایونز

    سس مایونز با دستور نام: IMG_20151230_191306.jpg نمایش: 712 اندازه: 110.3 کیلو بایتخانوم کامیار
    من با 1/3 مواد درست کردم.
    سرکه رو کمتر ریختم اب بیشتر اضافه کردم.
    تخم مرغ رو با نصف روغن توی مخلوط کن ریختم.کمی که هم خورد بقیه روغن رو خیلیییییی کم کم اضافه کردم بعد مواد غلیظ شده رو ریختم و کمی دیگه هم زدم بعد داخل شیشه ریختم بعد نیم ساعت کاملا خودش رو گرفت و عالی شد.
    z.rezaei, مامان غزل, sara chef و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  8. #31
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    nazi15 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۱/۱۳
    نوشته ها
    340
    میزان امتیاز
    50
    پسند شده
    1724
    پسند کرده
    2390
    نام: DSC_0021.jpg نمایش: 643 اندازه: 97.2 کیلو بایت
    خیلی اتفاقی،6 سفیده تخم مرغ داشتم و از انطرف نیاز به سس مایونز. طبق معمول رفتم سروقت شف طیبه نازنین.
    سفیده در همزن ریختم همراه با فلفل سفید، سس خردل. کمی سرکه سفید و چند قطره ابلیمو.
    نصف لیوان روغن مایع، کم کم اضافه کردم. اولین بار بود که سس ام عین بیرون، سفت و عالی شد.
    sita-golam, ELAHE_ABAN, golbarg. و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    مردان اسید بدست و زنان بی دفاع . این است واقعیت تلخ ما !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. #32
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,159
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2026
    پسند شده
    86630
    پسند کرده
    75988

    ویترین مدال ها

    در شناخت مایونز و خانواده

    برگرفته از کتاب مستطاب اشپزی

    فصل چهل و یکم در شناخت مایونز و خانواده

    مایونز سس بسیار رایجی است که در انواع سالاد و بسیاری از خوراک*های سرد به ویژه خوراک ماهی به کار می*رود.
    مایونز چند جور است و درست کردن آن هم نیازمند کمی دقت و مهارت است. در صفحه*های زیر پس از آوردن تاریخچه مختصری از این سس معروف به طرز تهیه و انواع آن و نیز به مشکلاتی که ممکن است در تهیه ی ان پیش بیاید ، می*پردازیم.

    **
    ماهون یا مائون یا مایون نام بندری است در جزیره میتورکا در دریای مدیترانه که امروز جزو خاک اسپانیاست ولی زمانی جزو خاک فرانسه بوده است و در آنجا، بیش از سیصد سال پیش یکبار فرانسوی*ها نیروی دریایی انگلیس را شکست داده*اند و گویا به این دلیل سس مایونز نزد خورندگان فرانسوی این قدر عزیز شده است. این که چرا خورندگان انگلیسی و غیر انگلیسی هم به این سس علاقه نشان می*دهند، درست روشن نیست، احتمالاً آنها هم مانند فرانسوی*ها بیشتر به مزه بسیار خوب این سس توجه دارند. و سابقه تاریخی آن را فراموش کرده*اند به ویژه آن که این سابقه هم مانند سایر سوابق تاریخی محل تردید و تأمل است.


    مایونز بر دو نوع است: بازاری و خانگی .
    ماهیت مایونز بازاری بر نگارنده معلوم نیست، اما مایونز خانگی ذرات روغن روان است که در مایع تخم مرغ زده شده شناور شده است یا به اصطلاح فنی مایونز عبارت است از امولسیون روغن در تخم مرغ برای تشکیل این امولسیون باید تخم مرغ را خوب بزنیم و روغن مایع (یا روغن زیتون بی بو) را اندک اندک به آن اضافه کنیم و همچنان بزنیم. وقتی که مایع شروع کرد به سفت شدن امولسیون تشکیل شده یا به عبارت ساده مایونز درست شده است. اکنون می*توانیم مقدار روغن را بیشتر کنیم تا حجم آن به حدود سه برابر حجم تخم مرغ برسد،سپس کمی سرکه یا آب لیمو و نمک و فلفل هم به آن بزنیم.

    مایونز دستی یا برقی برای رشد باکتری*ها محیط مساعدی است، و چون یکی از امتیازهای مایونز خانگی بر بازاری این است که مواد سمی میکروب کش به آن نمی*زنیم، احتمال بروز فساد در مایونز خانگی زیاد است.

    بنابراین اولاً همه ظرف*ها و ابزارهایی که در درست کردن مایونز به کار می*روند باید کاملاً شسته و پاکیزه باشند، ثانیاً مایونز نباید بیرون از یخچال بماند و توی یخچال هم درب ظرف مایونز باید بسته باشد، ثالثاً بهتر است مقدار مایونزی که می*سازیم پیش از مصرف دو سه روز نباشد، زیرا که نگه داشتن آن بیش از یک هفته صلاح نیست.

    راز کار استادان فن مایونز سازی این است که از دو سه ساعت پیش از شروع کار تخم مرغ و روغن و سرکه و آبلیمو و همه ظرف*های خود را روی میز آشپزخانه می*گذارند تا حرارت محیط را بگیرند و گرنه با مواد و ابزار سرد مایونز نمی*بندد. همچنین استادان فن می*گویند که اگر هوا طوفانی و رعد برقی باشد مایونز نباید ساخت، چون در این هوام هم مایونز نمی*بندد. از آنجا که طوفان و رعد و برق از پیش خبر نمی*دهند، نگارنده هرگز نتوانسته است این موضوع را شخصاً به آزمایش بگذارد و این کار را به بانوان علاقمند به اثبات نظریه*های مشکوک واگذار می*کند؛ مایه اش چند دانه تخم مرغ و دو سه پیمانه روغن است!
    m1361, amir mami و Mahi site این نوشته را پسندیده.

صفحه 4 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما