نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree2766Likes

موضوع: انواع لواشك

نمایش نتایج: از 185 به 192 از 249
صفحه 24 از 32 نخستنخست ... 1421222324252627 ... آخرینآخرین
  1. #185
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    • ♡ MeLi ♡ • آواتار ها
    MeL
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    محل سکونت
    TaB
    نوشته ها
    570
    نوشته های وبلاگ
    33
    میزان امتیاز
    141
    پسند شده
    5150
    پسند کرده
    1825
    لواشک آلو خوشمزه و ترش... 2.5 کیلو آلو قرمز + 3 لیوان آب + نمک + 100 گرم قره قروت ترش

    میس مهسا, maman_mahya, z.rezaei و 15 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    !After all, tomorrow is another day


  2. #186
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    افسونی آواتار ها
    افسانه
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۲۹
    محل سکونت
    کرمانشاه
    نوشته ها
    940
    نوشته های وبلاگ
    88
    میزان امتیاز
    1160
    پسند شده
    20290
    پسند کرده
    17495
    بازم لواشک اما از خیسش عکس انداختم هنوز خشک نشده
    آلو قرمز و شلیل رو پوست گرفتم هسته هاشو درآوردم گذاشتم با 2 لیوان آب پخته بعد با گوشکوب برقی میکس کردم رب انار نمک و شکر و آبلیمو زدم یه جوش زد گذاشتم سرد شد داخل سینی سلفون کشیدم و ریختم توش یه شب جلو کولر یه روز جلو آفتاب
    نام: 20150903_225447.jpg نمایش: 430 اندازه: 74.2 کیلو بایت
    ....
     
    باران67, میس مهسا, مامان غزل و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    اینستاگرام
    zand_af

  3. #187
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    مامان غزل آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
    نوشته ها
    8,791
    نوشته های وبلاگ
    4
    میزان امتیاز
    1153
    پسند شده
    56350
    پسند کرده
    62669

    ویترین مدال ها

    لواشک مخلوط
    چندتا سیب...دوسه تا هلو....دوتاهم شلیل...هسته هاشو جدا کردم با یکم نمک وشکر گزاشتم بپزه وخوووووب نرم بشن وبعد با گوشتکوب برقی پوره کردم...
    وبعد تو سینی ریختم وزیر افتاب...
    نقش و نگار, کوئین, باران67 و 18 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #188
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    elikhanoomi آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    502
    کالاهای من
    5
    میزان امتیاز
    152
    پسند شده
    4166
    پسند کرده
    3052
    لواشک زبرا آلو سیاه و زرد


    نام: photo_2015-09-06_18-03-24.jpg نمایش: 1675 اندازه: 109.9 کیلو بایت
    http://mamisite.com/forum/t251
    -146.html#post139582
     
    کوئین, amir mami, باران67 و 21 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    ?

  5. #189
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86562
    پسند کرده
    75936

    ویترین مدال ها

    جشنواره ی لواشک






    سلام سلام
    امروز در خدمتتون هستم با یه جشنواره ی خطرناک
    توصیه اکید میشه خانم های باردار و کسایی که دسترسی به این به به ها ندارن صفحه رو زودی ببندن



    ابتدا در مورد نحوه ی درست کردن لواشک بحث میکنیم.

    درست کردن لواشک در منزل علی رغم اینکه خیلی خیلی آسونه و فوری و خوشمزه،خیلی هم بهداشتی و سالمه!
    در عین حال میتونین یه یخچال تکونی حسابی هم بکنین و از اینکه هیچ چیزی رو دور نمیریزین و به بهترین نحو از نعمات و مواد غذایی در دسترستون استفاده میکنین،لذت ببرین.


    درست کردن لواشک هیچ قانونی نداره.ینی اصلا مهم نیست از چه میوه ای استفاده کنین و چیا تو ترکیبش استفاده کنین.
    میتونین از هر نوع میوه ی سفت و نارس تاااااااااا له و پیر شده ی داخل یخچال استفاده کنین.

    ذائقه ی آدم ها متفاوته و اینکه هر کس لواشک رو چجور میپسنده هم بستگی به طبع و ذائقه ی افراد داره
    میتونین در ترکیب میوه ای که استفاده میکنین از میوه ها و مواد ترش استفاده کنین تا لواشک ترشی داشته باشین یا اینکه از میوه های ترش و شیرین مخلوط استفاده کنین و لواشکی ملس داشته باشین.


    ترکیبات لواشک:

    در ساخت لواشک میتونین از یک نوع میوه استفاده کنین و یا اینکه اون رو به صورت ترکیبی از میوه ها تهیه کنین.
    در ادامه برای داشتن یه دسته بندی خوب من موادی که در ترکیب لواشک استفاده میشه رو به چند دسته تقسیم کردم:

    *میوه های شیرین:هلو؛شلیل،زردآلو،سیب گیلاس،انبه،گلابی

    *میوه های ترش:آلبالو،انواع آلو،غوره،زرشک تازه،شاه توت،تمشک،گوجه سبز،


    *لواشک های زمستانه:خرمالو،کیوی،انار


    نکته:تا حدی که من اطلاع دارم استفاده از انگور داخل لواشک اشکال شرعی داره و نباید داخل مخلوط میوه های لواشکمون انگور باشه.
    در واقع جوشاندن انگور داخل آب مشکل داره
    البته این مورد رو من فقط شنیدم و هر کس میتونه با مراجعه به مرجع تقلید خودش حکم شرعی این مساله رو در بیاره.


    *چاشنی ها:

    و اما چاشنی های لواشک چی هستن؟
    اینجای کاره که تفاوت ذائقه ها باعث ایجاد انواع طعم در لواشک ها میشه
    به این صورت که بعد از اماده شدن مایه ی لواشک (ینی پوره ی میوه)میتونیم اون رو بچشیم و بسته به ذائقه ی خودمون بهش چاشنی ترش یا شیرین یا نمک و.. بزنیم.


    -نمک:اضافه کردن نمک به لواشک یه امر کاملا سلیقه ای هست.بعضی افراد طعم خود میوه در لواشک رو ترجیح میدن و بهش نمک نمیزنن و بعضی ها هم طعم لواشک رو با نمک ترجیح میدن.
    توجه کنین که در زدن نمک زیاده روی نکنین چرا که لواشک قراره خشک بشه و ابش تبخیر بشه پس شورتر از چیزی که میچشین میشه

    -تمبر هندی:
    یه چاشنی ترش فوق العاده خوشمزه

    -جوهر لیمو:
    دیدم که بعضی ها برای ترش تر کردن لواشکشون بهش جوهر لیمو میزنن.
    ولی من این کار رو توصیه نمیکنم.چرا که جوهر لیمو یه ماده ی شیمیایی هست و تا وقتی که ما این همه مواد و چاشنی ترش طبیعی داریم بهتره که از مواد شیمیایی استفاده نکنیم

    -آبلیمو:
    یه چاشنی ترش مزه برای لواشک های ماست

    -آبغوره:
    چاشنی ترش و خوشمزه برای لواشک


    -انواع سرکه


    -رب انار:
    یه چاشنی فوق العاده خوشمزه و ترش و متناسب برای لواشک ها

    -آب نارنج یا رب نارنج

    -رب آلوچه یا رب آلو

    -خرما:
    گاهی لواشکمون خیلی ترشه و برای تعدیل ترشی اون میتونیم با زدن خرما داخل مخلوط لوشکمون اون رو متناسب با ذائقه مون در بیاریم.

    -برای تعدیل ترشی لواشک میتونین از انواع چیزای شیرین مثل مربا مارمالاد شیره ها و عسل ،پولکی و خرده نبات و خاکه قند و.. استفاده کنین
    اگه هیچ کدوم از اینا رو نمیخوایین استفاده کنین شکر بزنین

    همونطور که گفتم لواشک درست کردن هیچ محدودیتی نداره و میتونین از انواع مواد استفاده کنین
    مثلا:
    -لواشک هایی که طعمشون رو نمیپسندین و میخوایین ترش تر یا شیرین تر کنین
    -لواشک هایی که گوشه ی یخچال موندن بیچاره ها و خشک شدن
    -البالویی که در حین درست کردن شربت البالو اضافه میمونه
    -آبی که داخلش آلو رو میجوشونیم تا پوستش رو بگیریم برای مصارفی مثل شربت آلو یا مربا و یا خشک کردنش

    -مربا یا مارمالادی که استفاده نمیکنین یا شکرک زده و... دقت کنین اضافه کردن مربا یا مارمالاد به لواشک اون رو شیرین میکنه پس مخلوط میوه تون رو سعی کنین ترش انتخاب کنین.

    -شیره انگور یا خرما یا شربت بار و... که مصرف ندارین و گوشه ی یخچال مونده
    این ها هم طعم شیرین به لواشک میدن پس یه مخلوط میوه ی ترش باید باهاشون ترکیب کنین تا لواشکی ملس و خوشمز بهتون بده

    -پولکی رس کرده یا خرده نبات یا خاکه قند



    zahra113, *شمیم*, پرنسس.م و 25 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #190
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86562
    پسند کرده
    75936

    ویترین مدال ها

    *نحوه ی تهیه ی لواشک:

    برای درست کردن لواشک کافیه ترکیب میوه ی مورد نظرتون رو خوب بشورین و تمیز کنین
    نیازی به گرفتن پوسته و هسته ی میوه ها نیست.

    میوه ها رو داخل یه قابلمه ی جادار بریزین
    هر آن چیز دیگه که از خونه تکونی یخچالتون مونده هم به قابلمه اضافه کنین
    آب اضافه کنین در حدی که تا نصف میوه ها داخل آب باشن
    در واقع نمیخواییم خیلی پر آبش کنیم چون خود میوه آب میندازه و خشک کردن لواشک رقیق هم زمان بیشتری میبره و نهایتا هم لواشکمون نازک تر میشه .



    حالا قابلمه رو روی حرارت قرار بدین و بگذارین تا میوه ها کاملا له و پخته بشن.
    بعد از اون زمان بدین تا محتویات داخل قابلمه خنک بشه و دستتون رو نسوزه
    یه ابکش به اندازه ی محتویات داخل قابلمه و کاسه ای مناسب با سایز آبکش بردارین و آبکش رو روی کاسه قرار بدین
    وقتی مایه ی لواشک کاملا خنک شد ،اون رو داخل ابکش بریزین و با دست چنگ بزنین تا خوب هسته و پوسته (تفاله ها)جدا بشه و ابش در بره و داخل کاسه ی زیری بریزه
    هر از گاهی کمی اب روی دستتون و محتویات داخل سبد بریزین تا به جدا شدن تفاله ها کمک کنه.
    مثل وقتایی که برای قلیه تمبر هندی رو صاف میکنیم دقیقا
    این روش صاف کردن لواشکه که خیلی هم آسونه و سریع

    بعضی ها از قبل هسته ی میوه رو جدا میکنن و در مرحله ای که مایه لواشکشون پخته و کمی سرد شد اون رو با کمک غذاساز یا گوشت کوب برقی یا..میکس میکنن .
    گفته میشه خاصیت این لواشک بیشتره چرا که پوست میوه ها خواص فراوانی داره و در این روش دور ریز نمیشه
    همچنین آلو پوستش خیلی ترش تر از گوشتش هست و لواشک آلویی که با پوست میکس بشه خیلی ترش تر از لواشک آلوی بی پوست هست.


    ولی خب خیلی ها از جمله بنده وجود پوست و ناخالصی داخل لواشک رو نمیپسندن.

    شما هر جور که با ذائقه تون جور هست کار کنین.

    بعد از اون اگه دیدین مایه ی لواشکتون رقیقه به قابلمه ای منتقل کنین و حرارت بدین تا غلیظ تر بشه
    اگر هم خیلی غلیظ بود کمی اب بهش اضافه کنین


    در این مرحله ،لواشک رو بچشین و نسبت به ذائقه ی خودتون با اضافه کردن چاشنی ترش یا شیرین لواشک رو به طعم مورد پسندتون برسونین.
    دقت کنین که نمک،ترشی،شیرینی و... لواشک بعد از خشک شدن بیشتر میشه



    داخل سینی یا سلفون بکشین یا نایلون بندازین و مایه ی لواشک رو داخل اون بریزین
    اصلا نیاز به چرب کردن نایلون نیست چون به راحتی جدا میشه لواشک
    من هیچ وقت خودم چرب نمیکنم و ندیدم تو تمام سال هایی که مامانم لواشک درست میکرد نایلون رو چرب کنه

    برای کف سینی من خودم از نایلون هایی که باهاش کتاب رو جلد میکنیم استفاده میکنم.
    این نایلون ها رو میتونین به صورت رول های طویل از لوازم تحریر ها یا ابزار فروش ها بخرین و تا چند سال هم داشته باشین به درد خیلی کارای دیگه هم میخوره

    مایه ی لواشک رو روی سینی نایلون کشیده پهن کنین.
    دقت کنین اگه مایه لواشتون غلیظه و خودتونم کلفت پهن کنین ینی قطری از مواد که کف سینی میریزین در حد 1 س یا بیشتر باشه لواشکی کلفت و نرم در نهایت خواهید داشت.
    اگر مایه تون رو نازک پهن کنین طبیعتا لواشکتون زودتر خشک میشه و نازک تر و خشک تر خواهد بود.
    منتها نگهداریش برای طولانی مدت هم راحت تره و حتی میتونین بیرون یخچال نگهداری کنین.


    اگر مایه لواشکتون غلیظه و میخوایین داخل سینی پهنش کنین سعی کنین به کمک یه چیزی مثل پالت اون رو به ضخامت یکسان در همه جای سینی پخش کنین.در واقع یه جا رو زیاد مایه نریزین و یه جاش خیلی نازک باشه.
    خوشگل و یکدست همه ش رو پخش کنین.

    روی سطح لواشک هیچ گاه نایلون نباید بکشیم چون باعث میشه لواشکتون کپک بزنه و خشک نشه.
    لواشک فقط زیرش نایلون میخاد و روش باید با هوا در تماس باشه

    بعد از اون لواشک رو به یکی از روش هایی که در ادامه خدمتتون عرض میکنم خشک کنین.

    بعد از اماده شدن لواشک با قیچی آشپزخانه اون رو برش هایی به اندازه ی مصرف هر وعده میزنم و داخل نایلون یا ظرف در بسته نگهداری میکنم.

    بهترین جا برای لواشک مکانی خشک و خنک هست و لواشک رو حتی تا یک سال هم میشه نگهداری کرد و ماندگاری بالایی داره.







    *روش های خشک کردن لواشک:
    برای خشک کردن لواشک روش های خیلی زیادی وجود داره از جمله:

    -آفتاب:
    مرسوم ترین و بهترین روش خشک کردن لواشک زیر نور مستقیم خورشید هست.
    بالای 90 درصد لواشک ها رو با میوه های متنوع تابستانی درست میکنند و تو تابستون هم نور خورشید مناسبه برای خشک کردن لواشک ها
    برای جلوگیری از نفوذ حشرات و گرد و غبار بر روی لواشک،میتونیم یه تور روی لواشک ها بکشیم
    البته بهتره تور روی سطح لواشک نیافته بلکه جوری اون رو روی لواشک ها بتونیم قرار بدیم که با سطح رویی لواشک فاصله داشته باشه
    میتونیم اطراف سینی لواشک رو جسم هایی با قد بلندتر از سطح لواشک ها قرار بدیم و تور رو روی اون ها بندازیم.


    گاهی انقدر هوا پر از گرد و خاکه که اون توری نمیتونه کاری برامون انجام بده و سطح رویی لواشکمون پر گرد و خاک میشه
    من وقتی دچار این مشکل میشم سینی لواشک رو بعد از اینکه خشک شد میگیرم زیر شیر آب و خیلی سریع روش اب میگیرم و دست میکشم و میشورم.
    (مواظب دستاتون باشین سطح لواشک برنده س)
    بعد از اون سینی رو کمی کج میگیرم تا تمام ابش در بره و ابی روی لواشک نمونه
    و در نهایت سینی لواشک رو در محیط داخل خونه میذارم تا باز خشک شه و نمش به اصطلاح بره.
    میتونین جلوی پنکه بذارین و به روند خشک شدن لواشکتون کمک کنین.


    -فضای داخل خونه(جلوی پنکه):
    اگر دسترسی به حیاط یا بالکن ندارین یا اینکه هوای بیرون مساعد نیست برای خشک کردن لواشک، میتونین لواشک هاتون رو در محیط داخل خونه و جلوی پنکه خشک کنین.
    دقت کنین که این روش؛زمان بیشتری میبره

    -شوفاژ،بخاری و..
    میتونیم برای خشک کردن لواشک در فصل های سرد از بخاری یا شوفاژ کمک بگیریم.
    به این صورت که لواشک رو یا نزدیکشون قرار بدیم یا روی بخاری یا شوفاژی که حرارت خیلی کم دارن
    به این صورت لواشک به تدریج با گرمای شوفاژ یا بخاری خشک میشه.


    -داخل فر:

    -داخل میوه خشک کن
    نقش و نگار, zahra113, *شمیم* و 18 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #191
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86562
    پسند کرده
    75936

    ویترین مدال ها

    کیک لواشکی










    نحوه ی تزیین لواشک به صورت کیک دو طبقه:

    برای تزیین این کیک خوشمزه از انواع لواشک مخلوط استفاده کردم
    ترکیبشون رو نمیدونم چون اصلا یادم نیست
    فقط یادمه در یخچال رو برا هر کدوم باز میکردم و یه یخچال تکونی حسابی میکردم.

    مراحل کار:
    1-دستکش دست کنین تا تمامی مراحل به صورت تمیز و بهداشتی انجام بشه و دستاتون کمتر با لواشک ها در تماس باشه

    2-دو قالب با سایر متناسب که نمای زیبایی داشته باشن و با هم همخوانی سایز داشته باشن رو سلفون پیچ کنین تا تمیز و بهداشتی باشن.

    3-روی قالب ها لواشک کشیدم.
    دقیقا مثل وقتی که فوندانت روی کیک میکشیم تا کاور بشه
    اصلا هم سخت نیست
    یه روسری بندازین روی یه جعبه منظورم رو میفهمین.
    4 گوشه ش اضافه میاد.اون ها رو چیدم و با دست درزها رو روی هم خوابوندم و خود لواشک چسبنده ست و خیلی خوب به هم میچسبن
    اگه لواشکتون نچسبید کمی اب با قلمو بکشین جایی که میخوایین بچسبه
    در واقع چسبش آبه
    *اگه ترشک دم دستتون دارین ترشک بزنین چسب قوی تری هست

    4-بعد از کاور کردن قالب ها یه نوار باریک از لواشک با رنگ دیگه پایینش انداختم

    بازم تاکید میکنم لواشک خودش میچسبه و اگه نچسبید اب یا ترشک استفاده کنین.


    5-سوار کردن طبقاب روی همدیگه

    6-حالا طبق این لینک کلییییییییییی گل زیبا درست میکنیم:

    چیپس گل رز


    7-گل و برگ های لواشکی رو به کمک خلال دندون روی طبقات سوار میکنیم.

    البته خلال رو برای گل های دیواره ها استفاده کردم و باقی گل ها بدون خلال خودشون به طبقات میچسبن


    کیک لواشکیتون آماده ست
    نوش جان












    نقل قول نوشته اصلی توسط مهسا السلطنه نمایش پست ها
    باران جون چه کردین.....*به به
    عزیزم من در مورد کیک لواشکی متوجه نشدم، شما مواد لواشک رو یختین تو قالب و اجازه دادین خشک بشه یا لواشک آماده رو لایه لایه گذاشتین تا یه کیک با اون ارتفاع دربیاد. همینطور اگه آمادش رو گذاشتین آخه لواشک نازکه چقد رو هم سوار کردین.
    ممنون میشم راهنمایی کنین.
    ممنونم از لطفت گلم
    عزیز دلم من قالب رو با لواشک کاور کردم
    ینی رو قالبم سلفون کشیدم و لواشک رو کشیدم روش
    نوشتم مثل کیکی که با فوندانت کاور بشه
    اون زیر لواشکه قالبه
    در ضمن میتونین لواشکتون رو مثلا رول کنین و رول ها با ضخامت متفاوت رو روی هم بذارین به جای این کار من و کیک گرد داشته باشین ولی خیلی لواشک میخاست اون روش و من این کارو کردم
    نقش و نگار, zahra113, *شمیم* و 41 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  8. #192
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86562
    پسند کرده
    75936

    ویترین مدال ها

    انواع لواشک

    در ادامه چند مدل لواشک براتون میذارم که به صورت تک میوه ای و به روش توضیح داده شده در بالا، درست شدن:

    بیشتر برای اشنایی با بافت و رنگ هر لواشک براتون میذارمشون و برای تکمیلش کار چند تا از دوستان گل مامی سایتی هم میذارم


    لواشک غوره:






    انواع لواشك

    من معمولا از لواشک غوره به عنوان راهی برای داشتن عصاره ترش غوره استفاده میکنم و برام جنبه ی چاشنی غذا رو داره
    منتها اگه از جمله افرادی هستین که عاشق طعم های خیلی ترش هستین این لواشک گزینه ی خوبیه براتون
    میتونین به لواشک غوره کمی شکر بزنین تا طعمش رو ملایم تر کنین و نوش جان کنین.





    لواشک هلو:






    لواشک آلو:







    لواشک زردآلو:







    لواشک آلبالو:






    لواشک سیب:





    لواشک خرمالو:





    لواشک خرمالو که هم خیلی خوشمزه ست هم اسون هم مقوی
    خرمالو رو پوره کردم
    داخل سینی نایلون انداختم و پوره خرمالو رو داخلش ریختم
    گذاشتم روی بخاری با شعله کم

    بستگی به میزان گرمای دریافتی از بخاری و شرایط زمان اماده شدنش فرق داره و برا همین زمان نمیدم

    البته بعد از دیدن پست لواشک خرمالوی شف طیبه وسوسه شدم درستش کنم و عکسم مثل ایشون گرفتم




    لواشک زرشک تازه:

    کاریاز دست گلمون قند عسل

    انواع لواشك








    لواشک تمبر هندی:

    کاریاز دست گلمون قند عسل

    انواع لواشك

    نقش و نگار, *Elsa*, zahra113 و 44 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 24 از 32 نخستنخست ... 1421222324252627 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما