نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree2622Likes

موضوع: فلافل

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 354
صفحه 2 از 45 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۲/۱۸
    نوشته ها
    26
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    11
    پسند کرده
    0

    Re: فلافل

    اگه وقتی مواد فلافل اماده شد کمی کنجد هم به مواد بزنید و مخلوط کنید هم قشنگ تر میشه و هم خوشمزه تر.
    Andrew, coffee و باران67 این نوشته را پسندیده.

  2. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    Mom of 1 Son آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۱۹
    نوشته ها
    743
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    853
    پسند کرده
    102

    Re: فلافل

    فلافل:
    این دفعه با دستور شف طیبه درست کردم، خیلی خوشمزه بود.



    راستی خودم راه حلی برای نرم شدنشون پیدا کردم، بعد از سرخ شدن در یک ظرف در بسته قرار میدم (البته دستمال هم کف ظرف میزارم که روغن اضافیشون رو بگیره )

    [IMG]http://4.bp.********.com/_EOEb111bGCI/S-VSYh3-9kI/AAAAAAAADY0/knOLxRs7lfI/s400/1.jpg[/IMG]

    فلافل ديگه يه غذاي جهاني شده و هرجايي ورژن خودش رو داره. ما ولي يه رسپي داريم كه هر كي خورده شديدا مشتريش شده. و اگه شروع به خوردنش كني عمرا با كمتر از ده تا كنار بري

    يه شب برنامه پيكنيك كنار دريا داشتيم و چون مامانم گناه داشت من توي ساختن دسر و فلافلش همكاري كردم. اين رسپي با اوني كه شما درست ميكنيد فرق ميكنه. اونهايي كه خوردن معتقدن كه خيلي خوشمزه است...


    مواد لازم:

    نخود نيم كيلو

    سيب زميني رنده شده 1 عدد بزرگ يا دو عدد متوسط
    تخم مرغ 2 عدد
    پياز 2 عدد بزرگ
    مغز نان همبري دو عدد
    بيكينگ پودر 1 ق غ
    نمك و فلفل به ميزان بسيار زياد

    يه سري كارا هست كه من عمرا تن بهشون نميدم....يكيش "از شب قبل براي غذاي فردا چيز آماده كردنه"! ...نخود خيس بدم؟ كي؟ من؟ عمرا تا صد سال!... ( يه روش فلافل رژيمي بلدم كه نه نخود خيس كردن ميخواد نه خمير چنگ زدن نه سه ساعت پاي اجاق ايستادن و سرخ كردن! فلافل ورژن تنبلها... شايد يه وقت واستون درست كردم...منظورم واسه خودم بود

    مامانم از شب قبل نخودها رو خيس فرمودند و فرداش توي بلندر ميكسش كرده و با رنده سيب زميني ( خام ) و پياز ( كه آبش گرفته شده) و نمك و فلفل مخلوط كرده و چنگ زده بودند. بعد من از اداره كه بر ميگشتم ؛ سر راه مخلوط رو تحويل گرفتم و رفتم خونه! اين هم يه شيوه آشپزيه!

    بلديد نخود خيس بديد ديگه؟ نه؟ خب يه روشش اينه كه با جوش شيرين خيسش ميدن كه نفخش از بين بره و بايد چند بار آب روش رو عوض كني...ولي واسه اونايي كه با فلسفه جوش شيرين مخالفن؛ روش دومي كه زن دايي مژگانم كار ميكنه خيس دادن نخود توي نمكه كه همون پروسه جوش شيرين رو انجام ميده ولي مضرات جوش شيرين رو هم نداره.
    خلاصه خمير رو آماده كنيد ( يا بديد مامانتون آماده كنه) و بهتره که چند ساعت هم توی یخچال بمونه

    حالا خمير وسط دو تا نون همبري رو خالي كنيد. اگه باگت داريد و يا نون تست، سعي كنيد با چشم تخمين بزنيد كه به همون اندازه باشه... زياد هم وسواس به خرج نديد. خمير نون رو توي شير خيس بديد و بذاريد 10 دقيقه بمونه تا پف كنه.


    [IMG]http://4.bp.********.com/_EOEb111bGCI/S-VSG2Oh6WI/AAAAAAAADYM/KNem2mXG51A/s400/6.jpg[/IMG]
    مخلوط خمير نون و تخم مرغ و بيكينگ پودر رو با مخلوط نخود ميكس كنيد و خوب چنگ بزنيد.

    [IMG]http://4.bp.********.com/_EOEb111bGCI/S-VSGvj6wMI/AAAAAAAADYE/gWBCaS-ITI4/s400/7.jpg[/IMG]

    اگه احيانا مسيرتون به لوازم قنادي فروشيها ميخوره... يه دونه از اين قالب فلافل ها بخريد. فكر كنم توي پلاستيك فروشيها هم ديده باشم. ارزونه و فلافل ها تون هم همسايز و خوشگل ميشه. روش استفاده اش هم اينطوريه..


    مطابق تصوير فنرش رو رو به پايين بكشيد و با دست نگه داريد.

    بزنيدش توي مخلوط و سرش رو با كارد صاف كنيد ( اگه حرفه اي هستيد ميتونيد با لبه ظرف اضافي ها رو بگيريد و صافش كنيد)
    [IMG]http://4.bp.********.com/_EOEb111bGCI/S-VR7uCi8JI/AAAAAAAADXs/w1ge_OWF-gU/s400/10.jpg[/IMG]
    بعد به ظرف روغن نزديك بشيد و آهسته فنر رو رها كنيد كه فلافل بيافته توي روغن.

    حالا كي بدونيم كه روغن به اندازه مناسب گرم شده؟

    براي اينكار كافيه كه يه تيكه از خمير نون ساندويچي رو بندازيد توي روغن...اگه سريع اومد بالا يعني اينكه روغن بيش از حد داغه و بايد بذاريد حرارتش كمي پايين بياد...اگه نون كف ماهيتابه موند...يعني روغن هنوز به اندازه كافي گرم نشده...ولي اگه بعد از يكي دو ثانيه نون آهسته از كف ماهيتابه بالا اومد و روي سطح ايستاد يعني اينكه روغن آماده است و ميتونيد موادتون رو توش سرخ كنيد. دقت داشته باشيد كه اگه از ماهيتابه بزرگ استفاده ميكنيد؛ زياد مواد رو يكدفعه توش نندازيد چون دماي روغن پايين مياد و كاورش كرانچي نميشه. خلاصه شيوه صحيح سرخ كردن اينه.
    حالا من كه فلافل رو انداختم توي روغن ، همون لحظه عكس گرفتم ...پس شما فلافله رو نميبينيدش و فقط حباب هايي كه ايجاد كرده رو ميبينيد... دو ثانيه بعد تشريف آوردند بالا.

    وقتي كه يك سمتش طلايي شد برش ميگردونيم تا سمت ديگه هم طلايي بشه... من مرتب روغن رو عوض ميكردم چون خوشم نمياد رنگ روغن تيره شه و احساس "سرطان گرفتن" بهم دست ميده...خلاصه اينكه يه بطري كامل روغن مخصوص سرخ كردني استفاده كردم!

    [IMG]http://4.bp.********.com/_EOEb111bGCI/S-VR68VtKmI/AAAAAAAADXc/aHduiEI3ZYo/s400/12.jpg[/IMG]

    بعد روي دستمال كاغذي آشپزخونه گذاشتم تا روغن اضافيش گرفته بشه

    [IMG]http://4.bp.********.com/_EOEb111bGCI/S-VSYRszcuI/AAAAAAAADYs/NeQLn-_NvkQ/s1600/2.jpg[/IMG]

    من با اين مقدار موادي كه گفتم ؛ 77 تا فلافل درست كردم ! و به جز يكيش رو كه موقع سرخ كردن چشيدم( و ديدم کم نمك بود و نمك اضافه كردم) ديگه چيزيش نصيب من نشد. يه وقت فكر نكنيد اين مقدار زياده ها... نه زياد نيست. كم هم مياد! [IMG]http://4.bp.********.com/_EOEb111bGCI/S-VSXxVpWBI/AAAAAAAADYk/jskJw6KWtuw/s400/3.jpg[/IMG]

    تو ظرف کاور دار گذاشتم که زود سرد نشه....

    Andrew, coffee و باران67 این نوشته را پسندیده.

  3. #11
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6737
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: فلافل

    نقل قول نوشته اصلی توسط beautiful_lie نمایش پست ها
    خانما ما معمولا فلافل رو بدون سیب زمینی درست می کنیم و قبل از سرخ کردن 24 ساعت میزاریمش تو یخچال
    کاملا مثل فلافل بیرون می شه
    راستی موادش هم اینه نخود خیس خورده ،سیر و پیاز رنده شده ،نمک و فلفل
    منم مثل شما میدرستم اما یه دونه گوجه کوچولو هم رنده ریزمیکنم توش ،هم خوش طعمش میکنه هم خوش رنگش + پودر کاری یه کم
    Maryam baran, coffee, dokhmal2 و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  4. #12
    مدیر ارشد سایت
    heaven آواتار ها
    مریم م.
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۶
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    3,230
    نوشته های وبلاگ
    44
    میزان امتیاز
    103
    پسند شده
    10406
    پسند کرده
    1251

    ویترین مدال ها

    Re: فلافل




    فلافل يك غذاي ساده است كه به راحتي ميتوان آن را تهيه نمود.
    در حقيقت فلافل گلوله سرخ شده نخود پخته و ادويه جات است. اين غذا در خاورميانه و لبنان زياد استفاده ميشود و از غذاهاي جنوب ايران به ويژه خوزستان و شهر آبادان است. پس از رويداد جنگ ايران و عرق و پناهنده شدن مردمان اين شهر و ديگر جاهاي خوزستان، پناهندگان اين خوراكي را به ديگر جاهاي ايران بردند. فلافل از ريشه فلفل است و به دليل استفاده زياد از فلفل در اين غذا به اين نام مشهور شده است.

    مواد لازم:
    نخود خشك 2 ليوان
    پياز متوسط 1عدد
    جعفري و گشنيز خرد شده يك دوم ليوان
    سير 4 حبه
    آرد 3 قاشق غذاخوري
    بيكينگ پودر 1 قاشق چايخوري
    پودر تخم گشنيز يك قاشق غذاخوري
    نمك و فلفل به ميزان لازم
    پودر زيره و دارچين 1 قاشق چايخوري

    ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــ

    روغن مخصوص سرخ كردني به ميزان لازم
    قالب فلافل ( اگر در دسترس نبود ميتوان با دست فلافل ها را شكل داد )
    دستمال سفره ضخيم براي گرفتن روغن فلافل ها







    طرز تهيه:
    نخود را به مدت 24 در آب نمك سرد خيس كنيد و در اين مدت چند بار آب آن را عوض كنيد.
    روز بعد نخود خيس خورده خام را كاملا بشوييد و چرخ كنيد (*يا در غذاساز بريزيد) سپس بقيه مواد را به نخود اضافه كرده و دوباره تمام مواد را با هم چرخ كنيد. خمير آماده را به مدت يك ساعت در يخچال قرار دهيد.
    پس از گذشت يك ساعت خمير را بيرون آورده و به وسيله قالب فلافل كه به راحتي ميتوانيد آنرا از لوازم قنادي فروشي پيدا كنيد، شكل دهيد.
    مرحله شكل دادن فلافل را با دست نيز ميتوانيد انجام دهيد، هر بار كمي دستهايتان را خيس كنيد و گلوله هاي كوچكي برداشته و داخل روغن داغ سرخ كنيد.
    غذاي شما آماده است، با اين مقدار مواد ميتوانيد حدود 50 عدد فلافل داشته باشيد.



    و اما نكات اين غذا كه معمولاً از دستور اصلي مهمتر است:
    1- چطور بدانيم روغن به انداز مناسب گرم شده ؟
    براي اينكار كافيست تكه اي خمير داخل نان ساندويچ يا تست را داخل روغن بياندازيد. اگر سريع بالا آمد، يعني روغن شما بيش از حد داغ شده است و يايد بگذاريد حرارتش كمي پايين آيد. اگر نان كف ماهي تابه ماند، *يعني روغن هنوز به اندازه كافي گرم نشده است. ولي اگر بعد از يكي دو ثانيه نان آهسته از كف ماهيتابه بالا آمد و روي سطح ايستاد يعني روغن آماده است و ميتوانيد مواد را درون آن سرخ كنيد.
    2- از ماهي تابه بزرگ براي سرخ كردن فلافل استفاده نكنيد. سعي كنيد ماهي تابه كوچك و گود باشد و روغن به اندازه كافي درون آن بريزيد ... كم بودن روغن باعث ترك خوردن فلافل ها ميشود. فلافل ها بايد هنگام سرخ شدن در روغن غوطه ور باشند.
    3- اگر مواد فلافل را دو بار خوب چرخ كنيد و خمير نرمي داشته باشيد. هرگز فلافل هنگام سرخ شدن وا نميرود و داخل مواد آن نيازي به استفاده از تخم مرغ نخواهد بود.
    Andrew, lady of shalott, narjes12 و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    چقدر دوست داشتنی هستند.. آدم هایی که شبیه حرفهایشان هستند....

    "میلان کوندرا"

  5. #13

    Re: فلافل



    با دستور شف طیبه.
    Andrew, live, باران67 و 1 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    shohreh-sh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۵/۲۷
    محل سکونت
    هر آن جایی که دل خوش باشد.
    نوشته ها
    732
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    1374
    پسند کرده
    1339

    Re: فلافل

    دستور اصلی فلافل که در آبادان تهیه می شود: 1.یک لیوان نخود 2. 2/1 لیوان باقلای سبز یا باقلا لپه ی خشک 3.سیر 5تا 6 حبه 4.پیازمتوسط یک عدد 5.نمک وزردچوبه و فلفل به میزان لازم (ادویه مخصوص برای عطر آن) 6.یک سیب زمینی متوسط (به دلخواه)
    دستور پخت
    ابتدا نخود را 24 ساعت خیس کرده واگر باقلا لپه ی خشک داریم آن را هم خیس کرده سپس نخود وباقلا را چرخ کرده وپیاز را هم چرخ کرده وآب آن را خوب گرفته واضافه کرده وسیر را هم له کرده وبا نمک وزردچوبه وفلفل فراوان به مواد اضافه کرده یک بار همه مواد را با هم چرخ کرده تا یک دست شود اگر دوست داشتید می توانید یک سیب زمینی را هم چرخ کرده ولی آب آن را خوب گرفته واضافه میکنیم . (اگر آب پیاز و سیب زمینی کاملا گرفته شود مواد از هم پاشیده نمی شود واحتیاجی به تخم مرغ نمی باشد)(سیب زمینی پخته ونخود پخته باعث جذب روغن زیادی میشود).در آخر روغن را داغ کرده وبا کمک قالب مواد را در روغن انداخته وسرخ می کنیم.خوشمزگی فلافل به سیر وفلفل زیاد آن است. ( امتحان کنید مشتری می شوید «خاطرات یک خوزستانی»)
    Andrew و باران67 این نوشته را پسندیده.

  7. #15
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۱۱/۱۸
    نوشته ها
    238
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    140
    پسند کرده
    0

    Re: فلافل

    ما هم فلافل رو اینجوری میدرستیم:
    نخود: نیم کیلو (از شب قبل با نمک خیسوندیم و تا فرداش چند بار آبشو عوض کردیم)
    پیاز: 2-3 عدد درشت
    گوجه : 2 عدد متوسط
    جعفری تازه :2-3 مشت

    همه این مواد رو با هم چرخ میکنیم.بهتره اب پیاز گرفته بشه.
    من یه بار چرخ کردم.کمی دون بود.ولی 2 بار بهتره.مامان همیشه 2 بار چرخ میکنه.
    ادویه میزنیم.(ادویه : پودر تخم گشنیز+فلفل قرمز + نمک + زرد چوبه + کمی پودر زیره + کمی دارچین)
    میشه 1 تخم مرغ اضافه کرد.
    بعد قالب میزنیم و سرخ میکنیم و در ظرف در بسته میذاریم تا نرم بمونه.با سس گلوریا میچسبه.

    Andrew, الی65 و باران67 این نوشته را پسندیده.
    مهم نیست قفلها دست کیه، مهم اینه که کلیدها دست خداست.

  8. #16
    مدیر بازنشسته
    Maryam Banoo آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۱/۱۸
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    145
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    413
    پسند کرده
    203

    Re: فلافل

    فلافل

    نخود-سیر-فلفل-گوجه رنده شده-زردچوبه-نمک

    میخواهم رازی را با تو درمیان بگذارم
    .
    .
    .
    .
    " همه چیز
    موقتی است..."

صفحه 2 از 45 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما