نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree497Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان فارس

نمایش نتایج: از 9 به 16 از 141
صفحه 2 از 18 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  1. #9
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۷/۲۶
    نوشته ها
    693
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    94
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    ما هم رنگینک رو به شیوه تارا میخوریم خیلی خوشمزه اس دهنم اب افتاد ولی حیف که ما از خرما تازه و مرغوب بسیار دوریم خاله ام اینا نخل دارن و اگه خونه اشون باشین با 2 وعده غذاشون رنگینک میخورن


    در ضمن منم منتظر دستورجوجه کباب ماستی هستم توی رستوران معروفه شیراز که توی زیرزمینه و اسمش الان یادم نیست خوردم
    راز عشق ورزیدن به هر چیز درک این جمله است :
    شاید از دست برود

  2. بانک بند ناف
  3. #10
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۱۹
    نوشته ها
    43
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    2
    پسند کرده
    1

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    نجما جان اینجا را هم غنی کن با عکس و دستورات غذایی خوشمزه.
    اگر با عرقیات هم شربت خاصی درست می شه - ترکیبی- که خیلی خوشمزه بشه راهنمایی کنید ممنون می شم. کلم پلو را هم بزارید خیلی عالی می شه.

  4. #11
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۰۱
    نوشته ها
    18
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    4
    پسند کرده
    0

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    راهنمایی بودم ...حدود بیست سال پیش ................ یکی از فامیلا یه جور عرق ازشیراز برامون آورد که نمی دونم چی بود . توش آب می ریختیم و یخ و نمی دونم شکر هم می ریختیم یانه ؟ هووووووووووووم اونقده خوشمزه و معطر بود که نگووووووووووو

    به نظرتون اسمش چی بوده ؟

    نقل قول نوشته اصلی توسط mamak_h
    نی لبک جان یادت نیست شیشش چه شکلی بود آخه من یه جور عرق دارم که از مکه برام آوردن و جنوب هم زیاده و عطر خیلی خوبی داره و اسمش هم کوره ( با کسره ک - و - ه) هست
    نقل قول نوشته اصلی توسط فرزانه1345
    به احتمال زیاد عرق نسترن یا بهارنارنج نی لبک جون
    نقل قول نوشته اصلی توسط khaleh shahla
    نی لبک جون اینقدر توی شیراز عرقیات معطر و خوش عطر فراوونه که آدم نمیدونه کدومش بوده تا راهنمائیت کنه . همشون هم با شیره شکر و آب و یخ نوشیده میشه
    عرق نسترن ، بهار نارنج ، شاتره ، اترج ، بیدمشک و..........
    وای حالم از یاد آوریشون بد شد
    دلم یه لیوان شاتره خنک خنک میخواد یاد ش بخیرررررررررر
    نقل قول نوشته اصلی توسط گل بانو
    همونطور که دوستان گفتن شیراز پر از عرقیات خوش عطره.مثل بهار نارنج .بید مشک و....
    مامانم همیشه تابستونها هر کی میومد خونه اشون شربت بهار نانج درست میکرد.هم آرامش بخشه و هم برای اعصاب مفیده.
    شیره شکر و عرق بهار نارنج و آب یخ.خیلی خوش عطره.واسه تابستون عالیههههههههههههههههههههه ههههه.
    نقل قول نوشته اصلی توسط sara_behi
    من عرق نسترن رو با شکر و یخ تو تابستون ترجیح میدم . آخه بوش آدمو حال میاره . عالیه
    rasta-93 این نوشته را پسندیده.
    چون با خدا همراهماز هیچ چیز نمی ترسم

  5. #12
    مدیر انجمن

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۴/۲۹
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    2,000
    میزان امتیاز
    18
    پسند شده
    1803
    پسند کرده
    292

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    نقل قول نوشته اصلی توسط maryambanoo
    منم منتظر کلم پلو شیرازی هستم یکی از غذاهای محبوب شوهرم هست و هر از گاهی درست میکنم این که دستورش چقدر درست باشه رو مطمئن نیستم ، دوست دارم دستور شما اساتید محترم رو ببینم



    کلم پلو شیرازی
    مواد لازم:
    برنج .................................................. ...................................4 پیمانه پلوپز
    کلم قمری.......................................... ..................................... 2 عدد بزرگ یا 4 عدد کوچک
    سبزی کلم پلو شیرازی(تره – شوید-ریحان-ترخون)........................... 300 گرم خورد کرده
    گوشت چرخ کرده .................................................. ....................200 گرم
    آرد نخود چی .................................................. ...........................50 گرم
    پیاز متوسط(رنده شده) .................................................. ..............1 عدد
    آبلیمو...................................... ............................................... 2/1 استکان
    نمک /فلفل/زردچوبه.................................... ..............................به مقدار لازم
    طرز تهیه:
    اول از همه برنج رو طبق روال همه پلو هائی که میخواید درست کنید خیس کنید و نمک بزنید

    بعد کوفته ریزه *ها را آماده کنید. برای اینکار پیاز رنده شده رو همراه با نمک و فلفل و زردچوبه و آرد نخودچی به گوشت چرخ کرده اضافه کرده میکنیم و خوب مخلوط کنید . از مخلوط کوفته*های کوچکی درست کنید کوفته*ها نباید بزرگ باشه ( اندازه فندق ) بعد از اینکه همه گوشت رو کوفته کردید اونا رو توی یه ماهیتابه با یکی دو قاشق روغن کنید.

    به نقل از شیرازی های قدیم : خیلی قدیما به جای آرد نخودچی از آرد تفت داده شده استفاده میکردند یعنی آرد را در ماهی تابه میریختند و روی شعله ملایم تفت می دادند تا رنگ آن کرم رنگ شود. مدام هم میزندند تا نسوزه وبعد که سرد میشد یه گوشت اضافه میکردند . حالا چرا؟ نمی دونم !!
    به هر حال دونستنش خالی از لطف نیست چون ممکنه یه جائی هوس کلم پلو شیرازی کنید آرد نخودچی نداشته باشید!!!! از آرد معمولی بو داده استفاده کنید.
    حالا کلم ها رو آماده کنید: کلم قمری رو پوست بکنید و مثل سیب زمینی خلال کنید دقت کنید اگر کلم ریشه داره اونا رو جدا کنه چون تو پلو بد میشه تیز تیزی میشه!!
    یک قاشق چای خوری زردچوبه را روی آن بپاشید روغن و آب لیمو رو هم اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دیدی تا بپزه و سرخ بشه . اینجا ممکنه بوی خوبی نداشته باشه ولی بعد که سرخ شد درست میشه

    سبزی ها پاک کنید و خورد کنید ( من از این سبزی های دسته ای گرفتم ریحون و ترخونش رو دو تا دسته گرفتم. کافی بود.)


    قابلمه را تا نیمه آب کنید و بذارید آب جوش بیاید. برنج رو بریزید تو آب بعضی ها یک قاشق چای خوری زردچوبه هم با برنج تو آبجوش میریزند من نریختم . بذارید برنج تو آب بجوشه تا نرم بشه برنج کلم پلو رو باید خشکتر بردارید . یعنی وقتی یدونه از برنج رو زیر دندون میذارید هنوز یکم سفت باشه.
    برنج رو آب*کش کنید .یکم آب سرد روی برنج بریزید تا نمکهای اضافیش شسته بشه.
    قابلمه ای که میخواهید برنج رو دم کنید روی گاز بذارید کمی روغن ته قابلمه بریزید. برنج رو تو آبکش با سبزی مخلوط کنید ( اینکار رو تو چند مرحله انجام بدید)



    کمی برنج مخلوط با سبزی کف قابلمه بریزید حالا از کلم سرخ شده و کوفته قلقلی ها روی برنج بریزید


    این کار را مجددا" تکرار کنید تا تموم بشه . دور برنج رو از اطراف قابلمه بالا بکشید تا مثل کوه بشه وسط قابلمه اینطوری دیگه برنج های دور و اطرافش ته دیگ نمیشه پلو را با حرارت ملایم برای یک تا یک ساعت و نیم دم کنید.
    وقتی تو دیس میکشید کاملا" با هم مخلوطش کنید تا کلم و کوفته ها یه جا جمع نشه
    این غذا رو با سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید

    نوش جان

    http://www.marmarbanoo.blogfa.com/post-14.aspx
    rasta-93 و هستی ساغر این نوشته را پسندیده.
    خدای من ! گلهای آفتابگردان در روزهای ابری بلاتکلیفند مثل من و روزهای بی تو بودن

  6. #13
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۸/۰۶/۳۰
    نوشته ها
    262
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    111
    پسند کرده
    40

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    سلام

    دیگه اینقدر از مطالب مامی سایت چیزای جدید یاد گرفتم که راستش روم نمیشه مطلب رو بلد باشم نزارم البته دیروز م خواستم پست بزارم ولی حالشو نداشتم حالا امروز مییزارم

    طرز تهیه کباب ماستی یا لاری

    گوشت رو قطعه قطعه می بریم (برای کباب بهتره از گوشت بره استفاده بشه تکه هایی از دنبه رو هم قاطی گوشتا میکنییم وقت کباب مشه خیلی مزه میده راستی گوشت ران برای کباب بهتره وبهتر اینه که از گوشت گاو استفاده نشه) بعد با پیاز که خرد کردیم خوب خوب مخلوط میکنیم وخوب چنگ میزنیم بعد نمک و فلفل سیاه و دارچین رو اضافه میکنیم باز هم خوب چنگ میزنیم بعد ماست غلیظ ترش البته بهتره ماستمون چکیده باشه رو اضافه میکنیم و باز هم خوب چنگ میزنیم .
    بعد می زاریم توی هوای بیرون کمی بمونه(حدود 3 الی 4 ساعت) البته که باید روش پوشیده باشه تا گرد و خاک نشینه بعد هم که میزاریم یخچال دو سه روزی بمونه دیگه حسابی رسیده وقتی به سیخ می کشید پیازش رو بخورید همینطور زنده واقعا خوشمزه هست بگذرییم بعدش دیگه کباب میکنیم و نوش جان

    امیدوارم خوب توضیح داده باشم

  7. #14
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۱۹
    نوشته ها
    43
    میزان امتیاز
    1
    پسند شده
    2
    پسند کرده
    1

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    سلام.
    ممنون از همه دوستان. دستور دمپخت را کی داره؟؟؟؟؟؟؟؟

    نقل قول نوشته اصلی توسط Amine
    ما دمپختك رو اينجوري درست مي كنيم( نمي دونم اوني كه شما مي خواين هست يا نه ولي خيلي خوشمزه است.):
    براي شش نفر: برنج 6 ليوان
    عدس 1 ليوان ( مراقب باشيد كه وقتي مي پزيد خيلي نرم نشه . چون تو پلو كه بمونه خمير ميشه.)
    سبزي حدودا 300 گرم( همون سبزي هاي كلم پلو . مامانم دوست داره يه مقدار پيازچه هم لا به لاش خورد كنه.فقط خودم ترجيح ميدم ترخونش رو بيشتر كنم طعم ترخون تو اين غذا -لااقل براي من- جادووييه)
    رب گوجه فرنگي 2 تا سه قاشق
    پياز يك عدد متوسط

    برنج رو مثل برنج معمولي آبكش مي كنيم. پياز داغ مي گيريم و بعد از سرخ شدن پياز بهش زردچوبه اضافه مي كنيم.سبزي رو توي پياز داغ تفت مي ديم و بعد عدس پخته شده( كه نبايد نرم شده باشه ) رو بهش اضافه مي كنيم. يه مقدار با هم تفتشون ميديم. بعد وسط مخلوط رو باز مي كنيم و رب گوجه رو توي يه مقدار خيلي كم روغن اون وسط تفت ميديم و كم كم از اطراف سبزي و عدس رو باهاش مخلوط مي كنيم( بايد كل مواد به رب آغشته بشن. من خودم رب رو بيشتر ميريزم چون هم طعمش رو دوست دارم . هم رنگ غذا رو بهتر مي كنه.)و نمك و فلفل و يه مقدار خيلي كوچولو زنجبيل( وقتي ميگم كم يعني سر قاشق چاي خوري. فقط براي عطرش)رو اضافه مي كنيم. بعد يه مقدار برنج كف قابلمه ميريزيم (لايه اول) حالا يك تا دو قاشق پر پر از مواد، بعد لايه برنج و همينجوري تا اخر. آروم برنج و مواد رو مخلوط مي كنيم. خيلي آروم تا عدسها و برنج له نشن. با اين روش من خيالم راحته كه به همه جا مواد مي رسه. آخرش يه مقدارآب و روغن( يك چهارم استكان روغن و يك چهارم آب) رو مخلوط كرده روي برنج مي ريزيم. و در نهايت برنج رو مثل تپه بالا مياريم. و ميزاريم كاملا دم بكشه.
    نوش جان.

  8. #15

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    دمپتک شیرازی ما تشکیل شده از سبزی(کلم پلو) هویج نگینی خرد شده.عدس پخته کلم نگینی خرد شده و کمی تفت داده شده
    روشش هم :
    اول پیاز داغ می گیریم + زردچوبه بعد برنج خیس خورده + بقیه مواد رو اضافه می کنیم

    نقل قول نوشته اصلی توسط Maryam53
    yes!! همینی که نجما نوشته بهش میگن دمی عدس کلم یا همون دمپختک!!
    سارا شف و hengamehh این نوشته را پسندیده.
    سعادتی که هیچ کس نمی تواند از شما بگیرد ،
    سعادتی است که کسی به شما نبخشیده باشد...

  9. #16
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت
    sara_behi آواتار ها
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۳/۲۲
    محل سکونت
    همه ی ایران سرای
    نوشته ها
    1,123
    میزان امتیاز
    9
    پسند شده
    719
    پسند کرده
    4

    Re: غذاها و خوردنیهای شهر شیراز

    [FONT=]کوفته سبزی
    مواد لازم: گوشت چرخ کرده نيم کيلو، نخود 300 گرم، برنج يک کيلو يا پنج ليوان، سبزی ( جعفری، شويد، تره، ترخان) يک کيلو کشمش، پياز خلال شده سرخ کرده، نمک، زردچوبه، فلفل به اندازه دلخواه



    طرز تهيه: گوشت را با پياز چرخ کرده و نخود را که از قبل در آب خيس کرده اند با گوشت چرخ کرده دوباره چرخ می کنند . يک ليوان از برنج ها را برداشته و بقيه را با مقداری از سبزی ها چرخ می کنند و سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک به هم مخلوط نموده به خوبی ورز می دهند و درصورت لزوم تمام مواد را يک دفعه با هم چرخ می کنند .

    پياز خلال شده و کشمش را تفت داده، در ظرفی ( ديگ يا قابلمه ) مقداری آّب ريخته سبزی و بقيه نخود چرخ شده را درآن ريخته، زرد چوبه و فلفل و نمک به آن اضافه می کنند وقتی که آب جوش آمد از مواد چرخ شده به اندازه يک پرتقال نسبتاً بزرگ جدا کرده وسط آن کشمش و پياز داغ گذاشته و به صورت گلوله ای در می آورند، اين گلوله را بين دو کف دست به قدری می گردانند که کاملاً سفت شود و در آب جوش می اندازند. در قديم به جهت باز نشدن کوفته ها اولين کوفته را با نام سنگ و بقيه را را نام دخترهای خانواده و يا آَشنا به درون آب جوش می انداختند. آنگاه يک ليوان برنج را که کنار گذاشته اند در ظرف محتوی کوفته ها ريخته مقداری روغن به آن افزوده، حرارت می دهند تا قوام بيايد و سپس مصرف می کنند. [/FONT]
    سارا شف این نوشته را پسندیده.
    اینستاگرام و تلگرام
    noora.desserts




صفحه 2 از 18 نخستنخست 1234512 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما