نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree148Likes

موضوع: غذاهای سنتی استان یزد

نمایش نتایج: از 41 به 48 از 89
صفحه 6 از 12 نخستنخست ... 3456789 ... آخرینآخرین
  1. #41
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    1,172
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    276
    پسند کرده
    77

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    نقل قول نوشته اصلی توسط آمنه خانم
    فرزانه جون اندازه هاش رو بهم نمیدی؟؟؟ یا باید چشمی و مشتی مثل اون خانم سورک پز خمیرش رو اماده کنم؟ راستی خمیرش که شله به دست نمی چسبه مگه نه؟؟اون خانومه همش دستش رو خیس آب میکرد وروی خمیر هم آب میپاشید. روش درستش رو بهم توضیح میدی؟باز هم ممنونم ازاینکه جوابم رودادی
    تا بحال نون درست کردی تو خونه و در فر؟ چقدر آرد میخوای استفاده کنی تا بهت بگم چقدر باید از این مواد استفاده کنی.
    آره عزیزم چون خمیرش شله بایستی مدام دست را خیس کرد. تو عکسهایی هم که من گذاشتم مشخصه

    نقل قول نوشته اصلی توسط آمنه خانم
    مثلا برای 500 گرم ارد چه میزان مواد میخواد؟ راستی کف دریا چه تا ثیری داره؟ من از صبح تاشب آنلاینم!!

    آمنه جان برای نیم کیلو آرد حدود یک قاشق غذاخوری مایه خمیر و یک قاشق چایخوری کف دریا(البته درمقیاس کم اگر هم نریزی اشکال نداره)و یک قاشق غذاخوری سرصاف بیکینگ پودر ومقداری تخم گشنیز آسیاب نشده و گلرنگ آسیاب شده احتیاج هست.گلرنگ را باکمی آب مخلوط کن تا رنگ بگیره و به موادت اضافه کن وبذار "ور"بیاد.

    نقل قول نوشته اصلی توسط آمنه خانم
    1 قاشق غذا خوری زیاد نیست ؟بکینگ پودر چرا؟ اون خانومه برای 3 کیلو آرد گفت 1 قاشق مایه خمیر زده.
    نه عزیزم یک قاشق غذاخوری سرصاف که خیلی نیست وخمیر را هم ترش نمیکنه. مگه شما بیکینگ پودر نریخت؟همینطورکه قبلا توضیح دادم ما سالیان سال هست که این مراسم سوروک پزی را داریم و ب.پ. استفاده میشه برای پف کردن سوروک.
    به نظرم اون خانم اشتباه گفته که برای 3کیلو آرد یک قاشق مایه خمیر ریخته.شاید منظورش ب.پ. بوده.
    فراموش مکن که برای کشتی های بی حرکت موج ها تصمیم می گیرند.

  2. بانک بند ناف
  3. #42
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۳/۰۲
    محل سکونت
    یزد
    نوشته ها
    188
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    566
    پسند کرده
    161

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    اینم شولی که همسایه ها برامون اوردن . قابل توجه دوستانی که یزدی نیستن : خانم های یزدی شولی رو برای زمان خوش نشینی با دوستان ،همسایه ها واقوام درست کرده ودور هم مینشنند وگل میگویند وگل میشنوند . در نتیجه شولی فقط یک آش معمولی نیست!!!!!!!

    mehregan1384 این نوشته را پسندیده.
    ظهور نزدیک است بیایید موانع ظهورآقارا باهم برداریم و اول از خودمان شروع کنیم.

  4. #43
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۱/۰۳/۰۲
    محل سکونت
    یزد
    نوشته ها
    188
    میزان امتیاز
    7
    پسند شده
    566
    پسند کرده
    161

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    سلام من هم میخوام
    اشکنه
    ای که از مادر بزرگم یاد گرفتم براتون بگم. (یزد)

    اشکنه

    سماوری
    :برای یکنفر- آماده شدن : 5 دقیقه
    تخم مرغ محلی 1عدد(اگه تخم مرغ رسمی نداشتید غیر رسمی استفاده کنید!)
    روغن گوسفند اعلا یک قاشق مرباخوری(اگه نبود کره استفاده کنید)
    آب جوش یک پیاله
    پیاز 1 عدد کوچک(اگه قرمز بود چه بهتر!) خام
    شنبلیله -نمک - به مقدار دلخواه
    یک کاسه برداشته تخم مرغ را با چنگال کمی در آن هم میزنیم .روغن رااضافه کرده و آب جوش سماور(کتری ویا هر آب جوشی!)را روی تخم مرغ ها ریخته سریع هم میزنیم .پیاز را خرد کرده داخل کاسه میریزیم.سعی کنید سرعت عمل داشته باشید.شنبلیله ونمک را اضافه مکنیم.سعی کنید خوش نمک باشد.تا داغه بخورید نوش جان!

    این غذارا روزهای سرد مادر مادر بزرگم که سماور همیشه دم دستشان بوده سریع درست میکردند وبه بچه هایشان میدادند که البته تعدادشان زیاد بوده!
    البته اگه توجه کنید در قدیم برای قوه گرفتن تخم مرغ رو توی شیر داغ یا گل گاوزبون داغ هم میزدن ومیخوردن .
    من امتحان کردم برای وقتهایی که خسته ای ونیاز به انرژی ویک غذای سریع داری غذای بسیار عالییه !
    http://forum.hashpazi.ir/forum_posts...PID=121559#top
    جیران, mehregan1384 و maman mahyar این نوشته را پسندیده.
    ظهور نزدیک است بیایید موانع ظهورآقارا باهم برداریم و اول از خودمان شروع کنیم.

  5. #44
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    1,172
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    276
    پسند کرده
    77

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    نقل قول نوشته اصلی توسط samir
    دوستای گل یزدی درمورد آش تمری که دستورش رو آذین جون توی همین تاپیک گذاشتن سوال داشتم ازتون.
    یکی اینکه با توجه به تمری که توشه خیلی ترش نمیشه چون ماه رمضونه ممکنه ترشی اذیت کنه. البته من خودم ترشی میخورم اما خب میخوام ببینم خیلی زیاد میشه یا نه.
    یکی دیگه اینکه میشه بجای لوبیا چیتی ، قرمز ریخت؟ راسش الان چیتی ندارم و دوس دارم برم توی کارش.
    دیگه اینکه به نظرتون اگه الان بزارم با توجه به اینکه حبوبات هم خیس ندادم بد نمیشه؟ میشه یکی زودی جوابمو بده پلیز
    سمیر جان اشکال نداره به جای لوبیا چیتی ،لوبیا قرمز بریزی. در مورد تمر هم میتونی مقدارشو بنا به ذائقه اتون تنظیم کنی.موفق باشی
    فراموش مکن که برای کشتی های بی حرکت موج ها تصمیم می گیرند.

  6. #45
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۹/۱۴
    نوشته ها
    131
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    29
    پسند کرده
    2

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    سلام فرزانه جون
    امروز رفته بودم خونه خواهرم گفتيم يه آش رشته و سورك درست كنيم جاتون خالي عالي شد سورك بهش گفتم توش ب پ بزن چون ماهيتابه كوچيك بود كو چيك انداخت ولي خيلي پف كرد و عالي شد همه خوششون اومد ترد تر شده بود روش هم شكر
    ممنون گلم
    دلت را جایی…حوالی خدا
    چهار میخ کن که با رفتن این و آن نرود . . .

  7. #46
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    1,172
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    276
    پسند کرده
    77

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    نقل قول نوشته اصلی توسط آمنه خانم
    خانم های عزیز میشه بگید به غیر ازمغازه آرد روشن کجا دیگه وسایل شیرینی پزی دارن؟ توی اطلسی یه مغازه بود قالبها و ابزارهای شیرینی پزی داشت که خیلی خوب بود ولی حالا نیست! میدونید کجا رفته؟
    آمنه جون اولا بهتر بود سوالت را در تاپیک یزدیها می پرسیدی چون بیشتر بهش سر زده میشه ولی تا اونجایی که من دیدم دوتا تو خیابان کاشانی هست یکی نرسیده به بیمارستان مجیبیان نبش کوچه هست .همونجایی که پاساژ شهاب هست همون پاساژ موبایل فروشی و یکی هم نرسیده به پارک هفت تیر من دیدم ویکی هم تو بلوار طالقانی
    anjelina این نوشته را پسندیده.
    فراموش مکن که برای کشتی های بی حرکت موج ها تصمیم می گیرند.

  8. #47
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۶/۳۰
    نوشته ها
    262
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    111
    پسند کرده
    40

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    سلام

    من یزدی نیستم تا حالا سورک هم نخوردم ولی از اونجایی که فرزانه عزیز طرز تهیش رو نوشته بودن و من هم طبق معمول هوس کردم رفتم تو کارش البته گلرنگ داشتم اما نمیدونم کجا گذاشتم به جاش زعفرون ریختم تخم گشنیز نداشتم پودر هل ریختم پودر شکر نداشتم و از طرفی حوصله اسیاب کردن شکرو نداشتم عسل ریختم ب پ هم ریختم روش رو هم با گردو و خلال پسته هم تزیین کردم حالا نمیدونم اینی که درست کردم سورک بوده یا نه ولی خیلی خوب بود خوشمزه بود با ارد سبوس دار بهتر مزه میده ممنون فرزانه جان

    اینم عکسش:



    من توی دستم پهنش کردم و تو روغن سرخ کردم

  9. #48
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۹/۲۱
    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    1,172
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    276
    پسند کرده
    77

    Re: غذاهای سنتی استان یزد

    ماقوت:(یک دسر زمستانه یزدی):

    نشاسته یک پیمانه
    آب 8-9پیمانه

    در یزد به این دسر (ماقوتُک)میگن واکثرا در زمستان مغازه های فالوده فروشی یزدی به جای فالوده ،ماقوت را عرضه میکنند.ماقوت با شیره نبات و گلاب خورده میشه ولی اگر دردسترستون نبود خودتون دست به کاربشید و شیره راتهیه بفرمایید.
    نشاسته ای هم که دریزد از ان ماقوت تهیه میشه نشاسته "تر"هست ولی خوب با این نشاسته خشک هم که در همه جا یافت میشه میتوان تهیه کرد ولی بایستی مطمئن بود که نشاسته گندم هست.
    طرزتهیه: یک تا دوپیمانه آب را با نشاسته مخلوط کرده وکاملا مخلوط میکنیم و از یک صافی رد می کنیم و نگه می داریم
    بقیه آب را روی حرارت گذاشته تا زمانی که به قول معروف مروارید جوش بشه(مرحله قبل از جوش آمدن که حبابهایی در ته قابلمه ایجاد میشه) آب نبایستی به جوش بیاید.بعد نشاسته را اضافه کرده و مدام به هم میزنیم تا به صورت فرنی تقریبا غلیظ در آید.حرارت هم بایستی ملایم باشه تا بوی خامی نشاسته گرفته شود.بعد درظرف کشیده و می گذاریم تا کاملا سرد شود.


    شیره:
    یک پیمانه شکر +نصف پیمانه آب را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیادو کمی غلیظ شود.سرد که شد به همراه گلاب داخل ماقوت ریخته میشه و نوش جان میشه
    مزه ماقوت تقریبا همان مزه فالوده یزدی هست.



    "من دستور ماقوت را از یک حلوایی در یزد گرفتم"
    "حلوایی"در یزد به افرادی گفته میشه که در کار تهیه فالوده یزدی و ماقوت و حلوا ارده هستند.

    این دستور سنتیش بود که اکنون با توجه به تغییر ذائقه و مدرنیته شدن برای مراسم مثل افطار به حالت زعفرانی و کاکائویی هم تهیه میشه. و جدیدا در سایت سفره خونه دستور ماقوت آلبالویی را شبنم سفره خونه داده بودند،که بسیار شیک و مجلسی بود.

    در اولین فرصت که درست کردم عکسش را هم میذارم.
    فراموش مکن که برای کشتی های بی حرکت موج ها تصمیم می گیرند.

صفحه 6 از 12 نخستنخست ... 3456789 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما