http://mamisite.com/pic/uploads/9301...2155257184.jpg
کال پلو (4-5 نفر) برنج (خیسانده).................3 پیمانه گوشت بره (چند پاره).........نیم کیلو پیاز (خرد کرده)...................1 زردچوبه..............................1-2 ق چ روغن نمک و فلفل ---------------- *منظور از کال در اسم این پلو این است که گوشت را نپخته (کال) لای آن می گذارند. بدیهی است که گوشت باید جوان و زودپز باشد تا لای پلو از کالی در بیاید. ======== برنج را از روی دستور چلو ساده بجوشانید و آب کش کنید. 2-3 قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت بدهید تا کمی رنگ بگیرد. آنگاه با قاشق سوراخ دار پیاز را بردارید و کنار بگذارید. گوشت را در روغنِ پیاز 5-6 دقیقه تفت بدهید. زردچوبه بزنید، یک چرخ بدهید و بردارید. نیم پیمانه آب روغن در دیگ داغ کنید، چند کفگیر از برنج روی آب روغن بریزید. گوشت و پیاز را روی برنج پهن کنید و نمک و فلفل بپاشید، سپس باقی برنج را روی گوشت کوک کنید. دیگ را با در و شعله پخش کن روی آتش تیز بگذارید. پس از 10-12 دقیقه که برنج دَم بالا داد، آتش را کم کنید، نیم پیمانه آب روغن بدهید و روی دیگ دَم کنی بگذارید. پس از 80-90 دقیقه ی دیگر پلو با تَه دیگ آماده است. *در پایانِ سرخ کردن گوشتِ کال پلو می توان نیم پیمانه کشمش بی دانه ی خیسانده با یک قاشق گرد لیمو اضافه کرد و پس از یکی دو چرخ برداشت. *کال پلو را با سینه و ران مرغ هم به همین ترتیب میتوان درست کرد.