نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree748Likes

موضوع: نکات مفید در آشپزی

نمایش نتایج: از 297 به 302 از 302
صفحه 38 از 38 نخستنخست ... 2835363738
  1. #297
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86582
    پسند کرده
    75956

    ویترین مدال ها

    زخم -ضخم یا زهم؟

    واژه ی زهم واژه ای است با ریشه ی عربی به معنای بوی بدی که از گوشت قرمز ،گوشت سفید و تخم پرندگان و... به مشام میرسد.

    لذا واژه ی زهم صحیح است و از واژه های زخم یا ضخم استفاده نفرمایید
    fafa2, مامان غزل, zakizadeh و 15 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. #298
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86582
    پسند کرده
    75956

    ویترین مدال ها

    ریشه یابی بشقاب!

    در ایران قدیم پلو یا چلو را در مجمعه های بزرگی میریختند و چندین نفر با دست مشغول خوردن میشدند.
    به این ظرف بزرگ "قاپ" یا "قاب" (قاب در ترکی به معنای ظرف غذا)می گفتند.

    ممکن بود که چند آدم بزرگ و پرخور با پیری یا کودکی نحیف و کم غذا در قاپی همسفره و هم خوراک شوند.
    این بود که تقسیم غذا عادلانه نبود و یکی به اصطلاح قاپ دیگری را می دزدید و سهم بیشتری میخورد.

    این بود که ایده ی قاپ شخصی به میان آمد که برای هر کس قاپ کوچکی غذا بکشند و آن را در پیش وی بگذارند.
    این بود که این "پیش قاپ" را "بشقاب " نامیدند.

    یک قاپ بزرگ پر از غذا سر سفره می آمد و چند قاپ کوچک خالی (بش در ترکی به معنای خالی) گرد آن میچیدند و در نهایت برای هر بشقاب،خوراک را جدا می کشیدند.


    **
    خدا رحمت کنه همه رفتگان رو
    یادمه همیشه مامان بزرگم بهم میگفت ننه یه قاب برا من بیار....
    اون روزا نمیفهمیدم
    الان تازه میفهمم چرا اینجور صدا میکردن
    sita-golam, مامی سجاد, kati a و 13 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  3. #299
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86582
    پسند کرده
    75956

    ویترین مدال ها

    بلانچ کردن

    بلانچ کردن روش و تکنیک ساده ای است که بسیاری از آشپز های حرفه ای برای آنکه طعم ،رنگ ،مزه و طراوت سبزیجات را حفظ کنند،به کار میبرند.

    برای انجام این روش،مقداری آب در قابلمه ای ریخته و به آن آب نمک اضافه کنید،سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا زمانی که آب جوش آید.
    در این فاصله کاسه ای را با یخ پر کنید و آب سرد روی ان بریزید تا روی یخ را بپوشاند.

    سبزیجات را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 2-5 دقیقه بجوشانید

    نکته:
    سبزی ها را بسته به نوعی که دارند مدت زمان معینی در آب جوش می جوشانند تا علاوه بر خاصیت ،تردی و مزه خود را هم حفظ کنند.)

    سپس در آبکش ریخته و بلافاصله درورن آب یخ بریزید.
    پس از سرد شدن،دوباره در آبکش ریخته و با درج تاریخ و اطلاعات آن را در کیسه فریزر قرار داده و فریز کنید.
    zakizadeh, *شمیم*, کوئین و 13 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  4. #300
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,155
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2022
    پسند شده
    86582
    پسند کرده
    75956

    ویترین مدال ها

    سیاه نشدن موز

    سیاه شدن موز های خرد شده توی سالاد اتفاق ناخوشایندی هست که بین همه رنگ های قشنگ یه ظرف سالاد میوه اتفاق میافته.

    برای جلوگیری از این مشکل روش ساده ای وجود داره:

    برای جلوگیری از این کار میتونین از آبمیوه استفاده کنین.
    میوه های زیادی هستند که مانع تغییر رنگ موز میشوند
    آب لیمو شیرین،پرتقال،آب کنسرو آناناس،آب گریپ فروت و اب لیمو ترش میوه های اسیدی هستند که نمیگذارند رنگ موز سیاه شود.

    موز رو به هر شکلی که میخواهید برش بزنید و آب میوه رو روش بپاشید.
    حتی میتونید تکه های موز رو تو یه لیوان آب میوه بگردونید و بذارید چند دقیقه توی لیوان بمونن.


    *بریدن موز ها با چاقوی پلاستیکی هم یکی از روش هایی هست که مانع از سیاه شدن موز خواهد شد.
    کوئین, pink girl, سادن و 14 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  5. #301
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    نوشته ها
    8
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    24
    پسند کرده
    0
    امروز چند تا از تجربه*های شخصی خود را می نویسم. البته ممکنه همه*تون بلد باشید. ولی نوشتن آنها ضرر ندارد.


    ۱- اگه داخل آب در حال جوش ماکارونی و لازانیا زردچوبه بریزید، به*هم نمی*چسبند. زردچوبه برای خوش*رنگ*کردن برنج ، میگو ، پلو و کلم*پلو و لوبیاپلو هم خوبه. یک بار امتحان کنید! البته زردچوبه زیاد نریزید که غذایتان بوی زردچوبه بگیره* ! نصف قاشق چای*خوری کافی است . موقع دم*کشیدن هم زعفران فراموش نشود چون باعث می*شود بوی زردچوبه کاملا از بین برود ( برای آنهایی که به بوی غذا خیلی حساس هستند ) .

    ۲- کمی دارچین را همراه ادویه*های دیگر در غذا امتحان کنید. هم خوش*بو و خوش*مزه می*شود هم جلوی بالا رفتن قند خونتان را می*گیرد.

    ۳- موقعی که روغنتان داغ شده و می*خواهید چیزی را داخل آن سرخ کنید، یک برگه روزنامه داخل دستتان بگیرید. بعد که غذا(بادمجان، کوکو، تخم*مرغ و...) رو ریختید در روغن، روزنامه رو به سرعت بذارید روی آن تا روغنی که داره جلز و ولز می*کند و پاشیده می*شود روی گاز و کابینت نپاشد. کاغذ آن را جذب می*کند و عرق هم نمی*کند. بعد از چند دقیقه، جوش روغن می*خوابد و احتیاجی به روزنامه نیست.

    ۴- موقع سرخ*کردن بادمجان، یکی*دو لایه بادمجان هم روی آنهایی که در حال سرخ شدن هستند بذارید. این*کار باعث می*شود در مراحل بعد که می*خواهید ردیف*های رویی رو سرخ کنید روغن کم*تری مصرف بشود.

    ۵- قارچ رو قبل از شستن ده دقیقه توی آب*نمک شناور بذارید تا شن*هایی که داخلشه بریزن بیرون. بعد هم آنها را داخل آبلیمو خرد کنید تا موقع پخت سیاه نشوند.
    مامی سجاد, باران67, armita 60 و 6 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #302
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    نوشته ها
    8
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    24
    پسند کرده
    0
    رايج ترين اشتباهات در آشپزي

    هر آشپزي و هر انساني گاهي اشتباهات بدي در آشپزخانه انجام مي دهد. ولي خوب است كه اشتباهاتمان را بدانيم و راه حل هايي براي آنها بيابيم. در زیر ليستي از اشتباهات رايجي كه اكثر مردم در آشپزخانه مرتكب مي شوند را مشاهده مي كنيد.
    نكات مهم آشپزي:
    1. قبل از شروع آشپزي، كل دستور پخت غذا را نمي خوانيد.
    حتي بهترين دستورها هم ممكن است همه اطلاعات را اول دستور ننوشته باشند. آشپز عاقل اول كل دستور را مي خواند و همه مواد لازم را آماده مي كند و بعد شعله اجاق را روشن مي كند.اين يكي از نكات مهم آشپزي ميباشد.
    2. مي جوشانيد در حاليكه بايد نيمجوش كنيد.
    اين يكي از رايج ترين اشتباهات در آشپزي است. مثلاً وقتي قرار است كه گوشت را چند ساعت روي شعله كم نيمجوش كنيد، در عرض يك ساعت مي گذاريد روي شعله بالا بجوشد و بپزد. بدين ترتيب گوشت سفت و خشك مي شود.
    3. در اندازه گيري و پيمانه ها چشمي عمل مي كنيد.
    در نتيجه كيك شما خشك و سفت مي شود يا غذاي شما مزه خوبي ندارد. يادتان باشد كه پيمانه ها را درست انتخاب كنيد. به خصوص در كيك پزي، اندازه ها اهميت زيادي دارند.
    4. ماهيتابه را پر مي كنيد.
    غذا وقتي مي پزد، رطوبت پخش مي كند، پس بايد براي خارج شدن بخار جا بگذاريد. وقتي ماهيتابه را پر مي كنيد و عجله داريد، همه جاي مواد خوب نمي پزد و نتيجه خوبي نمي گيريد.
    5. زود به زود غذا را بر مي گردانيد.
    وقتي اين كار را مي كنيد، غذا خشك مي شود، تكه تكه مي شود يا پوشش آن كنده مي شود. به خصوص براي غذاهاي سوخاري نبايد اين كار را كرد.
    6. قبل از اضافه كردن غذا، ماهيتابه را به اندازه كافي داغ نمي كنيد.
    يكي از نكات مهم آشپزي اينكه آشپزهاي تازه وارد قبل از اضافه كردن روغن و ريختن پياز براي سرخ كردن، آن را خوب داغ نمي كنند. براي تفت دادن سبزيجات بايد ماهيتابه داغ باشد.
    7. بعد از پختن گوشت بايد بگذاريد استراحت كند.
    وقتي گوشت را كبابي، گريل يا تفت مي دهيد، بايد بگذاريد تا مدتي بعد از برداشتن از روي حرارت، در دماي اتاق بماند. اين زمان سرد شدن باعث مي شود كه آب گوشت به مغز و جاهاي ديگر آن بطور يكنواخت پخش شود.
    8. از دماسنج گوشت استفاده نمي كنيد.
    در نتيجه گوشت را زيادي مي پزيد يا اصلاً مغز گوشت شما نپخته است. دماسنج گوشت قيمت زيادي ندارد، ولي خيلي بكار مي آيد.
    9. گوشت را در جهت رشته هاي آن مي بريد.
    يكي از نكات مهم آشپزي اين كه گوشت را بايد در جهت عمود بر رشته هاي آن برش زد. براي گوشت هاي استيك و غيره هميشه جهت رشته ها را پيدا كنيد و مخالف آن برش بزنيد.
    10. سبزيجات را بعد از رسيدن به پخت دلخواه، شوكه نمي كنيد.
    لوبياسبز، بروكلي يا مارچوبه را 3 تا 7 دقيقه در آب جوش مي اندازيد و به بافت و پخت دلخواه شما مي رسند، ولي بعد از پخت آنها را با قاشق درنمي آوريد و در آب يخ نمي اندازيد. انداختن سبزيجات در آب يخ يا آبكشي آنها با آب سرد باعث مي شود كه روند پخت آنها متوقف شود و بيشتر از آن نرم نشوند.
    مامی سجاد, باران67, maman_mahya و 3 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

صفحه 38 از 38 نخستنخست ... 2835363738
  • بانک بند ناف
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما