نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree2698Likes

موضوع: آبگوشت و دیزی

نمایش نتایج: از 265 به 272 از 359
صفحه 34 از 45 نخستنخست ... 243132333435363744 ... آخرینآخرین
  1. #265
    مدیر انجمن
    باران67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    محل سکونت
    نجف اباد اصفهان
    نوشته ها
    5,173
    نوشته های وبلاگ
    914
    میزان امتیاز
    2032
    پسند شده
    86770
    پسند کرده
    76075

    ویترین مدال ها

    آبگوشت به

    آبگوشت به

    نصف پیمانه خرده برنج،1 پیمانه ماش،1 عدد به درشت خرد کرده،زردچوبه نمک فلفل،گوشت آبگوشتی
    ترکیبات آبگوشت به خوشمزه ماست

    البته هر چیزی بسته به ذائقه ادم ها فرق داره.مثلا همسر بنده ابگوشت رسمی که قبلا دستورشو گذاشتم ترجیح میدن به این
    ولی من تا به باشه اینجوری میپزم چون خوشم میاد

    zendegi67, sohei59, گیلاس من و 19 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  2. #266
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    بهداد آواتار ها
    فاطمه بهدادی فر
    عضویت: ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    محل سکونت
    شهریار
    نوشته ها
    893
    میزان امتیاز
    91
    پسند شده
    8968
    پسند کرده
    2516

    ویترین مدال ها

    این هم آبگوشته من

    نخود و لوبیا سفید و 3 بار میجوشونم و آبشو خالی میکنم بعد میزارم تو آب گرم چند ساعت خیس بخوره بعد با کوشت و لیمو عمانی و یه پیاز درسته میزارم تا حسابی بپزن .
    رب و با یه دره روغن تفت میدم تا خوشرنگ بشه . ادویه ها رو هم به رب اضافه میکنم . دنبه و پیاز و حسابی له میکنم . مخلوط رب و دنبه رو به آبگوشت اضافه میکنم و سیب زمینی رو هم پوست میکنم میزرم تا جا بیوفته .

    نام: SAM_2183.jpg نمایش: 632 اندازه: 101.6 کیلو بایت

    نام: SAM_2187.jpg نمایش: 642 اندازه: 103.0 کیلو بایت

    ببخشید تو قابلمه است . این روزایه آخره بارداری واقعا برام همه چی سخت شده . تازه همین غذا رو هم با زحمت بسیار میپزم .
    ویرایش توسط بهداد : ۱۳۹۳/۰۹/۱۱ در ساعت ۰۵:۵۷ قبل از ظهر
    zendegi67, ماناسهیل, m1361 و 14 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    خوشبختی یعنی تو دلت حسه دوست داشتن باشه

  3. #267
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    yas62 آواتار ها
    طاهره
    عضویت: ۱۳۹۱/۰۳/۰۵
    محل سکونت
    اروميه
    نوشته ها
    525
    میزان امتیاز
    34
    پسند شده
    2447
    پسند کرده
    3114
    ابگوشت خوشمزه با گوشت گوسفندي
    اول پياز رو با كمي روغن 2تا تيكه دمبه تفت دادم بهش فلفل و زردچوبه اضافه كردم
    گوشتو ريختم تفت دادم به اندازه لازم اب اضافه كردم.وقتي گوشت نيم پخت شد نخودو اضافه كردم.
    بعد تو يه ظرف ديگه رب و تفت دادم به موادم اضافه كردم يكساعت اخر پخت سيب زميني و فلفل سبز تند اضافه كردم در اخر نمك (اگه نمك و اول پخت اضافه كنيم گوشت سفت ميشه ديرتر ميپزه)
    نام: IMG_۲۰۱۴۱۲۱۸_۱۳۴۷۱۹.jpg نمایش: 556 اندازه: 89.0 کیلو بایت
    zendegi67, باران67, m1361 و 8 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    تمام غصه هاي دنيارو
    ميشه با يك جمله تحمل كرد:
    خدايا ميدانم كه ميبيني!

  4. #268
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    عطر سیب آواتار ها
    نبض مامان
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    623
    میزان امتیاز
    267
    پسند شده
    6694
    پسند کرده
    9022
    سیب زمینی 500 گرم
    گوشت گوسفندی 500 گرم
    پیاز 1 عدد بزرگ
    نخود 1/2 پیمانه(125 گرم)
    لوبیا سفید و چیتی باهم 1/2 پ(125 گرم)
    لیمو عمانی 2 عدد نمک و فلفل به میزان لازم
    رب 2 ق غ سر پر
    ابتدا گوشت،سیب زمینی ، نخود و لوبیا ، پیاز نگینی خرد شده و زرد چوبه را همراه اب با هم در قابلمه ریخته وقتی تقریبا پخته شد اواخر پخت رب را همراه لیموعمانی که از قبل خیس نموده و خرد کردیم را افزوده وقتی کاملا پخت نمک و فلفل را افزوده. نخود ،لوبیا و گوشت را کوبیده هنگام سرو ، دمبه را له نموده با اب گوشت مخلوط و با قاشق روی گوشت کوبیده داده.

    نکته: برای گرفتن تلخی لیمو عمانی ، لیموها را سوراخ نموده و چند ساعتی در اب گرم خیس نموده تا تلخی خود را به اب پس دهد سپس لیموها را که پوستشان نرم شده را باز کرده و لرده ها را از پوست و هسته جدا نموده اینکار را با حوصله انجام دهید تا هیچ هسته ای چسبیده به لرده های لیمو باقی نماند .

    نوش جان.
    نام: 14196763136.jpg نمایش: 506 اندازه: 43.2 کیلو بایت
    zendegi67, باران67, m1361 و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    شیعیان خواب بس است برخیزید/هجر ارباب بس است برخیزید
    یادمان رفته که عهدی هم هست/یادمان رفته که مهدی (ع) هم هست

  5. #269
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    **mahla** آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    محل سکونت
    شهر بهشت
    نوشته ها
    353
    نوشته های وبلاگ
    6
    میزان امتیاز
    179
    پسند شده
    4080
    پسند کرده
    647
    ابگوشت به آلو
    گوشت گوسفندی را با پیاز خرد شده و نخود و لوبیا قرمز و نمک و فلفل و زرد چوبه و لیمو عمانی ومقداری اب در قابلمه ریختم تا بپزد سپس به را قاچ کرده و با الو و رب به مواد اضافه کردم تا پخت .
    باران67, zendegi67, m1361 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  6. #270
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    الهه مشرق زمین آواتار ها
    الهه
    عضویت: ۱۳۹۳/۰۹/۰۶
    محل سکونت
    قم
    نوشته ها
    284
    میزان امتیاز
    218
    پسند شده
    3019
    پسند کرده
    2024
    نام: 017.jpg نمایش: 1616 اندازه: 86.4 کیلو بایت
    ابگوشت من با مخلفات :پیاز بزرگ درسته ونخود ولوبیا سفید وگوشت گوسفندی سیبزمینی وقتی پخت 1دونه سیبزمینی کوچولورا میکوبم وبه ابگوشت اضافه میکنم تا لعاب بیشتری داشته باشه ونمک وفلفل وزرد چوبه ورب ومرزه خشک واویشن را20دقیقه اخر اضافه میکنم بسیار خوشمزه
    باران67, ostooreh, m1361 و 5 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  7. #271
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    fateme67 آواتار ها
    عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۲۸
    نوشته ها
    393
    میزان امتیاز
    101
    پسند شده
    1926
    پسند کرده
    7212

    ویترین مدال ها

    آبگوشت خوشمزه

    من اول گوشت و پیاز و ادویه رو با هم میزارم تا آب بندازن بعد آب گوجه رو اضافه میکنم تا اونم باشون تفت بخوره بعدشم آب حبوبات و سیب زمینی رو اضافه میکنم

    ostooreh, مرجان.ر, m1361 و 7 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.

  8. #272
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    ostooreh آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۳
    محل سکونت
    خراسان شمالی بجنورد
    نوشته ها
    1,451
    میزان امتیاز
    145
    پسند شده
    4266
    پسند کرده
    5312
    تجزیه و تحلیل آبگوشتی





    به ظاهر ساده اش نگاه نکنید. درست است که تمامش تکه ای گوشت و دنبه، یک پیاز چهار قاچ، مشتی نخود لوبیا و دوتا سیب زمینی و گوجه فرنگی است که داخل یک قابلمه آب پخته می شود اما ماجرا به همین سادگی هم نیست.








    مجله تندرستی:
    پرونده ای درباره این غذای سنتی ما ایرانی ها که دلایل متعددی باعث شده تا حضورش در برنامه غذایی ما کمرنگ شود.

    به ظاهر ساده اش نگاه نکنید. درست است که تمامش تکه ای گوشت و دنبه، یک پیاز چهار قاچ، مشتی نخود لوبیا و دوتا سیب زمینی و گوجه فرنگی است که داخل یک قابلمه آب پخته می شود اما ماجرا به همین سادگی هم نیست.غذایی که به اندازه تاریخ ایران قدمت دارد، پختنش قلق دارد و جا افتادنش خبرگی می خواهد. علاوه بر این آبگوشت برای بسیاری نماد سنت و فرهنگ ماست؛ نماد خانه و خانواده و یادآور گذشته های نه چندان دور که این خوراک پای ثابت عروسی و عزا بود. آبگوشت بوی خاطرات پدربزرگ و مادربزرگ ها را می دهد؛ بوی خوش زمانی که آدم ها خودشان را به میز و صندلی پیچ نکرده بودند و خبری از کلسترول بالا و چربی خون نبود. آبگوشت بخشی از فرهنگ ماست؛ فرهنگی که هر چند دستخوش تغییر شده اما چون در سنت پرمایه آشپزی ایرانی حل شده و طعم و بوی خودمان را گرفته. هیچ وقت کاملا از یاد نخواهد رفت. در پرونده کوچک این شماره آبگوشت را تجزیه و تحلیل می کنیم و اینکه چرا آبگوشت از یاد رفته را یادآوری.

    گوجه و سیب به آبگوشت آمد

    تا همین 100سال پیش، آبگوشت رسمی، گوشت بود و پیاز و بنشن و لیمو امانی با کمی دارچین و زردچوبه اما با ورود سیب زمینی و گوجه فرنگی، آبگوشت رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. گوجه فرنگی به عنوان طعم دهنده قوی با قابلیت رنگ دهی بی نظیر، به اکثر غذاهایی ایرانی اضافه شد و با توجه به ته مزه ترشی که دارد، با ذائقه ترش و شور ایرانی کاملا سازگار است. با اضافه شدن گوجه فرنگی به آبگوشت، این غذا به نظر اکثر ایرانی ها خوش مزه تر شده است و رنگ بهتری دارد؛ به طوری که آبگوشت امروزی بدون گوجه فرنگی غیرقابل تصور است. از سوی دیگر اضافه کردن گوجه فرنگی به دلیل خواص بی شمارش، آبگوشت را به غذای سلامت تری تبدیل کرده است.

    علاوه بر گوجه فرنگی، عصاره آن یعنی رب گوجه فرنگی هم در تهیه این غذا استفاده می شود اما بهتر است مقدار آن کم باشد چون رب گوجه طعم غالب داشته و سایر مزه ها را از بین می برد. سیب زمینی هم دقیقا داستان مشابهی دارد؛ با این تفاوت که به جای طعم و رنگ، حجم غذا را افزایش داده و مصرف بنشن و نان را کمتر می کند. از زمان اضافه شدن سیب زمینی به آبگوشت، بافت گوشت کوبیده هم بهتر و نرم تر شده و آبگوشت را برای افرادی که معده حساسی دارند قابل خوردن کرده است.



    دیزی؛ آبگوشت انفرادی

    قبل از اینکه زودپز و قابلمه های عجیب و غریب سر از آشپزخانه های ایرانی درآورند، دیزی بهترین وسیله برای پختن آبگوشت بود. مزیت دیزی در این بودکه سهم هر کسی در ظرف خودش بود و برای خوردنش با کسی شریک نمی شد.

    این روش علاوه بر رعایت عدالت، بهداشتی تر هم بود و از انتقال بیماری های پوستی و گوارشی تا حدی جلوگیری می کرد. در ضمن این کار باعث بهتر و زودتر پخته شدن غذا هم می شد. دیزی از قدیم سه نوع داشته است:

    دیزی سنگی: پخت غذا در دیزی سنگی بسیار آرام صورت می گیرد. بنابراین باید آب کمتری برای پختن غذا استفاده شود. آبگوشتی که با دیزی سنگی پخته می شود از همه انواع آنجا افتاده تر و خوشمزه تر است.

    دیزی گلی یا سفالی: دیزلی سفالی علاوه بر اینکه مدت پخت را کمتر کرد، طعم جدیدی به آن بخشید. تفاوت دیزی سفالی و سنگی از نظر ظاهری در گردن آن است که در نوع سفالی کمی باریک شده است تا غذا بهتر جا بیفتد.

    دیزی فلزی: دیزی فلزی که در گذشته مسی بود و حالا معمولا از روی ساخته می شود، آخرین ابداع در پخت آبگوشت بود. با استفاده از فلز مدت زمان پخت پایین تر آمده اما از کیف غذا تا حدی کاسته شده است. بیشترین مورد استفاده دیزی فلزی در قهوه خانه هاست. دیزی فلزی نسبت به دیزلی گلی گردن باریکتری دارد چون آب بیشتری از غذا تبخیر می شود.

    دوستان گرمابه و گلستان

    علاوه بر گوجه فرهنگی و سیب زمینی، سایر اجزای آبگوشت برای قرن های متمادی در کنار هم بوده و به شکلی یاران جدانشدنی این غذا محسوب می شوند. مواد اولیه ای که در بسیاری از غذاهای ایرانی در کنار هم تکرار شده اند، اما در هر کدام با تغییرات کوچکی، طعم و رنگ متفاوتی به خود می گیرند. اجزای اصلی و باستانی آبگوشت موادی هستند که از دیرباز در همین سرزمین به عمل می آمدند و تا امروز بدون تغییر باقی مانده اند.

    آرام پزی؛ میراث آشپزی ایرانی

    چند سالی است که روش پخت آرام یا «Slow Cooking» به عنوان یکی از بهترین روش های آماده سازی غذا در فرهنگ غرب وارد شده است و حتی برای آن دستگاهی به نام آرام پز اختراع کرده اند که غذا را در مدتی طولانی و با دمای کم می پزد تا مواد خواص خود را حفظ کنند.

    این روش قرن هاست که در آشپزی ایرانی رواج داشته و دارد. اگر غیر از این باشد، ذائقه ایرانی آن را نمی پسندد و معتقد است به اصطلاح جا نیفتاده است.

    حرفه ای ها می دانند

    در گذشته آبگوشت قوت غالب مردم ایران بوده است؛ غذایی که در خانه های دهقانی با کمی حبوبات و نمکی و پیاز و اگر بود تکه ای دنبه به ساده ترین شکل پخته می شد. این غذا سر سفره اعیاو اشراف هم با ادویه، گوشت فراوان و مخلفات بسیار آماده بود. این غذا خوردنش آدابی دارد:

    1- مرحله اول، سرو آبگوشت: آب آن را از سایر مواد جدا کنید. دنبه را کوبیده و آن را به آبگوشت اضافته کنید. سپس تکه نان های لقمه شده در آن خیسانده و خورده شود. گاهی بخشی از مواد نکوبیده هم به آب گوشت اضافه می شود.

    2- مرحله دوم، مواد خشک آبگوشت: این مواد را همراه بخشی از پیاز و لیمو امانی با هم کوبیده و با نان و مخلفات خورده می شود. البته همین کارهای به ظاهر ساده قلق خودش را دارد. تفاوت یک آبگوشت خور حرفه ای با آبگوشت خور آماتور در همین جزئیات معلوم می شود.

    اجزای اصلی آبگوشت

    گوشت: جای توضیح ندارد که اصلی ترین بخش هر آبگوشت، گوشت است. گوشت آبگوشتی عموما از قسمت های ارزان قیت و پرچربی گوسفند مانند قلوه گاه انتخاب می شود اما برای تهیه آبگوشت خوب، گردن و ماهیچه گوسفند در کنار تکه ای دنبه بهترین انتخاب هستند. بافت گوشت گردن لطیف، نرم و مناسب کوبیده شدن است و ماهیچه هم علاتوه بر طعم عالی و نرم، لعاب زیادی به غذا می دهد.

    حبوبات:
    بنشن یا به طور مشخص نخود و لوبیا سفید و گاهی لوبیا چیتی پای ثابت آبگوشت بوده و بدون آنها تهیه این غذا میسر نیست اما در عین حال این حبوبات مشکل سازترین بخش آن هم محسوب می شود. نخود و لوبیا از حبوبات سنگین، نفاخ و دیرهضمی هستند که لذت خوردن آبگوشت لذیذ را برای معده ضعیف به کابوس تبدیل کنند.

    بنابراین قبل از پختن آبگوشت برای این مشکل باید تمهیدی اندیشید. بهترین کار برای پختن بهتر و جلوگیری از نفخ حبوبات، خیساندن آنها از یک روز قبل است اما تنها خیس کردن چاره کار نیست. در طول این مدت لازم است آب نخود و لوبیا چندین بار عوض شود تا از نفخ آن جلوگیری شود. علاوه بر این در بعضی روش های پختن، حبوبات را قبل از افزودن به غذا حدود نیم ساعت در آب می جوشانند، سپس آب آن را دور ریخته و بنشن را به غذا اضافه می کنند. البته در آبگوشت های مختلف از حبوبات دیگری مانند لوبیا قرمز، لپه و عدس هم استفاده می شود. در کنار اینها استفاده از مقدار کمی برنج یا بلغور گندم برای لعاب دادن به آبگوشت رایج است.

    پیاز: کاربرد اصلی آن گرفتن بوی نامناسب گوشت است، پیاز نقش موثری در طعم دادن به آبگوشت دارد. علاوه بر این شاخص ترین مواد مصرفی در آبگوشت مانند دنبه و گوشت قرمز از نظر سلامتی خیلی خوشنام نیستند. اضافه کردن پیاز بافت آن را نرم و هضم آن را آسانتر می کند.

    اجزای فرعی آبگوشت

    زردچوبه: بی دلیل نیست که به آن زعفران هندی می گویند. اصلی ترین و پرمصرف ترین ادویه در آشپزی ایرانی همین ادویه است. تا قبل از ورود گوجه فرنگی به آشپزی ایرانی، مهمترین رنگ دهنده غذایی بود و هنوز هم کمتر غذای ایرانی یافت می شود که از زردچوبه در آن استفاده نشود. زردچوبه در کنار رنگ، عطر ملایم و خوشی به غذا می دهد که باعث باز شدن اشتها و رفع بوی نامطلوب گوشت می شود. این ادویه ضد نفخ در کنار حبوبات، باعث تعادل طعم غذا می شود.

    دارچین:
    اگر آبگوشت را یک اثر هنری فرض کنیم، دارچین در حکم امضای پای کار است؛ یار همیشگی غذاهای جرب و سنگین مانند کله پاچه، حلیم و شله زرد. با آنکه دارچین ادویه ایرانی نیست اما پای ثابت آشپزی و قنادی ایرانی است. دارچین علاوه بر عطر خوشی که به غذا می دهد، به هضم غذاهای سنگین کمک کرده و چربی و کلسترول خون را کنترل می کند و باید در آخرین مرحله، یعنی قبل از سرو به غذا اضافه شود تا علاوه بر حفظ عطر و خواص، باعث بدرنگ شدن آبگوشت نشود.

    لیمو امانی:
    طعم ترشی، یکی از طعم های مورد علاقه ایرانی هاست. لیمو امانی طعم دهنده بومی و بی نظیری است که طعم ترشی مورد علاقه ذائقه ایرانی را به آبگوشت می دهد. لیمو امانی نوعی لیموی بسیار ترش است که تازه آن قابل استفاده نیست و برای مصرف باید حتما خشک شود. حضور لیمو امانی در آبگوشت علاوه بر طعم دهی باعث جذب چربی غذا و کنترل آن نیز می شود. بهتر است لیمو امانی بعد از پخت گوش و یک ساعت آخر به غذا اضافه شود چون علاوه بر اینکه له شده و دانه های تلخ آن وارد غذا می شود، از پخته شدن گوشت هم جلوگیری می کند. یادتان باشد لیمو امانی را باید قبل از پخت، حداقل یک ساعت خیس کنید و پیش از افزودن به غذا با چنگال سوراخ کنید.
    منبع:برترین ها
    سالادوسبزیجات
     
    $$blue rose$$, m1361, باران67 و 10 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    بهشت از دست آدم رفت از اون روزی که گندم خُورد
    ببین، چی میشه اون کس که یه جو، از حَق مردم خُورد

صفحه 34 از 45 نخستنخست ... 243132333435363744 ... آخرینآخرین
  • بانک بند ناف
  • کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما