نظر سنجی 76 امین مسابقه عکاسی مکمل
شارژ کلوب هاي مامي سايت
بازارچه کالاي دست دوم رسانه مامي سايت
Like Tree5615Likes

موضوع: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

نمایش نتایج: از 193 به 200 از 1663
صفحه 25 از 208 نخستنخست ... 152223242526272835 ... آخرینآخرین
  1. #193
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6731
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    انار بیج

    این خورشت یه خورشت بسیااااار شبیه به فسنجونه با همون مزه و طعم اما با عطری متفاوت! انار بیج درواقع یه نوع کوفته فسنجونه که توش سبزی معطر داره، هم تو خودش و هم تو کوفته ش

    مواد لازم (اینا برای 10 نفره):

    گردو / نیم کیلو
    سبزیهای معطر محلی رشت / به مقدار لازم (اندازه ش تو عکس معلومه ، چون بسته ی فریزریم رو خودم درست نکردم و برام از رشت میارن نمیدونم دقیق چند گرمه )
    رب انار / 3 تا 4 ق غ ،بسته به غلظتش و ترشی مورد ذایقه تون (رب من خیلی غلیظ بود انقدر شد)
    رب آلوچه / 1.5 ق غ ( ما بخاطر ترشیش میریزیم اما اختیاریه)
    رب گوجه / 3 4 ق غ ، حذغش نکنید بسیار خوشرنگش میکنه
    آب سرد / 4 لیوان

    • اگه بخوام اسم سبزیها رو بگم هم از اسمشون هم تعدادشون هنگ میکنین پس اگه کسی رو دارین شمال که براتون میاره هیچی، اگه نه هم از سبزیهای معطر موجود شهرتون استفاده کنین و بعد نتیجه رو بهمون بگین لفا

    برای کوفته ریزه:
    گوشت چرخکرده / 700 گرم
    یک مقدار از همون سبزی محلیه
    دوتا پیاز گنده
    و ادویه جات دلخواه و نمک و فلفل

    طرز تهیه:

    سبزی رو (که ما رشتیا بسیار ریز خرد میکنیم) بدون روغن توی قابلمه تفت میدیم تا یکم آبش جمع شه





    وقتی به شکل بالا رسیدیم (که البته فلش دوربین باعث شده رنگش روشن شه) حالا گردوهای مولینکس شده مون رو اضافه میکنیم (که باز هم ما رشتیا گردو رو بحدی میسابیم که اگه گردوی سابیده رو بین دستامون بگیریم هیچ دون دونی رو از گردو حس نکنیم یعنی تقریبا نرم و لطیف، و تازه من غیر از این حالت هیچ فسنجونی رو نمیتونم بخورم ) و باز هم بدون روغن با سبزی ها تفت میدیم (رنگ سبزیها این پایین بهتره )



    اینم برای اینکه بافت گردو رو از نزدیک تر ببینین




    وقتی خوب مخلوط شدن (که این حالت ها سریع باید اتفاق بیفته!) نمک و فلفل و زردچوبه! رو اضافه کرده



    و حالا رب آلوچه و انار و گوجه رو اضافه می کنیم (که من رب گوجه رو تو این مرحله یادم رفت و مجبور شدم بعد از اضافه کردن کوفته ها تو تابه ی اونا یه تفت بدم و به خورشت اضافه کنم)



    وقتی حسابی با هم در حال تفت خوردن مخلوط شدن، آب سرد رو اضافه میکنیم و میذاریم تا مخلوط روی شعله ی متوسط مایل به کم جوش بیاد، اندازه ی آب برای این مقادیری که گفتم کاملا اندازه ست اما برای مقادیردیگه ای که بخواید درست کنید مقدار آب رو بحدی بگیرید که طی پخت اولیه ! گردو بتونه خودشو باز کنه و اونقدری کم باشه که طی اضافه کردن مرحله ای یخ (یا همون آب سرد) غلظت خورشت و آبدار بودنش به اندازه بشه





    حالا وقتی برای اولین بار خورشت به جوش اومد،



    شعله رو پایین میکشیم رو کمِ کم، از کناره های ظرف چندین قالب یخ اضافه میکنیم یه هم میزنیم و درشو میبنیدیم و میذاریم رو شعله ی کم خورشت دوباره به جوش بیاد



    و اینکار رو چندین بار تکرار می کنیم تا هم به غلظت دلخواهمون واسه خورشت برسیم هم فسنجون دیگه حسابی روغنشو پس داده باشه، بعد از اون کوفته ریزه ها رو اضافه میکنیم و میذاریم رو شعله ی کم و با شعله پخش کن (گاز من شعله ی بسیوووور کم نداره) تا جا بیفته، از این مراحل عکس ندارم چون مهمونام دیگه رسیدن روم نشد که البته دیگه مرحله ی خاصی هم نیستن، عکسا هم بخاطر فلش دوربین یکم روشنتره اما بدک نیستن

    واسه درست کردن کوفته ریزه ها پیاز رو ریز ریز رنده میکنیم توی گوشت و همراه با فلفل و نمک و زعفرون و پودر تخم گشنیز حسااابی ورز میدیم و بصورت کوفته های بسیور ریز در میاریم (سایزش تو عکس معلومه، دقت کنین که موقع سرخ شدن کوچیکتر میشن) ، توی تابه ی چرب شده (مهمه، چون فسنجون خودش کلی روغن داره و نیازی نیست روغن کوفته زیاد باشه پس فقط چرب میکنیم، خصوصا که خود گوشت روغن میندازه ) سرخ میکنیم و به فسنجون اضافه میکنیم.

    وبازچون مهمون داشتم و نتونستم از قابلمه یا ظرف آماده شده عکس بگیرم، یه مقدار رو که مونده بود بعدا عکسیدم





    یک بار دیگه نکاتش رو میگم؛
    • گردو رو باید حسابی بسابید!
    • سبزیش باید ریز ریز باشه، بطوریکه کسی که میخوردش فقط از عطرش میفهمه که توش سبزی معطر وجود داره! یعنی هیچ چیزی از سبزی به دندون نمیاد!
    • فسنجون ما قهوه ای میشه نه سیاه! چون ما رب آلوچه اضافه میکنیم و از مقدار رب انار معمولی خب کم میشه و البت ما رنگ قهوه ایشو بیشتر میدوستیم (شرمنده ها ، سلیقه مونه خب )
    • فسنجون ما رشتیا (و همین انار بیج البته) ترشه ، البته هستن خونواده هایی که زیاد ترش دوست ندارن اما از ملس اونورتر دیگه راه نداره یعنی کمتر جایی تو رشت فسنجون شیرین میبینید!
    • من آب فسنجون رو یه دفعه و از اول اضافه نمیکنم و برم دنبال کارای دیگه و چون دفعتا اضافه میشه پس باید بالا سرش بمونیم


    من فسنجون و اناربیج و باقالی خورشت و خیلی چیزای دیگه رو توی گَمَج (ظرف سفالی مخصوص رشت) میپزم خیلی بهتر جا میفته (یا شایدم احساس منه ) اما چون مهمون داشتم و مقدار زیاد بود تو اون نتونستم بپزم

    بازم اگه سوالی بود در خدمتم
    khale leila, mitra40, زبرجد و 2 کاربر دیگر این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  2. بانک بند ناف
  3. #194
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۵
    نوشته ها
    552
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    69
    پسند کرده
    17

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    راستشو بخواین دلار مرغ ترشو مامانم میده حالا به جز سبزیهاش من این کارو میکنم: اول مرغ رو سرخ می کنم. بعد پیاز داغ درست می کنم و سبزی ها رو توش تفت میدم تا رنگش برگرده ، آب مرغ توش میریزم.اگه آبش کم بود آب میریزیم تا بجوشه(البته من بعضی وقتا از عصاره مرغ استفاده میکنم) غلیظ که شد کمی آب نارنج و نمک و فلفل رو میریزیم مرغ هم بهش اضافه می کنیم. برای خوش زنگ شدنش میتونیم یه کم رب هم اضافه کنیم.

  4. #195
    مدیر انجمن
    شیرین بیان آواتار ها
    CGN
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۹
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,203
    میزان امتیاز
    92
    پسند شده
    2967
    پسند کرده
    6618

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    من از شمال خالواش و چوچا ق(درست گفتم؟) خریدم و سبزی کوهی (خانومه گفت اینا سبزی کوهین) حالا ریختم خشک شن میشه بگین با سبزی کوهی چی میشه درست کرد؟


    از اینکه خودم هستم خوشحالم. شاید کامل نباشم اما صادق، دوست داشتنی و خوشبختم.


  5. #196
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6731
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    در مورد مرغ ترش بگم که؛

    مصی عزیز برای اولین بار دستورشو اینجا گذاشت:

    غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    من اینجا در مورد سبزیش گفتم:

    غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    و میترا 40 عزیز دوباره دستوری رو ازش اینجا گفتن:

    غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    اینا رو آوردم تا هم در مورد سبزیش بیشتر بدونید و نگران درار نباشید که ندارید ، هم دستورای متفاوت رو ببینید چون ما رشتی ها توش لپه میریزیم

    صبا جون (پرمین جون) بیا لفا بگو شما به شیوه ی کجا میپزید


    توی این لینک هم میترا40 عزیز قبلا در مورد اناربیج به یه سبک دیگه از من گفتن (الان دیدم) فکر کنم با سبزیهای معطر در دسترس درست کردن اینم ببینید:

    غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران
    ویرایش توسط admin : ۱۳۹۵/۰۲/۱۰ در ساعت ۰۸:۲۰ بعد از ظهر
    mitra40 و hengamehh این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  6. #197
    عضو خانواده بزرگ مامی سایت

    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۵
    نوشته ها
    552
    میزان امتیاز
    2
    پسند شده
    69
    پسند کرده
    17

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    راستش این مرغ ترش مازندرانه که با مرغ ترش گیلان فرق داره. الآن مامانم رفته تهران وقتی اومد دستور سبزی شو ازش میگیرم

  7. #198
    مدیر انجمن
    شیرین بیان آواتار ها
    CGN
    عضویت: ۱۳۸۹/۰۷/۱۹
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,203
    میزان امتیاز
    92
    پسند شده
    2967
    پسند کرده
    6618

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    نقل قول نوشته اصلی توسط mitra40
    زیتون پرورده

    زیتون هسته گرفته وگوشتی
    مغزگردو ساییده شده
    آب انار +رب انار
    چوچاق ساییده شده
    گلپر

    دوستان عزیز میشه اب انار نریخت؟ من رب انار ترش و شیرین دارم کدومشو بریزم؟ سبزی هم خالواش و چوچاق و نعنا قاطیه اشکال نداره هرسه شو بریزم؟
    mitra40 این نوشته را پسندیده.


    از اینکه خودم هستم خوشحالم. شاید کامل نباشم اما صادق، دوست داشتنی و خوشبختم.


  8. #199
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6731
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    شیرین بیان جون میتونی آب انار نریزی، انار دون شده فریزی اگه داری من سابیده ی اونو میریزم، اگه نه هم همون رب رو فقط بریز، ترش باشه بهتره اما عیبی نداره از ترکیب یکم آبغوره توش استفاده کن :) اگه هم ترش دوست ندارین خب همونو بریز، سبزی هم این 3 تایی که گفتی خوبه بریز ، نعناشو کمتر بریز اگه قاطی نیست، اگه هم که قاطیه بریز، و مطمئن باش خوشمزه میشه
    فقط با مقادیرش بازی کن که بد نشه، یعنی اول یکم از سبزیتو بریز اگه کم بود اضافه کن
    mitra40 این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

  9. #200
    مدیر انجمن
    سامره آواتار ها
    سامره صفری
    عضویت: ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    محل سکونت
    اهل رشت-ساکن ساو
    نوشته ها
    2,212
    میزان امتیاز
    200
    پسند شده
    6731
    پسند کرده
    3866

    ویترین مدال ها

    Re: غذاها و خوردنیهای استان گیلان و مازندران

    نقل قول نوشته اصلی توسط شیرین بیان
    سامره جون مرسی از جوابت فقط یه سوال این زیتون باید بمونه تا جا بیفته یا میشه بلافاصله استفادش کرد؟
    هرچی بیشتر بمونه بهتر و خوشمزه تره، مثلا یه شب تا صبح عالی میشه
    همون لحظه هم میتونی بخوریا اما طعمش که بخورد هم میره یه چیز دیگه ست
    mitra40 این نوشته را پسندیده.
    هرکه خود داند
    و
    خدای دلش،
    که چه دردی ست
    در کجای دلش ...


    #هواى_حوا

صفحه 25 از 208 نخستنخست ... 152223242526272835 ... آخرینآخرین
  • مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  

    محاسبه ي شاخص توده ي بدني

    وزن به کيلـو گـرم
    قد به سانتي متر

    شاخص توده ي بدني
    بازه ي وزني مناسب شما